Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η κρυφή ατζέντα της χρεοκοπίας

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου - Η μυστική συνταγή της καταστροφής από τις δάνειες δυνάμεις που θα περάσει και από τη Βουλή…Κάθε μέρα που περνά έρχεται στο φως η κρυφή ατζέντα του Μνημονίου 2. Το σοκ και το δέος που πρόκειται να προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία δεν έχουν γίνει ακόμη ορατά. Χιλιάδες απολύσεις, νέος κύκλος περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, ξεπούλημα και όχι αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και ακόμη λιγότερη εθνική ανεξαρτησία.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και το αντίτιμο μιας δήθεν μη χρεοκοπίας. Μια απλή ανάγνωση του Μνημονίου 2 σε συνδυασμό με τον εφαρμοστικό νόμο θα έδειχνε σε όποιον έχει ακόμη απορίες σε ποια πορεία χωρίς οδό διαφυγής έχουμε μπει.
Είμαι βέβαιος ότι αν βρισκόταν στην εξουσία ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου, θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες. Αλλά ο μονίμως ευρισκόμενος σε διακοπές -καθώς λεφτά, απ’ ό,τι φαίνεται, για εκείνον υπάρχουν ακόμη- τέως πρωθυπουργός γλίτωσε το… ξύλο με το λιγότερο κόστος. Και έχει από πάνω το θράσος να διαμηνύει ότι «εγώ δεν είμαι Καραμανλής». (Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί του. Ούτε ήταν ούτε θα γίνει ποτέ Καραμανλής. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση, που θα γίνει όταν ιστορικά και εθνικά το επιτρέψουν οι εποχές.)
Για την ώρα ο κ. Λουκάς, ο καταλληλότερος κατά τη διαπλοκή πρωθυπουργός, μαζί με τον διαχρονικό «ύπαρχο» των μνημονιακών κυβερνήσεων Ευάγγελο Βενιζέλο και τυπικά θα πάρουν το πιστοποιητικό αξιοπιστίας (υποδούλωσης θα έλεγα) των δάνειων δυνάμεων. Γιατί από τον ελληνικό λαό δεν πρόκειται να το πάρουν ποτέ.
Αναξιόπιστοι όσο κανείς, δημιούργησαν μια κρυφή και επώδυνη ατζέντα, που θα μετακυλήσει απλώς την ημερομηνία επίσημης χρεοκοπίας λίγους μήνες αργότερα. Μόνο και μόνο για να μη σκάσει στα χέρια τους.Διότι ανεπισήμως έχουμε χρεοκοπήσει, ενώ η αγοραστική δύναμη του Έλληνα έχει υποτιμηθεί πάνω από 50%. Αυτή είναι η αλήθεια. Το πόσο χειρότερη θα ήταν η ζωή μας, εάν λέγαμε «όχι», πραγματικά δεν το γνωρίζω. Εκείνο που ζω, όπως χιλιάδες Έλληνες, είναι πόσο εφιαλτική είναι η ζωή μας σήμερα και πώς διαμορφώνεται αύριο με τα «ναι» διαρκείας.
Ήδη δρομολογούνται και οι τελευταίες πράξεις του ελληνικού δράματος. Από την περιβόητη μεγάλη βοήθεια των 130 δισ. ευρώ σχεδόν τίποτα δεν θα μπει στα ελληνικά ταμεία, τίποτα δεν θα δοθεί για ανάπτυξη. Όλα θα πάνε στο Ταμείο που θα στήσουν οι δανειστές για να διασφαλίσουν τα λεφτά τους. Και αφού γίνει και αυτό, θα μας ρίξουν και το… ανάθεμα ότι δεν κάναμε τίποτε και θα μας χρεοκοπήσουν με την ησυχία τους. Αυτή είναι η κρυφή ατζέντα της χρεοκοπίας, που θα μας έρθει με πραξικοπηματικό τρόπο στο κατ’ ευφημισμόν ελληνικό δημοκρατικό Κοινοβούλιο. Με εφαρμοστικούς νόμους και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κυβερνάται αυτός ο τόπος. Η δημοκρατία, εξάλλου, μπορεί να περιμένει. Τι κρίμα στον τόπο που τη γέννησε, να παραμένει στις ημέρες μας ζητούμενο. Αλλά όπως πολύ σοφά μού έλεγε και ένας καθηγητής μου:
«Παιδί μου, στην Ελλάδα γεννήθηκε, εκτός από τη δημοκρατία, και η τυραννία. Και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς»…
ΠΗΓΗ:

greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου