Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Τουρκία: Τα χωρικά μας ύδατα φτάνουν ως τις ακτές Χίου, Σάμου και Καστελόριζου


Σημεία και τέρατα συμβαίνουν και τα μεγάλα ΜΜΕ παίζουν τον ρόλο της αποσιώπησης και της παραπληροφόρησης.

Όπως απεκάλυψε η κα. Αδάμ με επίσημο νόμο του τουρκικού κράτους έχει καταργηθεί η αρχή της μέσης γραμμής στο Ανατολικό Αιγαίο και τα χωρικά τους ύδατα φτάνουν ως τα λιμάνια τα Ελληνικά των νήσων μας. Όσο για το Καστελόριζο που είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί ενώνεται η ΑΟΖ (αποκλειστική οικονομική ζώνη) της Ελλάδος και της Κύπρου, το θέμα για τους Τούρκους είναι τελειωμένο. Δεν έχουμε χωρικά ύδατα στο Καστελόριζο! Διαβάστε το σχετικό: “Ελευθεροτυπία, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010 , ΤΟ ΕΥΡΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ, ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, «Μπίζνες» για το Αιγαίο στα μέτρα της Αγκυρας, Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ: «Η τουρκική πολιτική άλλαξε το 1982, με στόχο το σφετερισμό των ελληνικών κυριαρχικών και οικονομικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Ετσι η Τουρκία (από κοινού με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Βενεζουέλα) όχι μόνον καταψήφισε το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, αλλά βρήκε την ευκαιρία να αλλάξει και το νόμο για τον καθορισμό του εύρους των χωρικών υδάτων, ψηφίζοντας το νόμο 2674/1982.

Ισχύων νόμος

Με τον ισχύοντα νόμο:

* Καταργείται η αρχή της αμοιβαιότητας και ορίζεται ότι για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι ιδιομορφίες στη θάλασσα, καθώς και η αρχή της επιείκειας. Αυτό αναφέρεται σαφώς στα ελληνικά νησιά στο Αν. Αιγαίο. Προκειμένου ακόμα να αιτιολογήσει τις επεκτατικές βλέψεις της κατά της Ελλάδας και να επιβάλει τις θέσεις του τουρκικού νόμου, η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι τα ελληνικά νησιά αποτελούν συνέχεια της ηπειρωτικής Τουρκίας.

* Καταργείται η μέση γραμμή τόσο για τα χωρικά ύδατα όσο και για τα θαλάσσια σύνορα και αυτά θα καθορίζονται με την αρχή της επιείκειας και τις ιδιομορφίες της περιοχής. Για παράδειγμα, στην περιοχή της Σάμου, της Χίου, του Καστελόριζου κ.λπ., όπου η απόσταση με την Τουρκία είναι 3 ν.μ., τα χωρικά ύδατα και τα θαλάσσια σύνορα δεν θα είναι 1,5 ν.μ. (μέση γραμμή), αλλά η περιοχή θα ανήκει σύμφωνα με τον τουρκικό νόμο στην Τουρκία, διότι εκεί υπάρχουν ιδιομορφίες, αφού η Τουρκία ισχυρίζεται ότι τα νησιά αυτά αποτελούν προέκταση και συνέχεια της ηπειρωτικής Τουρκίας…»


ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ..ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΗΣ..ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ..ΕΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ...ΜΟΛΩΝ-ΛΑΒΕ..ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου