Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Το σχέδιο της καταστροφής του Ελληνισμού μέσω οικονομικού πολέμου

Βρισκόμαστε εδώ και καιρό -όπως πολύ συχνά επαναλαμβάνουμε- σε ένα χρονικό σημείο κάπου εκεί κοντά στον 19ο αιώνα. Τα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι προφανές ότι δεν συνιστούν μια συνηθισμένη κατάσταση. Τέτοιες επιπτώσεις, ολοκληρωτικής καταστροφής, σε επίπεδο οικονομίας, άμυνας, βιοτικού επιπέδου, εθνικής κυριαρχίας έρχονται μόνο μετά από βαριά ήττα σε πόλεμο. Όπως φαίνεται, είναι πιθανό η ένταξη στο μνημόνιο να ήταν η κλιμάκωση μιας μακροχρόνιας και διαρκούς στοχοποίησης. Η παραδοχή ΣΟΚ του Ολιβιέ Μπλασάρ - ΔΝΤ- ότι έκαναν λάθος στον πολλαπλασιαστή με τον οποίο υπολογίστηκαν οι συνέπειες του προγράμματος λιτότητας, αποδεικνύει κυνικά τον τρόπο με το οποίο μας βλέπουν οι "σύμμαχες" χώρες. Ερωτούμε όλοι οι νοήμονες λοιπόν , αφού έκαναν "λάθος" στο πρώτο μνημόνιο γιατί ακολούθησαν με δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο;


Ποτέ δεν έκαναν "λάθος", πόλεμο κάνουν και τα πάνε περίφημα. Η συρρίκνωση της Ελληνικής οικονομίας υπερέβη το κόστος εμφυλίου πολέμου μεσαίας κλίμακας. Το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δανειακών - Μνημονίων δεν επιβάλει απλά στο κράτος οικονομική πολιτική, αλλά,  το υποδουλώνει μόνιμα, με μια Ευρώπη να έχει μετατραπεί σε Ένωση Διεθνών Τοκογλύφων. Απροκάλυπτα χωρίς κανέναν ενδοιασμό βυθίσαν την Κύπρο σε σκοτάδι, "τραβώντας από την πρίζα" τις τράπεζες. Μια Κύπρος που μπορούσε να παράσχει στους καταθέτες το 100% των αποταμιεύσεων τους, οποιαδήποτε στιγμή και αν έσπευδαν να τις διεκδικήσουν.

Σε αυτό το σημείο θα αναφέρουμε κάποια στοιχεία για την μεγαλύτερη οικονομία στο κόσμο -ΗΠΑ- και τον τρόπο που τα παγκόσμια κεφάλαια διαχειρίζονται τα παράγωγα χρήματος(swaps,futures,options,forwards). Η κεφαλαιοποίηση της αμερικάνικης χρηματααγοράς είναι 18 τρισ. δολάρια, όταν το ΑΕΠ της χώρας φτάνει τα 15,8 τρισ. δολάρια. Η Αμερικανική αγορά παραγώγων ξεπερνά τα 250 τρισ. δολάρια! Η τράπεζα JPM  είναι ανοιχτή σε παράγωγα προϊόντα 78 τρισ. δολάρια, περίπου 5 φορές το Αμερικάνικο ΑΕΠ. Η γνωστή στους Έλληνες Citi είναι έκθετη σε παράγωγα 56 τρισ. δολάρια, η Bank of America 53 τρισ. δολάρια και η διάσημη σκανδαλώδης Goldman Sachs 48 τρισ. δολάρια! Η Χρηματοοικονομική αγορά των ΗΠΑ φτάνεις αισίως τα 300 τρισ. δολάρια, δίνοντας έτσι ένα χρηματοικονομικό κλάδο 20 φορές μεγαλύτερο από το αμερικάνικο ΑΕΠ.

Τα νούμερα δημιουργούν ίλιγγο αλλά ταυτόχρονα δείχνουν τον βαθμό εξάρτησης της Οικονομίας από τα "φουσκωμένα" νούμερα που διακινούνται μέσω υπολογιστικών συστημάτων, εξαφανίζοντας χώρες από τον παγκόσμιο χάρτη. Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών υπολογίζει ότι το έτος 2010 η συνολική αξία των παραγώγων έφτανε τα 600 τρισ. δολάρια, ξεπερνώντας το ΑΕΠ όλου του πλανήτη κατά τουλάχιστον 10 φορές. Η μόχλευση σε τέτοιου είδους προϊόντα ξεπερνά το 40 πρός 1 δημιουργώντας μια ευάλωτη αγορά που ξεπερνά τα 1,3 τετράκις δολάρια! Η Deutsche Bank είναι κατά 120 δισ. δολάρια μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Γαλλίας, κατά 500 δισ. από το ΑΕΠ της Βρετανίας, κατά 700 δισ. από το ΑΕΠ της Ιταλίας και κατά 10 φορές το ΑΕΠ της Ελλάδος. Βυθίζουν τον Ελληνισμό σε οικονομική εξαθλίωση την Ιστορική αυτή περίοδο που ο Παγκόσμιος πλούτος είναι στην κορύφωση του. Επιμένουν να μας "σώζουν" όταν μας έχουν δέσει χειροπόδαρα για πολλές ακόμα δεκαετίες.

Η Άνγκελα Μέρκελ "έσωσε" το "χρεοκοπημένο" μοντέλο της Κύπρου, το οποίο κατά ένα μέρος συνέβη από της συμμετοχή του κυπριακού κλάδου στην αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρεους, κατά 16 δισ. ευρώ, δηλαδή του ενός τρίτου των κεφαλαίων που η Μέρκελ ενέκρινε για την διάσωση μίας μόνο γερμανικής τράπεζας. Γυρνώντας ξανά στα Ελληνικά πεπραγμένα, το σχέδιο των Γερμανών είναι η εξαγορά της Εθνικής τράπεζας από την Deutsche Bank για την κάλυψη του ζωτικού χώρου των Βαλκανίων από επιχειρήσεις συμφερόντων τους. Σε βάθος χρόνου θα γνωρίζουμε ποιες τράπεζες θα μείνουν Ελληνικές και ποιες θα περάσουν σε άλλα χέρια μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αναμένουμε σε λίγες μέρες ξανά, με την έλευση των τροικανών το παιχνίδι των εκβιασμών, δείχνοντας δυστυχώς μια εικόνα προσαρτημένης επαρχίας των Γερμανών.

Πλήρης υποταγή των Ελλήνων πολιτών αλλά και του πολιτικού προσωπικού, δίνοντας την αίσθηση ότι η χώρα μας έχει κυριολεκτικά αλωθεί χωρίς να υπάρχουν θύλακες εσωτερικής αντίστασης. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για ένα Εθνικό μέλλον, για μία Πατρίδα αντάξια του ονόματος που κέρδισε με μάχες μέσα στον χρόνο. ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, γιατί σήμερα  περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα κινδυνεύει με ολοκληρωτική καταστροφή από ένα πρωτοφανές ξεπούλημα, που γίνεται ερήμην του Ελληνικού λαού που κυριολεκτικά έχει βυθιστεί στην φτώχεια και στην προπαγάνδα.

Παναγιώτης Παγκάκης, οικονομολόγος
Τ.Ο. Καρδίτσας
 
 http://xa-an-at.blogspot.gr

1 σχόλιο: