Κυριακή, 31 Ιουλίου 2011

Μας προετοιμάζουν για περισσότερη … βία;Η είδηση …

Την προοδευτική αναβάθμιση του οπλισμού που χρησιμοποιούν οι ομάδες οι οποίες προκαλούν επεισόδια και συγκρούονται με την αστυνομία, περιέγραψε, στη Βουλή, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Λευτέρης Οικονόμου. Όπως είπε, στα επεισόδια του Ιουνίου, εναντίον των αστυνομικών χρησιμοποιήθηκαν εκρηκτικές μολότοφ, ενισχυμένες με πυροτεχνήματα και παχύρρευστα εύφλεκτα υλικά, εκτοξεύθηκαν με σφενδόνες μπουλόνια και φωτοβολίδες, ρίχτηκαν τοξικά και καυστικά υγρά, πετάχτηκαν μπουκάλια με ούρα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν πυροσβεστήρες σκόνης και χρώματα που αποφράζουν τις αντιασφυξιογόνος μάσκες.

Ο σχολιασμός …
Οι παραπάνω πληροφορίες και επισημάνσεις του κ. Οικονόμου, μου φαίνονται υπερβολικές και ύποπτες. (έχει άραγε και οπτικουακουστικό υλικό;)

Θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για περισσότερη βία από την πλευρά της αστυνομίας στο άμεσο μέλλον εις βάρος των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Μια βία η οποία από ότι ακούσαμε και διαβάσαμε θα είναι αναβαθμισμένη (με νέο πιο σύγχρονο εξοπλισμό), σε ποιότητα και ποσότητα!

Ο κ. Οικονόμου ίσως θα πρέπει κάποια στιγμή να μας πει τι έκανε με τα “λυσσασμένα” ανθρωποειδή ΜΑ(ν)Τ(ρόσκυλα) του, που το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου στο Σύνταγμα (με αδιάψευστα ντοκουμέντα βίντεο και φωτογραφίες) λιάνισαν νέους, γέρους, γυναίκες και άντρες σε μια επίδειξη φασισμού που προκάλεσε τις καταγγελίες και τα δυσμενή σχόλια της Διεθνούς Αμνηστίας!

Επίσης να μας πει τι απέγινε με την μήνυση του Γιάννη Κότσιρα εναντίον εκείνου του “κτήνους” (επισυνάπτω και το βίντεο) που χτύπησε εν ψυχρώ άοπλο και ανυπεράσπιστο διαδηλωτή!

Περιμένουμε επίσης να μας δώσει εξηγήσεις για τα “παγκοσμίως” απαγορευμένα χημικά που μας ποτίσανε το συγκεκριμένο διήμερο εκτός αν ασπάζετε το γελοίο επιχείρημα που ακούσαμε ότι είναι λιγότερο βλαβερά γιατί είναι ληγμένα!!!

Οι “σοκαριστικές” καταγγελίες του κ. Οικονόμου δεν μας πείθουν μια και οι τύποι που επικαλείτε ότι χρησιμοποιούν τα υλικά και τις μεθόδους που μας καταγγέλλει δεν είναι πραγματικοί διαδηλωτές αλλά ανήκουν στον δικό τους παρακρατικό μηχανισμό που τον χρησιμοποιούν κατά περίπτωση και προς χάρη της επιβολής της νομιμότητας που θέλει να εφαρμόσει η κοινοβουλευτική χουντοδημοκρατία που μας κυβερνά.

Μια νομιμότητα που θέλει να μας καταστήσει με την παραπλάνηση από τα Μ.Μ.Ε και την εις βάρος μας δική τους βία, απαθείς και αδρανείς στην εξαθλίωση και στο ξεπούλημα της ζωής και της πατρίδας μας!!!


ΠΗΓΗ
 
helleniclegion.blogspot.com

Ζισκάρ Ντ'Εστέν: "Είναι αδύνατον να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος"!

