Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Ταλιμπάν απέδρασαν από φυλακή του Αφγανιστάν! Να τους περιμένουμε στην Ομόνοια;

          Περισσότεροι από 470 κρατούμενοι μίας φυλακής στο Νότιο Αφγανιστάν, απέδρασαν, μέσω ενός τούνελ εκατοντάδων μέτρων, που σκάφτηκε από έξω προς την φυλακή. Αξιωματούχοι της Κανταχάρ, είπαν ότι πολλοί από αυτούς που απέδρασαν ήταν μέλη του δικτύου των Ταλιμπάν. Και παρόλο που κάποιοι από αυτούς έχουν συλληφθεί ξανά, οι περισσότεροι παραμένουν ελεύθεροι. Μάλιστα όπως σημειώνουν τοπικές πηγές, 100 περίπου από αυτούς ήταν διοικητές "μονάδων" των Ταλιμπάν, ενώ οι υπόλοιποι απλοί μαχητές.
Πρόκειται για την δεύτερη μεγάλη απόδραση από τις συγκεκριμένες φυλακές, καθώς το 2008, μετά από μία επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας στις πύλες της φυλακής είχαν αποδράσει 900 άτομα. Τότε το ΝΑΤΟ ξόδεχε εκατομμύρια δολλάρια, για να "οχυρώσει" την φυλακή, στην οποία κρατούνται κυρίως Ταλιμπάν.
Ίσως ο Γιώργος Παπανδρέου, μαθαίνοντας τα νέα για την απόδραση, θα έπρεπε να φροντίσει, να δημιουργηθεί μία επιτροπή υποδοχής τους στην Ευρώπη, καθώς είναι βέβαιο πώς κάποιοι "ουδετεροποιημένοι" Ταλιμπάν, θα προσπαθήσουν να έλθουν προς την Ευρώπη. Και οι συντριπτικές πιθανότητες, είναι να έλθουν στην χώρα μας και να καταλύσουν στις περιοχές πέριξ του κέντρου, όπου θα ασχοληθούν με "επικερδείς δραστηριότητες" προκειμένου να στηρίξουν τον αγώνα τους. Και αν τύχει να γίνει και καμία ισλαμική επανάσταση στην Ελλάδα, ε θα βοηθήσουν κι εδώ.

elkosmos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου