Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών




Είναι η πρώτη φορά που Γερμανός υπουργός και βασικός σύμμαχος της Άγκελα Μέρκελ προβαίνει ανοιχτά σε δήλωση υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. «Εκτός της νομισματικής ένωσης οι πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι σίγουρα μεγαλύτερες» τόνισε χαρακτηριστικά o Χανς-Πέτερ Φρίντριχ στο περιοδικό Der Spiegel.

Υπερ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάσσεται ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, υποστηρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η οικονομία της χώρας θα είχε περισσότερες πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική.

«Δεν μιλώ για αποκλεισμό της Ελλάδας» από την ευρωζώνη, διευκρινίζει ο Φρίντριχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Der Spiegel, «αλλά να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα αποχώρησης τα οποία δεν θα μπορούσε να τα αρνηθεί».

«Εκτός της νομισματικής ένωσης οι πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι σίγουρα μεγαλύτερες από το αν μείνει στην ευρωζώνη» προσθέτει ο Γερμανός υπουργός ο οποίος πρόσκειται στη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), τη βαυαρέζικη πτέρυγα του κόμματος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, που έχει ταχθεί υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, για την ακρίβεια στις αρχές Ιανουαρίου είχε εκφράσει την πρόθεσή της να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ υπό τον όρο ότι θα εφαρμόσει δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, αναμένεται ότι την Δευτέρα θα πάρει την έγκριση από τους βουλευτές της Μπούντεσταγκ για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.
 
kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου