Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΜΕ ΧΟΡΗΓΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥΡΚΕΨΕ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ! ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ!!!

Ψήφισαν χθες το βράδυ το... Ράι Μπουγιουρντί
(Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Σταϊκόπουλου)



Τ' Ανάπλι, που γι΄αυτό χύθηκαν ποτάμια αίματα,
που η απελευθέρωσή του σηματοδότησε την παγίωση της Ελληνικής Επανάστασης, που στα ριζά του Παλαμηδιού έχει στηθεί ο αδριάντας του Πορθητή του και τον τιμούμε κάθε χρόνο (ανεξάρτητα αν εδώ και χρόνια είναι... σπασμένο το γιαταγάνι του), τ' Ανάπλι η πρώτη πρωτεύουσα της νέας Ελλάδας, έδωσε πίσω στον Τούρκο τα κλειδιά, υπέγραψε το Ράι Μπουγιουρντί (προσκυνοχάρτι), να το πατήσει ο Αγαρηνός, χωρίς ν' ανοίξει μύτη!!!...

Χθες, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλίου, ψήφισε με πρόταση του Δημάρχου Παναγιώτη Αναγνωσταρά και συμπαραστάτες της πλειοψηφίας τον Γιάννη Γκιόλα και Ανδρέα Βασιλείου, το πρόγραμμα του 20ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, που θα είναι αφιερωμένο στους Τούρκους καλλιτέχνες και θα έχει βασικό χορηγό την... Τουρκική Πρεσβεία! (Προς τιμήν τους, Τάσος Σαλεσιώτης και Χρήστος Γραμματικόπουλος ψήφισαν κατά.).

Όπως και το 1715, που οι Τούρκοι πάτησαν τ' Ανάπλι αφού "λάδωσαν" τον Γάλλο επικεφαλής των κανονιών του Παλαμηδιού, που τα έστρεψε αμέσως κατά της πόλης, έτσι και τώρα, με τους παράδες τους θα ξαναμπούν θριαμβευτές στη Νάπολι της Ανατολής, πατώντας πάνω στα αίματα των προγόνων μας που έχουν ζυμωθεί με το χώμα του τόπου!

Ενθυμούμενος το σύνθημα του 21: "Μη μείνει Τούρκος στο Μωριά μηδέ στον κόσμο όλο!", δεν έχω παρά να προσθέσω σε γνήσια νεορωμέικη: Ρε, ουστ, Νενέκοι!

Γιώργος Μουσταΐρας
stoxos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου