Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Εργασιακό γκούλαγκ η Ελλάδα: Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και εργαζόμενους-σκλάβους θέλει η χούντα Σαμαρά

     
Εργασιακό γκούλαγκ η Ελλάδα: Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων και εργαζόμενους-σκλάβους θέλει η χούντα Σαμαρά
Ομαδικές απολύσεις
Επήλθε συμφωνία, λένε, στη συνεδρίαση εκπροσώπων του υπουργείου εργασίας και «κοινωνικών εταιρών», σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ τα κριτήρια που ζητήθηκαν προκειμένου να δύναται μία επιχείρηση να προχωρήσει σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων, είναι τα εξής:
  1. Φάκελο με τα στοιχεία της επιχείρησης, όπου θα φαίνεται η οικονομική κατάσταση αυτής, με πλήρη ισολογισμό. Στον φάκελο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται η στελέχωση της εταιρίας και τα πλήρη στοιχεία όλων των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής τους κατάστασης, της ειδικότητας τους κλπ.
  2. Το σχέδιο των ομαδικών απολύσεων.
  3. Τα Πρακτικά Διαβούλευσης και τυχόν λοιπά στοιχεία που τα συνοδεύουν
Καθίσταται σαφές ότι το οποιοδήποτε συμβούλιο που θα αποφασίζει για αυτές τις ομαδικές απολύσεις, θα είναι παντελώς διαβλητό και εξαρτώμενο από πολιτικά συμφέροντα. Άλλωστε αυτό στην Ελλάδα αποτελεί «παράδοση», την οποία τηρεί πιστά η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά, έχοντας καταλύσει εντός μικρού χρονικού διαστήματος κάθε έννοια κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου. Έτσι όταν ο εκάστοτε μεγαλοκαρχαρίας θα μπορεί να εξασφαλίζει την ευόδωση του σχεδίου του, προχωρώντας σε μαζικές απολύσεις όποτε το θελήσει.
Εργαζόμενοι – σκλάβοι
Το Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) είναι ένα από τα συμβουλευτικά όργανα της κυβέρνησης και είναι απολύτως λογικό να χαρακτηρίζεται από την αναλγησία και την αναισχυντία της κυβέρνησης – εντολέα. Έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επαίσχυντη πρόταση που επέβαλε προς τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης, ώστε να δημιουργηθεί μία στρατιά σκλάβων για να υπηρετεί αμισθί τους διεθνείς τοκογλύφους που θα αγοράσουν οσονούπω τη χώρα. Πάμε να δούμε την πρόταση του ΚΕΠΕ, όπως αυτή υποβλήθηκε δια του ερευνητή Ιωάννη Χολέζα:    
  1. Για νέους ανέργους 15-24 ετών (15-29 ετών ο διευρυμένος ορισμός) κατάργηση του κατώτατου μισθού έως ένα έτος από την πρόσληψή τους, ώστε να δίνεται ισχυρό κίνητρο στην επιχείρηση να τον/την προσλάβει και να κρίνει την καταλληλότητά του/της (βασικές και μη γνώσεις και δεξιότητες). Παράλληλη ενίσχυση της δράσης του ΣΕΠΕ με τη θέσπιση κινήτρων αποδοτικότητας, προς αποφυγή παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας (ωράριο, συνθήκες απασχόλησης, κτλ).

Κοινώς ο μεγαλοκαρχαρίας που θα αγοράσει την Ελλάδα, θα μπορεί ως ανειδίκευτους εργάτες να έχει συνεχώς νέους, τους οποίους ουδέποτε θα πληρώνει, αφού θα φροντίζει να τους αντικαθιστά εντός ενός χρόνου με άλλους σκλάβους. Υποθετικά μιλώντας ο νέος που βγαίνει στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να δουλέψει για 5-6 χρόνια χωρίς μισθό και περιτροπής σε διάφορες δουλειές, προκειμένου να φτιάξει βιογραφικό. Μετά θα προσληφθεί κάπου, όπου θα υπόκειται στις ομαδικές απολύσεις. Και αυτά τα προτείνουν άτομα που ουδέποτε εργάστηκαν εκτός κρατικών – κυβερνητικών δομών… Η λέξη «αίσχος» είναι πολύ μικρή για να περιγράψει την κατάσταση.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: "Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή αναγνωρίζει στο ακέραιο το δικαίωμα των Ελλήνων στην εργασία και αγωνίζεται για αύξηση των μισθών και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων. Τα γελοία μέτρα, τα οποία θρασύτατα προτείνουν κρατικοδίαιτοι κομματικοί τσανακογλείφτες, να εφαρμοστούν προς παραδειγματισμό στα στελέχη του ΚΕΠΕ και σ' αυτά της κυβέρνησης των υποτακτικών της Τρόικα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου