Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Β.Πούτιν: "Η Ρωσία θα πουλάει όπλα όπου θέλει

O ηγέτης της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ξεκαθάρισε τελείως την πρόθεση της Ρωσίας να πουλάει νομίμως τα οπλικά της συστήματα όπου επιθυμεί.

Αυστηρό μήνυμα σε όσους το τελευταίο διάστημα κατηγορούν την Μόσχα για τις πωλήσεις ρωσικών όπλων, σε διάφορες χώρες, κυρίως αραβικές, και παράλληλα της κάνουν υποδείξεις για το που "επιτρέπεται' και που όχι να πουλάει τα οπλικά της συστήματα , έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.


Με δήλωση του ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε πως εκτός από τον ΟΗΕ που έχει το δικαίωμα επιβολής εμπάργκο πώλησης όπλων σε μια χώρα, ουδείς άλλος δικαιούται να μας υποβάλλει περιορισμούς, σχετικά με του που θα πουλάμε τα όπλα μας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμπλήρωσε πως όλες οι συμφωνίες πώλησης οπλικών συστημάτων που έχει συνάψει η Ρωσία είναι διακρατικές και με νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις, μια σχολαστικότητα πού όπως συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος σπάνια επιδεικνύουν οι μεγαλύτεροι ξένοι προμηθευτές στρατιωτικού εξοπλισμού.

Πάντως προκαλεί εντύπωση το θράσος των Δυτικών οι οποιοι επανειλημμένα στο παρελθόν εξόπλισαν αδίστακτους δικτάτορες να προπσαθούν κυρίως μέσω προπαγάνδας να παρουσιάσουν τη Ρωσία ως παράνομη ενώ έχει κάθε δικαίωμα να πουλάει ότι θέλει σε χώρα που δεν έχει υποστεί ΕΠΙΣΗΜΕΣ διεθνείς κυρώσεις (στο μυαλό των ΗΠΑ μπορεί να υπάρχουν κυρώσεις, δεν είναι όμως αναγνωρισμένες νομικά πουθενά).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου