Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Η επόμενη ημέρα στο πολιτικό σκηνικό

Πέρασε άλλη μία εκλογική διαδικασία, που όμως δεν ήταν σαν όλες τις προηγούμενες. Ήταν η στιγμή που τα ψέμματα τελείωσαν, που οι Έλληνες είτε ορθά, είτε λανθασμένα, αποφάσισαν για τον τόπο τους χωρίς να έχουν κατά νου τους διορισμούς ή τα στενά τους συμφέροντα. Ήταν οι εκλογές που ακόμα και σκληροπυρηνικοί των δύο μεγάλων κομμάτων αποφάσισαν να ξανασκεφτούν την οπαδικού τύπου προσήλωση τους.

Πριν τις εκλογές οι μηχανές προπαγάνδας του συστήματος είχαν πραγματικά όλα τα όπλα στην διάθεση τους. Τηλεοπτικοί δέκτες, εφημερίδες, ραδιόφωνα και άλλα συντονισμένα στον κοινό σκοπό. Γνωρίζοντας το καθεστώς την οργή του κόσμου αποφάσισε να επιλέξει την εναλλακτική επιλογή που θα του προσφέρει. Έτσι όλα τα ΜΜΕ συντονισμένα καθυβρίζαν την Χρυσή Αυγή, προβάλλοντας παράλληλα τον συστημικό ΣΥΡΙΖΑ ως μία διέξοδο για τον κόσμο. Πολλοί τσίμπησαν στο δόλωμα του συστήματος, εμείς βεβαίως οι «αντιδημοκράτες» σεβόμαστε την ετημυγορία του Ελληνικού Λαού, σε αντίθεση με τους «δημοκράτες» του καθεστώτος.

Πάμε όμως στην ουσία που είναι το εκλογικό αποτέλεσμα και ιδιαιτέρως στο ποσοστό που αφορά τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή. Το τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστά και σε έδρες του Λαϊκού Συνδέσμου, ως γνωστόν, είναι 7% και 21 έδρες. Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα ψευδολογούνται ΜΜΕ προσπαθούσαν να δημιουργήσουν την εντύπωση πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει κανενός είδους έρεισμα και είναι ένα Κίνημα που στηρίζεται στις γειτονιές των Αθηνών για να αντλεί ποσοστά. Βεβαίως για άλλη μια φορά οι δημοσιογράφοι διαψευστήκαν, γεγονός σύνηθες σε παθολογικούς και συστηματικούς ψεύτες. Τα υψηλότερα ποσοστά της Χρυσής Αυγής σημειώθηκαν στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Κορινθία με 12% και στην Λακωνία με 10,2%. Η Α'  Αθηνών βρίσκεται μόλις 7η στην λίστα των περιφερειών με 8,8%. Συνολικά 440.894 Έλληνες έδωσαν την στήριξη τους στην Χρυσή Αυγή βάζοντας τους Έλληνες Εθνικιστές πάνω και από τον Κουβέλη που στις δημοσκοπήσεις έβγαινε δεύτερο κόμμα. Οι Έλληνες σε μεγάλο ποσοστό τους έδειξαν ότι δεν μασάνε από την λασπολογία των αργυρώνητων ΜΜΕ και ότι κοιτάνε την ουσία των πραγμάτων, τις θέσεις και την συνέπεια λόγων - πράξεων του Λαϊκού Συνδέσμου.

Στα υπόλοιπα αποτελέσματα βλέπουμε καταρχάς την τιμωρία των μνημονιακών κομμάτων, αφού σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές όλα τους έχασαν μεγάλο κομμάτι από την δύναμη. Η Νέα Δημοκρατία παρότι βγήκε πρώτη πήρε μόλις 18,85% και 108 βουλευτές με τους 50 βουλευτές να είναι δώρο από τον σκανδαλώδη εκλογικό νόμο. Το ΠΑΣΟΚ έγινε τρίτο κόμμα με 13,18% μετατρεπόμενο σε κομπάρσο της πολιτικής σκηνής. Αντιστοίχως τα μικρότερα κόμματα του μνημονίου, το ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα της Ντόρας, έμειναν εκτός βουλής, προκαλώντας ποικίλες τραγελαφικές αντιδράσεις από τα στελέχη τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκμεταλλευόμενος τον καταποντισμό του ΠΑΣΟΚ κατάφερε να πάρει αρκετούς ψηφοφόρους της πρώην κυβερνήσεως αναρριχώμενος στο 16,78%. Το κόμμα του Κουβέλη, που διαφημιζόταν από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ ως το «δεύτερο κόμμα», κατάφερε τελικά με τόσο σπρώξιμο να πάρει ένα 6% και να εκλέξει 19 βουλευτής, συμπεριλαμβανομένων της συγγραφέος του «συνωστισμού στις παραλίες», Μαρία Ρεπούση.

Η επόμενη μέρα βρίσκει το πολιτικό σκηνικό αλλαγμένο, αλλά όχι και τόσο. Στην πραγματικότητα η μόνη διαφορά που σημειώθηκε είναι οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και αυτό δεν το λέμε για να ευλογήσουμε τα γένια μας. Ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά το αποτέλεσμα η ΕΕ, οι διεθνείς τοκογλύφοι, τα ΜΜΕ και οι εγχώριοι πολιτικάντηδες έδωσαν σαφές μήνυμα ότι δεν τους πειράζει τίποτα πέραν της εισόδου της Χρυσής Αυγής στην Βουλή. Ο Σαμαράς συναντήθηκε με όλους πέραν του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Τα ΜΜΕ καταδίκασαν ένα εθιμοτυπικό που κατά τα άλλα πάντα κρατούν, αλλά ούτε λόγος για την προσβολή στο μικρασιατικό Ελληνισμό από την βουλευτίνα του Κουβέλη ή την προσβολή ολόκληρου του Ελληνικού Λαού από τον «περνάγαμε ωραία στην Τουρκοκρατία», βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τατσόπουλο. Ούτε καν από το γεγονός ότι οι πολιτικάντηδες του μνημονίου βρίσκονται, έστω και εν μέρει, εντός βουλής ακόμα. Η υποκρισία βλέπετε περισσεύει σε αυτό τον τόπο.

Ο πόλεμος του συστήματος αποτελεί Τιμή για εμάς. Η πρώτη μάχη ήταν νικηφόρα. Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα βρίσκεται εντός βουλής! Ο πόλεμος όμως δεν τελείωσε. Ήδη το σύστημα εντείνει την λασπολογία του και προσπαθεί με όλες του τις δυνάμεις. Ο Θεός, όμως, είναι μαζί μας και θα καταφέρουμε και άλλες νίκες. Μέχρι την τελική νίκη!

xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου