Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Πείραξε την Ρεπούση η αντιμνημονιακή εγκύκλιος της Εκκλησίας,


Με άρθρο της στο "Βήμα" επιχείρησε να επανέλθει στην επικαιρότητα, επιτιθέμενη κατά της Εκκλησίας, με αφορμή την αντι-μνημονιακή εγκύκλιο που αυτή εξέδωσε στο έντυπό της με τίτλο "Προς τον Λαό" η γνωστή καθηγήτρια των "συνωστισμών", που ονομάτισε ολόκληρο το ρεύμα των αποδομητών ιστορικών ως "ρεπουσισμό" κ. Ρεπούση.
Φαίνεται ότι την πείραξε αρκετά η μοναδική ίσως σωστή κίνηση της Εκκλησίας, μετά την εκλογή του Ιερώνυμου και έτσι αποφάσισε να "ξεσπαθώσει". Και μας πληροφορεί ότι στην Εκκλησία αρμόζει η ... σιωπή: "Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να απευθυνθεί στον «λαό» για την κρίση καθώς και ο τρόπος με τον οποίο την πραγματοποίησε έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πολιτικών παρεμβάσεων της Εκκλησίας που τείνουν να γίνουν... συστημικό φαινόμενο της πολιτικής ζωής της χώρας. Με διάφορα προσχήματα που προσαρμόζονται στον πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας έτσι όπως οι ίδιοι οι ιεράρχες τον αντιλαμβάνονται, η Ιερά Σύνοδος παραβιάζει συστηματικά τη σιωπή που αρμόζει στη διακηρυγμένη αποστολή της."
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, κατηγορεί κιόλας την Εκκλησία, ότι προσπαθεί να "κερδίσει πολιτική πελατεία" μην γνωρίζοντας προφανώς ότι ενώ η Εκκλησία δεν είναι πολιτικό κόμμα, είναι ένας από τους θεσμούς, τους οποίους εμπιστεύονται οι Έλληνες πολύ περισσότερο από τα πολιτικά κόμματα.
Φυσικά η κ. Ρεπούση, παρόλο που ήταν "κολλητή" της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία πλήρωσε την φιλία αυτή, με την βουλευτική της έδρα, παρόλο που ταχτοποιήθηκε μετέπειτα στην Ευρωβουλή, έρχεται ξανά στην επικαιρότητα, για να στηρίξει το σύστημα ΠΑΣΟΚ και την προσπαθειά του να επιβάλλει στην συνείδηση του ελληνικού λαού το Μνημόνιο. Καλό είναι αυτά, να τα βλέπουν εκεί στην Ρηγίλλης, για να καταλαβαίνουν τα ... φίδια που τρέφουν στον κόρφο τους!

ε.κοσμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου