Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Kontra news: Το αντισυνταγματικό τόξο δεν μπορεί να περιορίσει την Χρυσή Αυγή


Η καθημερινή εφημερίδα "Kontra news" φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ, στο οποίο καταδεικνύεται η πλήρης αμηχανία - απόγνωση του καθεστώτος να ανακόψει την πορεία της Χρυσής Αυγής προς τη Νίκη!

"Δεύτερες σκέψεις για Χρυσή Αυγή - Όπως φάνηκε και από τις τοποθετήσεις στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, έχει αρχίσει, πλέον, να αναπτύσσεται ανοιχτά ο προβληματισμός, ιδιαίτερα μεταξύ των βουλευτών (όλων των πτερύγων) για την ποινική - κατασταλτική αντιμετώπιση, ενός κατεξοχήν πολιτικού φαινομένου, όπως η Χρυσή Αυγή.

Κατ' αρχήν, σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο, έχει καταστεί προφανές ότι...
αυτή η επιλογή, κάθε άλλο παρά αποδυνάμωσε (μάλλον το αντίθετο) την εκλογική επιρροή.

Ίσως γιατί και σε νομικό επίπεδο, δεν έχουν προκύψει εκείνα τα ατράνταχτα στοιχεία, που θα θεμελίωναν τις βαρύτατες κατηγορίες, με τρόπο αρκούντως πειστικό στην κοινή γνώμη. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ήταν, λίγο ως πολύ γνωστά.

«Δραστικές» λύσεις, όπως η απαγόρευση του κόμματος ή της καθόδου του, ή στελεχών του, στις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, εκτός από πολιτικά αδόκιμες, είτε δεν προβλέπονται καν από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ή, σε ότι αφορά πρόσωπα, μπορούν να ισχύσουν, μόνο μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 51 του Συντάγματος. Ζήσε Μάη μου, δηλαδή...

Η αμηχανία διαπιστώνεται άλλωστε και στην αντιμετώπιση των, διαδικαστικού ή διοικητικού χαρακτήρα, ζητημάτων, όπως της περικοπής αποζημίωσης, για τους προφυλακισμένους βουλευτές, για την οποία δεν υπήρξε συμφωνία. Αλλά σε ότι αφορά την, επιβληθείσα, αναστολή χρηματοδότησης, προβλέπεται ότι αυτή θα επιστραφεί, εφ' όσον υπάρξει, ακόμη και απαλλακτικό βούλευμα.

ΗΛ.ΚΑΝ."

πηγή
 
 http://paspartoy.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου