Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ελληνικά μαχητικά F-16 Block 52+ κτύπησαν στη Λιβύη!

]


Mαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και πιο συγκεκριμένα 4 F-16 Block 52+, της 340 Μοίρας «Αλεπού», δύο διθέσια και δύο μονοθέσια, εκτέλεσαν πριν από λίγο προσβολές στόχων εδάφους στην Λιβύη με την χρήση βομβών κατευθυνόμενων με λέηζερ GBU-10 στο πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η αποστολή κρατήθηκε μυστική μέχρι την επιστροφή των αεροσκαφών στην βάση τους. Οι στόχοι (αποθήκες πυρομαχικών στην περιοχή της Σύρτης) εβλήθησαν με απόλυτη επιτυχία και δεν υπήρξε καμία παρενόχληση των ελληνικών μαχητικών από την λιβυκή αεράμυνα. Τα ελληνικά μαχητικά πέταξαν σε ύψη μεταξύ 15.000 και 18.000 ποδών πάνω από την περιοχή του στόχου και έγνε χρήση συστημάτων ναυτιλίας-σκόπευσης LANTIRN.

Τα ελληνικά αεροσκάφη στην περιοχή του στόχου συνοδεύτηκαν από μαχητικά Mirage 2000-5 του Κατάρ που επίσης απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Σούδας. Το ελληνικο-καταριανό «πακέτο» κατευθύνθηκε στην περιοχή του στόχου από αεροσκάφος ΑΣΕΠΕ EΜB-145 Erieye.

Είναι η πρώτη πολεμική αποστολή προσβολής στόχων εδάφους της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τον Β’Π.Π. ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και είναι διάχυτη η συγκίνηση στους κόλπους της Π.Α. από την απόλυτη επιτυχία της αποστολής. Δεν αναφέρθηκε καμία απώλεια στο έδαφος και όπως χαρακτηρισιτικά λέχθηκε από στέλεχος της Π.Α. «Εμείς ξέρουμε που χτυπάμε. Δεν σκοτώνουμε αμάχους» υπαινισσόμενος τις μεγάλες απώλειες αμάχων των τελευταίων ημερών από τις συμμαχικές επιδρομές.

Η εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις στην Λιβύη όσο και αν διαψευδόταν από την κυβέρνηση ήταν αναμενόμενη λόγω της «σχετικής επιτυχίας», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά από πηγές του ΝΑΤΟ, των γαλλικών και αραβικών μαχητικών. Το βάρος των μέχρι σήμερα αποστολών έχει πέσει στους ώμους των «συνήθων υπόπτων» Βρετανών και Αμερικανών, οπότε και κατέστη επιβεβλημένη η ελληνική εμπλοκή.

Oπωσδήποτε αναμένονται αντιδράσεις από την πλευρά κυρίως των αριστερών κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης (ΚΚΕ, Συνασπισμός), αλλά το σημαντικό είναι να μπορέσει να αποτιμηθεί αυτή η ενέργεια με γεωστρατηγικά οφέλη για την χώρα μας...

defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. μούφα είδηση είναι , να το θυμάστε το defencenet κάνει πλάκα λόγο πρωταπριλιάς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΣ ΜΟΥ
    ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΝΕΑ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ:
    http://elefterifoni.blogspot.com/
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΤΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ.
    ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΓΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΟ
    ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΜΟΥ.....
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή