Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Η Ελλάδα πιθανώς να χρειαστεί διαγραφή χρέους 40-50% -Die Zeit



Η Ελλάδα θα πρέπει να διαγράψει το 40-50% του χρέους της προκειμένου να επιστρέψει σε μια βιώσιμη οικονομική πορεία, φέρεται να εκτίμησε ομάδα εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με δημοσίευμα της Die Zeit. Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας....
.... δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν θα προχωρήσει η χώρα σε ανάλογη κίνηση, επισημαίνει ωστόσο πως η επίσημη γραμμή της ΕΕ είναι να απορρίψει την αναδιάρθρωση του χρέους. Πάντως, η γερμανική εφημερίδα συμπληρώνει πως στο παρασκήνιο συζητούνται διάφορες εναλλακτικές, οι οποίες φέρονται να περιλαμβάνουν και την εθελοντική παράταση της διάρκειας των ελληνικών ομολόγων.

Στο ίδιο πάντα δημοσίευμα τονίζεται πως τόσο η ΕΕ, όσο και η ΕΚΤ, είναι αντίθετες με το ενδεχόμενο διαγραφής χρέους, λόγω του κινδύνου μετάδοσης και σε άλλες χώρες. Την ίδια στιγμή επικαλείται και αξιωματούχους της ΕΕ να δηλώνουν ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» η Ελλάδα να καταφέρει να δανειστεί χρήματα από τις αγορές του χρόνου, όπως σχεδιάζει.


Πηγή
helleniclegion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου