Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΡΕ... ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΙΜΗ, ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ...


ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΧΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... (ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ;) 

Τον Σεπτέμβριο θα εγκατασταθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, αφού μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του συντριβανιού που αποτελεί ενιαία σύνθεση με το άγαλμα. Αυτά ισχυρίζονται τώρα οι δημοτικές αρχές, που δεν παραλείπουν στις διάφορες γελοίες φαμφαρολογίες να παρομοιάζουν τον Μέγαλέξανδρο με τον Τσάρο Σαμουήλ, τον Γκότσε Ντέλτσεφ, και τον Γκρουέφσκι...

Πέραν της... καθυστερήσεως εγκατάστασης του αγάλματος στην κεντρική πλατεία μιά επιπλέον μουρμούρα αιωρείται στην ατμόσφαιρα του Αμερικανορωσικού μορφώματος των Σκοπίων... (Το μόρφωμα που εκμεταλεύονται σήμερα οι Αμερικάνοι αλλά δημιούργησαν "την ιστορία του" οι Ρώσοι στα πλαίσια του Πανσλαβισμού που έψαχνε διέξοδο στο Αιγαίο άρα και την κυριαρχία στην Μακεδονία.) Η μουρμούρα είναι για την επίσημη ονομασία του αγάλματος "έφιππος πολεμιστής", που κάποιοι απόγονοι των κομιτατζήδων θεωρούν... υποχώρηση, απέναντι στην Ελλάδα, αφού δεν θα φέρει το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κάτι που οι γυφτοσκοπιανοί προφανώς έκαμαν για να μην... προβοκάρουν την... ενδιάμεση συμφωνία!


stoxos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου