Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Απέρριψε δάνειο 50 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,8% η κυβέρνηση!


Επειδή ήθελε... σώνει και καλά να μας θέσει υπό την κηδεμονία του ΔΝΤ και της «τρόικας»!
Έχουν πολλά γραφτεί και ειπωθεί για την όλη μεθόδευση που ακολούθησε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου προκειμένου να μας οδηγήσει αναγκαστικά στην αγκαλιά του ΔΝΤ και της «τρόικας».

Έχει υποστηριχτεί, με σοβαρότατα επιχειρήματα, ότι δεν ήταν αναπόφευκτη η προσφυγή, αλλά μεθοδεύτηκε, με κινήσεις του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου, ώστε να καταστεί στο τέλος αναπόφευκτη και να βρει συμμάχους-συνενόχους ο πρωθυπουργός στα σχέδιά του. Σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» προβαίνει σε άλλη μια αποκάλυψη, που ισχυροποιεί την προαναφερθείσα άποψη, ότι δηλαδή αυτή η κυβέρνηση έδρασε σαν Δούρειος Ίππος των Αμερικάνων, βάζοντας το ελεγχόμενο απ' την Ουάσινγκτον ΔΝΤ στους μηχανισμούς της ΕΕ και δένοντας χειροπόδαρα το μέλλον της Ελλάδας στην «τρόικα», καταργώντας κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας.

Συγκεκριμένα αποκαλύπτουμε ότι έναν περίπου χρόνο πριν, τον Νοέμβρη του 2009, η γνωστή εταιρεία Goldman Sachs πρότεινε στην κυβέρνηση Παπανδρέου να δώσει δάνειο στη χώρα μας ύψους 50 δισ. ευρώ, με επιτόκιο γύρω στο 4,8%.

Εκείνη την περίοδο η κυβέρνηση είχε αρχίσει την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού, κάνοντας λόγο για έλλειμμα κατά πολύ μεγαλύτερο αυτού που ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και μεθοδεύοντας τις επόμενες τραγικές της κινήσεις. Είχε αρχίσει ακόμη και τα επιχειρήματα περί κινδύνου χρεοκοπίας και... περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας, μιλώντας για «Τιτανικό» και άλλα πομπώδη και προπαγανδιστικά. Κι όμως, η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση της Goldman Sachs με το επιχείρημα ότι ήταν υψηλό το επιτόκιο. Όχι, δεν την απέρριψε επειδή η εταιρεία αυτή είχε «παίξει» με τα swaps της κυβέρνησης Σημίτη προκειμένου να μπει στην ΟΝΕ η Ελλάδα, κόλπο για το οποίο μέχρι και μηνύσεις έχουν κατατεθεί!

Την απέρριψε, επαναλαμβάνουμε, διαφωνώντας με το επιτόκιο. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι εκείνη την περίοδο ο Γ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί με εξέχον στέλεχος της Goldman Sachs στο «Πεντελικόν». Και θεωρούμε σίγουρο ότι συζήτησαν και την προαναφερθείσα πρόταση... Συνεχίζουμε. Σε λίγες βδομάδες, τον Γενάρη του 2010, η εταιρεία επανήλθε. Με νεώτερη πρότασή της πρόσφερε δάνειο ύψους 25 δισ. ευρώ, με επιτόκιο 5,8%. Τα χρήματα αυτά ήταν αρκετά προκειμένου να καλυφτούν οι δανειακές ανάγκες της χώρας μας μέχρι το φθινόπωρο.

Και αυτήν την πρόταση την απέρριψε η κυβέρνηση. Ε, λίγο-πολύ η συνέχεια είναι γνωστή. Με τούτα και με κείνα, φτάσαμε στον Απρίλη, στα αδιέξοδα, και κάποια ωραία πρωία ο πρωθυπουργός μάς είπε απ' το... Καστελλόριζο πως είναι πια μονόδρομος η προσφυγή στην «τρόικα». Τα υπόλοιπα τα ξέρουμε. Τα ζει στο πετσί του ο ελληνικός λαός, με την ανεργία, τη φτώχεια, την απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, την επερχόμενη εξαθλίωση και κατεδάφιση των πάντων!

paron.gr


ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ..ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ..ΔΕΣ ΦΩΤΟ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου