Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ...ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ....ΡΕ ΟΥΣΤ


Καθόμουν μ’ έναν φίλο χθες το μεσημέρι σε καφετέρια κοντά στην Ομόνοια. Δέκα πρεζάκηδες και άλλοι τόσοι ζητιάνοι, μας ενόχλησαν. Θλίβεται η ψυχή σου να βλέπεις νέους και νέες να τους έχει ερειπώσει η πρέζα. Θα πουν πολλοί και με το δίκιο τους: Άρρωστα παιδιά είναι.

Συμφωνώ. Αλλά με την επαιτεία, βρίσκουν τη γιατρειά τους; Ασφαλώς όχι. Γιατί, όμως, να είναι εγκαταλελειμμένα έρμαια των ναρκεμπόρων. Είναι εικόνα ιστορικού κέντρου ευρωπαϊκής πρωτεύουσας αυτή που βλέπουμε καθημερινά;

Άκουγα χθες από την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη να μιλάει για την ποιοτική ανάπλαση των δρόμων και των πλατειών της Αθήνας. Τι έγινε που αναπλάσθηκε η Πλατεία Ομονοίας δύο – τρεις φορές;

Μπορεί να καθίσει κανένας Έλληνας ή τουρίστας; Ας τολμήσει κάποιος κυβερνητικός να περάσει – όχι να σταθεί – το βράδυ από την Ομόνοια.

Λυπάμαι κι αυτούς που έχουν καταστήματα, αλλά και τους θαυμάζω συγχρόνως, που επιμένουν να παραμένουν στην εμπόλεμη ζώνη. Ντρέπομαι με ό,τι βλέπω καθημερινά στο Κέντρο της ΑΘήνας, γιατί είμαι αναγκασμένος, λόγω της δουλειάς μου, να βρίσκομαι εκεί.

Καλά τα σχέδιά σας, κυρία Μπιρμπίλη. Αλλά δεν θα μπορεί να χαρεί κανείς, Αθηναίος ή επισκέπτης, αυτή την πόλη, γιατί θα λαθρομεταναστοκρατείται. Έτσι, θα είναι δώρο άδωρο και τζάμπα θα ξοδεύουμε.

Κοιτάξτε εκεί στην Κυβέρνηση, να κάνετε άλλες αναπλάσεις και πρωτίστως στην πολιτική σας. Σκεφθείτε και λίγο τους Έλληνες, ενδιαφερθείτε για τους Έλληνες Αθηναίους. Φροντίστε να προετοιμασθείτε για την διαχείριση της κοινωνικής κρίσης που έρχεται και θα είναι χειρότερη από την οικονομική.

Τι θα γίνει μ’ αυτή την λαθροξενούρα, τώρα που θα κόψει η λόρδα; Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι της ΑΘήνας θα κάνουν ηρωική έξοδο. Δεν θα μείνουν μέσα στα ιδιόκτητα κελιά να πεθάνουν σαν τα ποντίκια.

Αλλά και οι υπόλοιποι, δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να μας φάει ο πεινασμένος λαθρομετανάστης. Βέβαια, δεν θα έχετε καλύτερη τύχη κι εσείς που μας φέρατε σ’ αυτό το εθνικό χάλι. Αρκετά κράτησε η εισβολή των αγρίων και η ανοχή των ήμερων.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Δ. ΚΑΨΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου