Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ανήκουστο: «Επενδυτική» πρόταση στην Τουρκία για την αγορά του 30% της Ελλάδας!

Υπό πώληση τίθεται επίσημα το 30% της ελληνικής επικράτειας! Αυτό ήταν ουσιαστικά το μήνυμα που έδωσε στην Τουρκία και δη στους Τούρκους «επενδυτές» ο εκπρόσωπος του Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Πάνος Πρωτοψάλτης σε επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε εχθές στην Κωνσταντινούπολη.
Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet  ο Π. Πρωτοψάλτης και κρατώντας ουσιαστικά την ταμπέλα «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»  ανά χείρας δήλωσε πως τώρα είναι η ευκαιρία για όσους θέλουν να πάρουν –μισοτιμής;- όσα εκτάρια ελληνικής γης θέλουν καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το ένα τρίτο της ελληνικής γης είναι προς πώληση»!
Είναι πράγματι θλιβερό να βλέπει κανείς στελέχη του κυβερνητικού μηχανισμού να ζητούν ενδεχομένως και να εκλιπαρούν από Τούρκους επενδυτές και «επενδυτές» να αγοράσουν έναντι «πινακίου φακής» εκτάσεις Ελλάδας, χωρίς δεύτερη σκέψη ποιοι μπορεί να είναι αυτοί, ποια τα πραγματικά τους κίνητρα, ποιες περιοχές και πόσο εθνικά ευαίσθητες μπορεί να είναι.
Σίγουρα το θέαμα ενός έλληνα αξιωματούχου στην Τουρκία να εκλιπαρεί από τον Τούρκο «Αγά» για να δώσει λίγα «γρόσια»  και να πάρει ότι θέλει, θα προκαλούσε τουλάχιστον αισθήματα τουλάχιστον απαξίωσης  αν όχι οργής πριν ακόμη και από λίγα χρόνια. Θα φαινόταν απλά ως ένα κακόγουστο αστείο.
 Όχι όμως και τώρα, δείχνοντας με τον πιο σαφή τρόπο το μέγεθος της  κατάπτωσης στο οποίο  έχει έρθει αυτή η χώρα.
 Όχι όμως και τώρα καθώς προπαγανδίζεται ως μέγιστη επενδυτική ευκαιρία για τους Τούρκους επιχειρηματίες οι οποίοι πολλές φορές δρουν ως η βιτρίνα της ΜΙΤ.
Μάλιστα οι ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα πως στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερες από 71.000 ιδιοκτησίες συνολικής έκτασης 3,4 δισ. τετ. μέτρων τα οποία περιμένουν επενδυτές από το εξωτερικό.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στο ίδιο συνέδριο ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού συμβουλίου επιχειρήσεων Δημήτρης Παπανικολάου δήλωσε ότι η συνεργασία ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας καθώς στη δεδομένη συγκυρία το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν χρηματοδοτεί αναπτυξιακά έργα. «Οι δύο ακτές του Αιγαίου έχουν έρθει πιο κοντά με την κρίση» λέει χαρακτηριστικά στην τουρκική εφημερίδα.
Αυτό όμως που παρέλειψε ίσως να εξηγήσει ο Δ. Παπανικολάου είναι για ποιες ακτές μιλά. Για τις ακτές απέναντι από τη Μεγίστη, το Αγαθονήσι, την Καλόλιμνο όπου τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν σαν να βρίσκονται στον δικό τους εναέριο χώρο;
Τόσο κοντά έχουν έρθει; Τα ίδια δεν έλεγαν και με τους σεισμούς του ΄99. Και τότε δεν είχαν έρθει πιο κοντά; Αυτές δεν είναι ακτές αυτές είναι κυλιόμενες σκάλες.
Παράλληλα η Hurriyet αναφέρει –σχεδόν ειρωνικά- πως οι ελληνικές αρχές βλέπουν την Τουρκία «ως ένα ισχυρό αντίπαλο δέος στους επενδυτές από τη Δύση».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι η Ελλάδα τελεί υπό την ασφυκτική πίεση των πιστωτών της για την πώληση αεροδρομίων, λιμανιών, αυτοκινητοδρόμων και άλλων υποδομών προκειμένου να εισρεύσουν κεφάλαια στο δημόσιο ταμείο για τη μείωση του χρέους.
Είναι απερίγραπτη η κατρακύλα της εθνικής αξιοπρέπειας –όση έχει απομείνει στους κρατούντες- απερίγραπτος και τρόπος που αυτή εκφέρεται και "περιφέρεται" στο εξωτερικό. Ποτέ η χώρα δεν γονάτισε τόσο πολύ ζητώντας εν είδει επαίτη τη σωτηρία της από τους Τούρκους «πασάδες» - «επενδυτές».
Επιπρόσθετα κανείς δεν αναρωτήθηκε για τις διαδικασίες της πώλησης αυτής. Για να επενδύσει κάποιος στην Τουρκία υπάγεται σε ειδικό καθεστώς  για λόγους εθνικής ασφάλειας. Στην περίπτωση της Ελλάδας τι προβλέπεται;
Και εν τέλει ποιος εξουσιοδότησε τους κύριους αυτούς να προβαίνουν σε δημοπρασίες ελληνικών εδαφών σε μια χώρα η οποία έχει σταθερά επεκτατικές βλέψεις έναντι της Ελλάδας;
Να θυμίσουμε το τουρκικό casus belli σε περίπτωση επέκτασης των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων στα 12 ν.μ., να θυμίσουμε ότι μας υπαγορεύουν ουσιαστικά την ανακήρυξη της ΑΟΖ και την ένωσή της με την αντίστοιχη κυπριακή, τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών, τις διελεύσεις τουρκικών σκαφών μέσα από τα 6 ν.μ. των χωρικών μας υδάτων, τη διαρκή υποδαύλιση του θέματος της «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη και όλα αυτά κάτω από τη διαρκή παρουσία του Piri Reiss που αλωνίζει στο Αιγαίο παραβιάζοντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα και αυτό μόλις σήμερα(!);
Σε αυτούς θέλουν να πωλήσουν κομμάτια από Ελλάδα; Με ποιο δικαίωμα και εξ ονόματος ποίου; Λίγη ντροπή δεν υπάρχει πια σε αυτόν τον τόπο;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου