Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Στο δρόμο οι βατραχάνθρωποι γιατί ξεπουλάμε




Ανακοινώθηκε μέσω εγγράφου ότι η μονάδα υποβρυχίων αποστολών (ΜΥΑ) πρέπει να εγκαταλείψει το στρατόπεδο της προς άγνωστη κατεύθυνση. Η ειδική μονάδα με βατραχανθρώπους του λιμενικού σώματος πρέπει να φύγει από το στρατόπεδο που επί 32 χρόνια τους φιλοξενούσε διότι πωλείται.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που έγινε στους επικεφαλής της μονάδας το κτίριο πωλείται ως Ολυμπιακό ακίνητο σε ξένους επενδυτές. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για ένα σώμα ειδικών επεμβάσεων που παρεμβαίνει σε πειρατείες σε ομηρίες στη θάλασσα και σε άλλες ειδικές αποστολές.

Εδώ και πολλά χρόνια το Σώμα βατραχανθρώπων των Ειδικών Δυνάμεων του Λιμενικού εδρεύει στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά Αττικής, όπου κάνουν την εκπαίδευσή τους στο θαλάσσιο κομμάτι και διατηρούν τα γραφεία τους οι αξιωματικοί του σώματος. Πρόκειται για στρατόπεδο ειδικών εγκαταστάσεων με πύργους και μέσα εκπαίδευσης το οποίο εκτός των άλλων δίνει την δυνατότητα άμεσης επιχειρησιακής επέμβασης από το σημείο που βρίσκεται.

Να σημειωθεί ότι τα επίλεκτα μέλη της μονάδας έχουν πάρει μέρος εκτός από τις επιχειρήσεις ασφαλείας ολυμπιακών αγώνων στην φύλαξη υψηλών προσώπων που φτάνουν στην Ελλάδα όπως ο Μπους, ο Γέλτσιν, ο Καντάφι και τον Πούτιν.

Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε την πρώτη μονάδα βατραχανθρώπων να εκπαιδεύεται σε κάποιο βουνό αρκεί να μπορέσουν να πουλήσουν στο Κατάρ τις εγκαταστάσεις.
kostasxan.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου