Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Η Ελλάδα ή θα είναι Μεγάλη και Ισχυρή ή δεν θα είναι Ελλάδα


Η Ελλάδα ή θα είναι Μεγάλη και Ισχυρή ή δεν θα είναι Ελλάδα
Η θεωρία της γεωπολιτικής είναι πολύ παλιά και αναλύθηκε από τον Αριστοτέλη, αλλά και τον Πλάτωνα, και  εφαρμόστηκε στη πράξη πολύ έξυπνα από τον Βασιλιά της Μακεδονίας Φίλιππο τον Β’.
Η γεωγραφική θέση ενός κράτους προσδιορίζει και τον τρόπο διακυβέρνησης. Έτσι κατά τους ισχυρισμούς νεώτερων κοινωνιολόγων, η ανάπτυξη του κοινοβουλευτισμού στην Αγγλία οφείλεται στην ασφάλεια που της εξασφάλιζε η νησιωτική  της θέση. Αντιθέτως χώρες όπως η Γαλλία, λόγω της ηπειρωτικής της θέσης και εξαιτίας των κινδύνων που πήγαζαν από αυτή απαιτούσε συγκέντρωση εξουσίας, με αποτέλεσμα να ευνοούνται τα μοναρχικά πολιτεύματα.
Ο ζωτικός χώρος της Ελλάδας ,που αποτελεί την απαραίτητη υλική προϋπόθεση επιβιώσεως και ανόδου της φυλής, έχει σαν επίκεντρο το Αιγαίο. Έτσι και από οικονομικής απόψεως αλλά και αμύνης ο Ελλαδικός χώρος, για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε όλο το φάσμα των απαιτήσεων της ζωής των Ελλήνων,  απαιτεί  δύο προϋποθέσεις. Πρώτον να εξουσιάζει ολόπλευρα το Αιγαίο ,ώστε αυτό να συνιστά Ελληνική λίμνη, και δεύτερο η ξηρά που περιβάλλει το Αιγαίο να έχει τέτοιο βάθος στην ενδοχώρα ώστε να μην είμαστε στην ουσία παράλιος πληθυσμός με τα μειονεκτήματα που απορρέουν από αυτό. Η μελέτη της ιστορίας μας δείχνει ότι ο Ελληνισμός είχε άνοδο, όταν τα κατεχόμενα από αυτόν εδάφη αποτελούσαν περιφέρεια του Αιγαίου. Αξιοσημείωτη ήταν  η άνθηση των Ιωνικών πόλεων εξαιτίας  των οποίων έγιναν οι Μηδικοί πόλεμοι. Όλοι η ακμάσαντες πολιτισμοί των πόλεων της Ιωνίας, της Κνωσού, των Μυκηνών, της Πέλλας,  των Αθηνών είχαν σαν επίκεντρο το Αιγαίο.
Τα παραπάνω  εδάφη, πλην των νησιών πρέπει να έχουν τέτοιο βάθος  ώστε οι κάτοικοι  να  μην δέχονται τη πίεση της ενδοχώρας και η εδαφική κατάσταση της Ελλάδας να ανταποκρίνεται στο ζωτικό χώρο που πρέπει να της ανήκει κάτι που σήμερα δεν συμβαίνει. Ανατολικά οι Ελληνίδες πόλεις της Μικράς Ασίας βρίσκονται υπό κατοχή και οι πληθυσμοί τους εξαφανίστηκαν με τις απάνθρωπες μεθόδους αφελληνισμού των Τούρκων . Τα ίδια και χειρότερα έχουμε στο βορά  με Ελληνικές πόλεις και ένδοξη για αιώνες ιστορία όπως η Αγχίαλος, Στενήμαχος, Πύργος , Νικόπολις, Ζαγορά έχασαν ή έχουν χάσει τον Ελληνικό χαρακτήρα τους. Τραγική η κατάσταση  και στη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο  και τις πόλεις της με το Αλβανικό κράτος να προσπαθεί να τις αφελληνίσει ανεξαρτήτως καθεστώτων με σκληρές και απάνθρωπες διώξεις. Έτσι σπουδαία κέντρα του Ελληνισμού όπως το Μοναστήριο, το Δέλβινο, οι Άγιοι Σαράντα, το Αργυρόκαστρο ,η Μοσχόπολις, κατεστράφησαν ολοσχερώς.
Ο ζωτικός χώρος της Ελλάδας που συμπιέσθηκε και περιορίστηκε ,δείχνει την αιτία του Ελληνικού προβλήματος που δεν είναι ούτε πως θα αυξηθούν οι μισθοί και οι συντάξεις ούτε το πρόβλημα του  χρέους . Το πρόβλημα της  Ελλάδος δεν είναι κοινωνικό, οικονομικό ή πολιτικό το πρόβλημα της Ελλάδος είναι Ιστορικό. Και η ιστορική πραγματικότητα δείχνει έχουμε γίνει ένας ολιγάριθμος παράλιος πληθυσμός που δέχεται την πίεση της πολυάριθμης ενδοχώρας και κατά το φυσικό νόμο οι παράλιοι πληθυσμοί εξαφανίζονται πάντα όταν δέχονται τη πίεση του πολυάριθμου εσωτερικού πληθυσμού. Τη σημερινή πίεση  την αντιλαμβανόμαστε  με τις διεκδικήσεις των Τούρκων στα νησιά μας.
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις αποικίες που χάσαμε εξαιτίας του παράλιου χαρακτήρα γιατί το μόνο που ενδιέφερε ήταν η κατοχή των λιμανιών για το εμπόριο και τη ναυσιπλοΐα και δεν υπήρξε η σε βάθος επέκταση με αποτέλεσμα η πίεση των πληθυσμών της ενδοχώρας  να φέρει την απώλεια αυτών. Αυτό συνέβη στην Ιταλία στη Γαλλία τη Β. Αφρική και τον Εύξεινο Πόντο.
Ο Φίλιππος ο Β’ γνώστης της γεωπολιτικής πριν στραφεί στο νότο για να ενώσει τις Ελληνικές πόλεις –κράτη, απαραίτητη προϋπόθεση για τα μεγάλα επεκτατικά σχέδια του που έμελλε να πραγματοποιήσει ο γιος του ο Μ. Αλέξανδρος, στράφηκε στο βορά ώστε η Μακεδονία να αποκτήσει βάθος για να μην έχει τη πίεση της ενδοχώρας. Ακριβώς το ίδιο γινόταν και στο Βυζάντιο και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι η χρονική διάρκεια του, οφείλεται και στην τεράστια έκταση  που του επέτρεπε σε στιγμές αδυναμίας να χάνει εδάφη, τα οποία αργότερα κατακτούσε όταν είχε την απαραίτητη ισχύ.
Βλέπουμε ότι, όταν εμείς οι Εθνικιστές της Χρυσής Αυγής μιλάμε για σκλαβωμένες πατρίδες δεν το κάνουμε από μια στείρα προγονοπληξία αλλά γιατί είναι ζήτημα ζωής και θανάτου της Φυλής μας . Η Ελλάδα θα είναι μεγάλη και δυνατή ή δεν θα είναι Ελλάδα. Αυτό απαιτεί Εθνική Ηγεσία που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να πραγματοποιήσει με τον αγώνα που κάνει για Πίστη, Πατρίδα, Ελευθερία.

ΣΤ.ΚΡ.
 
 http://xristospappas.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου