Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΓΑΠ Επιστολή σε ΔΝΤ ...Η απόλυτη ξεφτίλα.... videoΕίναι πρωτοφανές..
Δεν έχει συμβεί ούτε σε χώρα της Λατινικής Αμερικής, ούτε της Άπω Ανατολής..
Δεν έχω βρεί κανένα τέτοιο περιστατικό, πρωθυπουργός
χώρας να υπογράφει …
Να ζητάνε γραπτή εγγύηση του πρωθυπουργού της χώρας…για να έρθει το ΔΝΤ..
Πόσο ποιό κάτω στον πάτο της αναξιοπιστίας μπορεί να κυλήσει μια χώρα ..
Όλα τα πιο πάνω τα είπαν οι Παύλος Τσίμας και ο Μιχάλης Ιγαντίου, σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.
Τι να πούμε τώρα εμείς ;;
 
hellenicrevenge

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας. Η πιο ακριβή γλάστρα της ΕυρώπηςΣε μια χρεοκοπημένη χώρα που ο "ανύπαρκτος" τελετουργικά Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παίρνει σχεδόν τα διπλάσια από τους βασιλιάδες της Ευρώπης αποτελεί κοροιδία Σύμφωνα λοιπόν με τον προϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας λαμβάνει:

-288.000 ευρώ ως "χορηγία Προέδρου της....Δημοκρατίας"
-97.000 ευρώ ως "έξοδα παραστάσεως"
-1.772.000 ευρώ ως "βασικό μισθό"
-3.000 ευρώ ως "επίδομα χρόνου υπηρεσίας"
-30.000 ευρώ ως "οικογενειακή παροχή"
-14.000 ευρώ ως "επίδομα θέσης ευθύνης" εδώ γελάνε!
-288.000 είναι τα "έξοδα παραστάσεως όσων διετέλεσαν Πρόεδροι της Δημοκρατίας"


Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις δαπάνες της Προεδρίας. Από επιδόματα στην Ελλάδα, άλλο τίποτα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε το επίδομα."θέσης ευθύνης" και "οικογενιακής παροχής" που βλέπουμε.

Αν κάνουμε λοιπόν την πρόσθεση, μας βγαίνει το ποσό του 1.604.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σε αυτά τα χρήματα, δεν συμπεριλαμβάνονται τα λειτουργικά έξοδα ττου Προεδρικού Μεγάρου, μισθοί υπαλλήλων, κλπ. τα οποία περιέχονται στον συνημένο πίνακα.

(Στο ερώτημα τι τα κάνει τα λεφτά ένας γεράκος 80 χρονών, δεν υπάρχει απάντηση, αλλά όλοι αυτοί οι δημοκρατές κλέβαν μεζέ απ' τα σκατά που 'χαν στην πάνα τους)

Επειδή η Βασιλεία στην Ελλάδα μας άφησε χρόνια κι επειδή μια σύγκριση με τα ποσά του τότε προσαρμοσμένα στο σήμερα θα ήταν εντελώς άτοπη, ας δούμε το κόστος μιας από τις πιο ακριβές και ποιο "φανταχτερές" Μοναρχίες της Ευρώπης, αυτή της Ολλανδίας.

Εκεί που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Βασίλισσα Βεατρίκη, παίρνει τον χρόνο ως μισθό από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ποσό των 834.000 ευρώ! Δηλαδή, 770.000 ευρώ λιγότερα το χρόνο από τον Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενός θεσμού που δεν έχει ούτε στο 1% τις "φανταχτερές" εκδηλώσεις της Ολλανδίας. Ο δε διάδοχος του Θρόνου, πρίγκιπας Βίλλεμ Αλεξάντερ, παίρνει 248.000 ευρώ.


mpikanstinpoli.blogspot

ΠΗΓΗ 
 
helleniclegion

ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ 3,5 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ... 


"Η ύπαρξη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου νότια της Κρήτης, είναι βεβαιωμένη και ισοδυναμεί με τα πετρελαϊκά αποθέματα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρελιών πετρελαίου". Τάδε έφη ο ομότιμος καθηγητής του πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη στα Χανιά στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο και διοργανώθηκε από το Πολυτεχνείο.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής, "Νότια της Κρήτης υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων 3,5 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αεριού το οποίο μεταφράζεται σε ισοδύναμο πετρελαίου γύρω στα 20 -22 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο".

Το κόστος αξιοποίησης των κοιτασμάτων αυτών κατά τον Αντώνη Φώσκολο είναι φθηνότερο από αυτό του Πρίνου, καθώς τα αποθέματα είναι πολύ μεγάλα, ενώ, όπως επιπλέον τόνισε, από τα αποθέματα αυτά θα μπορούσε η Ελλάδα να καλύψει ακόμα και το έλλειμμα της και μέσα σε 12 χρόνια η χώρα μας θα μπορούσε μέσω της αξιοποίησης τους να ξεπληρώσει το χρέος της.

Όπως συμπλήρωσε ο καθηγητής "Υπάρχει ένα κομμάτι που είναι νοτιοδυτικά της Γαύδου το οποίο για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι έχει, μπορεί να είναι και τεράστιο, υπάρχει ένα κομμάτι το οποίο είμαι πολύ πιο σίγουρος και είναι κάτω από τον Πλακιά 80 χιλιόμετρα από τον Πλακιά και υπάρχει και το κομμάτι του "Ηρόδοτου" το οποίο και αυτό ξέρουμε περίπου πόσο είναι. Πρέπει να πω, ότι η έκταση προς έρευνα είναι μεγαλύτερη από το άθροισμα των ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ. Το κομμάτι που έχουμε εμείς είναι 2 φορές μεγαλύτερο και έχομε ίσως και παραπάνω αποθέματα από το άθροισμα Ισραήλ και της Κύπρου".  defencenet.gr

stoxos

Οι «τελευταίες ευκαιρίες» πριν από το Ειδικό Δικαστήριο


Αν δεν πρόκειται για πολιτικό καιροσκοπισμό, τότε πρόκειται για βαριάς μορφής σχιζοφρένεια.

Αν δεν έχουμε να κάνουμε με διχασμένες προσωπικότητες, τότε μιλάμε για πολιτικό αμοραλισμό.

Αν δεν πρόκειται για βαριά ανεπάρκεια, τότε έχουμε να κάνουμε με απόλυτη έλλειψη πολιτικού φιλότιμου.

Οι βουλευτές που επιμένουν να ψηφίζουν ό,τι βλέπουν μπροστά τους, είτε επειδή φοβούνται για την καρέκλα τους, είτε επειδή έχουν αρκούντως τρομοκρατηθεί από τον κ. Βενιζέλο, είτε επειδή έχουν πιστέψει πως πράττουν το καθήκον τους, είτε επειδή το βλέπουν ως μια «τελευταία ευκαιρία» εκ μέρους τους προς την κυβέρνηση, οφείλουν να επισκεφθούν τάχιστα έναν ψυχίατρο.

Τους παρακολουθούμε στα τηλεοπτικά παράθυρα, στις διάφορες επιτροπές και στα ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ να διαφωνούν με την ακολουθούμενη πολιτική, να διαμαρτύρονται διότι επί δύο χρόνια η κυβέρνηση καθυστερεί και στο τέλος καταφεύγει στην προσφιλή φορομπηχτική πολιτική της, να διερωτώνται ως πού θα φθάσει «αυτό», πού βρίσκεται ο πολυδιαφημισμένος πάτος.

Ακόμη και ο ένας εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης εμφανίστηκε χθες να λέει από τηλεοράσεως (Mega) ότι δεν μπορεί να πληρώσει το χαράτσι και θα υποχρεωθεί να… πουλήσει. Κι’ αν τελικά δεν καταφέρει ούτε να πουλήσει, τότε ο έτερος αντιπρόεδρος μπορεί να πάει να τον συλλάβει – φαντάζομαι όχι ο ίδιος, αν και όλα μπορούμε να τα περιμένουμε πια.

Και αφού τα λένε όλα αυτά τα λογικά, πάνε και ψηφίζουν. Και μετά εφευρίσκουν διάφορες δικαιολογίες.

Φαντάζομαι πως και αυτοί είναι άνθρωποι όπως όλοι μας. Και επομένως βλέπουν ότι η οικονομία έχει στραγγαλιστεί, η χώρα ασφυκτιά, δεν έρχεται ούτε ένα ευρώ ξένης επένδυσης – παρά τις όψιμες πρωθυπουργικές πρωτοβουλίες στο Βερολίνο.

Διότι δεν είναι κανένας τρελός να φέρει τα λεφτά του σε μια χώρα όπου ο ένας φορολογικός νόμος διαδέχεται τον άλλο με ρυθμό πολυβόλου.

Όπου ο υπουργός Οικονομικών, πανικόβλητος και σε σύγχυση, την μία ημέρα ανακοινώνει φορολογικά μέτρα και την άλλη προχωρά σε «διευκρινίσεις» (έτσι το λένε τώρα), διότι διαπιστώνεται ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν αυτά που μόλις εξήγγειλε.

Συνέβη και χθες σε σχέση με τις προχθεσινές ανακοινώσεις περί αποδείξεων και άλλων ανοησιών.

Και ας δεχθούμε ότι οι διαμαρτυρόμενοι (λέμε τώρα) βουλευτές έχουν τόσο πολύ τρομοκρατηθεί, που ψηφίζουν ό,τι τους σερβίρουν.

Αλλά την Τρίτη, υπερψηφίζοντας το νέο χαράτσι στα ακίνητα, υπερψήφισαν και την τροπολογία για την απομάκρυνση όλων των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Συμφώνησαν δηλαδή – και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν γρι από την επιστήμη της Στατιστικής – να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι επιστήμονες που, αν και διορίστηκαν από τη Βουλή και τελούν υπό τον έλεγχό της, καρατομήθηκαν από τον υπουργό των Οικονομικών, επειδή αυτό ζήτησε ο πρόεδρος της Αρχής (λέμε τώρα).

Ακόμη και αν δεχθούμε πως δεν πείστηκαν οι κύριοι και οι κυρίες βουλευτές από το επιχείρημα περί τεχνητού φουσκώματος του ελλείμματος (άλλωστε με αυτό θα ασχοληθεί κάποτε ένα Ειδικό Δικαστήριο), δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από το γεγονός ότι το Δ.Σ. που οι ίδιοι ενέκριναν (δια της διασκέψεως των προέδρων της Βουλής) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010;

Περιλαμβάνεται και η τροπολογία αυτή στην «τελευταία ευκαιρία», κ. Βούρε; (σ.σ. ο Γ. Βούρος είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που μίλησε περί «τελευταίας ευκαιρίας).

Θα έπεφτε η κυβέρνηση αν, έστω και έτσι, καταψηφίζατε μία πρόταση του υπουργού των Οικονομικών;

Θα έχανε η Βενετιά βελόνι αν απαγορεύατε στον πρόεδρο της ΕΛ.ΣΤΑΤ να φέρεται αυταρχικά – και κυρίως να παραβιάζει τον νόμο;

Το γεγονός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία – και μερικοί άλλοι – στη Βουλή δέχονται πως είναι δυνατόν να δίνονται στοιχεία στη Eurostat χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου και χωρίς αυτά να έχουν επικυρωθεί, όχι μόνο αποδεικνύει ότι όσα λένε είναι πομφόλυγες για λαϊκή κατανάλωση, αλλά και ότι αποτελούν πειθήνια ενεργούμενα του αμφίβολου και αβέβαιου στάτους τους.

Οφείλουν επίσης να γνωρίζουν πως εξ όνυχος τον λέοντα. Διότι στο Ειδικό Δικαστήριο για τα μνημόνια και τα άλλα θα μπορέσουν να επικαλεστούν ένα σωρό ελαφρυντικά – μας είχαν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό, το περίστροφο στον κρόταφο, θα μας χρεοκοπούσαν και τα λοιπά.

Τι θα απαντήσουν, όμως, όταν θα ερωτηθούν για την υπερψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας – όντας μάλιστα άσχετοι με την επιστήμη της Στατιστικής;

Για ποιον λόγο θα ισχυριστούν ότι δεν την καταψήφισαν; Είναι πουθενά γραμμένο στο Μνημόνιο και στο Μεσοπρόθεσμο ότι η ΕΛ.ΣΤΑΤ θα λειτουργεί χωρίς το διοικητικό της συμβούλιο;

Υπάρχει πουθενά κάτι τέτοιο στις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου;

Θα χανόταν ο κόσμος αν δεν έκαναν το κέφι του προέδρου;

Θα χανόταν «καμιά τελευταία ευκαιρία»;

Ε, λοιπόν, δεν θα έχουν τίποτε το αξιόπιστο να απαντήσουν.

Έχει ήδη αποδειχθεί περίτρανα πως η «τελευταία ευκαιρία» αφορά στον εαυτό τους και στην παράταση της παρουσίας τους εκεί στη Βουλή, της οποίας χωρίς ντροπή, χωρίς αποτέλεσμα, χωρίς φιλότιμο και χωρίς πατριωτισμό, ζεσταίνουν τα τελευταία έδρανα.

Χωρίς να αντιλαμβάνονται πως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να ζεστάνουν κάποτε τα έδρανα κάποιου εδωλίου κατηγορουμένου… 
 
kostasxan.blogspot.com

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ! Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!Το σχέδιο της Κυβέρνησης του Μνημονίου, η οποία εκτελεί πειθήνια τις εντολές της Μέρκελ και των δανειστών της τρόϊκας, ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς.
Ήδη, το συμπέρασμα της τελευταίας συνεδρίας της Λέσχης Bilderberg ήταν: "επιτέλους η Ελλάδα καταστράφηκε οριστικά".
Αυτό που απομένει πια στους σατανικούς σχεδιαστές της διάλυσης της Ελλάδας, είναι, μετά το κράτος, να χρεοκοπήσει και ο λαός!
Η Κυβέρνηση του Μνημονίου, πρέπει να δώσει σύντομα λογαριασμό στην τρόϊκα και στην Γερμανία. Ένας λογαριασμός που λέει ότι η χώρα και ο λαός της πρέπει να παραδοθούν, γυμνοί, ξυπόλητοι στους νέους κατακτητές! Εξαθλιωμένοι, απένταροι, άνεργοι και ανίκανοι να κρατήσουν τα σπίτια τους! Να παρακαλάνε για ένα κομμάτι ψωμί. Οι μισθοί στη χώρα πρέπει να μοιάζουν με αυτούς στη Σομαλία ή το Μπαγκλαντές.
Αυτή είναι στην πραγματικότητα η γραπτή εγγύηση που ζητεί το ΔΝΤ για την εξασφάλιση των δανειστών και την τελική υποδούλωση της Ελλάδος και του λαού της !
Ο κ. Βενιζέλος δεν απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για το εάν "χρεοκοπημένη χώρα σημαίνει και χρεοκοπημένος λαός", όμως η...σιωπή του επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.
Το χρεοκοπημένο κράτος που συμπεριφέρεται ως νταβαντζής ή ...προστάτης, ξεζουμίζει με κάθε τρόπο τον Έλληνα φορολογούμενο και δεν πρόκειται να σταματήσει τους άγριους και ανηλεείς φόρους, έως ότου εξαντλήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών.

ΜΟΝΟΝ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΓΙ΄ΑΥΤΗ!
Όσο ο Έλληνας πληρώνει (ό,τι έχει) η τυραννία της χούντας θα γίνει πιο βάναυση!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

indobserver
 
hellenicrevenge

Οι ...ξαφνικοί τσαμπουκάδες των Τούρκων στο Αιγαίο προβληματίζουν.

Οι χθεσινοί τσαμπουκάδες των Τούρκων στην Μυτιλήνη προβληματίζουν,ειδικά αυτή τη περίοδο που η Άγκυρα νοιώθει εγκλωβισμένη στην επιθετική πολιτική αλλά και αδιέξοδη μέχρι στιγμής πολιτικής της.


Όπως προκύπτει...

από τα επίσημα στοιχεία από την αρχή του χρόνου και μέχρι χθες δεν είχε σημειωθεί ούτε μία εμπλοκή. Δηλαδή τα τουρκικά μαχητικά αποχωρούσαν από τον εναέριο χώρο,μόλις εντοπίζονταν και αναχαιτίζονταν από ελληνικά μαχητικά. Χθες οι Τούρκοι πιλότοι δεν αποχώρησαν ,παρέμειναν στη περιοχή και ανάγκασαν τους Έλληνες χειριστές να τους ...πάνε "καροτσάκι" πίσω ,με σκληρές εμπλοκές. Μένει να δούμε αν το ίδιο σκηνικό θα συνεχιστεί. Οι εκτιμήσεις λένε πως οι Τούρκοι θα εξακολουθήσουν να το παίζουν σκληροί.
πηγη

katohika.gr

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέντευξη τύπου με φόντο την "νέα σημαία" της κατοχικής Ελλάδας ( Χωρίς τον Τίμιο Σταυρό)


Τα σχόλια για τα όσα είπε και θα  πεί ο αντιπρόεδρος της  "ελληνικής" κυβέρνησης θα τα δημοσιεύσουμε σε επόμενη ανάρτησή μας.
Αυτό που θα σχολιάσουμε  προς το παρόν είναι η  το "φόντο" που χρησιμοποιεί  σε αυτήν την συνέντευξη τύπου ο  κ. Βενιζέλος και που έχει την δική του σημειολογική "αξία".
Αυτός  λοιπόν ο ευφυής  και  παραγωγικός  στο  κακό  πολιτικός , είχε το  θράσος  να χρησιμοποιήσει ως "φόντο"  στην χυδαία ανακοίνωση του σχεδίου  εξόντωσης  του Ελληνικού λαού,  μια σημαία   που απλώς περιέχει   τις μπλέ και λευκές λωρίδες της  ελληνικής σημαίας πάνω στις οποίες  υπάρχουν  τα  "αστέρια" της Ε.Ε.
Ούτε  ο Τσολάκογλου δεν είχε τολμήσει να  πλαστογραφήσει  την Ελληνική σημαία αφαιρώντας το σημαντικώτερο  στοιχείο της που είναι ο Τίμιος Σταυρός.

Δεν φτάνει  που  κάνουν τα πάντα για να μας   παρουσιάζουν την εσχάτη προδοσία ως   "αγώνα  εθνικής σωτηρίας" , θέλουν  με  αυτούς τους κουτοπόνηρους και δόλιους τρόπους να μας επιβάλλουν  το "νέο πατριωτισμό"  ο οποίος, όπως είχε  δηλώσει ο  κατοχικός πρωθυπουργός , δεν θα έχει ανάγκη τα σύμβολα και την  ιστορία.

Τολμούν δηλαδή  να μας  ανακοινώνουν  την μέθοδο  με την οποία θα μας εξοντώσουν  χρησιμοποιώντας  με απίστευτο  θράσος τη   νέα κατοχική  σημαία  του  ελληνικού  προτεκτοράτου.

Δεν υπάρχει τίποτε πλέον που να  μας συνδέει με αυτούς τους  γενίτσαρους.
Είναι   οι εχθροί του λαού και του Έθνους   και  δεν έχουμε άλλον δρόμο   παρά  εκείνον  της αντίστασης όπως  επιτάσσει το Σύνταγμα  της Ελλάδας  και η  Ορθόδοξη και  δημοκρατική συνείδηση  των Ελλήνων.
 
πηγη
 
 katohika.gr

SOFT ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ με επέμβαση Στρατού;


Όλοι πλέον έχουν κατανοήσει ότι επέρχεται επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας (με τη μία ή την άλλη μορφή) κι ότι η σημερινή κατάσταση στη χώρα μας όχι μόνο «δεν πάει άλλο», αλλά δεν έχει καμία απολύτως προοπτική! Αυτό ισχύει διότι - αφενός οι Ευρωπαίοι έχουν πια καταλάβει ότι η ελληνική οικονομία (καθώς και οι δομές της δημόσιας διοίκησής της, της αγοράς της κτλ.) αποτελούν μία απίστευτη «μαύρη τρύπα» που δεν θα κλείσει ποτέ με μέσα συμβατά και
- αφετέρου όλα αυτά τα προγράμματα οικονομικής εξυγίανσης (Μνημόνιο, Μεσοπρόθεσμο κτλ.) δεν θα οδηγήσουν εν τέλει πουθενά, διότι πολύ απλά δεν εφαρμόζονται καν (!), ενώ – ακόμη και αν υπήρχε η κυβερνητική βούληση – είναι πια πολύ αργά για να «πιάσουν τόπο»...
Με δυο λόγια, οι πολιτικοί-οικονομικοί αναλυτές ανά την υφήλιο διαπιστώνουν έντρομοι ότι η ελληνική οικονομία πολύ απλά ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ, αφού – συν τοις άλλοις – ολόκληρη η Δύση (ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση) βρίσκονται σε βαθύτατη και παρατεταμένη ύφεση, με αμφίβολο εντελώς το μέλλον τους και το αν ποτέ θα μπορέσουν να ανακάμψουν...

Εμείς λέμε ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει καμία απολύτως ανάκαμψη των Δυτικών, αλλά πολύ σύντομα (συντομότερα απ’ ό,τι πολλοί νομίζουν!) οι μεν ΗΠΑ θα καταρρεύσουν παταγωδώς υπό το βάρος του απίστευτου δημόσιου χρέους τους και θα πάψουν να υπάρχουν, η δε Ευρώπη θα απορροφηθεί από τον ευρασιατικό άξονα, που σύντομα θα κυβερνάει και επίσημα τον πλανήτη, και θα αποτελέσει τη δυτική επαρχία-«προτεκτοράτο» του!

Ναι, αυτό είναι το ζοφερό μέλλον, ένα μέλλον οργουελικού τύπου, με την Ελλάδα να αποτελεί δυστυχώς αυτή την ώρα τον «δούρειο ίππο» της Ανατολής στην επεκτατική της πορεία προς δυσμάς, τόσο λόγω των άθλιων δημοσιονομικών της όσο και λόγω της απίστευτης διαφθοράς που έχει σαπίσει κάθε ιστό της πατρίδας μας...

Να μην αναμένουν λοιπόν απολύτως τίποτα οι Έλληνες ούτε από το «Μνημόνιο 2» ούτε από τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου (που απλά δεν πρόκειται ποτέ να εφαρμοστεί!) ούτε από αλλαγή κυβέρνησης – αφού το ίδιο σάπια με το ΠΑΣΟΚ είναι και η ΝΔ – ούτε τίποτε άλλο μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, που δεν σηματοδοτεί παρά μία πορεία φθοράς και παρακμής, μέχρι να φτάσει το αναπόφευκτο τέλος και ο «θάνατος» του ελληνικού έθνους...

Αντίθετα οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και θα μας προλάβουν όλους, αφού είναι πια κοινό μυστικό ότι (λόγω της επιτάχυνσης της τροχιάς του πλανήτη κατά μερικά λεπτά) ο χρόνος «τρέχει» πια πολύ γρηγορότερα σήμερα σε σχέση με το κοντινό παρελθόν!...

Οι πάντα άριστες πληροφορίες μας, που μας έρχονται από διεθνείς αναλυτές των πραγμάτων, θέλουν τα γεγονότα στη χώρα να γίνονται όντως δραματικά από τον Οκτώβριο και μετά. Ήδη από την κυβέρνηση κατέστη σαφής η πρόθεση να καθυστερήσει κατά ένα 15ήμερο την πληρωμή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων (κι έτσι να εξομοιωθεί ο δημόσιος με τον ιδιωτικό τομέα, του οποίου οι υπάλληλοι έτσι κι αλλιώς πληρώνονται στο τέλος του εργάσιμου μήνα και όχι «προκαταβολικά»).

Με τον τρόπο αυτό θα κερδίσει λίγο ακόμη χρόνο κι έτσι θα αποφευχθεί προς στιγμή η τόσο καταστροφική για την πατρίδα μας κήρυξη της πτώχευσης... Δυστυχώς όμως, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει επ’ άπειρον! Και τούτο, διότι πολύ απλά θα κερδίσει μεν η κυβέρνηση 15 μέρες (ή το πολύ έναν μήνα), αλλά και πάλι θα βρεθεί, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στην ίδια ακριβώς κατάσταση: σε πλήρη έλλειψη «ρευστού», μπροστά σε τελείως άδεια ταμεία, χωρίς καθόλου χρηματικά αποθέματα!...

Άρα, και με δεδομένη την υποχρέωση καταβολής του λεγόμενου «δώρου των Χριστουγέννων», η κήρυξη και επίσημα της χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι απλά θέμα χρόνου... Και η προοπτική αυτή θα συνδυαστεί με την εκδήλωση αδυναμίας από πλευράς των Ευρωπαίων να δώσουν σε μια χώρα που «καρκινοβατεί» την περίφημη «7η δόση».

Κατά συνέπεια, είναι πια δεδομένο (και αυτό ακριβώς προσπαθούν να χειριστούν πανικόβλητοι σήμερα οι Ευρωπαίοι...) ότι τον Δεκέμβριο, εκεί λίγο πριν τις θείες εορτές, έρχεται το τέλος!

Η ελληνική οικονομία θανατώνεται πια και επίσημα, ως νομοτελειακό επακόλουθο της άφρονος πολιτικής της Μεταπολίτευσης, που διαρκώς συσσώρευε χρέη δανειζόμενη, δεν παρήγαγε απολύτως τίποτα και εξήγαγε όλο το ελληνικό συνάλλαγμα στο εξωτερικό... Και φυσικά οι προβοκάτορες των σκοτεινών εκείνων δυνάμεων που επιθυμούσαν αυτήν ακριβώς την κατάληξη «τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση.

Γι’ αυτό και αδιάντροπα σήμερα ομιλούν για... έξοδο της Ελλάδας απ’ το ευρώ (!), για επιστροφή στη δραχμή και άλλα ανεφάρμοστα και καταστρεπτικά, που αν ποτέ συμβούν θα διαλύσουν την Ελλάδα στα «εξ ων συνετέθη»! Κι αυτό, διότι πολύ απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο καμία απολύτως διαδικασία εξόδου μιας χώρας-μέλους από την Ευρωζώνη κι αν ποτέ αυτό συμβεί, τότε θα επανέλθει μεν το παλιό της νόμισμα, αλλά υποτιμημένο κατά τουλάχιστον... 50%!!!

Άρα, και με διπλάσιο ΑΥΤΟΜΑΤΑ (χωρίς δηλ. να έχει μεσολαβήσει τίποτ’ άλλο) το δημόσιο χρέος της... Πώς λοιπόν θα μπορέσει να πληρώσει η Ελλάδα δύο ή και τρεις φορές το σημερινό της χρέος; Πολύ απλά, δεν θα το πληρώσει ποτέ, διότι τότε η «κόκκινη» Γενιά του Πολυτεχνείου θα καλέσει την Κίνα, για να αγοράσει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελλάδα έναντι του ελληνικού χρέους, που η ίδια αυτή η Γενιά δημιούργησε!... Και το τραγικό ποιο είναι; Ότι πριν από 10-15 χρόνια οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι (της Γενιάς...) ήταν που μας έριξαν στην παγίδα του ευρώ, προπαγανδίζοντας ασύστολα υπέρ του, ενώ τώρα μας καλούν να το... εγκαταλείψουμε!

Επομένως, η πτώχευση της Ελλάδας και επίσημα είναι πια δεδομένη... Και βέβαια θα ακολουθήσει το πλήρες χάος, η απόλυτη αναρχία, αφού οι Έλληνες δεν είναι ούτε Κινέζοι ούτε... «Μάο-Μάο» για να ανεχτούν το βιοτικό τους επίπεδο να φτάσει σε επίπεδα χαμηλότερα κι από αυτά της Μολδαβίας!
Έρχεται λοιπόν η «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», όπου θα τελειώσει πια και επίσημα η μισητή Μεταπολίτευση, που – υπό τον μανδύα μιας κατ’ επίφαση μόνο ψευτο«δημοκρατίας» – επέβαλλε στον ελληνικό λαό την αθλιότερη δυστυχώς διακυβέρνηση όλων των εποχών!...

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι ΠΟΤΕ άλλοτε στο παρελθόν δεν κινδύνεψε το ελληνικό έθνος με βιολογική εξαφάνιση (υπό οποιοδήποτε καθεστώς!), παρά μόνο τώρα, με την κυριαρχία της σάπιας και διεφθαρμένης Μεταπολίτευσης, στη διάρκεια της οποίας η Ελλάδα κατέρρευσε ΚΑΙ δημογραφικά!

Τι θα επακολουθήσει όμως μετά τα τραγικά αυτά συμβάντα; Εφόσον υπάρξει «στάση πληρωμών» (λογικό, αφού τα χρήματα που προορίζονταν για την ελληνική ανάπτυξη τα έφαγαν τα λαμόγια των δήθεν «δημοσίων» έργων και το αίσχος των “Olympic Games”!), τότε παλιρροϊκό κύμα θα σαρώσει την ελληνική κοινωνία...

Για να κατανοήσουμε όμως τα μέλλοντα να συμβούν, θα πρέπει οπωσδήποτε να τα δούμε σε συνδυασμό με τις ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή μας. Έτσι, σήμερα και με δεδομένη την τουρκική κινητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο (με την έξοδο του τουρκικού στόλου έναντι του Ισραήλ κτλ.), ρόλο στα επερχόμενα δραματικά γεγονότα αναμένεται να παίξει ο... ελληνικός στρατός!

Κι αυτό, διότι θα είναι όντως αδύνατο να μπορέσουν οι ένοπλές μας δυνάμεις να υπερασπιστούν τα σύνορά μας σε περίπτωση πολύ πιθανής (ή και σχεδόν βέβαιης!) «αναμπουμπούλας» στη «γειτονιά» μας, χωρίς τα στελέχη τους να πληρώνονται και χωρίς όπλα, πολεμοφόδια, φαγητό κτλ.
Συνεπώς, εάν και ο στρατός υποπέσει σε καθεστώς πτώχευσης, τότε η Ελλάδα... παραμένει ανυπεράσπιστη!!! Θα μείνει λοιπόν ο ελληνικός στρατός αδιάφορος μπροστά στην ελληνική τραγωδία, που δημιούργησαν οι πολιτικάντηδες; ΟΧΙ, λένε οι ξένοι αναλυτές, σοκάροντας τα κέντρα λήψης αποφάσεων διεθνώς!...

Τι θα γίνει όμως τότε; Θα «επέμβει» κατά κάποιον τρόπο η Ε.Ε., για να αποκαταστήσει τη... «δημοκρατική νομιμότητα» (!) στη χώρα μας; ΟΧΙ, λένε και πάλι όσοι γνωρίζουν, εφόσον ούτε και σ’ αυτό το σημείο υπάρχει έννομη διαδικασία επιβολής πολιτικού συστήματος σε κράτος-μέλος, αν αυτό τύχει και αλλάξει το καθεστώς διακυβέρνησής του!

Αλλά ούτε και να διώξουν την Ελλάδα από την Ε.Ε. οι Ευρωπαίοι μπορούν, αφού δεν υφίσταται ΚΑΝΕΝΑ απολύτως άρθρο στον σχετικό κανονισμό της, που να κάνει λόγο για τέτοιο πράγμα!... Και, βέβαια, δεν υπάρχει περίπτωση ΟΥΤΕ ΜΙΑ στο δισεκατομμύριο να κάνουν στρατιωτική επέμβαση οι ίδιοι στην Ελλάδα υπέρ του παλιού καθεστώτος, αφού ούτε τα μέσα διαθέτουν ούτε τη βούληση, αλλά ούτε (πάλι) και το απαραίτητο νομικό πλαίσιο!

Άλλωστε, κοινό μυστικό είναι ότι μια τέτοια προοπτική – επέμβασης δηλ. των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων για τη διάσωση της χώρας – υποστηρίζει η υπερατλαντική δύναμη, που φυσικά δεν θέλει να καταστραφεί η γεωστρατηγική ισορροπία της περιοχής λόγω των ανοησιών των Ευρωπαίων!...

Αδύναμη λοιπόν είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά σ’ Εκείνον που Πρέπει, την πανελληνική δηλ. δύναμη της ιστορικής νομοτέλειας που θα επέμβει για να σώσει τη χώρα και να την οδηγήσει σε λαμπρές προοπτικές!

Ποιο θα είναι όμως το επερχόμενο περιεχόμενο της αναπόφευκτης πλέον αλλαγής καθεστώτος στην Ελλάδα; [βλ. και σχετικό άρθρο μας στην «Ε.Ω.» της 6ης Μαΐου 2011] Δεν θα είναι ακριβώς «δικτατορία», αλλά μία μάλλον «συγκεντρωτική κυβέρνηση», που θα αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, που – δυστυχώς – θα έχει αποτύχει για διάφορους λόγους στο έργο της.

Αυτή η κυβέρνηση θα έχει τη νομική ισχύ (εφόσον θα δημιουργήσει αμέσως δίκαιο και θα είναι νομικά αποδεκτή διεθνώς, όπως δηλ. συνέβη και επί 21ης Απριλίου) να σταματήσει δια του νόμου τις απεργίες και όλη την αναστάτωση που θα έχει εν τω μεταξύ επικρατήσει, επιβάλλοντας τελικά μία «επανάσταση» που σε βάθος χρόνου θα αποκαταστήσει την «εν Ελλάδι» τάξη.

Πράγματι, ενώπιον του «εθνικού κινδύνου», που θα προκύπτει από την επιδείνωση των τουρκοϊσραηλινών σχέσεων και την τουρκική επιθετικότητα σε Αιγαίο και Κύπρο, δεν χωράει παρά μόνο η «τάξη», που βέβαια υπονομεύεται από τις διάφορες κινητοποιήσεις κτλ. Ειδάλλως, λένε οι γνωρίζοντες, η άλλη εναλλακτική εκδοχή είναι η... «ταξική επανάσταση» της Αριστεράς, με πρωτοπόρο το ΚΚΕ, που όμως θα ανατρέψει εντελώς τις διεθνείς ισορροπίες, βγάζοντας την Ελλάδα από το γεωπολιτικό άρμα της Δύσης...

Νέο «Γουδί» λοιπόν εν όψει; Φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που υποστηρίζει η πλειονότητα του ελληνικού λαού σε φυσιολογικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Είναι όμως οι σημερινές περιστάσεις «ομαλές»; Συντείνουν άραγε σε επίλυση ή μήπως οδηγούν απευθείας σε επιδείνωση των σημερινών δυσβάστακτων προβλημάτων της χώρας; Πολλά τα ερωτήματα.

Ένα όμως μοιάζει να είναι βέβαιο σε όσους κινούνται στα παρασκήνια των πολιτικών μας πραγμάτων: ότι εκλογές σίγουρα δεν θα έχουμε έως το τέλος της τετραετίας, δεν θα γίνει δηλ. πρόωρη προσφυγή στην κάλπη πριν το φθινόπωρο του 2013. Εκτός κι αν τον Γ.Α.Π. τον ρίξει μία ομάδα βουλευτών του (ήδη έχει μόλις 154 βουλευτές), που κι αυτό όμως μάλλον πρέπει ν’ αποκλειστεί.

Αλλά και μια άλλη, πιο προωθημένη, άποψη – που ανήκει σε κάποιον που δεν είναι καθόλου «ακραίος» ή «υπερβολικός»! – κάνει λόγο για εκλογές ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ του φθινοπώρου του 2013! Δηλ. για αναβολή των εκλογών, λόγω «κατάστασης εκτάκτου ανάγκης»...

δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδης


elora.gr

Το ολοκληρωτικό ΠΑΣΟΚικό σύστημα, σφίγγει τον κλοιό γύρω μας...


Χθες, πηγαίνοντας προς το Σύνταγμα, προκειμένου να καλύψω τη διαμαρτυρία των (ελάχιστων) πολιτών που αψήφησαν τις απειλές του συστήματος και τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για το εξοντωτικό ειδικό τέλος επί των ακινήτων, σταμάτησα να βάλω βενζίνη σε πρατήριο με το έμβλημα μεγάλης πολυεθνικής, κλειστό μεν, αλλά με αυτόματο πωλητή, δε.

Εκεί, ένας ευγενέστατος security (προφανώς κάποιο παλικάρι με σίγουρα απίθανο βιογραφικό, που βιοπορίζεται με μια δουλειά που καμία σχέση δεν έχει με τα όσα σπούδασε), μου έδειξε με προθυμία τη διαδικασία. Μια διαδικασία τρομακτική, πρόδρομο των επερχόμενων βιομετρικών καταγραφών των δραστηριοτήτων των πολιτών…Κάποιοι ήδη γνωρίζουν…


Με λίγα λόγια: έπρεπε, για να ενεργοποιηθεί η αντλία και να μπορέσω να βάλω βενζίνη στο όχημά μου, να πληκτρολογήσω σε οθόνη αφής, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός μου. Δεν ξέρω αν πληκτρολογούσα άλλα αντί άλλων, έτσι για να «τη σπάσω» στο σύστημα, τι θα γινόταν… Πάντως, επειδή βιαζόμουν, δεν το ρίσκαρα, καθώς δεν γνώριζα και ακόμα δεν γνωρίζω αν η κάμερα ασφαλείας της επιχείρησης επιβεβαιώνει με κάποιο τρόπο τα στοιχεία, ή το μηχάνημα καταγραφής συνδέεται με κάποιο data bank (τράπεζα πληροφοριών), που προβαίνει σε διασταυρώσεις. Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, η απόπειρα παραπλάνησης του συστήματος, θα με καθιστούσε αυτόματα ύποπτο στα μάτια όλων όσων συγκεντρώνουν τώρα τελευταία επιμελώς, κάθε στοιχείο που μας αφορά.

Περί νομιμότητας

Δεν ξέρω αν όλα τα παραπάνω είναι νόμιμα. Τσακώθηκα άσχημα σε βουλκανιζατέρ στη Γλυφάδα με υπάλληλο, όταν πηγαίνοντας να αλλάξω λάστιχα στο αυτοκίνητό μου, μου ζητήθηκε η…. διεύθυνσή μου και άλλα στοιχεία της ταυτότητάς μου! Τους έχουν επιβάλει να τη ζητάνε οι εφοριακοί, ήταν η δικαιολογία, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη μήνη μου. Δεν έδωσα τα στοιχεία και τους είπα ότι δεν θα ξαναβάλω λάστιχα εκεί, υψώνοντας μάλιστα πολύ τους τόνους. Απλό. Τη διεύθυνσή μου τη δίνω μόνο όταν ΕΓΩ κρίνω ότι απαιτείται. Αλλιώς, θέτω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου, σε κινδύνους. Τους ανθρώπους στο βουλκανιζατέρ, δεν τους ξέρω κι από χθες.

Γνωρίζουν…

Κάποιοι λοιπόν, γνωρίζουν με ακρίβεια, από πού πέρασα και έβαλα βενζίνη, με ποιο όχημα, πόση βενζίνη έβαλα, και αν η κάμερα «διασταύρωνε» και αυτή, αν ήμουν μόνος ή όχι. Δεν ξέρω τι γίνεται και με άλλα πράγματα, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα, αν και δεν θέλω να ακουστώ συνωμοσιολόγος. Αυτά μάλλον θα μας τα επιβάλλουν στο μέλλον, ένα μέλλον ζοφερό, όπου η ηλεκτρονική & βιομετρική καταγραφή όλων των δραστηριοτήτων μας, θα μας καταστήσει έρμαια στις διαθέσεις του συστήματος. Αυτό ακριβώς το μέλλον, περιέγραψα και στο βιβλίο μου «Όχι στην Παλιά Πόλη» (εκδόσεις Ερωδιός, Θεσσαλονίκη 2007), για να εισπράξω τη μήνη του αριστερού Τύπου και απόπειρες επαγγελματικής μου εξόντωσης. Γιατί δεν είμαι «αριστερός» και συστημικός. Κι όμως, δικαιώνομαι με την πάροδο του χρόνου. Και αυτό το λένε όσοι διάβασαν το μυθιστόρημα, το οποίο γράφτηκε το 2006 και εκδόθηκε το 2007.

Μην τους πιστεύετε

Από εκεί και πέρα: στο όνομα του «εκσυγχρονισμού» και της «προόδου», θα δούμε και άλλα. Και ο έλεγχος επί της ζωής μας, θα πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, με τη συστηματική σκιαγράφηση της ζωής μας από το σύστημα και τις πολυεθνικές που το ελέγχουν, να «μας έχουν» για πλάκα. Αντιδράτε σε κάτι; Θα βλέπετε τα στοιχεία σας να γνωστοποιούνται. Μην αμφιβάλλετε: είδαμε υπουργό της κυβέρνησης να το κάνει, όταν ζορίστηκε από δημοσίευμα σε ιστολόγιο. Τα προσωπικά δεδομένα του επικριτή, βγήκαν με τη συνεργασία άλλου ιστολογίου στο διαδίκτυο, χωρίς οι αρχές να αντιδράσουν στην κατάφωρη παραβίαση του νόμου… Άρα, όταν το ολοκληρωτικό και δωσιλογικό ΠΑΣΟΚικό σύστημα μιλά για προστασία των προσωπικών δεδομένων, μην του δίνετε καμία απολύτως σημασία. Ψεύδεται και υποκρίνεται.

Έρχονται και άλλα σταλινικά μέτρα

Με την πρόφαση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, θα δείτε ακόμα πολλά. Σε λίγο καιρό, όλα θα καταγράφονται ηλεκτρονικά. Όλα. Εξάλλου, η ΣΑΤΑΝΙΚΗ κάρτα του πολίτη, όπως και η κάρτα του μετανάστη, που θα σκιαγραφούν την προσωπικότητά μας εντελώς, είναι προ των πυλών. Την καθυστερούν λίγο, γιατί δεν έχουν μία και προέχει η μέσω του μνημονίου τροφοδοσία του αδηφάγου όσο και εθνοκτόνου εξουσιαστικού μηχανισμού, τον οποίο διατηρούν οι «πράσινοι» Στάλιν στο Δημόσιο. Όμως, επέρχεται η δημιουργία ενός πλέγματος συστημάτων ελέγχου, που οι πιο διαβόητοι τύραννοι της Ιστορίας, δεν θα είχαν ποτέ φανταστεί.

Βρείτε μια ζωή και αφήστε μας εμάς ήσυχους!

Έχω μόνο ένα πράγμα να πω στους διεστραμμένους των πολυεθνικών και της κυβέρνησης, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια με τη φωτιά, χρησιμοποιώντας μια ατάκα της ηθοποιού Sharon Stone, στον William Baldwin, όταν ανακάλυψε ότι ο τύπος παρακολουθούσε όλους τους ενοίκους μιας πολυκατοικίας, μέσω συστήματος καμερών: get a life. Κοινώς, βρες μια ζωή. Και αυτή ακριβώς είναι η προτροπή μου στην κυβέρνηση-ηδονοβλεψία που εισέβαλε στη ζωή μας, ρημάζοντάς την, με το δόλωμα του «λεφτά υπάρχουν». Και κάτι τελευταίο: αποφύγετε τους πάσης φύσεως πωλητές και να ζητάτε πάντα να συναλλάσσεστε με ανθρώπους, αποφεύγοντας, στο βαθμό του δυνατού, τα μηχανήματα. Ας εμπιστευτούμε για μια φορά, ακόμα και σε αυτό το απρόσωπο αστικό περιβάλλον της αποξένωσης και της αδιαφορίας, ο ένας τον άλλο. Άλλωστε, ο εχθρός είναι κοινός και βρίσκεται προ των πυλών.

Νίκος Χιδίρογλου

elora.gr

katohika.gr

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2011

Οι κομματικά πειθαρχημένες όρνιθες του ΠΑΣΟΚΟΚΟΚΟΚΟ!


.........................................
 
.....................hellenicrevenge.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΤΗΝ 1Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

 Την 1η Οκτωβρίου 2011 ημέρα Σάββατο καί ώρα 19:00μ.μ δίνουμε ένα δυναμικό παρών όλοι οι Έφεδροι Καταδρομείς και Πεζοναύτες πού υπηρετήσαμε στις Ειδικές Δυνάμεις στην Πλατεία Συντάγματος.

Καλούμε όλους τους έφεδρους Καταδρομείς καί Πεζοναύτες καθώς καί όσους εν ενεργεία Στελέχη πού υπηρετούν στις Ειδικές Δυνάμεις να δώσουν ένα δυναμικό παρών.

 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ - ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ :

Εμείς των Ειδικών Δυνάμεων την ημέρα πού απολυθήκαμε ΔΕΝ πεθάναμε ΟΥΤΕ εξαφανιστήκαμε. Είμαστε εδώ , ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ , ΖΟΥΜΕ μέσα στην Κοινωνία. ΒΛΕΠΟΥΜΕ , ΑΚΟΥΜΕ , παρακολουθούμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ καί είμαστε ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ με την κατάντια της Πατρίδας μας. Εμείς έχουμε ορκιστεί να φυλάττουμε Πίστη είς την Πατρίδα καί ο όρκος μας ισχύει μέχρι να πεθάνουμε. Εμείς λοιπόν οι Έλληνες Κομμάντος υπηρετήσαμε μια δύσκολη θητεία καί τον Μπερέ μας , τα Διακριτικά μας καί τα Σχολεία πού περάσαμε τα εξαγοράσαμε με ΙΔΡΩΤΑ καί ΑΙΜΑ. Όλα αυτά τα κάναμε για να κρατήσουμε τον Εχθρό, εκτός των τειχών καί τον Λαό μας να Ζεί με Ελευθερία καί Αξιοπρέπεια στη Πατρίδα του.

{ Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε Νόμιμα πλαίσια καθώς θα έχει δωθεί καταστατικό με τα Ονοματεπώνυμα της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ στις Αστυνομικές Αρχές για να μην υπάρξουν έκτροπες καταστάσεις. }

 Οι συμμετέχοντες πού θα λάβουν μέρος θα φορούν μπλουζάκια ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΜΒΛΗΜΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΣΤΙΣ 18:00 μ.μ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

stoxos

Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για κανέναν


den_deiΖούμε μέσα σε μια κονσέρβα, μέσα σε έναν κόσμο που πλέον διαμορφώνεται κατά τας επιταγάς της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ακούμε, βλέπουμε, τρώμε, βιώνουμε, αντιλαμβανόμαστε αυτά που οι θιασώτες της παγκόσμιας διακυβέρνησης επιθυμούν, ως άβουλη αγέλη, έχοντας αποδεχθεί μοιρολατρικά το ριζικό μας. Τι χάσαμε; Την πραγματική ελευθερία μας. Και το χειρότερο είναι, ότι δεν το έχουμε καν αντιληφθεί, ότι εθελοτυφλούμε, ότι σπρώχνουμε τους δήμιούς μας, εκλιπαρώντας από αυτούς μια εύνοια, ένα κάτι…
Φυσικά, είμαστε πολύ κοντά στο να χάσουμε τις περιουσίες μας. Στο να χάσουμε τα σπίτια και τη γη που ανήκουν στα παιδιά μας και που κάποιοι διαβρωμένοι και εθνικά, ηθικά, ιδεολογικά και κοινωνικά ανεξίθρησκοι, θέλουν να παραδώσουν αλλού ως «παροχή», γιατί εδώ μείνανε μόνο με την πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων.
Σε τριτοκοσμικούς λαθρομετανάστες, τσάμηδες, σλαβομακεδόνες και τον υπόλοιπο ανθελληνικό συρφετό, ώστε να ολοκληρωθεί η διάλυση του εθνικού κορμού. Αυτή τη χώρα, την κυβερνούν πλέον πολιτικοί σατανάδες.
Είμαστε «λίγοι»; Είμαστε τελικά «λίγοι», καθόλα ανάξιοι της ιστορικής μα παράδοσης και παρακαταθήκης; Ένα έθνος βολεμένων, ένα έθνος «μικρών» δημοσίων υπαλλήλων, κρυμμένων πίσω από την ασφάλεια των τοίχων ενός μικρού όσο και γκρίζου διαμερίσματος, όπου καταφύγαμε για να αποφύγουμε την καταπόνηση της ενασχόλησης με τη γη, για να έχουμε «επιλογές» και να εντρυφήσουμε σε απολαύσεις;
Γίναμε ένα έθνος τεμπέληδων, που αναζητούμε την «καλή», την αρπαχτή, τον εύκολο πλουτισμό, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ορθολογιστικές αλλά κατά βάθος καθ’ όλα υλιστικές προκλήσεις της εποχής μας;
Γίναμε «φυτά» άνευ πίστης, άνευ βούλησης, άνευ συνείδησης; Σήμερα θα δείξει. Πολλοί ελπίζουν ότι δεν θα δουν το άθλιο θέαμα μιας ομάδας μόλις 1000 ανθρώπων, σαν εκείνων των λίγων (αλλά και εκλεκτών) που είχαν το ΘΑΡΡΟΣ να βρίσκονται έξω από τη Βουλή, όταν ψηφιζόταν το αντισυνταγματικό λαθρονομοσχέδιο.
Σήμερα λοιπόν
Σήμερα Τρίτη λοιπόν, θα γίνει μια ελπίζουμε μαζική και ογκώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή, ενόψει της ψήφισης των μέτρων για το αντισυνταγματικό χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Αν πάλι πολλοί δειλιάσουν και προτιμήσουν την ασφάλεια των τοίχων της οικίας τους (την οποία αν δεν αγωνιστούμε, θα τη χάσουμε, αν όχι αύριο, μεθαύριο), ή υπακούσουν στις παραινέσεις των «βολεμένων» (ακόμα και αν αυτοί είναι οικεία και αγαπημένα πρόσωπα), τότε θα είναι άξιοι της μοίρας τους, πιστοί δουλοπάροικοι του συστήματος, έρμαια των διαθέσεων των ισχυρών, λακέδες και γιουσουφάκια της εθνομηδενιστικής εξουσίας που λυμαίνεται τον τόπο για λογαριασμό της αλλά και για λογαριασμό τρίτων και φυσικά, ευνούχοι στο σαράι της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Ας αφήσουν κάποιοι τα «ψόφια» Δεν υπάρχει πια ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Απολύτως ΚΑΜΙΑ. Όσοι δεν εμφανιστούν αύριο, προφασιζόμενοι ο,τιδήποτε, θα είναι ένοχοι, ή αν θέλετε, συνένοχοι στην κατρακύλα της χώρας και δεν θα δικαιούνται να ωρύονται και να καταγγέλλουν.
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά εδώ ισχύει το «σκάστε ή δράστε». Το να γκρινιάζουμε από εδώ κι από εκεί και κάποιοι ανάξιοι και δειλοί να τρέχουν πάλι όταν έρθει η ώρα της κάλπης να ψηφίσουν πίσω από την ασφάλεια του παραβάν το μνημονιακό και δωσιλογικό ΠΑΣΟΚ (για να μη χάσει τη σύμβαση ορισμένου χρόνου η θυγατέρα ή η ανιψιά) ή τα λοιπά εθνομηδενιστικά κόμματα της αριστεράς (και της δεξιάς), αποτελεί τη χειρότερη μορφή υποκρισίας και αρνησιπατρίας που έχει βιώσει ο τόπος από την Επανάσταση του 1821 και μετά.
Δεν τους φοβόμαστε Απέναντί μας θα έχουμε σήμερα τους «σοσιαλιστές» πραιτοριανούς του ΠΑΣΟΚ, τα ΜΑΤ. Επιλεγμένοι ένας-ένας…  Δεν θα είναι εύκολο. Μας μισούν. Τα ΜΑΤ ενδέχεται να χτυπήσουν πάλι στο ψαχνό γυναίκες και παιδιά, καθώς αυτή είναι η εντολή τους.
Αριστεροί ΠΑΣΟΚοι με στολές είναι, δεν έχουν ούτε όσιο ούτε ιερό, η ανθρώπινη ζωή για αυτούς δεν είναι ιερή, το εθνόσημο που φορούν δεν λέει κάτι στην ψυχή τους. Πριν από κάποιους μήνες, δεν δίστασαν να πετάξουν χημικά μέσα σε εκκλησία και να χτυπήσουν τον ιερέα της. Η καταστολή, είναι η προτεραιότητά τους για σήμερα, ώστε να περάσει το μέτρο και να βάλουν στο χέρι κάποιοι τα ακίνητά μας, για «να μας έχουν».
Ας μας χτυπήσουν, όπως έκαναν άλλωστε και την 28η Ιουνίου. Δεν είμαστε πια αμάθητοι. Θα είμαστε εκεί, έτοιμοι να θυσιαστούμε για την πατρίδα μας, να δώσουμε κάθε ικμάδα των δυνάμεών μας για να προστατέψουμε τα δικαιώματα των παιδιών μας στην ιερή ελληνική γη. Άλλωστε, στις επαναστάσεις δεν μοιράζουν σοκολάτες.
Υπέρ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Την Ελλάδα, την κυβερνά πλέον ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ καθεστώς, πρώην αριστεριστών και κομμουνιστών. Η αντίσταση σε αυτό, αποτελεί πλέον ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κάθε Έλληνα.
Όσοι αδρανήσουν, θα αποτελούν από εδώ και πέρα κομμάτι του προβλήματος, ενώ θα είναι ύποπτοι για παρασκηνιακές συναλλαγές με την εξουσία. Μην ανησυχείτε ‘Ελληνες, έρχονται και χαρές. Τους πρωτεργάτες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, θα τους δικάσουμε και μαζί τους θα δικάσουμε και όσους χειραγωγώντας τους θεσμούς, έπαιξαν το παιχνίδι της εξουσίας.
Και μια προειδοποίηση στην εξουσία και στην άθλια καμαρίλα της για σήμερα: ΟΣΟΙ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Ή ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ-ΑΓΝΩΣΤΩΝ, ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ.
Του Νίκου Χιδίρογλου 

elora.gr

To "λυκόφως" της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: Ψήφισαν και πάλι υπέρ της εξαθλίωσης του λαού!

Mε 155 ψήφους, δηλαδή με ολόκληρη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, συν την μπέιμπι-σίτερ του Γιώργου Παπανδρέου, Έλσα Παπαδημητρίου, πέρασε από την Βουλή το νομοσχέδιο για το ειδικό τέλος ακινήτων.
Μια κυβέρνηση που στηρίζεται στο 15,5% του λαού ψήφισε έναν ακόμα νόμο εξαθλίωσης των πολιτών, αφού πριν από δύο χρόνια με ψεύδη και παραπλάνηση πήραν την ψήφο του.
Το ότι ελάχιστοι από τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι και πάλι βουλευτές (υπολογίζεται ότι λιγότεροι από 20 θα επανεκλεγούν σε ολόκληρη την Ελλάδα, μαζί με τους νεοεκλεγέντες, που υπολογίζονται σε άλλους 30-40 περίπου). Δηλαδή βάσει των δημοσκοπήσεων, σήμερα, 50-60 βουλευτές θα αποτελούν την επόμενη Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Αύριο, ακόμα λιγότεροι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τουρκικά μαχητικά κύκλωσαν την αβοήθητη Κύπρο


Έξι τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν πριν από λίγο 50 μίλια δυτικά της Πάφου μαζί με αδιευκρίνιστο αριθμό ελικοπτέρων, ενώ στα ανατολικά 2 τουρκικά μαχητικά και 4 ελικόπτερα πέταξαν στην ευρύτερη περιοχή του ακρωτηρίου Γκρέκο. 
Στο μεταξύ, οι πάντες πλην του αρμοδίου (Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη της Κύπρου) βρίσκονται αυτή την στιγμή γύρω από την γεώτρηση της Noble Energy (οι Τούρκοι έχουν φτάσει μόλις 15 μίλια από την γεώτρηση) με την τουρκική Αεροπορία και το τουρκικό Ναυτικό κυριολεκτικά να ξεφτιλίζουν βασικά τους Έλληνες πολιτικούς και τις πομφόλυγές τους περί "σκληρού πυρήνα της εθνικής ασφάλειας" σε ό,τι αφορά την Κύπρο.
Ούτε ένα βαρκάκι του Πολεμικού Ναυτικού, ούτε χαρταετός της Πολεμικής Αεροπορίας δεν υπάρχει δυτικότερα της Ρόδου, κατόπιν ρητών εντολών που έχουν δεχθεί τα Επιτελεία κατευθείαν από το Μαξίμου: "Δεν θα στείλετε τίποτα". 
Την ίδια στιγμή, στην κυπριακή ΑΟΖ το Πίρι Ρέις κάνει παράνομες έρευνες και στην Αθήνα οι προσκυνημένοι της κυβέρνησης που χαριεντιζόντουσαν με τον Ρ.Τ. Ερντογάν και του πήγαιναν... κλαδιά ελιάς (!) στην Κωνσταντινούπολη, νομίζουν ότι "ψιχαλίζει"!
Σχεδόν καθημερινά, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πετάνε σε μικρή απόσταση από τις κυπριακές ακτές (πάντως φροντίζουν να μένουν εκτός της ακτίνας δράσης των Α/Α συστημάτων BUK-M1) τόσο από τις δυτικές όσο και από τις ανατολικές. Στην περιοχή της γεώτρησης -όπως προείπαμε- βρίσκονται οι πάντες: Αεροσκάφη και πλοία από το Ισραήλ, την Βρετανία και τις ΗΠΑ, αλλά και ένα ρωσικό υποβρύχιο, όπως αναφέρουν πηγές από την Μόσχα.
Πιο συγκεκριμένα, αμερικανικά αεροσκάφη P-3 Orion περιπολούν στην περιοχή πάνω από το γεωτρύπανο για 3-5 ώρες καθημερινά.
Από την περασμένη Παρασκευή ένα P-3 Orion περιπολεί πάνω από το γεωτρύπανο καλύπτοντας την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Για αυτή την αποστολή οι Αμερικανοί έχουν δεσμεύσει δύο αεροσκάφη τα οποία εξορμούν από την Σικελία. Παράλληλα με αυτά τα αεροσκάφη, οι Ισραηλινοί διαθέτουν εκτός από τα UAV ένα ιπτάμενο ραντάρ G550 Nahshon-Eitam καθώς και 10 ελικόπτερα και 2 μαχητικά τα οποία πετάνε στα όρια των συνόρων της κυπριακής ΑΟΖ με την ισραηλινή. 
Στο θαλάσσιο μέτωπο της άτυπης αυτής αντιπαράθεσης γύρω από την πλατφόρμα το ισραηλινό Ναυτικό διατηρεί 4 πυραυλακάτους σε απόσταση 4 μιλίων από την πλατφόρμα εντός της ισραηλινής ΑΟΖ,  οι Βρετανοί μαζί με τους Αμερικανούς στέλνουν δύο βοηθητικά πλοία από την Κρήτη στην Κύπρο και φυσικά οι Τούρκοι, που διαθέτουν ένα μικρό στόλο για την προστασία του PIRI REIS το οποίο -σημειωτέον- έχει φτάσει στα 15 μίλια από την πλατφόρμα.
Την ίδια στιγμή οι βρετανικές δυνάμεις στην Κύπρο πραγματοποιούν στην περιοχή της Λάρνακας άσκηση SAR μαζί με την κυπριακή Εθνοφρουρά.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αντίο Νάντια. Αντί για στεφάνι, έχεις τον όρκο μου, ότι το παιδί σου θα μάθει ποιοι σε δολοφόνησαν.

27, 2011 νεμεσις
ΑΠΟΨΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ. ΑΥΡΙΟ ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.
Προχθές αυτοκτόνησε μια μανούλα 39 ετών γιατί της πήρε η τράπεζα το σπίτι και θα έμπαινε και φυλακή για χρέη στο δημόσιο. Το παιχνίδι χάνεται Ολυμπία μου, δυστυχώς. Άν δεν το θεωρείς ψυχοπλακωτικό, ανέβασέ το, έτσι για την μνήμη της.
Εννοείται ανώνυμα.
Ευχαριστώ.

Συγχώρεσέ με φιλενάδα.
Δεν μπόρεσα να έρθω.
Δεν άντεχα να δω μια κουκλάρα δυο μέτρα χωμένη σε ένα κουτί.
Θέλω να σε θυμάμαι να με κερδίζεις με μια χεριά στο κατοστάρι.
Θέλω να σε θυμάμαι να κολυμπάμε παρέα για ώρες ατελείωτες και να προσπαθούμε να φτάσουμε τον ήλιο που βουτούσε πίσω από την Βάρκιζα.
Θέλω να σε θυμάμαι να κερδίζεις πρωταθλήματα, να χαμογελάς, να ερωτεύεσαι, να χορεύεις.
Γιατί ρε κορίτσι μου;
Για 50 κωλοχιλιάρικα; 100;;;
Δεν άντεχες την ιδέα να μπεις φυλακή; Θα έβγαινες. Από το χώμα, δεν θα βγεις.
Πού πήγε η πειθαρχία σου; Πού πήγε το πείσμα σου;
Εσένα, που μου λεγες-πέφτω και θα το κάνω κάτω από 15- εσένα σε νίκησαν 300 αληταράδες, εσένα σε σκότωσαν 300 κτήνη;
Τα μάτια του Πέτρου είναι άδεια. Ο Πέτρος, το ξέρω, θα ζωστεί εκρηκτικά και θα μπουκάρει στη Βουλή.
Όταν συνειδητοποιήσει ότι έφυγες, θα το κάνει.
Αντίο. Να κλάψω δεν μπορώ. Κουράγιο δεν έχω.
Θα σου δώσω έναν όρκο όμως.
Όπως τότε, πριν το 4χ100.
Κάποια στιγμή, θα δώσω στον γιο σου μια φωτοτυπία από τα σημερινά πρακτικά της Βουλής. Με τα 300 ονόματα. Και θα του κυκλώσω με κόκκινο αυτούς που θα ψηφίσουν σήμερα υπέρ της έκτακτης φορολογίας στα ακίνητα.
Θα του πω ότι οι 300 είναι οι δολοφόνοι της μάνας του .
Θα του πω ότι οι κυκλωμένοι είναι δυο φορές δολοφόνοι, γιατί θα σκοτώσουν κι άλλες Νάντιες.
Και μετά ας κάνει το παιδί, ό,τι του πει η ψυχή του.
ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΌΜΩΣ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ. ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ.
Ο Πέτρος μου ζήτησε να σου πω ένα διαδικτυακό αντίο. Βλέπεις και το διαδίκτυο, το αγαπούσες πολύ. Δεν μπόρεσα να του χαλάσω το χατίρι.
Να προσέχεις εκεί που είσαι και να με προσέχεις.
Όπως με πρόσεχες πάντα όταν ανοιγόμασταν μόνες μας στα βαθειά.
Αντίο. Ελπίζω να γουστάρεις την θάλασσα που σε ταξιδεύει ΤΩΡΑ.

olympia.gr

Με επεισόδια και συλλήψεις η διαμαρτυρία για το χαράτσι στα ακίνητα - Η ARISTEROANARXIKI ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΚΑΠΕΛΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Μια σύλληψη και μια προσαγωγή έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια μικρής έκτασης επεισοδίων που σημειώθηκαν στις 9:45 το βράδυ.

Οι Αγανακτισμένοι και μέλη πολλών άλλων οργανώσεων συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ειδικό τέλος στα ακίνητα και φυσικά όλα τα μέτρα τα οποία κάθε τρεις και λίγο ανακοινώνει η κυβέρνηση.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δυνάμεις της απομάκρυναν από τη Λεωφόρο Αμαλίας περίπου 1.000 άτομα από τους «Αγανακτισμένους» που ήταν συγκεντρωμένοι εκεί, αλλά αυτό προκάλεσε ένταση και κάποιοι από τους συγκεντρωθέντες άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Έγινε και χρήση δακρυγόνων, καθώς οι Αγανακτισμένοι προσπαθούσαν να επανέλθουν στην Αμαλίας και τότε επικράτησε ένταση, ενώ μπροστά στο φακό του NewsIt έγιναν και προσαγωγές.

Συνολικά έγιναν 4 συλλήψεις και 7 προσαγωγές, ενώ δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τη ρίξη αντικειμένων.ΦΩΤΟ ΝEWSIT - Επιχείρηση της αστυνομίας

Η ένταση έχει επεκταθεί και στην Γεωργίου Α όπου μία ομάδα αναρχικών άρχισε να εκσφεδονίζει πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ.


Οι συγκεντρωμένοι, όταν έμαθαν ότι η τροπολογία τελικά ψηφίστηκε, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και των βουλευτών, ενώ υπήρξαν προτροπές από τα μεγάφωνα «να μην πληρωθεί κανένας νέος φόρος και κανένα χαράτσι». Παράλληλα καλούσαν τον κόσμο να οργανωθεί για να αντιταχθούν όλοι μαζί σε κάθε νέο μέτρο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω».
 
hellenicrevenge.blogspot.com

Σε απόσταση 30 μιλίων από την εξέδρα γεώτρησης το "Πίρι Ρέϊς" και πλησιάζει

Σε απόσταση μόλις 30 μιλίων από την κυπριακή εξέδρα γεώτρησης της Noble Εnergy, στο "Οικόπεδο 12" της ανατολικής Μεσογείου έφτασε πριν από λίγο το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" συνοδευόμενο από μια κορβέτα Α69, μία πυραυλάκατο Kilic και ένα υποβρύχιο.
H κατεύθυνση που πλησιάζει είναι δυτικά-βορειοδυτικά και πλέον η κατάσταση αλλάζει προς το χειρότερο: Αν πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 5 ν.μ. από τον στόχο τους θα πληγούν από τους Ισραηλινούς, είναι βέβαιο.
Η εκτίμηση είναι ότι θα κινηθούν εντός του "Οικοπέδου 12", αλλά δεν θα διασπάσουν την ζώνη των 5 μιλίων γύρω από την εξέδρα. Αλλά θα κινηθούν εντός του "Οικοπέδου 12". Ήδη κινούνται εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κάνουν έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, διαπράττουν με απλά λόγα "διεθνή πειρατεία" και πέρα από μία ... άσκηση έρευνας-διάσωσης που κάνουν οι Κύπριοι στα νότια του νησιού, άλλη απάντηση δεν υπάρχει.
Η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει με δέος τις τουρκικές κινήσεις (για την ακρίβεια κάνει ότι δεν υπάρχει η Τουρκία, ούτε ο τουρκικός στόλος στην Κύπρο που "βιάζει" την ανεξαρτησία του νησιού) και εκπέμπει άκρως αρνητικά μηνύματα για την μελλοντική υποστήριξη της Ελλάδας σε τυχόν τουρκική επίθεση στο νησί.
Σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΚΗ που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύπτεται τμήμα τουρκικών σχεδίων για επίθεση και κατάληψη των ελεύθερων περιοχών προκειμένου να αναλάβουν 100% τον έλεγχο των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.
Από την ανάλυση που ακολουθεί καταδεικνύεται ότι αν η Ελλάδα διστάσει να ρίξει όλο το βάρος της υπέρ της άμυνας της Κήπρου, το νησί δεν πρόκειται να αντέξει πάνω από δύο 24ωρα, το πολύ. Απέχοντας αυτή την στιγμή το Ναυτικό από την αντιμετώπιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, δημιουργεί de facto συνθήκες τουρκικής ημικυριαρχίας στη νότιο Κύπρο.
Οί Τούρκοι έχουν στείλει και στα κατεχόμενα τρία επιπλέον πολεμικά σκάφη, ως εφεδρεία αν θεωρήσουν ότι θα απειληθεί το Pίρι Ρέϊς και τα συνοδά σκάφη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

O γραικυλισμός του πρωθυπουργού παίρνει διαστάσεις τραγωδίας για τη χώρα...


 
της Ζέτας Ζήκου - Ξεκινώ αυτή την ανάλυση υπενθυμίζοντας ότι οι Έλληνες, από την επαύριον της εθνικής ανεξαρτησίας και της συγκροτήσεως του κράτους, συνέστησαν τρία κόμματα με τις επωνυμίες αγγλικό, γαλλικό, ρωσικό. O γραικυλισμός, λοιπόν, είναι ενδημικό φαινόμενο της πολιτικής μας ζωής! Ωστόσο, ο γραικυλισμός αυτού του πρωθυπουργού –στους γνωστούς κύκλους υπερεθνικής εξουσίας που δυναστεύουν την πολιτική και την οικονομίας της χώρας μας– παίρνει διαστάσεις τραγωδίας...

Αν κάτι μπορεί να εξευτελίζει την Ελλάδα είναι η ανεπάρκεια που εξακολουθεί να καταλογίζει όχι μόνο στους βουλευτές, αλλά και στους υπουργούς της κυβέρνησής του ο Γιώργος Παπανδρέου. Ειδικά ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, φίλος και σύμβουλος του πρωθυπουργού, βρίσκεται πίσω από τις κρισιμότερες διαπραγματεύσεις της χώρας.
Στις δια πραγματεύσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών, εκτός του Στίγκλιτς, παρείχαν συμβουλές οι οικονομολόγοι Τζέφρι Σακς, Ρίτσαρντ Πάρκερ και ο Τούρκος Κεμάλ Ντερβίς. Όμως ο Στίγκλιτς ήταν αυτός που καθοδήγησε τον πρωθυπουργό για το πώς θα διαπραγματευτεί. Και αναρωτιέται, δικαίως, ο λαός: «Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο;».
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτζ είναι ένας από τους πλέον διάσημους, κυρίως όμως από τους πλέον αμφιλεγόμενους Αμερικανούς οικονομολόγους. Λοιπόν, αυτός ο νομπελίστας (!) έπεισε τον Παπαν δρέου να σύρει τη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το επιχείρημα πως «θα μπορούσε το Ταμείο να μας παράσχει προστασία έναντι των κερδοσκοπικών πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα». Αντίθετα, τα ελληνικά ομόλογα μπήκαν στο στόμα του διαβόλου... ανοίγοντας την όρεξη για βίαιες επιθέσεις κατά των ομολόγων και των λοιπών ευάλωτων οικονομιών της Ευρωζώνης. Ύστερα από... 18 μήνες, η χώρα ξέπεσε σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με καλυμμένη πτώχευση. Ο Παπανδρέου, υπό τις «σοφές», και πάλι, συμβουλές Στίγκλιτζ, διαπραγματεύτηκε τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους στις Βρυξέλλες. Δεν έγινε ούτε μαζική διαγραφή χρέους ούτε δανεικά χωρίς επιστροφή ούτε προνομιακό επιτόκιο ούτε ανάληψη του εθνικού μας χρέους από την Ευρωζώνη.
Ο Τζόζεφ Στίγκλιτς έχει υπηρετήσει τους σύγχρονους δεσμοφύλακες του χρέους, την Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όταν έλαβε το Βραβείο Νομπέλ για την Οικονομία, πριν από δέκα χρόνια, είχε αποκαλύψει στο δημοσιογράφο Γκρεγκ Πάλαστ της εφημερίδας Observer πώς γεμίζουν σήμερα οι σύγχρονες φυλακές του χρέους με ολόκληρους λαούς. «Αναλύουμε ξεχωριστά την οικονομία κάθε χρεωμένης χώρας», έλεγε τότε ο Στίγκλιτς. «Και παραδίδουμε σε κάθε υπουργό ένα πανομοιότυπο πρόγραμμα που αποτελείται από τέσσερα στάδια». Πρώτο στάδιο: Οι ιδιωτικοποιήσεις. Ή, ακριβέστερα, το «λάδωμα». Γιατί οι ηγέτες αυτών των χωρών ξεπουλούσαν πρόθυμα τις δημόσιες υπηρεσίες των χωρών τους;
«Βλέπαμε τα μάτια τους να ανοίγουν διάπλατα», εξηγούσε ο Στίγκλιτς, μπροστά στην προοπτική να τσεπώσουν 10% προμήθεια πληρωτέα σε ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό, μόνο και μόνο για να κάνουν σκόντο μερικά δισεκατομμύρια στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας των χωρών τους.


Δεύτερο στάδιο: Η απελευθέρωση στην κυκλοφορία του κεφαλαίου. Θεω ρητικά, η απελευθέρωση επιτρέπει την εισροή και την εκροή κεφαλαίων. Στην πράξη, όμως, τα κεφάλαια έφευγαν μόνο έξω. Έμπαιναν για κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων και έφευγαν στον πρώτο κίνδυνο. Ύστερα οι χώρες τα «καλόπιαναν» για να επιστρέψουν με αστρονομικά επιτόκια, που συνέτριβαν τις οικονομίες τους και τα δημόσια ταμεία τους.
Τρίτο στάδιο: Η προσαρμογή στις αγοραίες τιμές. Ένας ευφημισμός για αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων, του νερού και του φυσικού αερίου. «Οι ταραχές που ακολουθούσαν ήταν μια επώδυνη φυσική συνέπεια», συνεχίζει ο Στίγκλιτς, όπως συνέβη στην Ινδονησία, όταν διακόπηκαν οι επιδοτήσεις στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων, στη Βολιβία όταν ακρίβυνε το νερό, στον Ισημερινό όταν «πήρε φωτιά» το φυσικό αέριο.
Τέταρτο στάδιο: Το «άνοιγμα» της οικονομίας. Ο Στίγκλιτς το παραλληλίζει με τους πολέμους του οπίου. Οι ισχυρές χώρες υποχρέωναν τις ασθενέστερες να ανοίξουν τα σύνορά τους στα προϊόντα τους, ενώ, ταυτόχρονα, προστάτευαν τις δικές τους αγορές από τα δικά τους.
Το «σενάριο Αργεντινής» ήταν πάντα προσφιλές στον Στίγκλιτς. Ήδη από τις αρχές του 2010 έλεγε τα εξής σπουδαία: «Η Αργεντινή αποτελεί ένα καλό παράδειγμα. Αφού υποτίμησε το νόμισμά της και αναδιάρθρωσε το χρέος της, πλήρωσε ένα υψηλό τίμημα. Γνώρισε, όμως, στη συνέχεια έξι χρόνια ανάπτυξης, που της επέτρεψαν να μειώσει το ποσοστό της φτώχειας από 40% σε 13%. Η ανεργία της είναι σήμερα μικρότερη από εκείνη που γνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορεί να μην λύθηκαν όλα τα προβλήματά της, αλλά η κατάσταση είναι σήμερα αντικειμενικά καλύτερη από ό,τι πριν. Βγαίνοντας από το ευρώ και αναδιαρθρώνοντας το χρέος τους, η Ελλάδα και η Ισπανία θα ανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους. Δεν θα είχαν, βέβαια, πλέον πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, αλλά αυτό συμβαίνει ήδη με την Ελλάδα. Αυτό που τους συμβαίνει σήμερα είναι η χειρότερη δυνατή τιμωρία...». 

epikaira
 
greeknation.blogspot.com
 

Τα νέα μέτρα υποδούλωσης και αφανισμού των Ελλήνων όπως τα ανακοίνωσε ο Μπένυ


Η φωτογραφία δεν έιναι τυχαία...
Διαβάστε και φρίξτε...


- Επιπλέον μείωση κατά 20% στους μισθούς του δημόσιου (επιπροσθέτως του 15% που έχει ήδη εφαρμοστεί για τους δημοσίους υπαλλήλους και τις περικοπές της τάξεως του 25% στις ΔΕΚΟ). Αυτές οι μισθολογικές περικοπές συνδυάζονται με διαρθρωτικές αλλαγές στο μισθολογικό πλέγμα του Δημοσίου, κάτι που διασφαλίζει μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση και βελτιώνει την παραγωγικότητα του δημόσίου τομέα.

- Μια, κατά μέσο όρο, επιπλέον περικοπή 4% στις συντάξεις (επιπροσθέτως του 10% που ήδη εφαρμόζεται). Αυτές οι περικοπές συμπληρώνονται από την ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στο Ασφαλιστικό (μέσω και της μεταρρύθμισης στα επικουρικά ταμεία) που διασφαλίζει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος.

- Την δημιουργία του καθεστώτος εργασιακής εφεδρείας στην οποία θα ενταχθούν 30 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2011.

- Την εφαρμογή του κανόνα μια πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις καθ’όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής.

- Σημαντική περικοπή στις φοροαπαλλαγές της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ που θα ισχύσει αναδρομικά από τον Ιανουάριο του 2011

- Την εισαγωγή ένα τέλους ακινήτων που θα εισπράτεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και θα αποδίδει ετησίως έσοδα της τάξεως του 1,1% του ΑΕΠ για όλη την διάρκεια του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής

- Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων ο στόχος για τον Σεπτέμβριο είναι 1,7 δισ. Ευρώ. Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα στον Οκτώβριο, με τα 1,4 δις Ευρώ να συγκεντρώνονται εντός του
Σεπτεμβρίου. Μέχρι το τέλος του 2011 υπολογίζουμε να έχουν συγκεντρωθεί 4 δισ. Ευρώ. Όλα τα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων της περιόδου μέχρι το 2014 ωριμάζουν, για να τρέξουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα, τώρα που το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων έχει αρχίσει να λειτρουργεί μέσα σε ένα πλαίσιο διαφάνειας και συναίνεσης

paspartoy
 
hellenicrevenge

Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

Να θυμάστε αυτά τα τρομαγμένα μάτια…


Αυτή η εικόνα δεν με τρομάζει. Αυτή η εικόνα με συγκλονίζει. Αυτή η εικόνα με εξοργίζει. Δεν εξοργίζομαι με αυτούς που φοράνε τις στολές. Αυτοί μέχρι εκεί μπορούν να σκεφτούν, για αυτό εκτελούν τέτοιου είδους εντολές. Εξοργίζομαι με αυτόν που πήρε την απόφαση, αυτόν που έδωσε την εντολή για κατάλυση κάθε δικαιώματος ελευθερίας και ελεύθερης έκφρασης. Εξοργίζομαι με αυτόν που δεν γνωρίζει να διαχειριστεί την εξουσία, που του έδωσε ο λαός. Αυτόν κύριοι να θυμάστε…Την κρίσιμη ώρα, την ώρα της κάλπης! Να θυμάστε τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια του μικρού κοριτσιού και την αγωνία στο πρόσωπο του πατέρα! Κάποια στιγμή δεν θα κρύβεται πίσω από την ασυλία που ο ίδιος ο λαός του πρόσφερε! Αυτός θα είναι ο δικός του ο τρόμος…
Θ.Γ.

πηγη

katohika.gr

Η (επι)στροφή της Μόσχας: Δηλώσεις υπέρ Ελλάδας από τον Ρώσο ΥΠΟΙΚ


Για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες σιωπής, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν δέχθηκε να συζητήσει το χαμηλότοκο δάνειο των 25 δισ. ευρώ από την Ρωσία και κατέφυγε στον Μηχανισμό Στήριξης, η Μόσχα επανέρχεται στο θέμα της διάσωσης της Ελλάδας και ζητά "άμεσα μέτρα από την ευρωζώνη".
Με δηλώσεις του πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούντριν, τόνισε ότι "Είναι απείρως προτιμότερο να σωθεί η Ελλάδα τώρα με το όποιο κόστος, παρά να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες από την ελληνική χρεοκοπία για την Ισπανία και την Ιταλία".
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για την Ελλάδα, λέγοντας ότι "Αφού δεν δέχονται βοήθεια ας πάνε στο ΔΝΤ μήπως σωθούν" είχε δεχθεί τις επιπλήξεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος βάσει της συμπεριφοράς Παπανδρέου, είχε δηλώσει ότι "Δεν πρέπει να μιλάμε για κράτη που βρίσκονται εκτός της ζώνης ενδιαφερόντων της Ρωσίας", σηματοδοτώντας την μεγάλη στροφή της Μόσχας σε βάρος της Αθήνας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια της "νέας" Ρωσίας.
«Πρέπει  η Ελλάδα να σωθεί», είπε ο Κούντριν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο των συνόδων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον.

«Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία θα αυξάνονταν δραστικά, τα επιτόκια για το χρέος της Ιταλίας και της Ισπανίας θα αυξάνονταν δραματικά και θα ήταν δυσκολότερο γι’ αυτές να εξυπηρετούν το χρέους τους. Είναι σαν ένα μέτωπο: αν σπάσει ένα μέτωπο, έστω και λίγο, αυτό εξασθενίζει ολόκληρη τη στρατιά κι επιτρέπει στον εχθρό να διεισδύσει», είπε ο Κούντριν.

Η στροφή ενδιαφερόντων του Α. Κούντριν έχει να κάνει σίγουρα με την αποσαφήνιση τις υποψηφιότητας και σίγουρης εκλογής του Β. Πούτιν (55% παίρνει στις δημοσκοπήσεις) τον ερχόμενο Μάρτιο.
Ο νυν υπουργός Οικονομικών είναι "θερμός" οπαδός του Β.Πούτιν, ενώ διαφωνεί με τον Ν. Μεντβέντεφ σε πολλά θέματα. Το παραπάνω αξίζει να προσεχθεί: Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει αυτό που σχεδόν όλοι οι πολιτικοί παρατηρητές στην Μόσχα σημειώνουν: Ότι η εκλογή του Β. Πούτιν θα ξαναβάλει την Ελλάδα στην λίστα χωρών "υψηλού ενδιαφέροντος" της Ρωσίας.
Όπως σημείωνε μιλώντας στο defencenet.gr καλά ενημερωμένος για τα ρωσικά πολιτικά πράγματα, Ρώσος επιχειρηματίας, "Η απομάκρυνση του Β. Πούτιν είχε πολλαπλά αρνητικές συνέπειες στος ελληνορωσικές σχέσεις. Ο Μεντβέντεφ δεχόταν αδιαμαρτύρητα τα κόλπα των αντιρώσων Ελλήνων πολιτικών και τον τοίχο που έστησαν οι Δυτικοί μεταξύ Μόσχας και Αθήνας. Ο Πούτιν ποτέ δεν θα το επέτρεπε αυτό και θα το διαπιστώσετε σύντομα σε όλα τα επίπεδα"...
Ο ίδιος ο Α.Κούντριν τόνισε επίσης ότι διαφωνεί με τον πρόεδρο Μεντβέντεφ σε πολλά θέματα οικονομικής πολιτικής και σίγουρα θα αρνιόταν ενδεχόμενη πρόταση να συμμετάσχει σε κυβέρνηση με επικεφαλής τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, ενώ τον κατηγόρησε ότι η μεταρρυθμιστική ατζέντα του είναι ασαφής. Ο Κούντριν πρόσθεσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα ήταν πιο ενεργός στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τα πραξικοπήματα τελειώνουν με ισόβια και ενίοτε με εκτελέσεις...

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε με δηλώσεις του στην Ουάσινγκτον, μετά τη συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η χώρα μας "Θα συνεχίσει να μειώνει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, όποιο κι αν είναι το πολιτικό κόστος".
Κάποιος να του πει ότι δεν είναι θέμα πολιτικού κόστους, πλέον. Πολιτικό κόστος έχουν oι κυβερνήσεις στις δημοκρατίες και στα δημοκρατικά καθεστώτα.
Θα σημειώσουμε κάτι γενικό (δεν αφορά βέβαια την Ελλάδα, ούτε αφορά και τη νυν κυβέρνηση...).
Σε κράτη που κυβερνά πραξικοπηματικά (πραξικόπημα είναι η άνοδος στην εξουσία με ψεύδη και η εν συνεχεία εφαρμογή της 100% αντίθετης πολιτικής) μια κυβέρνηση που στις δημοσκοπήσεις εμφανίζει λαϊκή αποδοχή της τάξης του 15%, δεν τίθεται θέμα "πολιτικού κόστους". 
Είναι κυβέρνηση που παραμένει στην εξουσία παρά την θέληση του λαού και αυτό είναι πραξικόπημα. Και ας μην μιλήσει κανείς για τις προβλέψεις του Συντάγματος περί "εξάντλησης της τετραετίας".
Πρώτον, το Σύνταγμα σε αυτές τις χώρες το καταπατούν με τον κάθε νόμο που φέρνουν και ψηφίζουν στην Βουλή.
Έπειτα, όπως λένε και οι ίδιοι οι κυβερνώντες σε αυτές τις χώρες, "βρισκόμαστε σε πόλεμο". Στον πόλεμο δεν υπάρχει Σύνταγμα. Υπέρτατος νόμος, η σωτηρία της πατρίδας...
Και τέλος, τα πραξικοπήματα τελειώνουν με δίκες, με ισόβιες καταδίκες και ενίοτε με εκτελέσεις... Όχι με "πολιτικό κόστος".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

The Guardian: Σε έξι εβδομάδες το τέλος...

 
Η εφημερίδα The Guardian, στο δικτυακό της τόπο, μεταδίδει, επικαλούμενη πηγές από τη σύνοδο του G20 στην Ουάσινγκτον, ότι η ελληνική χρεοκοπία βρίσκεται πλέον προ των πυλών και δεν μπορεί να αποτραπεί, παρά μόνο να περιοριστούν οι συνέπειές της.
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ένα «κούρεμα» της τάξης του 50% του ελληνικού χρέους των 350 δισ. ευρώ είναι πιθανό, αλλά όχι χωρίς να έχει προηγηθεί η ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών της Ευρώπης απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω μόλυνσης, συνεπεία της ελληνικής χρεοκοπίας.
Όπως προκύπτει, η βοήθεια από ΔΝΤ και ΕΕ επαρκεί για να «βγάλει» η Ελλάδα και τον Οκτώβριο, με τη χρεοκοπία να προσδιορίζεται χρονικά για τις αρχές Νοεμβρίου.
Καθώς φαίνεται, σύμφωνα με τα βρετανικά ρεπορτάζ, η επικρατούσα αντίληψη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ότι η καθυστερημένη ανταπόκριση των Ευρωπαίων ηγετών στο ελληνικό πρόβλημα έχει κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη, σε σημείο που η χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει πλέον ως λύση και «θυσία», τυατόχρονα, προκειμένου να προληφθούν ανάλογες δυσμενείς εξελίξεις σε οικονομίες όπως αυτή της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Προσλαμβάνουν ένοπλους "μπράβους" για να εισπράξουν τους φόρους!

Εταιρείες είσπραξης οφειλών και δικηγορικά γραφεία, πρακτικά κυνηγοί κεφαλών που οι πρώτοι έχουν δικαίωμα να οπλοφορούν μάλιστα, ξεκινούν από σήμερα την δίωξη των Ελλήνων πολιτών που λόγω ανέχειας αδυνατούν να πληρώσουν τα φορολογικά χρέη που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Οι αμοιβές τους θα είναι ανά "κεφάλι" φορολογούμενου Έλληνα με ληξιπρόθεσμες οφειλές από 200 έως 1.000 ευρώ ανά υπόθεση.
Οι συμβάσεις θα συνάπτονται από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών της Εφορίας στις οποίες είναι βεβαιωμένες οι ληξιπρόθεσμες ανείσπρακτες οφειλές. Οι εταιρείες είσπραξης θα διαθέτουν τους άνδρες ("μπράβους"...), για να κυνηγούν τους οφειλέτες για τους οποίους υπάρχουν βεβαιώμενες οφειλές.
Σκοπός των αναδόχων είναι:
- Ο εντοπισμός επιπλέον περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό των υπόχρεων ή συνυπόχρεων αυτών, όπως ακινήτων που δεν έχουν δηλωθεί στη φορολογική αρχή ή δεν έχουν μεταγραφεί.
- Απαιτήσεων στα χέρια τρίτων.
- Ειδικών περιουσιακών στοιχείων ή επιχειρήσεων που μεταβιβάστηκαν.
- Περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν από τρίτους με χρηματικούς πόρους του υπόχρεου.
- Εικονικών μεταβιβάσεων.
- Εικονικών βαρών.
- Τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό κ.λπ.
Οι εταιρείες είσπραξης θα πρέπει να υποδείξουν πρακτικές και να παράσχουν εξειδικευμένες κατά περίπτωση νομικές συμβουλές με σκοπό την αξιοποίηση των παρεχομένων πληροφοριών, ενώ θα πλησιάζουν τους φορολογούμενους για να πληρώνουν τους φόρους της κυβέρνησης Παπανδρέου, "με το καλό ή με το κακό".
Σύμφωνα με τις διατάξεις του κυβερνητικού νόμου, υποχρεούνται να γνωστοποιούν στις εφορίες το διατιθέμενο προσωπικό του (τους "μπράβους" και τους "κεφαλοκυνηγούς") ονομαστικά, με πλήρη στοιχεία και ΑΦΜ αυτών, με αναφορά των ειδικοτήτων και της εμπειρίας καθενός και βιογραφικών σημειωμάτων αυτών.
Εμείς προτείνουμε μόλις εμφανιστούν οι "μπράβοι" της κυβέρνησης,"πίσσα και πούπουλα". Και να δημιουργηθούν ειδικές ομάδες πολιτών αυτοάμυνας στην κυβερνητική αναλγησία με νομική υποστήριξη. Μια πρόταση κάνουμε...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Βενιζέλος: «Δεν θα διστάσουμε να πάρουμε επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί»!Ο  E. Βενιζέλος μιλώντας στη γενική συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Τραπεζών (IIF) ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για να καλύψει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές . Όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν θα διστάσει να παίρνει επιπλέον μέτρα όποτε χρειαστεί.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως τα βασικά προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας είναι η «μαύρη οικονομία», η φοροδιαφυγή, το τρέχον κενό στον προϋπολογισμό και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.
Επίσης ανέφερε ότι η Ελλάδα (η οικονομία) αντιπροσωπεύει μικρό κομμάτι του ευρωπαϊκού ΑΕΠ για να προκαλέσει συνθήκες ντόμινο στην Ευρωζώνη.

Το σχόλιο της Ελ.Λεγεώνας.....
Μήπως ήρθε η ώρα να τους πάρουμε και εμείς τα ''μέτρα'';;;;

ΠΗΓΗ 
 
helleniclegion.blogspot.com

Ο επιτάφιος της χώρας θα ονομασθεί και πάλι “σωτηρία”Η κ Β. Παπανδρέου, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στη διευρυμένη ΚΤΕ Οικονομικών, συνόψισε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την πολιτική του κ. Παπανδρέου: «έξι δόσεις, 6 φορές σώσαμε την Ελλάδα», είπε!
Δυστυχώς, είναι έτσι ακριβώς!
Λοιπόν, εν αναμονή μιας ακόμα….σωτηρίας, ας μου επιτραπούν μερικές παρατηρήσεις:
Άκουσα χθές τον κ. Βενιζέλο, να ανακοινώνει έμπλεος ικανοποίησης, ότι επιστρέφει η Τρόϊκα! Μα ο κ. Βενιζέλος δεν μας είχε διαβεβαιώσει ότι η τρόϊκα έφυγε …συμπεφωνημένα; Αφού, λοιπόν, έφυγε «συμπεφωνημένα», τότε γιατί πανηγυρίζουμε για την επιστροφή της;
Ο κ. Βενιζέλος, μας ανακοίνωσε, επίσης, ότι εκταμιεύεται η 6η δόση. Μας ποιός έθεσε εν αμφιβόλω την έκτη δόση και κυρίως με ποια ανταλλάγματα εκταμιεύεται;
Τρίτον, ο κ. Βενιζέλος, είπε, επιπροσθέτως, πως «η Ελλάδα θα είναι πάντα στο ευρώ και δεν πρόκειται να πτωχεύσει!» Μα δεν ήταν ο ίδιος, που ενημερώνοντας την ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε σε τρία σενάρια…σωτηρίας της χώρας μας, ένα εκ των οποίων ήταν το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας;
Μια πρώτη παρατήρηση είναι ότι στην Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου προκαλούν προβλήματα (λόγο ανικανότητας ή αβελτηρίας) και στη συνέχεια …αγωνίζονται να τα λύσουν! Ζητούν μάλιστα να τους πούμε και μπράβο για το κατόρθωμά τους…
Και αν μεν τα προβλήματα αφορούσαν στους ίδιους, καλά να πάθουν! Όμως, το κακό είναι ότι μας αφορούν όλους γιατί εμείς πληρώνουμε το λογαριασμό!
Μια δεύτερη παρατήρηση είναι ότι ο κ. Βενιζέλος έχει καταστεί αιχμάλωτος της ρητορικής του μεγαλοστομίας, αλλά και της αλαζονείας του. Ίσως και της προφανούς άγνοιάς του περί τα οικονομικά. Αν ήμουν στη θέση του, σε τόσο κρίσιμα ταξίδια, θα ζητούσα από τα κόμματα να μου στείλουν τους κορυφαίους οικονομολόγους τους. Να έχω και μια αντίθετη γνώμη, έστω και πρόκειται να την αγνοήσω! Όμως, ο κ. Βενιζέλος, νομίζει ότι τα ξέρει όλα! Μιλάει πολύ, αποκαλύπτει περισσότερα και πολύ φοβούμαι ότι δεν έχει επίγνωση των συνεπειών του λόγου του. Έτσι δημιουργεί διαρκώς ή συντηρεί, εστίες κρίσεων! Όπως εκείνη η μεγαλειώδη γκάφα περί Αργεντινής! Εδώ, έφτασε στο σημείο να τον αποδοκιμάσει ακόμα και η κα Λαγκάρντ!
Τρίτον, όπως μ’ εκείνη την επιπόλαιη συμφωνία με τη Φινλανδία, (την οποία μας παρουσίασε ως επιτυχία, ενώ στην ουσία άνοιξε την Κερκόπορτα των εγγυήσεων), και τώρα φέρεται να συζητάει για ζητήματα τα οποία δεν αντιλαμβάνεται. Ενδεικτικό είναι αυτό που επισημαίνει σήμερα το ΒΗΜΑ: http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=421488 «Αξιόπιστες πηγές εκτιµούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί πως η διαχωριστική γραµµή ανάµεσα στην «ελεγχόµενη» και στην «ανεξέλεγκτη» χρεοκοπία και ανάµεσα στη «χρεοκοπία εντός» και στη «διολίσθηση εκτός» της ευρωζώνης είναι θολή και ακαθόριστη και ότι σε περίπτωση «απώλειας του ελέγχου» τα γεγονότα που θα «παραχθούν» δεν θα ευνοήσουν την Αθήνα.» Και επισημαίνει τους κινδύνους που διαγράφονται: «Οι λανθασµένοι χειρισµοί στη δια πραγµάτευση µε την τρόικα αφαιρούν πολύτιµο χρόνο από την Ελλάδα, καταδικάζουν την κρατική µηχανή να λειτουργεί υπό συνθήκες «ελεγχόµενης ασφυξίας» και ενισχύουν την πεποίθηση διεθνώς ότι η χώρα, εφόσον αδυνατεί να εφαρµόσει ένα στοιχειώδες πρόγραµµα σταθεροποίησης, θα επιλέξει την έσχατη λύση της χρεοκοπίας
Συμπέρασμα: όποια «επιτυχία» και να μας παρουσιάσει απόψε ο κ. Βενιζέλος, θα πρόκειται για μια τεράστια ήττα, αδέξια καλυμμένη με ψεύτικες ελπίδες! Πιθανότατα κέρδισε κάποιο χρόνο, αλλά ανέλαβε δεσμεύσεις τις οποίες, αφ’ ενός η κυβέρνηση είναι αδύνατον να υλοποιήσει (π.χ. πιστεύει κανένας ότι μέχρι τους τέλος του έτους θα συγκεντρώσουν 5 δις από αποκρατικοποιήσεις;) και αφ’ ετέρου, η κοινωνία δεν αντέχει πλέον…
ΚΡ

hellenicrevenge.blogspot.com