ImageΈνας πιστός και δοκιμασμένος φίλος της Ελλάδας, ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Ζισκάρ Ντ'Εστέν, φαίνεται ότι προτιμά να μιλά την γλώσσα του ρεαλισμού: Τη δημιουργία μιας «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Χρέους» αλλά και ενός «Συνεδρίου των λαών της Ευρώπης», προτείνει ο γάλλος πρώην πρόεδρος, Βαλερί Ζισκαρ Ντ' Εσταίν, σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Νουβέλ Ομπζερβατέρ», που δημοσιεύεται με τίτλο «Το σχέδιο Ζισκάρ για τη διάσωση της Ευρώπης». Ο πρώην πρόεδρος μιλάει για λάθη του παρελθόντος και για λανθασμένες ιδέες:

«Πρώτη απ' αυτές τις λανθασμένες ιδέες» λέει, «είναι το ότι πιστεύαμε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει ένα χρέος το οποίο αγγίζει το 150% του ΑΕΠ της και το οποίο χρηματοδοτεί με πολύ υψηλά επιτόκια. Η προσθήκη επιπλέον χρέους στο ήδη υπάρχον δεν έχει κανένα νόημα. Και το να ζητάει κανείς από μία χώρα της οποίας η οικονομία είναι υποβαθμισμένη να πληρώσει ένα χρέος το οποίο αποτυπώνεται σε ένα ισχυρό ενιαίο νόμισμα είναι μη ρεαλιστικό. Το χρέος αυτό δεν πρόκειται να αποπληρωθεί, τουλάχιστον όχι στο σύνολό του».

Δεύτερη λανθασμένη προσέγγιση, κατά τη γνώμη του Ζισκάρ ντ' Εσταίν, είναι αυτή που υποστηρίζει ότι η ελληνική υπόθεση είναι ένα πρόβλημα του ευρώ.

«Το ευρώ επηρεάζεται πολύ λίγο», εξηγεί. «Η ελληνική υπόθεση, που είναι αυτή της αφερεγγυότητας μίας χώρας, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τα δημόσια οικονομικά της, σχετίζεται πολύ λίγο με το ευρώ. Δείτε εξάλλου την πορεία του ευρώ τους τελευταίους έξι μήνες: η αξιολόγησή του δεν φανερώνει καμία κρίση», υπογραμμίζει.

Το τρίτο πρόβλημα με την Ελλάδα, είναι η πίεση των κερδοσκόπων, των traders που έχουν ελάχιστα κοινά σημεία με τις «αγορές», όπως αυτές αποτυπώνονται από τους Αγγλοσάξονες οικονομολόγους του 19ου αιώνα.

Οι traders αυτοί ποντάρουν στην άνοδο και την πτώση, αδιαφορώντας πλήρως για την πραγματική οικονομική κατάσταση των χωρών, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις σημερινές επιθέσεις σε βάρος της Ιταλίας, η οικονομική κατάσταση της οποίας δεν διαφέρει καθόλου σήμερα, απ’ό,τι πριν από τρεις μήνες.

Οι ενέργειές τους θολώνουν την αντίληψη των πολιτικών ανδρών, οι οποίοι υποκύπτουν με τη σειρά τους σε ένα είδος πανικού και φοβούνται μία χρεωκοπία της Ελλάδας, συγκρίσιμη με εκείνη της τράπεζας Lehman Brothers, πράγμα που δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να μιλάμε για «πρόβλημα του ευρώ» ή για «υπεράσπιση του ευρώ», συμπληρώνει ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας.

Οι λύσεις που προτείνει για την Ευρώπη ο Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εσταίν, είναι η δημιουργία μιας «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Χρέους» με τη σύσταση μιας πενταμελούς επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει το δίδυμο Γαλλία - Γερμανία, καθώς και μια «ομάδα κρούσης» ειδικών των δημόσιων Ταμείων των δύο χωρών και της Ιταλίας.

Υπογραμμίζει ότι στο εξής οι τρεις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρώπης θα πρέπει να είναι:

- Η επιβεβαίωση της στέρεας βάσης του ευρώ,

- Η «διόρθωση» των θεσμών με μηνιαίες συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συγκεκριμένη ατζέντα,

- Η συμμετοχή του λαού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με την «απαραίτητη» δημιουργία ενός «Συνεδρίου των λαών της Ευρώπης».

Υποστηρίζει ακόμη ότι η Ευρώπη του 2011 αποτελείται στην πραγματικότητα από την ευρωζώνη.

