Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Άλλη μία «σύμπτωση»… Διασπάται σε δύο κράτη το Σουδάν, όπως είχαν «προβλέψει» οι σιωνιστές πριν δεκαετίες



Προ ημέρων σε άρθρο της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας είχαμε αναφέρει το ενδεχόμενο πίσω από την σφαγή των Χριστιανών Αιγυπτίων Κοπτών να κρύβονται σκοτεινά σχέδια που θέλουν την διάσπαση της Αιγύπτου και είχαμε παραθέσει και ένα απόσπασμα βιβλίου του γνωστού Γάλλου συγγραφέα Ροζέ Γκαρωντύ, στο οποίο αναφερότανε ότι σύμφωνα με την παγκόσμια σιωνιστική οργάνωση και δημοσίευμα στο εβραϊκό περιοδικό Kivounim, σκοπός της ισραηλινής στρατηγικής είναι να διασπαστούν όλα τα μεγάλα κράτη που βρίσκονται στην περιοχή του μεταξύ των οποίων και το Σουδάν, το οποίο διασπάστηκε σε δύο κράτη προ ημερών… Σας παραθέτουμε τι είχαμε γράψει:

“Aπόσπασμα από την ελληνική έκδοση του βιβλίου του πασίγνωστου Γάλλου συγγραφέα Ροζέ Γκαρωντύ, «Ο ισραηλινός σιωνισμός στο εδώλιο» – ΝΕΑ ΘΕΣΙΣ (σελίς 171) και βγάλτε τα συμπεράσματά σας: “Αυτό το σχέδιο, που εξετέθη ανοικτά στο περιοδικό Kivounim (Προσανατολισμοί) που εκδίδεται στην Ιερουσαλήμ από την Παγκόσμια Σιωνιστική Οργάνωση, υπό τον τίτλο Στρατηγικά σχέδια του Ισραήλ, απαιτεί την αποσύνθεση όλων των γειτονικών κρατών του Ισραήλ, από τον Νείλο έως τον Ευφράτη. Και ιδού τα βασικά του αποσπάσματα: «Ως ενιαίο κράτος υπό κεντρική εξουσία, η Αίγυπτος είναι ήδη ένα πτώμα, κυρίως αν λάβουμε υπ’ όψιν μας την σύγκρουση που γίνεται όλο και περισσότερο σκληρή μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Η διαίρεσίς της σε χωριστές γεωγραφικές επαρχίες πρέπει να είναι ο πολιτικός μας στόχος για το δυτικό μέτωπο. Άπαξ και η Αίγυπτος διαλυθεί και στερηθεί κεντρικής εξουσίας, χώρες όπως η Λιβύη, το Σουδάν και άλλες πιο απομακρυσμένες, θα γνωρίσουν την ίδια διάλυση. Η δημιουργία ενός κοπτικού κράτους στην Άνω Αίγυπτο και μικρών περιφερειακών οντοτήτων άνευ σημασίας, είναι το κλειδί μιας ιστορικής εξελίξεως που στις ημέρες μας έχει καθυστερήσει εξ’ αιτίας της συμφωνίας ειρήνης, αλλ’ αναπότρεπτος μακροπροθέσμως…».
Και ιδού η σχετική είδηση για την διάσπαση του Σουδάν σε δύο κράτη:

“Νότιο Σουδάν: Ένα κράτος γεννιέται… Ένα νέο κράτος γεννιέται στην Αφρική, ένα κράτος περίπου ίσο με την Γαλλία σε έκταση, του οποίου οι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία του Χριστιανοί και ανιμιστές. Είναι το νότιο Σουδάν με πρωτεύουσα την Τζούμπα που αύριο γίνεται δημοψήφισμα που θα διαρκέσει μία εβδομάδα και αναμένεται το 90% να ψηφίσει υπερ της απόσχισης από το Σουδάν. Λόγω της παντελούς έλλειψης υποδομών (ο νότος έχει 50 χιλιόμετρα ασφαλτοστρωμένων δρόμων για έκταση τετραπλάσια της Ελλάδας) η ψηφοφορία θα διαρκέσει μία εβδομάδα. Για να περάσει η πρόταση χρειάζεται απλή πλειοψηφία αλλά πρέπει να ψηφίσουν το 60% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.

Το Σουδάν είναι η μεγαλύτερη σε έκταση χώρα της Αφρικής με έκσταση σχεδόν 19 φορές μεγαλύτερη από της Ελλάδας και πληθυσμό που φτάνει τα 44 εκατομμύρια. Είναι όμως και μία από τις πιο φτωχές στον κόσμο. Οι κάτοικοι του νότου είναι στη πλειοψηφία τους χριστιανοί και οπαδοί παραδοσιακών θρησκειών, σε αντίθεση με τους μουσουλμάνους Άραβες του βορρά. Από την ανεξαρτησία του Σουδάν από την αγγλοαιγυπτιακή διοίκηση το 1956 μέχρι σήμερα, θεωρούν ότι ο βορράς προσπαθεί να τους επιβληθεί και να επιβάλλει τον ισλαμικό νόμο. Πάντως παρά το ήρεμο κλίμα, υπάρχουν ανοιχτά σημεία ανάμεσα στα δύο υπό διαμόρφωση κράτη με κυριότερο τις πετρελαιοπαραγωγές επαρχίες που θα τις μοιραστούν γεωγραφικά αλλά χωρίς να υπάρχει ακόμα συμφωνία για το μοίρασμα των κερδών…”
Άλλη μια σύμπτωση…

x.a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου