Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΑΟΠΛΗ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ! Και άλλη μείωση των αμυντικών δαπανών απαιτεί το ΔΝΤ


Πριν λίγες εβδομάδες η Ελλάς ακύρωσε οριστικά την παραγγελία των 500 αμφιβίων ρωσσικών τεθωρακισμένων, τα οποία μας έδιναν στρατιωτικό πλεονέκτημα στον Έβρο, η Τουρκία ανακοίνωσε όμως ότι κατασκευάζει αμφίβια γεφυροφόρα οχήματα για υδάτινα κωλύματα… Για το που τα θέλουν προφανές! Η Τουρκία σε κάθε κλάση που καλεί στα όπλα διώχνει ως υπεράριθμους περίπου το 20%. Στην Ελλάδα που μαστίζεται από υπογεννητικότητα, για λόγους… λιτότητος αποφάσισαν να θέσουν εκτός στρατεύματος 13.000 ΕΠΟΠ, πολλοί από τους οποίους μάλιστα είχαν εξειδίκευση σε σημαντικά οπλικά συστήματα… Δεν τους φτάνουν όμως όλα αυτά τους παγκόσμιους τοκογλύφους, θέλουν την Ελλάδα σχεδόν άοπλη, έρμαιο και υποχείριο της Τουρκίας, η οποία συνεχώς εξοπλίζεται. Διαβάζουμε σχετικά:

«Επιπλέον 20% μείωση των αμυντικών δαπανών το 2012-2014 ζητά από την κυβέρνηση το ΔΝΤ για να δώσει έγκριση για την δ’ δόση το δανείου τον ερχόμενο Μάρτιο, κάτι που συνιστά βέβαια διάλυση του συστήματος ασφαλείας της χώρας το οποίο την τετραετία 2011-2014 θα έχει απωλέσει περίπου το 40% της δυναμικότητάς του (η μείωση για το 2011 είναι ήδη 20%) την στιγμή που η στρατιωτική ισχύς της Τουρκίας που διεκδικεί έλεγχο και εδάφη, στα μέσα της δεκαετίας θα την έχει μετατρέψει ως ένα από τα δέκα ισχυρότερα κράτη του πλανήτη.

Αν συμβεί αυτό που ζητά το ΔΝΤ στην έκθεσή του (τα μέτρα αναμένεται να συμφωνηθούν επίσημα κατά την τρίτη αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του Μνημονίου, τον ερχόμενο Μάρτιο) πρακτικά θα μιλάμε για την γεωπολιτική έκλειψη της χώρας, αφού θα είναι αδύνατον να υπεραπιστεί όχι μόνο τα δικαιώματά της σε δυνητική ΑΟΖ, FIR κλπ, αλλά και την ικανότητά προστασίας των εδαφών της.

Η νέα μείωση των αμυντικών δαπάνων κατά 20% (όχι των εξοπλιστικών οι οποίες έτσι αλλιώς έχουν πάψει να υπάρχουν, αλλά των δαπανών για την υποστήριξη του οργανισμού που λέγεται «Ένοπλες Δυνάμεις») έρχεται μετά από 7 χρόνια συνεχών μειώσεων, όπου πλέον «έχει μπει χέρι» στα στρατηγικά αποθέματα, δεκάδες αεροσκάφη είναι ακινητοποιημένα, τα πλοία του Στόλου «κανιβαλίζονται» για να δώσουν ανταλλακτικά το ένα στο άλλο και να είναι ενεργά εναλλάξ (!) και στον Στρατό Ξηράς κλάσμα των οχημάτων είναι διαθέσιμο.

Ετοιμάζεται η απομάκρυνση χιλιάδων ΕΠΟΠ με μη ανανέωση του συμβολαίου τους (η απομάκρυνση των ΕΠΟΠ θα είναι το χειρότερο πλήγμα γιατί διαχειρίζονται όπλα και υπηρετούν σε πόστα υψηλής στρατηγικής αξίας).»

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου