Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΘΛΙΟΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΥΧΗΣ ΣΥΝΕΝΟΧΗΣ
Το αναμασούν τα φερέφωνα της υποταγής, επενδύοντας στην καλλιέργεια κοινωνικής συνείδησης φόβου και ανασφάλειας με προφανή σκοπό τη μεταχρονολογημένη νομιμοποίηση των εγκληματικών τους πολιτικών επιλογών.
Το επαναλαμβάνουν οι εργολάβοι της επικοινωνίας στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν πολιτική αβάντα στους αδίστακτους της πολιτικής δουλοπρέπειας, που όταν κλήθηκαν να επιλέξουν τη στήριξη μιας περήφανης πατρίδας και της αξιοπρέπειας ενός λαού, δε δίστασαν να υποστείλουν τη σημαία και να την παραδώσουν γονατιστοί ως λάφυρο στο σουλτανάτο των συμμοριών.
Το αναπαράγουν οι πολιτικοί εκφραστές της εθνικής υποτέλειας ως υποτιθέμενο κίνητρο για την εκλογική επιλογή των ψηφοφόρων, προσβλέποντας ουσιαστικά στο να τους καταστήσουν συνένοχους σε όλα εκείνα που πρόκειται ν ακολουθήσουν την επόμενη των εκλογών και για τα οποία δεσμεύτηκαν με την ταπεινωτική υπογραφή τους.
Το δίλημμα: «ΜΕΣΑ ή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ» είναι κάλπικο, εκβιαστικό και κατάφωρα αποπροσανατολιστικό. Και να γιατί...

Η παραμονή στην ευρωζώνη, για μια κοινωνία και εν προκειμένω για την Ελληνική, δεν είναι αυτοσκοπός αποσυνδεμένος από το όποιο τίμημα ή το όποιο ωφέλημα μπορεί να συναρτάται με αυτή την επιλογή.
Η παραμονή στην ευρωζώνη, δε συνιστά κάποια τιμητική ταυτότητα για την Ελληνική κοινωνία που προκειμένου να μη την απωλέσει οφείλει να υποστεί οποιαδήποτε θυσία και ταπείνωση.
Η παραμονή στην ευρωζώνη, έχει νόημα αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση που αυτή η παραμονή, μπορεί να εξασφαλίζει ωφελήματα τα οποία η Ελληνική κοινωνία θα μπορεί να απολαμβάνει στο σύνολό της. Στην περίπτωση που θα σφραγίζουν τη ζωή και την καθημερινότητά της με τρόπο ουσιαστικά θετικό.
Η παραμονή στην ευρωζώνη δεν έχει απολύτως κανένα νόημα για την Ελληνική κοινωνία, όταν το τίμημα αυτής της παραμονής προϋποθέτει:
-Μισθούς 180 ευρώ…
-Συντάξεις δυστυχίας και απόλυτης εξαθλίωσης…
-Ελλάδα αποβιομηχανοποιημένη στα πλαίσια του σχεδιασμού των οικονομικά ισχυρών…
-Διακρατικό νταβατζηλίκι με την Ελλάδα πολιτογραφημένη στο ρόλο του μόνιμου υποτελή, και το λαό της υποζύγιο που θα αιμοδοτεί με τον ιδρώτα και τη μιζέρια του τα θησαυροφυλάκια των νταβατζήδων.
Η παραμονή στην ευρωζώνη δεν έχει απολύτως κανένα νόημα με την Ελλάδα αλυσοδεμένη με συμβάσεις ντροπής και εθνικής υποτέλειας και το λαό της στο ρόλο του «και δαρμένου και κερατά»…
Η πολιτική δουλοπρέπεια που κυριαρχεί στον τόπο επεχείρησε να δαιμονοποιήσει την αποχώρηση από τη ληστοσυμμορία του ευρώ, γιατί αυτό που επιδιώκει είναι να συγκαλύψει πως ο πραγματικός δαίμονας, είναι ο εφιάλτης της παραμονής μας σ αυτό.
Αυτό που η πολιτική δουλοπρέπεια βάφτισε «δημοσιονομική προσαρμογή», δεν είναι τίποτε άλλο από την δέσμευση που ανέλαβε να υλοποιήσει ένα συμβόλαιο αντεθνικής υποταγής, μέσα από το οποίο οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, εκχωρούνται ουσιαστικά στη δούλεψη του σουλτανάτου, για ένα πιάτο φαί.
Και όποιος αμφισβητεί αυτή την απόλυτη αλήθεια δεν έχει παρά να διαιρέσει τους μισθούς στους οποίους προσβλέπει ο Τόμσεν (δηλαδή το μισθό των 180 ευρώ) με τις 30 ημέρες που έχει ο μήνας, και τότε θα έχει στα χέρια του το φοβερό και τρομερό ποσόν των 6 ευρώ την ημέρα, και αυτό το μεροκάματο θα είναι το ωφέλημά μας από την παραμονή στη ληστοσυμμορία του ευρώ.
Πρόκειται για μια ολέθρια πραγματικότητα που σκόπιμα δεν την καταδεικνύουν τα πολιτικά ανδρείκελα και οι εντεταλμένοι τους στα ΜΜΕ, γιατί αυτό που θέλουν, είναι να συντηρούν έναν πλασματικό φόβο και όχι να τον απομυθοποιήσουν.
Γι αυτό προσυπέγραψαν το μνημόνιο…
Γι αυτό δε δίστασαν να παραδώσουν τη χώρα…
Γι αυτό και επιμένουμε πως η περίφημη αντιμνημονιακή φανφάρα, δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο παρά ένα επικίνδυνο ανάχωμα εκτόνωσης της λαϊκής οργής, με τρόπο που δε θα απειλήσει σοβαρά τις κυρίαρχες πολιτικές αλλά αποσκοπεί στο ρετουσάρισμα των επιμέρους παραμέτρων τους.
Γι αυτό και επιμένουμε πως η πλούσια και «θορυβώδης» ρητορική ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, στο βαθμό που παραμένει εγκλωβισμένη στο επικίνδυνο πλέγμα της ευρωαυταπάτης, δε συνιστά διέξοδο για το λαό και την πολύπαθη Ελληνική κοινωνία.
Τολμήστε λοιπόν αχρείοι…
Τολμήστε να ενημερώσετε πρώτα τον Ελληνικό λαό για το πραγματικό τίμημα της παραμονής στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με τις συμφωνίες εθνικής υποτέλειας που προσυπέγραψαν δοτοί και προσκυνημένοι…
Και μετά ρωτήστε τον αν θέλει την παραμονή του ή την αποδέσμευση από την επικίνδυνη πολιτική και οικονομική συμμορία.
 
 http://hellenicrevenge.blogspot.com

“Ανεκάλυψαν” το μεταναστευτικό πρόβλημα… Συγκλονιστικά τα στοιχεία!

Από θυμηδία έως οργή και αηδία προκαλεί το τελευταίο κρούσμα απερίγραπτου καιροσκοπισμού από πλευράς του εν Ελλάδι παραπαίοντος φαυλότατου πολιτικού κατεστημένου.
     Σε μια αποθέωση υποκρισίας και κακόγουστου θεατρινισμού, με προφανή σκοπό τον εμπαιγμό των (πάντοτε) ηλιθίων ψηφοφόρων, οργανώθηκε εσχάτως, με περισσές τυμπανοκρουσίες, η περιλάλητη «σκούπα» περισυλλογής λαθρομεταναστών από την χαβούζα του Αθηναϊκού κέντρου.
     Πολιτικάντηδες, κόμματα, μ.μ.ε. κλπ, ανεκάλυψαν αίφνης το «μεταναστευτικό ζήτημα» που, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιογραφικά κλισέ, «δεν πάει άλλο»…
Έτσι, λίγο πριν τις αναμενόμενες εκλογές (όλως «συμπτωματικώς») το πολιτικό κατεστημένο, εμφανώς θορυβημένο από την αναμενόμενη ανάπτυξη ξενοφοβικών τάσεων στο εκλογικό σώμα, απεφάσισε (κατόπιν εορτής) να ασχοληθεί με το μεταναστευτικό ζήτημα.
     Που ήταν όμως τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι αναίσχυντοι τσαρλατάνοι, οι αδίστακτοι δολοφόνοι της πατρίδος, και τί έκαναν για να προλάβουν την μαζική εισβολή αφρικανών και ασιατών στην Ελλάδα; Εισβολή που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση αφού τα ανατολικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, παραμένουν διάτρητα και κατ’ ουσίαν αφύλακτα; ΠΟΥ ΗΣΑΝ;;; - Μα, εδώ ήσαν αλλά είχαν άλλες προτεραιότητες, με πρώτη και καλύτερη την «καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», την «υποδοχή των οικονομικών μεταναστών» και την οικονομική υποστήριξη των απειράριθμων Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων) που φρόντιζαν για την υποδοχή και υποστήριξη των μεταναστών και την «καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας»…

     Σύμφωνα με στοιχεία που τα ίδια τα μ.μ.ε. του συστήματος μεταδίδουν, κατά το πρώτο δίμηνο του 2012 (Ιανουάριος – Φεβρουάριος) από τα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο διήλθαν 2.960 λαθρομετανάστες, αριθμός αυξημένος κατά 100% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό δίμηνο, οπότε ο αριθμός των λαθρομεταναστών ήταν 1609. Μάλιστα ο αστυνομικός διευθυντής Ορεστιάδος ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο μέσος ημερήσιος ρυθμός εισόδου λαθρομεταναστών από την περιοχή του Έβρου ανέρχεται σε 100 άτομα!
Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά! Πέρσι, το 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία (τα οποία είναι προφανώς υποεκτιμημένα) πέρασαν, μόνο από τον Έβρο, 56.000 λαθρομετανάστες. Αν προστεθεί ο αριθμός των λαθρομεταναστών που πέρασε από όλες τις πύλες εισόδου, το νούμερο υπερβαίνει τις 150.000!!! Σύμφωνα μάλιστα με την FRONTEX η μέση είσοδος λαθρομεταναστών κατά το 2011 ανήλθε στα 400 άτομα / ημέρα!Σκεφτείτε το λίγο. 150.000 σε ένα έτος, ήτοι ο πληθυσμός ενός μεγάλου ελληνικού νομού π.χ. του νομού Έβρου, που σύμφωνα με την απογραφή του 2001 είχε αυτόν τον πληθυσμό.
      Το αστείο είναι ότι πολιτικάντηδες και δημοσιογράφοι επιμένουν ότι ο αριθμός των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα δεν υπερβαίνει τάχα τις 500.000! Αν υποθέσουμε ότι ετησίως διέρχονται τα σύνορα όχι 150.000 αλλά 100.000 και αν δεχτούμε ότι η μαζική εισβολή λαθρομεταναστών ξεκίνησε ήδη από το 1992, ένας απλός υπολογισμός μας οδηγεί σε νούμερο που υπερβαίνει τα 2 εκατομμύρια. Αν υπολογίσουμε (με βάση τα στοιχεία της FRONTEX) ρυθμό εισόδου 400 ατόμων / ημέρα ο αριθμός καθίσταται ανυπολόγιστος! Και πρόκειται για πολύ συντηρητική εκτίμηση η οποία εκτός των άλλων δεν προσμετρά και τα παιδιά των μεταναστών που εν τω μεταξύ γεννιούνται, με δεδομένο μάλιστα τον υψηλότατο δείκτη γεννήσεων που παρατηρείται σ’ αυτούς τους πληθυσμούς.
     Και ερχόμαστε ξανά στο πρόσφατο φιάσκο της επιχειρήσεως «σκούπα» στο κέντρο των Αθηνών. Σύμφωνα με στοιχεία που μετέδωσαν τα μ.μ.ε. του συστήματος, από τις επιχειρήσεις αυτές συνελήφθησαν …1918 άτομα. Συγκλονιστικός αριθμός… Ούτε το 1/1000 του συνόλου των εν Ελλάδι λαθρομεταναστών. Το αστείο είναι ότι από αυτούς τους 1918 μόνο το 1/4 κρατείται (επειδή προέκυψε κάποια εμπλοκή σε εγκληματικές ενέργειες) ενώ οι υπόλοιποι ήδη αφέθησαν ελεύθεροι! Το όλον καραγκιοζιλίκι συνδέεται βεβαίως με την πρόσφατη εξαγγελία περί της ιδρύσεως κέντρων συγκεντρώσεων λαθρομεταναστών ανά την επικράτεια, σε χώρους μη λειτουργούντων πρώην στρατοπέδων. Αφού μετέτρεψαν την Αθήνα σε αφρικανική ζούγκλα, αποφάσισαν να διασπείρουν την ζούγκλα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκτός λοιπόν από την αθηναϊκή ανθρωποχαβούζα, ετοιμάζονται πλέον να στήσουν δεκάδες αντίστοιχες ανθρωποχαβούζες σε όλη την Ελλάδα. Θαυμάσια!
     Αφού λοιπόν οι προδότες πολιτικάντηδες επέτρεψαν επί μία ολόκληρη εικοσαετία να κατακλειστεί η ελληνική γη από απειράριθμες ορδές αφροασιατών κανιβάλων και καθώς πλέον το πρόβλημα απέκτησε τέτοιες διαστάσεις που πλέον μοιάζει αδύνατον να επιλυθεί (τουλάχιστον αναίμακτα) παριστάνουν τώρα, όλως υποκριτικώς, τους τάχα «ανησυχούντες» που αναζητούν «λύσεις».
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ!
 
http://polemosgenel.blogspot.com

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ... ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

 

Αφιερωμένη στην παγκόσμια κίνηση στήριξης της Ελλάδας «Είμαστε όλοι Έλληνες», είναι η νέα έρευνα του ερευνητή αιγαιακών γραφών δρ. Μηνά Τσικριτσή, η οποία αποδεικνύει με τη χρήση των νέων τεχνολογιών ότι οι προϊστορικοί Έλληνες είχαν επισκεφτεί τη Βόρεια Αμερική πολύ πιο πριν την ανακαλύψει ο Χριστόφορος Κολόμβος.
Η έρευνα του κ. Τσικριτσή βασίστηκε στο κείμενο του Πλουτάρχου «Περί του εμφαινομένου προσώπου τω κύκλω της Σελήνης», όπου στις παραγράφους 941Α-942, περιγράφει το ταξίδι των Ελλήνων σε μία ήπειρο η οποία βρίσκονταν «δυτικά των τριών νησιών και βορειοδυτικά της Βρετανίας».
Ο ερευνητής εντόπισε και απέδειξε μέσα από προγράμματα με Η/Υ την αποκατάσταση μιας λησμονημένης ιστορικής πραγματικότητας, που μέχρι σήμερα διέφευγε από πολλούς ερευνητές, συνεχίζοντας έτσι την έρευνα που είχε κάνει πριν από δύο χρόνια ο καθηγητής Η. Μαριολάκος, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι οι προϊστορικοί Έλληνες γνώριζαν την ύπαρξη της Αμερικής, την οποία επισκέπτονταν.
Στη ανακοίνωσή του δρ. Μ. Τσικριτσή υποστηρίζεται, ότι πριν τον Κολόμβο υπήρχε μία επικοινωνία που ξεκινά από την Μινωική εποχή μέχρι τα ελληνιστικά χρόνια. Ο στόχος αυτών των ταξιδιών κατά την Εποχή του Χαλκού είχε σχέση με το εμπόριο και τη διακίνηση του καθαρού χαλκού που βρισκόταν στη λίμνη Superior του Καναδά. Φαίνεται ότι μετά τους πρώτους εμπόρους Μινωίτες, συνέχισαν και οι Μυκηναίοι, οι οποίοι, όπως αναφέρει ο Πλούταρχος, έστειλαν τον Ηρακλή για να αναθερμάνει την παρουσία του ελληνικού στοιχείου, το οποίο είχε χαθεί με τις επιμειξίες με του ντόπιους. Στη συνέχεια, την Εποχή του Σιδήρου το ενδιαφέρον για την περιοχή παράκμασε και παρέμεινε έως τους Ελληνιστικούς χρόνους μια εθιμοτυπική λατρευτική παράδοση. Έτσι κάθε τριάντα χρόνια αποστέλλονται κάποια πλοία σε περιοχές που είχαν την λατρεία του Κρόνου για να ανανεώνεται το ανθρώπινο προσωπικό με ιερείς.
Όπως λέει ο κ. Τσικριτσής «όλα αυτά αποδεικνύονται με αστρονομικά στοιχεία, η επεξεργασία των οποίων έγινε με τη βοήθεια προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών επιβεβαιώνοντας τον χρονολογικό προσδιορισμό του ταξιδιού που περιγράφει ο Πλούταρχος.
Έτσι εξηγείται, σύμφωνα με τον κ. Τσικριτσή, και το ότι στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά έχουν γίνει μεγάλες εξορύξεις χαλκού σε μία περίοδο, μεταξύ 2400 και 1200 πΧ, παρότι η περιοχή βρίσκονταν στη λίθινη εποχή.
Σύμφωνα με το αρχαίο κείμενο του Πλουτάρχου ο συντονιστής του διαλόγου, ο Λαμπρίας καλεί τον Σύλλα τον Καρχηδόνιο να ξαναδιηγηθεί μια ιστορία που άκουσε από του υπηρέτες του ναού του Κρόνου στην Καρχηδόνα, Την ιστορία που αφηγήθηκε κάποιος ξένος επισκέπτης του ναού που ήλθε από τη μεγάλη ήπειρο. Τελικά τα δεδομένα που αναφέρει το κείμενο επιβεβαιώνουν, όπως δείχνει η μελέτη του κ. Τσικριτσή, με τη χρήση Η/Υ, την περιγραφή ενός ταξιδιού το 86 μΧ που πραγματοποιήθηκε από τον Καναδά στην Καρχηδόνα. Τα συμπεράσματα συνοψίζονται στα παρακάτω:
1. Το αποκαλυπτικό κείμενο προσδιορίζει σωστά την απόσταση από την Βρετανία στο νησί της Ωγυγίας- την Ισλανδία, με καράβι με κουπιά που πλέει 5 ημέρες (880 km).
2. Αναφέρει μία μεγάλη ηπειρωτική γη που στην περιοχή της υπήρχαν τρία νησιά (Γροιλανδία, Νήσο Baffin, Newfoundland) που ισαπείχαν, βορειοδυτικά της Βρετανίας.
3. Προσδιορίζει ότι στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος (στην ίδια ευθεία) βρίσκεται η είσοδος του κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου(Gulf of St. Laurence) με την Κασπία θάλασσα, γεγονός που παρατηρούμε στην ευθεία της.
4. Προσδιορίζει ορθά ότι ο κόλπος του Αγ. Λαυρεντίου είναι λίγο μεγαλύτερος από την Μαιώτιδα λίμνη, τη σημερινή Αζοφική. Στις ακτές του κόλπου αναφέρει ότι κατοικούσαν Έλληνες από παλιά και μετά την αποστολή του Μυκηναΐου Ηρακλή, πιθανόν τον 15ο αιώνα πΧ, αναθερμάνθηκε το ελληνικό στοιχείο που έσβηνε από τις επιμειξίες με τους ντόπιους (εννοείται ότι ο Ηρακλής δεν πήγε μόνος με το Ιόλαο, αλλά ήταν μία εκστρατεία εκατοντάδων Ελλήνων που άλλαξαν δημογραφικά την περιοχή μέσα στο κόλπο του Αγ. Λαυρεντίου που κατοίκησαν).
5. Καθορίζει περίοδο τριάντα χρονών, μετά την οποία ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής: όταν ο Πλανήτης Κρόνος ανατέλλει με τον αστερισμό του Ταύρου. Τα αστρονομικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι σε γεωγραφικό πλάτος βόρειο 47ο, τον 1ο αιώνα μΧ, η περίοδος αυτή ήταν στα τέλη Μαΐου του 86 μΧ.
6. Όταν ξεκινούσε το ταξίδι της επιστροφής τρεις μήνες έμεναν στο νησί της Γροιλανδίας βόρεια (60ο Ν), που ο ήλιος δύει μόνο μια ώρα την περίοδο του θερινού ηλιοστασίου μεταξύ 9/6 και 9/7. Ο προσδιορισμός αυτός επιβεβαιώνει ότι το νησί της Γροιλανδίας πρέπει να ταυτιστεί με τον κάτω κόσμο, όπου είχε ταφή ο Κρόνος σε σπήλαιο και φυλασσόταν από τον Δία.
7. Ο λόγος των μεγάλων ταξιδιών την Εποχή του Χαλκού τεκμηριώνεται από τον καθαρό χαλκό, που βρισκόταν σε μεγάλες ποσότητες στην περιοχή γύρω από τη Λίμνη Superior και στο νησί Royale που βρίσκονται στον Καναδά. Από την περιοχή αυτή εξορύχτηκαν 50.000 τόνοι χαλκού μεταξύ 2400 και 1200 πΧ.
8. Στην εποχή του Πλουτάρχου ο ίδιος αναφέρει, ότι δεν μετέφεραν χαλκό αλλά χρυσές κούπες και αγγεία που μέσα είχαν τις προμήθειες του ταξιδιού.
9. Τέλος είναι γνωστό ότι στην αρχαιότητα τα μαντεία ήταν κέντρα καταγραφής γεωγραφικής γνώσης, με αποτέλεσμα να συμβουλεύουν για μελλοντικές αποικίσεις. Έτσι είναι αποδεκτό ότι ο Πλούταρχος μετά το 86 μ.Χ που ήταν ιερέας στο Μαντείο των Δελφών, έχει αυτή τη γνώση.
10. Το ταξίδι επιστροφής φαίνεται ότι γινόταν από βόρεια, ξεκινώντας από τον Καναδά, πήγαιναν στη Γροιλανδία (νησί του Κρόνου) έφθαναν στην Ισλανδία και από εκεί έφθαναν στη Βρετανία. Στοιχείο επιβεβαίωσης αυτής της διαδρομής είναι το νησί σταθμός, που φέρει ακόμα και σήμερα το όνομα Μυκήνες (Mykines) το δυτικότερο νησί των Faeroe
Συμπερασματικά, η έρευνα του Μηνά Τσικριτσή είναι ότι πραγματοποιήθηκε ταξίδι από τον Καναδά στην Καρχηδόνα τον Μάιο του 86 μΧ. Σε συνδυασμό με τα άλλα στοιχεία που επιβεβαιώνονται με Υ/Η γίνονται αποδεκτές και οι άλλες περιγραφές του Πλουτάρχου, ότι δηλαδή, στα αρχαία χρόνια πριν την εκστρατεία του Ηρακλή είχαν πάει στην περιοχή και αρχαιότεροι Έλληνες, πιθανότατα οι Μινωίτες. Τα στοιχεία αυτά έρχονται και επιβεβαιώνουν αρχαιολογικά διάσπαρτα ευρήματα γραφής - και όχι μόνο - από περιοχές στην Αμερική. Τελικά πριν τον Κολόμβο, τους Κινέζους και τους Βίκινγκς είχαν πάει στην Αμερική και Έλληνες τουλάχιστον τον 1ο αιώνα πΧ και πιθανόν ήδη τη 2η χιλιετία πΧ.


www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΜΠΕ 

stoxos.gr 

O Ιερός Λόχος 2012 ειναι πραγματικοτητα !!!



Σας καλοσωριζουμε στην διαδυκτιακη ομαδα "ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012"!Η ομαδα "ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012",αποτελειται απο Ελληνες που υπηρετησαν/υπηρετουν στις Ειδικες Δυναμεις της Πατριδος μας.
Αντικειμενικος σκοπος της ομαδος ειναι η αναδειξη των Εθνικων προβληματων και η διαμαρτυρια για την Εθνικη μας καταντια.
Θελουμε με την παρουσια μας να τονισουμε σε φιλους και εχθρους οτι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ.Κανενας μερος της Πατριδος δεν ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ για τους ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΕΣ!
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΖΗΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK - Ιερός Λόχος 2012

ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ - Χ , Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΛΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ BLOG ELNEWSGR.BLOGSPOT.COM ΧΑΙΤΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΟΧΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!
 
 http://enwtheite.blogspot.com

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μελέτη-εφιάλτης τριών ινστιτούτων: Στο 24% η ύφεση στην Ελλάδα μεταξύ 2010 και 2013!


Αυτό που περιγράφουν για το μέλλον - όχι πολύ μακρινό, μέχρι το τέλος του 2013, δηλαδή σε 21 μήνες από σήμερα - της ελληνικής οικονομίας τρία ευρωπαϊκά οικονομικά ερευνητικά ινστιτούτα, μόνο με την λέξη "εφιάλτης" μπορούν να περιγραφούν και ας λέει ο τραπεζίτης Λ.Παπαδήμος τα δικά του, περί "ανάπτυξης το β' εξάμηνο του 2013".
Σύμφωνα λοιπόν με το ινστιτούτο ΙΜΚ που πρόσκειται στα γερμανικά συνδικάτα το γαλλικό OFCE και το αυστριακό Wifo που παρουσίασαν χθες την από κοινού πρόβλεψη η ύφεση στην Ελλάδα σωρευτικά από το 2010 μέχρι το 2013 θα φτάσει ... το 24%! Δηλαδή θα έχει χαθεί το ένα στα τέσσερα ευρώ μέσα σε τρία χρόνια από την ελληνική οικονομία! Και αν περιλάβουμε και το 2009, τότε θα έχει φτάσει η ύφεση το 30%, άρα το 1 στα 3 ευρώ θα έχει χαθεί!
Ποια οικονομία μπορεί να εισέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης όταν έχει χάσει τα 100 από τα 300 δισ. της αγοράς της; Και τι είδους ανάπτυξη θα είναι αυτή; Το τραγικό είναι ότι ακόμα και αυτές οι εκτιμήσεις είναι ... μετριοπαθείς, αφού εκτιμούν ότι οι οικονομικοί στόχοι εκτροχιαστούν (που το θεωρούν στο σφόδρα πιθανό ενδεχόμενο, τότε δεν αποκλείεται ούτε το 28% ύφεσης!.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από το 2010 μέχρι το 2013 ο αρνητικός δημοσιονομικός ρυθμός στην Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ιρλανδία θα ανέρχεται στο μισό από της Ελλάδας δηλαδή στο 12%.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους για την έρευνα τα προγράμματα λιτότητας που ανακοινώθηκαν στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ – καθώς και την αντίστοιχη υποχώρηση της ζήτησης σ’ αυτές τις περιοχές. Αντίστοιχα μαζικές είναι και οι επιπτώσεις.
Η υποχώρηση στο ελληνικό ΑΕΠ είναι μοναδικό φαινόμενο για μια μεμονωμένη χώρα μεταπολεμικά, η οποία δεν έχει υποστεί γεωστρατηγική ήττα όπως π.χ. οι χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.
Ακόμα και η Γερμανία πλήττεται. Λόγω της μειωμένης ζήτησης στο εξωτερικό η οικονομία θα έπρεπε να χάνει στο μεταξύ κατά 2,7% του ΑΕΠ.
Η ολέθρια πολιτική ΔΝΤ και Γερμανία έχουν οδηγήσει την χώρα σε μία πρακτικά μη αναστρέψιμη ύφεση για την επόμενη δεκαετία με το χρέος να εκτοξεύεται από το 110% στο 160% του ΑΕΠ.
Μάλιστα βάσει της ίδιας μελέτης που θεωρείται απόλυtα έγκυρη, "Ο αρχικός στόχος των μέτρων λιτότητας οδήγησε σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια η κατάσταση του χρέους δεν θα υποχωρήσει μάλλον στα περισσότερα κράτη", ανέφεραν καθόλου αισιόδοξα οι ερευνητές. Αντιστοίχως επενεργεί και η απόφαση για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο: Η ενίσχυση των δημοσιονομικών κανόνων, λένε, βρίσκεται σε αντίθεση προς μια λογική ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σαρώνουν "Ανεξάρτητοι" (8%), "Χρυσή Αυγή" (5%) - Εκτός Βουλής το ΛΑΟΣ! - Πρόβλημα ΝΔ


Ίσως η πιο έγκυρη δημοσκόπηση (κρινόμενη πάντα βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει σε σχέση με το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις) έρχεται από το μοντέλο της Public Issue και δείχνει νέα πτώση της ΝΔ, στο 22,5% άνοδο οριακή του ΠΑΣΟΚ στο 15,5% που περνά από την πέμπτη στην δεύτερη θέση και επτακομματική Βουλή με τον ΛΑΟΣ να μένει εκτός!
Η δημοσκόπηση είναι με αναγωγή αναποφάσιστων και έχει +2% ή -2% στατιστικό λάθος. Όπως προείπαμε από το σύνολο των προεκλογικών δημοσκοπήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει στις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις η Public Issue ( η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην "Καθημερινή της Κυριακής") έχει πέσει "μέσα" σε όλες, χωρίς καν να χρειαστεί να κάνει χρήση του + ή -2%.

Έτσι λοιπόν, περίπου πέντε εβδομάδες πριν τις εκλογές που μάλλον (!) θα γίνουν στις 6 Μαίου, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα πεφτοντας στο 22,5% έναντι 25% που είχε πριν από τρεις εβδομάδες σε δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας και από το 30% που είχε πριν τρεις μήνες.
Το ΠΑΣΟΚ από το 11% φτάνει το 15,5% και ανεβαίνει στην δεύτερη θέση κάτι που είναι απόλυτα λογικά, αλλά δεν διαφοροποιεί σε τίποτα τον χάρτη: Το πάλαι ποτέ πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ καταγράφει ποσοστά λίγο πάνω από αυτά του ΚΚΕ!
Να σημειώσουμε ότι αυτό το αποτέλεσμα δίνει περίπου 145 βουλευτές σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, (40 και 110 μαζί με το "μπόνους" των 50 εδρών) μακριά δηλαδή από την κοινοβουλευτική αυτοδυναμία.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,5%, ενώ είχε 12%. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και η ΔΗΜΑΡ με 12%. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν δεύτερο με 15,5%.
Φαίνεται ότι "η πρώτη στάση εξόδου από το ΠΑΣΟΚ" που είναι η ΔΗΜΑΡ έχει οδηγήσει ορισμένους ψηφοφόρους και στην αντίστροφη πορεία...

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" του Πάνου Καμμένου δείχνουν όχι απλώς να εισέρχονται στη Βουλή, αλλά και να εκλέγουν περί τους 20-25 βουλευτές με ποσοστό που φτάνει το 8,5% έναντι 6% που είχαν πριν είκοσι ημέρες στην δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας!

Ο ΛΑΟΣ, για μία ακόμα δημοσκόπηση, μένει εκτός Βουλής βλέποντας τα ποσοστά του να υποχωρούν στο 2% από το 4% της προηγούμενης δημοσκόπησης της ίδιας εταιρείας (άλλες εταιρείες ήδη τον δείχνουν εκτός Βουλής σε τρεις περιπτώσεις), ενώ η "Χρυσή Αυγή" εκτοξεύεται στο 5% από το 3,5% που είχε πριν από 15 μέρες.
Οι ειλικρινείς και καθαρές θέσεις φαίνεται ότι θα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή τη Βουλή!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν 3% ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία παραμένει στο 2%. Τίποτα δεν μπορεί να βάλει την Ν.Μπακογιάννη στη Βουλή. Εκτός από την επιστροφή της στη ΝΔ...
Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τα αποτελέσματα ήταν: Νέα Δημοκρατία  25% το ΠΑΣΟΚ 11%, Δημοκρατική Αριστερά, 15,5%, ΚΚΕ 11,5%, 6,5% οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, ενώ 3,5% κέρδιζε η Χρυσή Αυγή, όπως και και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%.
Στη δημοσκόπηση της 04/03, είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 28% και ακολουθούν, Δημοκρατική Αριστερά με 16%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, το ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ με 11%, το ΛΑΟΣ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και οι Οικολόγοι με 4% και Χρυσή Αυγή με 3,5%. Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Στις 6-7/02, η ίδια εταιρεία που πραγματοποιεί κυλιόμενες έρευνες ανά ένα μήνα το ΠΑΣΟΚ ελάμβανε ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνυόταν η ΝΔ με 31%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5% οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λάμβανε 2%.
Δύο μήνες πριν, στις 14-15/01, το Βαρόμετρο έδειχνε την εξής εικόνα: Η ΝΔ 30,5%. ΠΑΣΟΚ 14%, ΔΗΜΑΡ με 13,5%, ΚΚΕ 12,5%, ΣΥΡΙΖΑ 12%, ΛΑΟΣ 5,5%, Οικολόγοι - Πράσινοι με 4% και ΔΗΣΥ 2,5%. Η αποχή, έφτανε το 32,5%, ενώ στη νυν φτάνει το 30%.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παλλαϊκό αίτημα η τιμωρία των ενόχων

Αυτή τη φορά όλα τα κόμματα προεκλογικά δεν θα μπορέσουν να αποφύγουν να πάρουν θέση στο παλλαϊκό αίτημα για τιμωρία των ενόχων πολιτικών που μας έφεραν στη σημερινή τραγική κατάσταση.
Δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που μπορεί να ανεχθεί να κυκλοφορούν σήμερα ελεύθεροι αυτοί που του έκλεψαν τα όνειρά και την αξιοπρέπειά του, αυτοί που υπέγραφαν με κλειστά μάτια όποιο δολοφονικό μέτρο υπαγόρευε η Τρόικα, αυτοί που ανέτρεψαν σχέδια σωτηρίας της Ελλάδα για να μας ρίξουν στη μέγγενη της Τρόικας, κερδίζοντας από παιχνίδια με CDS, spreads και χρηματιστήριο. Ήρθε η ώρα της αλήθειας για αρχηγούς, κόμματα και πολιτικούς. Δεν θα μπορέσουν πλέον να κρύβονται πίσω από δήθεν εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, που λειτουργούν για το θεαθήναι, χωρίς ποτέ να στέλνουν κάποιον πολιτικό στο ειδικό δικαστήριο. Δεν μπορούν συνεχώς να ρίχνουν το μπαλάκι στον Άρειο Πάγο ή να καλύπτονται πίσω από τους άθλιους νόμους περί βουλευτικής ασυλίας και παραγραφής αδικημάτων υπουργών. Τέρμα αυτή η κοροϊδία. Ο λαός απαιτεί εδώ και τώρα πρώτα από όλα την κάθαρση στο δημόσιο βίο και την τιμωρία των ενόχων της εθνικής μας τραγωδίας.

 
 http://epanastasilae.blogspot.com

Αρχίζουμεεεεε…… Και ο Παπαδήμος λέει για νέο δάνειο


Δεν αποκλείει και 3ο δάνειο προς την Ελλάδα ο Λουκάς Παπαδήμος σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore. «Μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο».
Όπως είπε, δεν είναι σίγουρος ότι μπορεί να βγει η Ελλάδα στις αγορές το 2015, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το δεύτερο δανειακό πρόγραμμα, καθώς «είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015».

Τι είπε για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ; «Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων».

olympia
 
greeknation

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΒΡΕΣ ΤΣΙΓΚΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΩ ΕΓΩ...


loverdos2
Την πρόστυχη πολιτική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Ανδρέας Λοβέρδος , εκ Πατρών ορμώμενος, με το όνομα και την δράση του αγαπημένου του πατέρα να σκιάζει την ελειενή πολιτική του ενεργητικότητα, την ανακάλυψα από κέλευσμα της μοίρας στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Σπάρτης.
Από την Δευτέρα το απόγευμα, βρίσκομαι στην γενέτειρά μου λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη ο δικός μου πατέρας. Εκείνο το γεροντάκι που σας περιέγραφα τις προάλλες στο τηλεοπτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2 που έκοψε για να κάνει το χατήρι του Βενιζέλου ο κύριος(;)Μάκης Κουρής. Είναι ο άνθρωπος που με δίδαξε να ακολουθώ τρία άχαρα πράγματα στη ζωή μου: Την τιμιότητα, την ευθύτητα και την περηφάνεια.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν εδώ και μέρες επίσχεση εργασίας. Ζητούν δεδουλευμένα από τον προηγούμενο Αύγουστο. Κι όμως δουλεύουν. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υγείας του δικού μου ανθρώπου, οι γιατροί στη Σπάρτη όπως και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο. Ο γιατρός-παθολόγος Σταύρος Ρήγας, ταγμένος με αφοσίωση στη δημόσια υγεία, κρατάει καθημερινά στα χέρια του φάκελους από 15-16 ασθενείς. Και παλεύει για την υγεία όλων. Με αυταπάρνηση.
Οι νοσηλευτές έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και παρά τις γκρίνιες για απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, παλεύουν να τους εξυπηρετήσουν όλους. Είναι αξιέπαινοι.
Όμως το νοσοκομείο της Σπάρτης είναι αφημένο στη μοίρα του από την κεντρική πολιτική εξουσία και τον κ.Λοβέρδο. Αναλώσιμα, ιατροφαρμακευτικά υλικά, έλλειψη κτιριακής υποδομής, ράντσα, ασθενοφόρα, προσωπικό, δεδουλευμένα, στοιχειώδεις κανόνες ανθρώπινης διαμονής. Έφτασαν ασθενείς και συγγενείς ασθενών να μου πουν ότι οι άρρωστοι την κρέμα την τρώνε είτε με το πρόσωπο στο πιάτο σαν τα ζώα είτε με μαχαίρι αφού δεν υπάρχουν πηρούνια ή κουτάλια. Κάποιοι θέλουν να εξευτελίσουν ακόμα περισσότερο την αξία της ανθρώπινης ζωής. Κάποιοι θέλουν να μας κάνουν κτήνη και παρείσακτους. Να μας στείλουν στον τάφο πριν από την ώρα μας. Να μας αφανίσουν σαν φυσικές και ηθικές προσωπικότητες. Τα περιφερειακά νοσοκοκομεία είναι στο στόχο. Θέλουν να κλείσουν όσα περισσότερα μπορούν για να ικανοποιήσουν το βρωμερό σχεδιο της τρόικας. Την διαφέντευση των ισχυρών και των βιομηχάνων της ιδιωτικής υγείας.
Επικεφαλής της μαφιόζικης συρρίκνωσης , ο κ.Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτόν δείχνουν με το δάχτυλο οι ασθενείς, αυτόν σημαδεύουν με τον δείκτη οι συγγενείς, αυτόν καταριούνται από τον τάφο τους οι πεθαμένοι. Ο τύπος λειτουργεί και εκτελεί βάσει σχεδίου. Είναι επικίνδυνος. Και δεν χρειαζόταν να περνώ εγώ το δράμα μου για να το καταλάβω. Τα έλεγα πάντα για δαύτον. Απλώς τώρα που το μαχαίρι ακούμπησε και στο δικό μου κόκαλο, ένιωσα πιο σκληρό τον πόνο.
Μια σύσταση θα κάνω στον Λοβέρδο και θα κλείσω για να μην σας κουράζω.
Εαν σε πετύχω πουθενά να ξέρεις ότι θα πάρω ένα τσιγκέλι και θα σε κρεμάσω στην πλατεία Συντάγματος. Γι αυτό φρόντισε να κυκλοφορείς πάντα με παρέα και τράβα κρεμάσου μόνος σου.
Δεν είναι απειλή. Είναι προειδοποίηση. Χιλιάδων περήφανων Ελλήνων που λένε τα ίδια με μένα. Που δεν ανέχονται πια να εξευτελίζεις με την πολιτική σου το αγαθό της υγείας, της ζωής, της περίθαλψης, της αξιοπρέπειας.
Εαν πάλι το πάρεις ως απειλή, σε περιμένω. Εδώ είμαι, ξέρεις που θα με βρείς. Άθλιε...
Σ.Χ                                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:www.makeleio.gr
 http://essetaihmar.blogspot.com
 

"Οι εντολοδόχοι πολιτικοί της Βουλής ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των δανειστών "


Πρωταρχικός σκοπός της παγκόσμιας Διακυβέρνησης είναι ο έλεγχος του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην Ευρώπη μέσω της ΕΚΤ. Στο βωμό της φεουδαρχικής αυτής λογικής των ισχυρών του χρήματος, που σήμερα πλέον έχει επικρατήσει, ο,τιδήποτε έχει πλατιά λαϊκή βάση πρέπει να εξαφανιστεί.
Η ενημέρωση για το θέμα, δεν είναι δυνατό να είναι πλήρης, προς το παρόν τουλάχιστον, όμως στην περίπτωση...
κατά την οποία δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα σκάνδαλα διαφθοράς, τότε η εξήγηση των γεγονότων είναι απλή. Η ΤτΕ (ένας καθαρά ιδιωτικός οργανισμός με το 92% αδιαφανείς μετόχους) έκρινε ότι υπάρχει πρόβλημα κεφαλαιακής.... επάρκειας στις συνεταιριστικές τράπεζες Λαμίας, Λέσβου – Λήμνου και Αχαϊκή και ανακάλεσε τις άδειες λειτουργίας τους. Τα στοιχεία δείχνουν ότι συνολικά οι 16 συνεταιριστικές τράπεζες έχουν μία αξιοσημείωτη αντοχή στην κρίση, σε αντίθεση με τις εμπορικές τράπεζες. Πέραν τούτου το θέμα της κεφαλαιακής τους επάρκειας θα μπορούσε να λυθεί αν υπήρχε η πολιτική βούληση, μιας και το ποσόν που απαιτείται είναι πολύ μικρό – ο πρόεδρος των εργαζομένων στην Σ.Τ. Λαμίας μίλησε για 1εκ € - σε σχέση με το ποσό που απαιτείται και θα δοθεί για την στήριξη των τραπεζών (περίπου 50δις €) για να μην αναφερθούμε στις περιπτώσεις της Proton και της Aspis Bank.
Είναι λοιπόν, καθαρά πολιτική η απόφαση αυτή. Μαζεύουν τα μερίδια των συνεταιριστικών τραπεζών από την αγορά, οι οποίες όπως προείπαμε πρέπει να εξαφανιστούν, προς όφελος των μεγάλων τραπεζών οι οποίες μόνον Ελληνικές δεν είναι.
Η πολιτική αυτή απόφαση, η οποία αφήνει εργαζομένους στο δρόμο, αναδεικνύει ξεκάθαρα τον ρόλο της παράνομης σημερινής κυβέρνησης. Οι εντολοδόχοι πολιτικοί της Βουλής ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα των δανειστών μας και των τραπεζιτών. Σε αυτούς άλλωστε κατευθύνεται ολόκληρο το νέο δάνειο των περίπου 130δις € το οποίο φορτώνεται στις πλάτες του Ελληνικού λαού, υποκείμενο μάλιστα στο Αγγλικό Δίκαιο.

Γραφείο Τύπου
Πολιτικής Παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
anti-ntp

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ-ΣΟΚ: "Εξαφανίστηκαν" τα αρχεία των γερμανικών αποζημιώσεων!


Εξαφανίστηκε κάθε στοιχείο από το υπουργείο Οικονομικών και από την Τράπεζα της Ελλάδας που να τεκμηριώνει τις καταστροφές που προκάλεσε η γερμανική κατοχή στη χώρα, το αναγκαστικό δάνειο και η κλοπή αρχαιολογικών θησαυρών!
Αυτό ομολόγησε ο υπουργός Οικονομικών -και ευρισκόμενος σε αγαστή συνεργασία με τους Γερμανούς για τα Μνημόνια κλπ.- Φ.Σαχινίδης σήμερα στη Βουλή, όπου συζητήθηκε το θέμα στην ειδική κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών, 'Αμυνας και Οικονομικών! 
«Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στο υπουργείο Οικονομικών ούτε για το δάνειο ούτε για τις αποζημιώσεις. Δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία.
Ρώτησα να με ενημερώσουν οι υπηρεσίες αν υπάρχουν κάποια στοιχεία για τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά δεν προέκυψε κάτι.
Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο», είπε στους βουλευτές.
Και σα να μη φτάνει η κοροϊδία αυτή ήρθε εις επίρρωσιν η Τράπεζα της Ελλάδας για να κάνει αβάντα στον προϊστάμενο υπουργό Οικονομικών: Ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γ. Παπαδάκης είχε δηλώσει προσφάτως στην Βουλή ότι η ΤτΕ «δεν διαθέτει τα πρωτότυπα στοιχεία για το δάνειο, τα οποία προφανώς βρίσκονται στο υπουργείο Οικονομικών». Τα οποία στοιχεία όμως από το Οικονομικών έχουν... εξαφανιστεί!
Το θέμα είναι ποιος δουλεύει ποιον... Και καλά κάνουν και μας συμπεριφέρονται οι ξένοι όπως μας συμπεριφέρονται, αφού βρίσκουν προδότες που εξαφανίζουν ολόκληρα αρχεία τέτοιων κολοσσιαίων θεμάτων.
Εν προκειμένω πρόκειται για τεράστιο εθνικό σκάνδαλο και κατ' ελάχιστον θα πρέπει να απαιτηθούν ποινικές ευθύνες.
Τι θα πει: «Κάποτε υπήρχε ένα τμήμα και ένα αρχείο που αφορούσε πολεμικές αποζημιώσεις. Δεν έχω καταφέρει να αποκτήσω πρόσβαση και το αναζητώ. Θα θέσω υπ’ όψιν σας κάθε στοιχείο που μπορεί να φανεί χρήσιμο» κύριε υπουργέ των Οικονομικών; Τι είναι τα πολεμικά αρχεία και τα αρχεία της καταστροφής μιας ολόκληρης χώρας που χάνονται και δεν βρίσκονται; Λογαριασμοί της ΔΕΗ ή αναμνηστικές φωτογραφίες;
Δεν ντρέπονται καθόλου να τα λένε αυτά στη Βουλή; Υπάρχει και ένα όριο στην ξεφτίλα.
Καλύτερα να μας πουν ευθέως ότι εκλάπησαν από πράκτορες των Γερμανών που φόρτωσαν σε μια νύχτα σε ένα φορτηγό τα στοιχεία ή ότι ζητήθηκαν από τη Γερμανία εκβιαστικά και παραδόθηκαν. Αλλά όχι ότι "Κάποτε υπήρχε ένα αρχείο, αλλά και αυτό έχει χαθεί"! 
Δεν αισθάνονται ντροπή για το πάνω από 1 εκατομμύριο νεκρούς που είχε η χώρα στο Β' ΠΠ; 
Πώς μπορούν να κοιμούνται τα βράδια; Πώς μπορεί να ξεστομίσει κάτι τέτοιο κάποιος που έχει ονομαστεί "υπουργός Οικονομικών" από το ελληνικό κράτος και έχει εκλεγεί βουλευτής από τους Έλληνες πολίτες;
Και κατόπιν αυτών τι σημασία έχει που ο υπουργός Εξωτερικών Σ.Δήμας υποστήριξε ότι "Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει";
Πώς θα διεκδικήσει αφού έχει εξαφανιστεί το αρχείο τόσο των γερμανικών καταστροφών, όσο και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου καθώς και των αρχαιολογικών θησαυρών που εκλάπησαν; Γιατί δεν ρώτησε τον Φ.Σαχινίδη, πού είναι το αρχείο; Μήπως το φόρτωσαν σε τρένο και το έστειλαν στη Γερμανία πριν υπογράψουν το Μνημόνιο όπως έκαναν με τους Έλληνες Εβραίους οι Γερμανοί;
Όλα αυτά τα απίστευτα στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής. Το αστείο είναι ότι ο Σ.Δήμας υποστήριξε ότι «για την διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας χρειάζεται περαιτέρω μελέτη όλων των στοιχείων και αξιολόγηση».
Ποιων στοιχείων; Αυτών που εξαφάνισαν οι Γερμανοί και οι συνεργάτες τους (εκτός και αν πιστεύουν ότι τα πήραν κάποιοι άλλοι);
Αλλά από την έρευνα που έκανε το defencenet.gr, προέκυψε ότι τα αρχεία δεν ήταν ένα, αλλά τρία: Ένα στο υπουργείο Εξωτερικών, ένα στο υπουργείο Οικονομικών και ένα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Εξαφανίστηκαν και τα τρία;
Πώς λέει ο Παπαδάκης ότι το αρχείο είναι στο υπουργείο Οικονομικών; Επί διοικήσεως Λουκά Παπαδήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, όταν του είχε ζητήσει αντίγραφο από το αρχείο ο Μ.Γλέζος, ο Λ.Παπαδήμος δεν αρνήθηκε την ύπαρξή του, αλλά απάντησε ότι "Χρειάζομαι την έγκριση της κυβέρνησης για να σας το δώσω"!
Το πιο φοβερό είναι ότι σήμερα βρισκόντουσαν στην κοινή συνεδρίαση και οι τρεις κάτοχοι των αρχείων: Υπουργείο Εξωτερικών, Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος. Και οι δύο είπαν ότι δεν το έχουν και το Εξωτερικών διά του Σ.Δήμα δεν είπε το αντίθετο. Άρα;
Και βέβαια ο Σ.Δήμας μιλώντας για λογαριασμό των Γερμανών είπε ότι "Είναι προσβλητικό να συγκρίνεται η σημερινή Γερμανία με την ναζιστική Γερμανία. Όσο προσβλητικό είναι και να ακούγονται φωνές που λένε να πουληθούν τα νησιά και η Ακρόπολη". 
Μα οι ίδιοι οι Γερμανοί βουλευτές τα λένε αυτά για τα νησιά και την Ακρόπολη, δεν τα λέμε εμείς...
Ωραίος τρόπος για να κλείσει η υπόθεση των γερμανικών αποζημιώσεων. Καταστρέφουμε τα στοιχεία, άρα έγκλημα, "kaput" που λένε και στην πατρίδα (τους)...
Εκεί στην Εισαγγελία Αθηνών θα το αφήσουν έτσι το ζήτημα;
(Η φωτογραφία της α' σελίδας, είναι από το Δίστομο. Δυο Ελληνόπουλα μπροστά στο φτωχικό τάφο των γονιών τους που κάηκαν από τους Γερμανούς. Ζωντανοί...) .
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Πρώτα θα φυλακίσουμε τους πωλητικούς κι έπειτα θα τα πούμε με τους "φίλους"

Πρώτα θα φυλακίσουμε τους πωλητικούς κι έπειτα θα τα πούμε με τους "φίλους"


Οι πωλητικοί απαιτείται να δικαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικάΜέχρι στιγμής, τρία ήταν τα κορυφαία –αλλά όχι μοναδικά- και κομβικά σημεία που έχουν καταγραφεί στην πορεία της Ελλάδας από τη στιγμή που ο Γιώργος Παπανδρέου έσυρε τη χώρα στο ΔΝΤ και τα Μνημόνια.

Το πρώτο κομβικό σημείο είναι το θέμα με το μαγείρεμα των στοιχείων της χώρας μας στην ΕΛΣΤΑΤ, ελέω του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καταγγέλλεται για καταστροφική έως εγκληματική «τροποποίηση» των Ελληνικών οικονομικών στοιχείων.

Το δεύτερο σημαντικότατο σημείο το οποίο έχει καταγραφεί, είναι η πρόσφατη ομολογία της τρόικας, πως ενώ οι προτάσεις της αφορούσαν τον δημοσιονομικό έλεγχο και την περικοπή των δημοσίων εξόδων, η κυβέρνηση Παπανδρέου προτίμησε την εύκολη λύση της επιβολής φόρων στον λαό.

Το τρίτο και εξίσου σοβαρότατο σημείο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε, είναι η σύμπλευση των δύο μεγάλων (πρώην) κυβερνητικών κομμάτων, τα οποία κατόρθωσαν να φορτώσουν με ένα τεράστιο χρέος τον Ελληνικό λαό, να ξεπουλήσουν ολόκληρη την χώρα αντί πινακίου φακής και να αποδεχθούν την διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας, υπό την κενή περιεχομένου (όπως ομολόγησαν Μέρκελ και Σόιμπλε) απειλή εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ…

Αυτά ήταν τα κομβικά σημεία της πωλητικής των μαριονετών που συνεχίζουν να παραμένουν στις θέσεις εξουσίας που παρανόμως και αντισυνταγματικά έχουν καταλάβει. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε και θέματα που άπτονται των εθνικών συμφερόντων, που αφορούν την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, της γκριζοποίησης του Αιγαίου, της αύξησης της εγκληματικότητας (εισαγόμενης σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν), της διάλυσης της Παιδείας, της Υγείας, της παύσης των κοινωνικών παροχών, της επιβολής της Αστυνομοκρατίας και άλλων πολλών καταστροφικών παρεμβάσεων…

Αναρωτιέται εύλογα ο πολίτης: Και δεν θα τιμωρηθεί κανείς για όλα αυτά; Μόνα τους συνέβησαν ή είμαστε κι εμείς οι πολίτες μέτοχοι αυτών των νέο-πατριωτικών αποφάσεων; Κατά τα φαινόμενα και παρατηρώντας (αρχικά) την απομάκρυνση του Γιώργου Παπανδρέου από το «κάδρο» (τον τόπο του εγκλήματος), χωρίς την έγκλησή του από την Δικαιοσύνη, τείνουμε να πιστέψουμε πως δεν πρόκειται να τιμωρηθεί κανείς «υπεύθυνος». Στα «ίχνη» του ΓΑΠ, γρήγορα μπήκε και ο πολιτικά θρασύτατος Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος ανακοίνωσε την μη κάθοδό του στις επόμενες εκλογές προσβάλλοντας την κοινή λογική λέγοντας «δεν θέλω να με ψηφίσουν από συνήθεια…», κατατάσσοντας τους ψηφοφόρους (τουλάχιστον τους προσωπικούς του) στην κατηγορία των άβουλων ή ηλιθίων όντων… Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα περιμένουμε να μάθουμε και άλλες «αποχωρήσεις» από την «πωλητική ζωή», επιφανών καρεκλοκένταυρων
















Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί που έχουν υπογράψει την κατοχή της χώρας και τον εξανδραποδισμό των Ελλήνων πολιτών, πως εάν δεν προλάβουν να απομακρυνθούν εγκαίρως, ενδέχεται να τους προλάβει η επερχόμενη κοινωνική έκρηξη. «Μαζί τα φάγανε», αλλά εμείς θα τα πληρώσουμε, εάν δεν προλάβει κάποια πολιτική νεοσυσταθείσα παράταξη πολιτών να καταθέσει αίτημα προς την Δικαιοσύνη, για απαγόρευση εξόδου από την χώρα όλων των πολιτικών και λοιπών προσώπων που ενεπλάκησαν στην διακυβέρνηση ή την δημόσια διοίκηση. Ίσως το αίτημα σήμερα να ακούγεται αστείο, αλλά όταν μάθουμε πως «πέταξαν τα πουλάκια», θα είναι αργά για να ξεκινήσουμε την ανάκαμψή μας ως χώρα χωρίς ηθική ικανοποίηση, η οποία θα έρθει μόνον όταν ΟΛΟΙ οι ανευθυνο-υπεύθυνοι τοποθετηθούν δια βίου εκεί που τους αξίζει (βλ. ειδικές φυλακές).

Απαιτείται, λοιπόν, η παραδειγματική τιμωρία εκείνων που τόλμησαν να ξεπουλήσουν την πατρίδα μας. Εάν δεν συμβεί αυτό, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την δύσκολη πορεία μας προς το αύριο, επειδή και οι επόμενοι «ταγοί» θα κάνουν τα ίδια, αφού δεν θα έχουν να φοβηθούν τίποτε από τον… κοσμάκη που τους ψηφίζει από συνήθεια.


YΓ: Αφού τακτοποιήσουμε τα "τζόβενα", θα ασχοληθούμε και με τα αφεντικά τους...

http://kostasxan.blogspot.com/
 http://logia-tou-aera.blogspot.com
 

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό …!


γραφει ο αρισταρχος
Αυτό που βιώνουμε σαν χώρα δεν έχει προηγούμενο. Η κοινωνία παρά τις οικονομικές ενέσεις αναζωογόνησης που δέχεται καταρρέει. Και αυτή η κατάρρευση σαν ντόμινο παρασύρει τα πάντα με στόχο τον πάτο του βαρελιού του Ράϊχενμπαχ που είναι η πλήρη εξαθλίωση του Ελληνικού λαού.
Σε τέτοιο σημείο, που να μιλούν για επίδομα φτώχειας για τα εισοδήματα των κάτω των 200ευρώ!. Αφού πρώτα αφαιρέσουν όλα τα επιδόματα που ενισχύουν το έτσι ή αλλιώς χαμηλό βασικό.
Εμφανείς πλέον οι στόχοι αυτών που από σπόντα, και όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις κυβερνούν χωρίς λαϊκό έρεισμα.
Τριάντα τόσο χρόνων καταστροφική πορεία προσπαθούν οι ίδιοι άνθρωποι να “διορθώσουν” σε ένα δύο χρόνια με συνεχώς λάθος(;) τακτικές.
Και οι προηγούμενοι καλύπτουν τους επόμενους, και οι επόμενοι καλύπτουν τους προηγούμενους. Μια κάστα πολιτικών προσώπων αλληλοκαλυπτόμενη και η προσοχή τους να στρέφεται στα χαμηλά εισοδήματα. Τα μεσαία κουρεύτηκαν σε χαμηλά και τώρα όλα μαζί στο επίδομα της φτώχειας των 200ευρώ!
Μπορώ να φανταστώ μια κοινωνία με τρία επίπεδα. Το πρώτο ο πάτος. Απλή ζωή για φαγητό επιβίωση και αναπαραγωγή. Ο γυιός, το ανταλλακτικό. Η worker-tank που θα μαθαίνει τα γράμματα απ’ τις φωτοτυπίες της Αννούλας του think-tank.
Το δεύτερο επίπεδο οι υπηρέτες και τοποτηρητές, εφαρμοστές κανόνων εξασφάλισης παραδείσιων συνθηκών  γι αυτούς του τρίτου επιπέδου.
Και το τρίτο επίπεδο αυτών που ποτέ δεν θα δούμε αλλά πάντα θα υπηρετούμε σαν απλά εξαρτήματα μιας καλοστημένης μηχανής.
Μιας μηχανής Matrix που θα περιμένει τον Νίο της να πολεμήσει τον Mr Aderson και να επαναφέρει τον παράδεισο στα ίσα. Στην χώρα της ZION.
Αυτό όμως είναι η προβολή ενός αντίγραφου των γεγονότων στην μελλοντική ταινία του χρόνου. Το σήμερα είναι οδυνηρό, γιατί υπάρχει η μετάπτωση. Από ένα όνειρο διεκδίκησης μιας ανθρώπινης ζωής στην ανέχεια, στην πείνα, στην εξαθλίωση.
Στην δεκαετία του πενήντα. Εκεί μας αποστέλλουν κι ας λεν ότι άλλο. Και η απαξίωση της μόρφωσης, γιατί και για ποιο λόγο αφού άλλωστε δεν θα υπάρχουν χρήματα για σπουδές. Αφού η αμοιβή εργασίας θα είναι το κόστος επιβίωσης. Αφού οι παρελάσεις θα γίνονται σιδερόφρακτα και χωρίς έρεισμα. Μέχρι να καταργηθούν, ώστε να σβήσει και η μνήμη και να μην περάσει καν σαν μύθος στις επόμενες γενιές. Αφού και  τα γραπτά αλλάζουν την ιστορία.
Τώρα έμαθαν, έγιναν επιστήμονες. Τώρα φοβούμαι ότι θα μας σβήσουν σαν έθνος, σαν ιστορία.
Εκτός κι αν πάψουμε να τους μιμούμαστε. Εκτός κι αν ξαναγίνουμε οι Έλληνες. Έτσι όπως τους γνωρίσαμε απ’ τον παππού, την γιαγιά τον ανάπηρο πολέμου. Από τον μύθο της μνήμης που μόνο εμείς οι Έλληνες μπορούμε να αποκωδικοποιήσουμε. Γιατί είναι δικός μας και μας ανήκει.
Σκεφτήκατε ποτέ τι θα λέτε, κάτι νύχτες με κρύο όταν τα εγγόνια σας θα μαζεύονται γύρω σας διψασμένα για παραμύθια, μύθους, μνήμες, αποκωδικοποίηση, πραγματικότητα του παρελθόντος μας σαν χώρα.
Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν κάποιοι Παπα … τζήδες!
ΥΓ.Αξίζει να διαβάσετε ένα άρθρο στο http://skoustas56.blogspot.com/2011/01/blog-post_944.html με τίτλο

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΠΟΣ.ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Ο “ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ”…

 http://filologos10.wordpress.com

 

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Που είναι ρε η Ελληνική σημαία;


Μήπως έχεις την εντύπωση κύριε Παπαδήμο ότι εκεί είναι το προσωπικο γραφείο σου;
Εκεί είναι το γραφείο του Πρωθυπουργού της Ελλάδος....

Φέρε πίσω την σημαία μας που αφαίρεσες για να βάλεις το τσιρλόπανο της Ε.Ε.
Και επίσης φέρε πίσω και τον Πίνακα (ένθετη φωτογραφία) που υπήρχε κι απεικόνιζε της Ελλάδα μας και τους ηρωές μας που αφαίρεσε ο προδότης προκάτοχός σου.... με την προφαση ότι τον πάει για συντήρηση....!!!

Αντε.... σβέλτα.

Κι ένα μήνυμα στον κ. Σαμαρά....
Μιας και μπαινοβγαίνετε στο Μαξίμου και μάλιστα με φιλοδοξίες... πως και δεν είπατε στον διορισμένο να ξαναβάλει την Ελληνική Σημαία;
Είπαμε να κάνετε μια κωλοτούμπα αλλά εσείς έχετε αρχίσει να κυλιέστε σαν το φίδι....

(η φώτο από το defencenet)


 http://koukfamily.blogspot.com

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Μετά τις εκλογές καταργούν 13ο και 14ο μισθό


Αμέσως μετά τις εκλογές, μας έχουν ραμμένο έτοιμο κοστούμι, τα δώρα θα καταργηθούν οριστικά. Κι αν πιστεύετε ότι δε θα το κάνουν, διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου...
Αμετακίνητοι στη θέση τους παραμένουν οι δανειστές μας, θεωρώντας ότι μόνο μέσω της μείωσης μισθών μπορεί να κλείσει το «κενό» της ανταγωνιστικότητας, παρά το ότι όλα τα έως τώρα σημάδια δείχνουν οι αρνητικές επιπτώσεις είναι πολλαπλάσιες!

Το μήνυμα από τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι ήταν κάτι παραπάνω από σαφές καθώς τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ελπίδες να γλιτώσει το σπιράλ διολίσθησης όπου βρίσκεται σήμερα, αν εφαρμόσει τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που ενέκρινε το κοινοβούλιο της χώρας. Οι Έλληνες θα πρέπει να αποδεχθούν ένα χαμηλότερο επίπεδο διαβίωσης και αυτό θα έλθει μέσω της μείωσης των μισθών σε όλους τους κλάδους», ενώ σε ανάλογο μήκος κύματος ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ σημείωσε ότι η λύση της εσωτερικής υποτίμησης κατά 20% είναι μάλλον επιβεβλημένη για να καλύψει η Ελλάδα μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητας της.

Όπως επισημαίνει η iefimerida, με βάση τη πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ, όπου παρατίθενται παραδείγματα άλλων χωρών όπου εφαρμόστηκε η συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, η μείωση της τάξης του 25% στους κατώτερους μισθούς δεν απέφερε παρά μια μείωση της τάξης του 5% στο μέσο επίπεδο των αποδοχών στο σύνολο της οικονομίας, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι εάν οι δανειστές μας επιμείνουν σε αυτό το μοντέλο, για να πιάσουμε τα επίπεδα που επιθυμούν, θα πρέπει να αναμένονται νέες και μεγαλύτερες μειώσεις μισθών έως το τέλος του έτους.

Ουδείς πρέπει να ξεχνάει, άλλωστε, ότι το ΔΝΤ έχει προειδοποιήσει πως εάν διαπιστωθεί τους επόμενους μήνες ότι δεν κλείνει το «κενό» ανταγωνιστικότητας, τότε θα πρέπει να εξεταστούν νέα μέτρα, κυρίως η αναστολή του 13- 14ου μισθού.

Οι πιέσεις στους μισθούς και η αλματώδης αύξηση της ανεργίας γεννούν, όμως, νέα προβλήματα στο Ασφαλιστικό σύστημα, καθώς όπως προκύπτει από τα νεώτερα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα έσοδα των Ταμείων στηρίζονται πλέον κατά το μεγαλύτερο μέρος στις επιχορηγήσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, αφού οι ασφαλιστικές εισφορές φθίνουν μήνα με το μήνα.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ΙΚΑ, το οποίο μέσα στο πρώτο δίμηνο του έτους απορρόφησε τα 2/3 των προβλεπόμενων πιστώσεων, ενώ ουδείς πρέπει να ξεχνά ότι τα ασφαλιστικά ταμεία χρωστάνε αυτή τη στιγμή περίπου 2,8 δισ ευρώ σε ιδιώτες, μεταξύ των οποίων προμηθευτές και φαρμακεία.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι εκτός του προβλήματος ρευστότητας, που μπορεί να οδηγήσει σε φαινόμενα τύπου ΝΑΤ, η Τρόικα μέσα στους επόμενους μήνες- πιθανώς πριν το Σεπτέμβριο- να θέσει θέμα βιωσιμότητας όχι μόνο των Ταμείων εφάπαξ, των επικουρικών και των επαγγελματικών ταμείων, αλλά συνολικά του Ασφαλιστικού, επαναφέροντας στο τραπέζι τις βασικές παραμέτρους του συνταξιοδοτικού ήτοι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και τα ποσοστά αναπλήρωσης...

πηγή


http://makedonia-is-greece.blogspot.com

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια Κυβέρνηση - Μασονία - Διωγμός των Χριστιανών!!!


Αναμφίβολα αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας, ήταν απόλυτα προβλέψιμο, ειδικά για όσους είχαν μάτια και αυτιά ανοιχτά ώστε να διαβάσουν τα σημεία των καιρών. Αυτό που με ανησυχεί είναι πως ακόμα και σήμερα πολλοί Έλληνες δεν έχουν καταφέρει να συγκεκριμενοποιήσουν τον εχθρό σε αυτόν τον ιδιότυπο πόλεμο στον οποίο βρισκόμαστε. Επιμένω να αναφέρομαι στα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών» ως την μεγαλύτερη απόδειξη της προσχεδιασμένης και συντονισμένης στόχευσης κατά των χριστιανών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τραβηγμένο θα σκεφτείτε. Ίσως, με μια πρώτη ματιά να έχετε δίκιο. Ίσως ακόμη, να βρείτε στήριγμα στις αμφιβολίες σας από πολλούς άλλους στους οποίους θα εκθέσετε τις απόψεις μου
Όμως, η αλήθεια δεν στηρίζεται σε προσωπικές ή συλλογικές δημοσκοπήσεις, ούτε καν στην πρώτη εντύπωση του καθενός. Διαβάστε το μίσος που αποτυπώνεται στα πρωτόκολλα εναντίων των Χριστιανών και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Αν ακόμη δεν πείθεστε τουλάχιστον ας τα έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Έτσι, θα καταφέρετε αργότερα είτε να τα απορρίψετε με περισσότερα στοιχεία είτε να τα δεχτείτε. Στα κείμενα που παραθέτω γίνεται εμφανής κατ’ εμέ η διάθεση των Σιωνιστών για την ίδρυση της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, στοχεύοντας στην εξαφάνιση των Χριστιανών. Άραγε ποιοι είναι αυτοί που μισούν τόσο τους χριστιανικούς λαούς και τι σκοπεύουν να πετύχουν; Για να συγκεντρώσουν τον πλούτο (χρυσό) αναγκάστηκαν να θυσιάσουν πολλούς Ιουδαίους, (αλλά εξαγοράσθημεν θυσιάσαντες πολλούς εκ των ημετέρων) και συνεχίζει παρακάτω: «Έκαστον των θυμάτων μας αξίζει μυριάδες Χριστιανών ενώπιον του Θεού».
Ορίζεται φανερά το αντίπαλο στρατόπεδο των Σιωνιστών. Είναι οι Χριστιανοί. Υπάρχει μια αιώνια κόντρα μεταξύ τους και κρατάει πολύ πριν την εμφάνιση του Ιησού Χριστού στη γη, που απλά γιγαντώθηκε με την περίφημη απόκριση του Ιουδαϊκού λαού στην πράξη του Ποντίου Πιλάτου να δηλώσει ότι είναι αθώος από το αίμα του Ιησού Χριστού «το αίμα αυτού εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών» (Ματθαίος, κεφ.27, 26). Στο Α’ Κεφάλαιο που αναλύονται οι γενικές αρχές των Σιωνιστών αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Έχομεν ενώπιόν μας σχέδιον εις το οποίον εκτίθεται στρατηγικώτατα η γραμμή εκ της οποίας δεν δυνάμεθα ν’ απομακρυνθώμεν χωρίς να διακινδυνεύσωμεν να ίδωμεν κατεστραμμένους τους αγώνας πολλών αιώνων». Όσα γίνονται σήμερα είναι αποτέλεσμα υποχθόνιων ζυμώσεων που έγιναν μέσα στους αιώνες. Τι άνθρωποι είναι αυτοί που ικανοποιούνται με κάτι που θα έχει αποτέλεσμα ύστερα από εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια; Σε τι θεό πιστεύουν;
Στη συνέχεια, ενώ πρώτα έχουν εξηγήσει ότι η Γαλλική Επανάσταση ήταν έργο των ιδίων (Σιωνιστών) ώστε να ανατρέψουν την τότε άρχουσα τάξη της βασιλείας, εκτίθεται ο σκοπός των έργων τους: «Έκτοτε (σημ. από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά), άγομεν τον λαόν από μιας πλάνης εις άλλην ίνα απαρνηθή ακόμη και ημάς, προς όφελος του βασιλέως δεσπότου εκ του αίματος της Σιών, τον οποίον ετοιμάζομεν δια τον κόσμον». Προαναγγέλλουν την άφιξη του δικού τους βασιλέα. Είναι ο δικός τους μεσσίας που θα εξουσιάσει τον κόσμο και θα επιτρέψει στον «περιούσιο λαό» να κάνει φανερή την παρουσία του στον πλανήτη, μεταφέροντάς τον από το παρασκήνιο της πολιτικής-οικονομικής σκηνής στο προσκήνιό της.
Για να επιτευχθεί ο σκοπός τους χρειάζεται να φέρουν τους Χριστιανούς σε σημείο να ζητήσουν οι ίδιοι την επιβολή της παγκόσμιας κυβέρνησης: «Θα κουράζωμεν τόσον πολύ τους Χριστιανούς δια της ελευθερίας ταύτης (σημ. εννοεί την πολλή δημοκρατία), ώστε θα τους εξαναγκάζωμεν να μας προσφέρωσι μίαν διεθνή εξουσίαν, της οποία η διάταξις θα είναι τοιαύτη ώστε να δυνηθή χωρίς να τας συντρίψη, να περιλάβη τας δυνάμεις όλων των Κρατών του Κόσμου και να σχηματίση την Υπέρτατην Κυβέρνησιν. Εις την θέσιν των παρουσών Κυβερνήσεων θα θέσωμεν εν φόβητρον το οποίον θα ονομάζεται Διοίκησις της Υπέρτατης Κυβερνήσεως. Αι χειρές του θα είναι τεταμμέναι πανταχόθεν ως αρπάγαι, και ο διοργανισμός του θα είναι τόσον κολοσσιαίος, ώστε όλοι οι λαοί κατ’ ανάγκην θα υποταχθώσιν εις αυτό» και πιο κάτω: «Όλα τα κράτη (...) ζητούσι την γαλήνην, είναι έτοιμα όπως θυσιάσωσι το παν δια την ειρήνην, αλλά δεν θα τοις δώσωμεν την ειρήνην, εφ’ όσον δεν θ’ αναγνωρίσωσι την Υπέρτατην Κυβέρνησίν μας φανερά και με ταπείνωσιν». Πιστεύω πως δεν χωρά αμφιβολία η φύση του σκοπού τους, ούτε όμως και το ότι σήμερα βιώνουμε ένα σημαντικό μέρος της υλοποίησης αυτού.
Η αιώνια κόντρα των Ιουδαίων με τους Χριστιανούς και τα αισθήματα μίσους που υπάρχουν κυρίως των πρώτων έναντι των δεύτερων φαίνονται καθαρά από το παρακάτω απόσπασμα: «Οι Χριστιανοί είναι ποίμνιον προβάτων και ημείς είμεθα δι’ αυτούς λύκοι. Ειξεύρετε δε τι συμβαίνει εις τα πρόβατα όταν οι λύκοι εισδύσωσιν εις την μάνδραν των». Τα σχόλια περιττεύον!
Τι θα συμβεί όμως, όταν θα έλθει η στιγμή να κυβερνήσει ο «μεγάλος βασιλέας» τους; Στο ΙΔ’ κεφάλαιο αποκαλύπτεται ότι «Όταν θα έλθη η βασιλεία μας δεν θ’ αναγνωρίσωμεν την ύπαρξιν άλλης θρησκείας πλην της του ενός Θεού ημών, με τον οποίον η ειμαρμένη μας είναι συνδεδεμένη, διότι είμεθα ο εκλεκτός λαός και διά του Οποίου η αυτή ειμαρμένη είναι ηνωμένη με τα πεπρωμένα του κόσμου. Δια τούτο ακριβώς οφείλομεν να καταστρέψωμεν πάσαν πίστιν». Επίσης, στο ΙΕ’ κεφάλαιο: «Όταν τέλος δια πραξικοπημάτων παρεσκευασμένων παντού και κατά αυτήν ημέραν, μετά την οριστικήν ομολογίαν της μηδαμινότητος όλων των υφισταμένων Κυβερνήσεων (και θα παρέλθη πολύς καιρός ακόμη, ίσως αιών ολόκληρος, μέχρι της στιγμής εκείνης) αρχίσωμεν να βασιλεύωμεν, θα προσπαθήσωμεν να μη υπάρχωσι συνομωσίαι εναντίων ημών. Επί τω σκοπώ τούτω θέλομεν καταδικάζει εις θάνατον όσους θ’ αντιταχθώσιν ενόπλως κατά την εις την Αρχήν άνοδόν μας. Πάσε νέα δημιουργία οιασδήποτε μυστικής οργανώσεως θα τιμωρήται επίσης δια θανάτου».
Με δεδομένο ότι ήδη μπήκαμε στη φάση απαξίωσης ολόκληρου του πολιτικού συστήματος σε όλη την οικουμένη και με ατράνταχτο στοιχείο την ανακοίνωση τόσο του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλωντ Τρισέ όσο και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν βαν Ρομπάι περί σχηματισμού Παγκόσμιας Κυβέρνησης, αρχίζει πλέον να διαφαίνεται και στον πλέον αμύητο στην συνωμοσιολογία η εφαρμογή των «Πρωτοκόλλων των Σοφών της Σιών». Γίνεται φανερό πλέον, πως εισερχόμαστε σε μια νέα περίοδο εκδίωξης Χριστιανών. Τελικά, όσο και να ωρύονται διάφοροι «επιστήμονες» και «αναλυτές» ότι όλα αυτά γίνονται για οικονομικά συμφέροντα, η αλήθεια τους διαψεύδει όλους. Ο πόλεμος στη γη είναι καθαρά θρησκευτικός. Όποιος το αντιληφθεί έγκαιρα θα έχει φροντίσει να δημιουργήσει τα όπλα εκείνα που χρειάζονται για να αντεπεξέλθει. Όπως αναφέρει ο Ιωάννης της Αποκαλύψεως: «Ώδε ο νους ο έχων σοφίαν». Οι υπόλοιποι απλά, ας συνεχίσουν να κοιμούνται τον ύπνο του «δικαίου» που εν μία νυκτί θα μετατραπεί σε ύπνο του «μωρέως».

Eponymos 
 
 http://greeknation.blogspot.com

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΑ ΠΕΡΙ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ! ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΔΩ) ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΧΕΔΙΑ «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ», «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», 25ος ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ, ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, «ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ», «ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ», «ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΙΣ», ΚΤΛ, ΚΤΛ, ΚΤΛ...)


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΜΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...

"Δεν είμαι υπέρ της αυτόνομης Κρήτης, αλλά υπέρ της ομοσπονδιακής διακυβέρνησης", λέει!

Και έλεγα γιατί φτερνιζόμουνα. Πολύ ντόρος για το τίποτα. Στην Ελλάδα του ότι δηλώσεις είσαι, δυστυχώς έχουμε και άλλα μειονεκτήματα. Τον παπαγαλισμό. Δηλαδή … λέμε τον Παπανδρέου ανίκανο πολιτικό και το βροντοφωνάζουν όλοι. Το δυστύχημα είναι ότι οι περισσότεροι που το φωνάζουν δεν ξέρουν ακριβώς που είναι ανίκανος, αλλά απλά ακούνε τους άλλους… και φωνάζουν και αυτοί.

Κάπως έτσι εξελίχθηκε και η ιστορία περί του ονόματός μου σε σχέση με τους αυτονομιστές. Επομένως και για να βάλουμε τα πράγματα ΔΕΝ είμαι αυτονομιστής. Έχω κάνει λόγο για την αλλαγή πολιτεύματος στην Ελλάδα προς μια Ομοσπονδιακού τύπου διακυβέρνηση.


Διαβάστε λοιπόν εδώ τις συγκεκριμένες θέσεις μου και πάψτε να αναμασάτε και παπαγαλίζετε τις ανακρίβειες των πολιτικών μας αντιπάλων. Κρατάτε λοιπόν μικρό καλάθι σε αυτά που ακούτε διότι η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια για διχόνοιες και μόνο ενωμένοι μπορούμε να σωθούμε. Εν κατακλείδι, ασχοληθείτε με κάτι άλλο και εκφράστε την οργή σας στην κάλπη. Εμείς εδώ στο Ρέθυμνο προσπαθούμε την ανατροπή και θα το πετύχουμε Ελλάδα = Κρήτη!
ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY: Ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του. Εμείς πάντως, δεν έχουμε...πειστεί από τις προθέσεις σας, κ. Κασιμάτη!

Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα από το επίμαχο άρθρο σας σχετικά με την Κρήτη:

Και πολλοί είναι αυτοί που ρωτούν. Γιατί; Γιατί η Κρήτη πρέπει να βρίσκεται στην ίδια μοίρα με την υπόλοιπη Ελλάδα, ακούγεται από χιλιάδες στόματα σε όλο το νησί;. Γιατί η υπερ-πλουτοπαραγωγική Κρήτη με τους υπερ-εργατικούς της κατοίκους και την ευλογημένη από το Θεό καρποφόρα γη, πρέπει να αντιμετωπίζει λίαν σοβαρό πρόβλημα ουσιαστικής επιβίωσης;

Και ερχόμαστε στο δια ταύτα.


Η εφημερίδα μας τολμάει για πρώτη φορά στη δημοσιογραφικά χρονικά του τόπου, να ασχοληθεί με ένα θέμα που σιγοκαίει, με ένα θέμα που πονάει πολλούς «γείτονες», με ένα θέμα που πιότερο τώρα παρά ποτέ δείχνει να καταλαμβάνει ολοένα και περισσότερο χώρο στις συζητήσεις των Κρητικών όλου του νησιού.


Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο και το γνωρίζει όλη η Ελλάδα αυτό, για το δημοψήφισμα του 2012 και ότι το έχουν θάψει κάποιοι μεθοδευμένα, εδώ και πολλά χρόνια. Υψηλόβαθμα στελέχη της σημερινή μας κοινωνίας θεωρούν ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Εμείς μπορεί και να συμφωνήσουμε! Γιατί να περιμένει ο Κρητικός το 2012, όταν το σπίτι του καίγεται σήμερα;


Και ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.
Ποιους ΔΕΝ ωφελεί η τυχόν αυτονομία της Κρήτης ή η οικονομική ανεξαρτησία της. Μήπως εκείνους που διοικούν τη χώρα κατασπαταλώντας χρόνια τώρα το δημόσιο ταμείο; Δηλαδή την πλειονότητα των πολιτικών που απέτυχαν όλα τα περασμένα χρόνια να εξυγιάνουν το κατά πολλούς ... Ελλαδιστάν.

Και μιας και αναφερθήκαμε λίγο νωρίτερα στη Κύπρο, ας αναρωτηθούμε. Μέχρι που μπήκε η μαρτυρική Μεγαλόνησος στην Ευρώπη (πριν από 2 χρόνια), γνωρίζατε κανένα φτωχό Κύπριο;

Διότι εμείς όσο και αν ψάξαμε, δεν βρήκαμε.
Μα τι είχε η Κύπρος και οι πολίτες της ευημερούν;
Πλουτοπαραγωγικά, δεν συγκρίνεται με την Κρήτη. Ούτε το ένα δέκατο της Κρητικής παραγωγής. Μόνο τουρισμό και offshore εταιρίες έχουν, ενώ στερούνται ακόμα και το νερό, που ρέει άφθονο στη Κρητική γη. Και όμως παρόλα τα προβλήματά τους όλα αυτά το χρόνια, τα κατάφεραν οι Κύπριοι μια χαρά.


Ας ξεκινήσουμε από το τελευταίο:Το "μια χαρά" της Κύπρου είναι η εισβολή του Αττίλα και η διχοτόμηση της νήσου; Η...ευημερία είναι οι δολοφονίες των Ισαάκ, Σιολωμού και οι δεκάδες χιλιάδες πάνοπλων Τούρκων στρατιωτών ως στρατός κατοχής του βόρειου τμήματος;

Μήπως νομίζετε πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συμβεί εύκολα και στην Κρήτη, σε περίπτωση αυτονομίας; Και μετά να μας λέτε ότι είστε...μια χαρά;

Όσο για τα υπόλοιπα, μιας και αναφέρεστε σε "κατασπατάληση δημοσίου χρήματος", ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ;

Ξέρετε κύριε, δεν είμαστε αφελείς. Και δυστυχώς για σας, είμαστε - κατά το ήμισυ - Κρητικοί, βρισκόμαστε πολλές φορές τον χρόνο στο νησί και γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα: Θέλετε δηλαδή να μας πείτε πως η υπόλοιπη Ελλάδα εμποδίζει την Κρήτη να προκόψει; Πως δεν υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς, σπατάλης, ασυδοσίας, ρουσφετιών και μίζας στο νησί;

Ένα μικρό παράδειγμα: Μπορείτε να μας πείτε γιατί, παρά τους σχεδιασμούς δεκαετιών, η Κρήτη δεν έχει αποκτήσει ΑΚΟΜΑ το δικό της Εθνικό Δίκτυο δρόμων; ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ;

Λέτε πως δεν ανακινείτε θέμα αυτονομίας: Πώς συμβαίνει αυτό, όταν προκλητικά γράφετε "ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ 2012. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ;"!!!

Όσον αφορά την ομοσπονδιακή δημοκρατία είμαστε κάθετα αντίθετοι και σ' αυτό, διότι η Ελλάδα δεν είναι Γερμανία που δεν απειλείται από εξωτειρκούς εχθρούς: Δεν σας λέει τίποτα η αποτυχία του "Καλλικράτη", που απομόνωσε ολόκληρες περιοχές που πριν βοηθούνταν - έστω λίγο, αλλά βοηθούνταν - από τις γειτονικές τους περιφέρειες;

Αν θέλετε να παίξετε...παιχνίδια με την αυτονόμηση της Κρήτης ή άλλων περιοχών, μπορείτε να το κάνετε μόνος σας: Ο Καμμένος άραγε συμφωνεί μαζί σας; ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ!

Τέλος, επειδή όπως σας είπαμε έχουμε πολλά...μάτια και αυτιά στην Κρήτη, ακούγονται διάφορες (κακές) φήμες ως προς την χρηματοδότηση των δεκάδων χιλιάδων φύλλων της εφημερίδας σας που διανέμεται καθημερινά δωρεάν, του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σας σταθμού: Μπορείτε να τις διαψεύσετε ή...όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά;

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com
http://esxatianasxesi.blogspot.com

Τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούται η Ελλάδα θέλουν οι Γερμανοί..




Ποιές εκλογές; Το πρόβλημά τους είναι να μην χαλάσουν οι "δουλειές", που θα ενισχύσουν τα μέγιστα την γερμανική βομηχανία, εξασφαλίζοντας σίγουρη απορρόφηση των προϊόντων τους στην Ελλάδα. Έτσι δεν εκπλήσσει διόλου η επισήμανση ότι "η Ελλάδα απέχει από τον στόχο για την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων και η διενέργεια των εκλογών δεν θα πρέπει να ανακόψει τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ". Την κάνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Γιοχάνες Χαν...

Στη συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα την Κυριακή, ο Γιοχάνες Χαν υποστηρίζει, ότι ένα στα τρία έργα από το σύνολο των 181 που είναι σε προτεραιότητα,  καταγράφει καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμά του. Αλλά δεν λέει ότι κανένα έργο δεν μπορεί να γίνει βάσει της υποχρέωσης της Ελλάδας με το δεύτερο μνημόνιο να μειώσει κι άλλο και να αχρηστεύσει ουσιαστικά, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων...

Αντίθετα ο  Χαν  λέει, ότι μετά και τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη δημιουργία του ταμείου υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η Επιτροπή αποδεικνύει έμπρακτα ότι διαθέτει για την Ελλάδα όχι μόνο τα χρήματα, αλλά και τα εργαλεία.

"Είμαστε πλέον σε θέση να περέχουμε όλα τα εργαλεία, είτε με τη μορφή εγγύησεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είτε με τη μορφή δανείων, προκειμένου αυτά τα χρήματα να διοχετευθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είτε για επενδύσεις είτε για κεφάλαια κίνησης. Πρόκειται για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων που αρχίζουν σταδιακά να διατίθενται στην αγορά και αναμένεται να ενισχύσουν την ανάπτυξη", καταλήγει.

defencenet 
katohika.gr