«Η ζώνη αυτή εξέφρασε για πρώτη φορά μία γενναία και διαρκή πολιτική βούληση. Έλαβε λογικά μέτρα για την εξυγίανση μίας κατάστασης η οποία οφειλόταν στις απορυθμίσεις του παρελθόντος και στην έλλειψη ενός αποτελεσματικού συντονισμού των δημοσίων οικονομικών πολιτικών», καταλήγει ο γάλλος πολιτικός.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

 Η ελληνόφωνη κυβέρνηση και το εν γένει κατοχικό καθεστώς της Πατρίδος μας προχωρούν με βήμα ταχύ και λεονταρισμούς παντελώς αστήρικτους και υποκριτικούς στην αναγόρευση της Ελλάδος εκ νέου ως προτεκτοράτο φόρου υποτελή στην Υψηλή Πύλη. Στην ουσία η ελευθερία του ψευτορωμέϊκου υπήρξε στα χρόνια της κομματοκρατίας απολύτως ελεγχόμενη και υπό προθεσμία στο βαθμό που εξυπηρετούντο τα στρατηγικά συμφέροντα των λεγόμενων μεγάλων δυνάμεων.

Αυτή όμως η εικόνα αλλάζει επί το δυσμενέστερο από τη στιγμή που οι περιούσιες δυνάμεις βάζουν τον εργολάβο των δικών τους θελημάτων Τούρκο, που η ίδια η «πολιτισμένη» Εσπερία έφερε στην περιοχή μας, να μας φέρει τον σύγχρονο ζυγό της δουλείας. Από ένα γυάλινο γίγαντα που είναι έτοιμος να σωριαστεί σε ερείπια. Η απληστία των «συμμάχων» φαίνεται να επιδιώκει ένα είδος ελληνοτουρκικής χαλαρής συνομοσπονδίας ενάντια σε φύση και λογική.

Οι σύμμαχοι της Άγκυρας Αλβανοί επιδίδονται στην αντικατάσταση της εθνικότητας στην προσεχή απογραφή από την εθνοπολιτισμική ομάδα, απειλούν με πρόστιμα και αποκλείουν τους πληθυσμούς εκτός του αλβανικού μορφώματος προκειμένου να αποχαρακτηρίσουν εθνικά τους ελληνικούς πληθυσμούς της Βορείου Ηπείρου. Ο αρχιεπιστάτης της παγκόσμιας διακυβέρνησης σύμφωνα με την πρόσφατη τοποθέτηση της Αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών Κλίντον, η Τουρκία σέρνει την Ελλάδα στη διενέργεια ενός νέου ελληνοτουρκικού υπουργικού συμβουλίου.

Έτσι λοιπόν ο Έλληνας πρωθυπουργός Παπανδρέου θα ταξιδέψει τον Σεπτέμβριο στην Τουρκία με ομάδα Ελλήνων υπουργών για να συμμετάσχει στο εν λόγω υπουργικό συμβούλιο. Κι αυτό παρά τις συνεχόμενες τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο, Θράκη και Κύπρο. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Παπανδρέου αποπειράται αποτυχημένα να διαψεύσει τις επαφές για το ξεπούλημα σε κυριαρχία, χωρικά ύδατα και γεωφυσικό πλούτο.

Στον Έβρο οι Τούρκοι έχουν προχωρήσει στην προμήθεια γεφυρών – πορθμείων, ενός ξεκάθαρα επιθετικού όπλου, σε μεγάλες ποσότητες και δυνατότητες τέτοιες ώστε να διευκολύνουν τη ζεύξη του ποταμού Έβρου και να επιτρέπουν την είσοδο των τουρκικών στρατευμάτων από το κατεχόμενο τμήμα του ποταμού στο ελεύθερο εντός ολίγων λεπτών. Ενισχύονται έτσι σημαντικά τα τμήματα του τουρκικού στρατού που σταθμεύουν από καιρό στην κατεχόμενη Α. Θράκη και αδυνατίζει το πλεονέκτημα που μας προσφέρει αμυντικά η ποτάμια γραμμή.

Στο μεταξύ η τουρκική κυβέρνηση προχωράει στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου πλοίου υποθαλασσίων ερευνών. Σκοπός του είναι η έρευνα για πετρέλαιο όχι μόνο στην Μαύρη Θάλασσα, αλλά επιπλέον στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Τίθεται από την Τουρκία ο στόχος της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού νερού προς τα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, την στιγμή που μετά την καταστροφή της ναυτικής βάσης Λεμεσού και του παρακείμενου ηλεκτροπαραγωγού σταθμού, η Κύπρος σύρεται να αγοράσει ενέργεια από τα Κατεχόμενα και ουσιαστικά από την Άγκυρα. Ενόψει των συζητήσεων για τα χωρικά ύδατα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, όπως λέει η τουρκική φυλλάδα Χουριέτ, σκοπός του πλοίου αυτού θα είναι το μέτρημα του υπό διερεύνηση εύρους των τουρκικών διεκδικήσεων.

Και στην Ελεύθερη Θράκη οι τουρκικές αξιώσεις έλαβαν μεγαλύτερες διαστάσεις στο μνημόσυνο που έγινε για τον Σαδίκ. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση την επιστασία την είχαν οι ψευτομουφτήδες Μετέ και Σερήφ μαζί με τον Τούρκο πρόξενο Σάρνιτς και την παράσταση έκλεψαν καλεσμένοι από το τουρκικό κοινοβούλιο και οργανώσεις τουρκομογγόλων. Εκεί ακούστηκαν οι γνωστές αναφορές του Τσαβούς Μουσταφά του κόμματος του Σαδίκ για την παραχώρηση δικαιωμάτων στους «Τούρκους» της Δ. Θράκης πέραν από τις μουφτείες και την ουσιαστική πολιτική διαχείριση. Οι πράκτορες της Άγκυρας μίλησαν για την κληρονομιά των «Τούρκων» της Δ. Θράκης, απειλώντας για αγώνα στη λογική ότι «το δίκαιο δεν δίνεται, παίρνεται»!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο υπουργός εξωτερικών Λαμπρινίδης διαψεύδει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με την Τουρκία για το καθεστώς των νήσων του Αιγαίου και ότι βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συνυποσχετικού, επιχειρώντας να σταθεί μόνο στο θέμα της υφαλοκρηπίδας. Στην ίδια τοποθέτηση αναφέρθηκε στην τουρκική αδιαλλαξία στην Κύπρο σε συνάρτηση με τα ευρωπαϊκά όνειρα της Τουρκίας, στο θέμα της Χάλκης και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με πνεύμα υποχωρητικού συμβιβασμού καθώς οι ανθελληνικοί βρυχηθμοί δεν αναστέλλουν καμία υποτελή συνδιαλλαγή για συνυπάρξεις και γεωγραφικούς προσδιορισμούς. Ο Λαμπρινίδης επιδόθηκε στην διάψευση του παγώματος των σχέσεων με τη Ρωσία για τα μάτια των ΗΠΑ που θέλουν να βγάλουν τα δικά μας.

Το νεοταξικό καθεστώς της Πατρίδος μας την ίδια στιγμή αφήνει τις Ένοπλες Δυνάμεις με σημαντικές ελλείψεις σε καύσιμα, ενώ κάνει έξωση στην Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για 120000 ευρώ και κατεδαφίζει το κτίριό τους ως αυθαίρετο. Το ΝΑΤΟ ωστόσο προειδοποιεί την Τουρκία να μην αγοράσει ρωσικά ή κινεζικά αντιπυραυλικά συστήματα και η Αυστρία δείχνει την πόρτα εξόδου στον Τούρκο πρέσβη γιατί τόλμησε να μιλήσει για γκετοποίηση των Τούρκων.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση την πρόσδεση της Ελλάδος στο τουρκικό και το νεοταξικό άρμα. Κανένας εθνικός συμβιβασμός. Θα θωρακίσουμε τα σύνορά μας, θα ανασχηματίσουμε τις συμμαχίες μας και θα εθνικοποιήσουμε τους πόρους μας με βλέμμα προστατευτικό και απελευθερωτικό για τις σκλάβες ελληνικές πατρίδες. Για μια Ισχυρή Ελλάδα με τον Ελληνικό Εθνικοκοινωνισμό στην εξουσία.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://karachalios-spiros.blogspot.com
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com

greekalert.com

Προσευχή γιά τήν Πατρίδα μας

Στίς μέρες μας ἡ Πατρίδα μας φαίνεται ταπεινωμένη προδομενη
Περνάει δύσκολες στιγμές.

Προσευχή γιά τήν Πατρίδα μας
Κύριε, σῶσον ἡμᾶς

Οὐράνιε Πατέρα μου, σέ εὐγνωμονῶ ἀπό τά βάθη τῆς καρδιᾶς μου, γιατί γεννήθηκα στήν Ἑλλάδα. Καθώς βαδίζω σ᾿ αὐτό τό χῶμα πού τό πότισαν μέ τό αἷμα τους χιλιάδες Μαρτύρων τῆς πίστεως καί Ἀγωνιστῶν τῆς ἐλευθερίας καί ὅσο ἀναλογίζομαι τήν ἱστορία αὐτοῦ τοῦ τόπου, διακρίνω τό δικό Σου χέρι νά μᾶς σκεπάζει καί νά μᾶς ἀναδεικνύει λαό εὐλογημένο.
Σήμερα ὅμως, Κύριε, τό βλέπεις! Ἡ Ἑλλάδα ἔχασε τή δόξα πού κοντά Σου ἀπέκτησε καί ἀντί αὐτῆς βιώνει ταπείνωση καί ντροπή.

"Ταχύ προκατάλαβε πριν δουλωθήναι ημάς εχθροίς βλασφημούσι σε και απειλούσιν ημάς Χριστέ ο Θεός ημών 
Άνελε τω Σταυρώ σου τους ημάς πολεμούντας γνώτωσαν πως ισχύει Ορθοδόξων η Πίστης πρεσβείαις της Θεοτόκου μόνε Φιλάνθρωπε"

Θεέ μου, πρόφθασέ μας καί ἔλα Σύ νά κυβερνᾶς, Σύ νά βασιλεύεις μεταξύ μας καί ἐντός μας.
«Πάτερ ἡμῶν… ἐλθέτω ἡ Βασιλεία Σου». Ἀμήν

ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Έρχεται ο πιό μαύρος Σεπτέμβρης


Τον πιο μαύρο Σεπτέμβρη μετά την κατοχή θα ζήσουν οι Έλληνες σε ένα μήνα περίπου, παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες ότι η συμφωνία για νέο δανεισμό θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, θα δημιουργηθούν δουλειές, θα αυξηθούν τα εισοδήματα...


Δεν είναι απλά και μόνο ότι μετά τα μπάνια του λαού θα έλθει η ψυχρολουσία από την εφορία με τα απανωτά σημειώματα για διάφορες πληρωμές. Είναι ότι μέσα στο Σεπτέμβριο θα αποφασιστούν κι άλλα μέτρα, περισσότερα από αυτά που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο. Το νέο δάνειο προϋποθέτει και νέους όρους που θα επιβάλλουν οι δανειστές μας ζητώντας διασφαλίσεις για τα λεφτά τους. Όμως, ο πραγματικός πανικός που έχει πιάσει την κυβέρνηση είναι το έλλειμμα και ο στόχος για κάτω από 7% όχι μόνο δεν πιάνεται αλλά και το 10,5% που πιάσαμε πέρυσι δεν αποκλείεται να το ξεπεράσουμε.

Η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα είναι τόσο μεγάλη που δεν κλείνει ούτε με τα μπαλώματα των αυθαιρέτων που καλοκαιριάτικα έσπευσαν να ανακοινώσουν. Η οικονομία βουλιάζει καθώς τα ταμεία είναι άδεια, οι εφορίες δεν εισπράττουν τίποτε, ο ΦΠΑ έχει βουλιάξει, έγινε και η γκάφα με τις αποδείξεις που θα οδηγήσει σε επιστροφές πάνω από 800 εκατ. σε σχέση με πέρυσι.

Επομένως, τα 700 εκατ. που φιλοδοξούν να εισπράξουν από τα παράβολα των αυθαιρέτων είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στην πρόβλεψη ότι η «μαύρη τρύπα» θα σπάσει το όριο των 4 δις ευρώ.

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες καθώς γνωρίζει ότι τα έκανε θάλασσα στην οικονομία. Μεταθέτει τις πληρωμές για μερικές ημέρες, ανακοινώνει ψαλίδι στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων κατά 50% ενώ σπεύδει ταχέως να καταργήσει φορείς και οργανισμούς, πολλούς από τους οποίους να πούμε την αλήθεια, άχρηστους.

Ότι κι αν κάνει, όμως, τα νούμερα δε βγαίνουν διότι τις αποφάσεις τελικά τις παίρνουν… νούμερα. Ενώ όλος ο κόσμος, ακόμη και οι πιο ανίδεοι τους λένε ότι το έλλειμμα θα εκτιναχθεί, αυτοί επιβάλλουν φόρους.

Παρουσιάζουν ως επιτυχία ένα δάνειο το οποίο υπό αυτές τις συνθήκες απλά θα οδηγήσει σε εκτίναξη του δημοσίου χρέους. Ακόμη και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε άρθρο του στη γερμανική “Sueddeutsche Zeitung”, παραδέχεται ότι το χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, όμως, υπεραμύνεται των αποφάσεων της συνόδου κορυφής, που μειώνουν “δραματικά” -όπως αναφέρει- τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι το 2020 και δίνουν χρόνο στη χώρα μας για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή όμως που παραδέχεται το αδιέξοδο με το ελληνικό χρέος, σπεύδει να στείλει απειλητικά μηνύματα για επιβολή άμεσων κυρώσεων, όπως παρακράτηση κοινοτικών πόρων, στις χώρες της Ευρωζώνης που υπερβαίνουν τα όρια για το έλλειμμα και το χρέος . «Θα μπορούσαμε άμεσα να μπλοκάρουμε την καταβολή ευρωπαϊκών πόρων στις χώρες που ξεπερνούν το όριο του δημόσιου χρέους που ορίζεται από το Σύμφωνο Σταθερότητας, δήλωσε ο Σόιμπλε. «Δεν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η κατάσταση να παρεκτραπεί» πρόσθεσε.

Και μας δανείζουν δηλαδή και μας απειλούν με κυρώσεις, ήτοι με παραγκωνισμό από τις αποφάσεις της Ευρώπης.

Αυτό, όμως, είναι το ελάχιστο μπροστά σ’ αυτά που περιμένουν εκατομμύρια Έλληνες μόλις επιστρέψουν από τις παραλίες. Θα βρουν τις πόρτες των σπιτιών τους και των επιχειρήσεών τους μπλοκαρισμένες από σημειώματα της εφορίας. Σημειώστε για να μη χάσετε το λογαριασμό.

Εισοδηματική έκτακτη εισφορά, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, ΦΑΠ για το 2010 και το 2011, καθώς και έκτακτες εισφορές για οχήματα, πισίνες, σκάφη αναψυχής, ΕΤΑΚ για το 2010 που δεν έχει πληρωθεί ακόμη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας που μάζεψε τα βασικότερα μπιλιετάκια που θα έρθουν έχουμε και λέμε:

1. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

Ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% θα πληρώνουν από φέτος και κάθε χρόνο μέχρι το 2015 όλοι ανεξαρτήτως οι φορολογούμενοι με ετήσιο δηλωθέν συνολικό καθαρό εισόδημα (μετά την αφαίρεση ασφαλιστικών εισφορών) άνω των 12.000 ευρώ. Εξαιρούνται μόνο οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και όσοι παίρνουν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Η πληρωμή θα γίνει με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα που θα στείλει το υπουργείο. Εξοφλείται είτε εφάπαξ με έκπτωση 5% είτε μέχρι 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωσή της.

2. ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ

Από φέτος και κάθε χρόνο εφ’ όρου άσκησης της επαγγελματικής δραστηριότητας, ο επιτηδευματίας και ο ελεύθερος επαγγελματίας, με βιβλία Β’ και Γ’ κατηγορίας του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, θα πληρώνει τέλος επιτηδεύματος. Το Τέλος ειδικά για φέτος είναι 300 ευρώ. Από του χρόνου αυξάνει στα 400 ευρώ για όσους δραστηριοποιούνται σε πόλεις μέχρι 200.000 κατοίκους και 500 ευρώ σε μεγαλύτερες πόλεις, πλέον των 300 ευρώ για κάθε υποκατάστημα. Οποιοι διατηρούν δελτίο παροχής υπηρεσιών, ακόμα και οι συμβασιούχοι, θα πληρώσουν το Τέλος. Αν το κλείσουν τώρα, θα πληρώσουν Τέλος μόνο για όσους μήνες διατηρούσαν το δελτίο.

3. ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Στα τέλη κυκλοφορίας που αφορούν το 2012, θα δοθεί πιθανότατα η δυνατότητα εξόφλησής τους μέχρι και τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, καθώς τα έσοδα των δύο πρώτων μηνών κάθε χρόνου εγγράφονται στον προϋπολογισμό της προηγούμενης χρονιάς. Τα νέα τέλη έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο γύρω στο 10% και κυμαίνονται από 22 ευρώ έως 1.320 ευρώ ανάλογα με τα κυβικά για όσα εκτελωνίστηκαν μέχρι 31/10/2010. Τα οχήματα που εκτελωνίστηκαν από 1ης/11/2010 και μετά πληρώνουν τέλος 0,90 -3,40 ευρώ κατά γραμμάριο εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

4. ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΕ ΤΕΚΜΗΡΙΑ

Οι κάτοχοι οχημάτων άνω των 1.929 κυβικών, πισινών, σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών, ανεμόπτερων και ελικοπτέρων θα πληρώσουν φέτος έκτακτη εισφορά 5% επί της αντικειμενικής δαπάνης, όπως αυτή προκύπτει από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011.

Της εισφοράς εξαιρούνται τα επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των 10 ετών, τα αυτοκίνητα των αναπήρων που απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς και τα μηχανοκίνητα σκάφη

5. ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Φόρος ακινήτων από τα 200.001 ευρώ αξία περιουσίας πληρώνουν από φέτος οι ιδιοκτήτες. Το μειωμένο αφορολόγητο των 200.000 ευρώ έναντι 400.000 ευρώ, που ίσχυε με το νόμο 3842/2010, ισχύει από 1ης/1/2011, αλλά επιβαρύνει και το προηγούμενο έτος, για το οποίο ο φόρος θα πληρωθεί μέχρι το τέλος του 2011. Οι συντελεστές του ΦΑΠ ξεκινούν από 0,2% για τα επόμενα 300.000 ευρώ αξία περιουσίας μετά το αφορολόγητο των 200.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι 1% για αξία περιουσίας άνω των 800.000 ευρώ.

Ο νόμος 3842/2010 προέβλεπε και την επιβολή συντελεστή 2% για την αξία περιουσίας άνω των 5 εκατ. ευρώ κατά την τριετία 2010-2012.

Ο φόρος των ετών 2010 και 2011, ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα, εξοφλείται σε 3 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωσή του.

Λένε ότι η κυβέρνηση δουλεύει πολύ και οι περισσότεροι υπουργοί δε θα κάνουν τα μπάνια του λαού. Μήπως, λέμε εμείς, να πάνε για μόνιμα μπάνια μπας και τη γλιτώσει η χώρα;

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
 
egersis2.blogspot.com

Η βουλευτής που δηλώνει ως “Ξένες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά”


Βιογραφικό σημείωμα από τον ιστότοπο του ελληνικού κοινοβουλίου.


Βιογραφικά

ΜΑΡΙΑ Θ. ΔΑΜΑΝΑΚΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΑΘΗΝΑΣ
Σύντομο βιογραφικό....
Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1952.

Είναι μητέρα τριών παιδιών.

Σπουδές: Σπούδασε χημικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ξένες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά....
 
 
 
 helleniclegion.blogspot.com

Σάββατο, 30 Ιουλίου 2011

μόνο για να κυνηγά τσαντίρηδες στο Σύνταγμα;ειναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

ΑΠΟ ΤΣΑΝΤΙΡΗ

ΕΜΕΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ από το ΒΗΜΑ: «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;»Με τον εμετικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Τι θέλετε; Να πουλήσω την Πελοπόννησο;», φράση που την αποδίδει στον Γιώργο Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, κυκλοφορεί Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, 31 Ιουλίου. Οι ξεδιάντροποι κυβερνητικοί απολογητές του «λαμπρακέικου» προσπαθούν με αυτά τα απαράδεκτα πρωτοσέλιδα να τρομοκρατήσουν το λαό και συνάμα να παρουσιάσουν ως… πατριώτη τον κατοχικό υπουργό!
Για το δημοσιογραφικό υπόκοσμο που σκαρφίστηκε αυτή τη ξεφτίλα τι να πούμε; Υπόκοσμος!… Αρκεί!
Ωστόσο, θα σχολιάσουμε επιγραμματικά τη ρήση που αποδίδεται στον Πρωθυπουργό:
1. Η Πελοπόννησος δεν είναι του Γιωργάκη να την πουλήσει, ούτε τα νησιά, και αν τολμήσει κανείς να υποδουλώσει ή να ξεπουλήσει την πατρίδα μας, να ξέρει καλά, ότι θα πάρουμε τα όπλα για να υπερασπιστούμε τη γη μας! Καταλάβατε καθάρματα;
2. Αυτή είναι η ρήση που θα κυνηγά τον Γιωργάκη μέχρι να πεθάνει και θα τον χαρακτηρίζει στα βιβλία ιστορίας του μέλλοντος. Αν θυμόμαστε τον πατέρα του από το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και «Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα», ο Γιώργος θα μείνει στην ιστορία -φρόντισε Το ΒΗΜΑ να καταγραφεί- ως ο άνθρωπος που πήγε στην Ευρώπη γονατιστός και έφθασε να διαπραγματεύεται, ως φοβισμένο ανδρείκελο, τη γη μας! Εάν δεν την είπε τη φράση, για να είμαστε δίκαιοι, τότε πρόκειται για αισχρή προβοκάτσια της φυλλάδας του Ψυχάρη και του Πρετεντέρη, ή για μια ακόμη τρανταχτή ηλιθιότητα του περιβόητου επικοινωνιακού επιτελείου του Μαξίμου!
3. Δεν θέλουμε άλλους ξενόδουλους στον τόπο, δεν θέλουμε άλλους προσκυνημένους! Να τελειώσει η ξεφτίλα τώρα! Να πάμε σε εκλογές και ο,τι βγει! Χειρότερο πράγμα από έναν «Έλληνα» πρωθυπουργό που να λέει τέτοιες μαλακίες στην Ευρώπη, εάν τις είπε, δεν υπάρχει…
Υ.Γ. Ένας εισαγγελέας να διερευνήσει πράξεις εθνικής προδοσίας υπάρχει; Ή μόνο για να κυνηγά τσαντίρηδες στο Σύνταγμα;
Στέφανος Μυτιληναίος
 
anemos5.blogspot.com


ΠΟΡΝΗ, ΣΕ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ...Εσύ δεν είσαι που σε μια νύχτα υποτίμησες τη δραχμούλα 340 φορές και το πρώτο φως της μέρας μας βρήκε πάμπτωχους;

Εσύ δεν είσαι που φώναζες σαν κράχτης σε σκυλάδικο να τρέξουμε για κάρτες και δάνεια στους επίσημους τοκογλύφους σου;
Εσύ δεν είσαι που φούσκωνες το μπαλόνι του χρηματιστηρίου και ξεκλήρισες τόσα σπίτια; Τόσες επιχειρήσεις; Τόσες οικογένειες;

Εσύ δεν είσαι που δεν κυνήγησες κανέναν από τους πρωτομάστορες του χρηματιστηριακού εγκλήματος;

Εσύ δεν είσαι που εξέθρεψες Κοσκωτάδες και πηγαινοέφερνες στις πόρτες των υπουργών σου  τις κούτες των pampers με τα εκατομμύρια;

Εσύ δεν είσαι που με τους Μπόμπολες, τους Αλαφούζους, τους Λαμπράκηδες, και τ’ άλλα λαμόγια έστηνες και συντηρούσες όλο το πολιτικό παιχνίδι που το ‘λεγες μετά διαπλοκή;

Εσύ δεν είσαι που τα έκανες πλακάκια με τη SIEMENS και μας έβγαλες παγκοσμίως και κερατάδες και δαρμένους;

Εσύ δεν είσαι που ευχαριστούσες τους Αμερικάνους για την ξευτίλα  στα Ίμια κι έλεγες πως τη σημαία μας την πήρε ο αέρας;
Εσύ δεν είσαι που έκαψες τους τέσσερις ανθρώπους στη Marfin και μετά… δεν έτρεχε κάστανο;
Εσύ δεν είσαι που ‘κανες τη ζωή μου μέρα νύχτα Βα(λ)τοπαίδι κι είπες μετά ότι αδίκημα δεν υπάρχει;

Εσύ δεν είσαι που έκλεινες άρον-άρον τη βουλή για να παραγράψεις τα σκάνδαλα;

Εσύ δεν είσαι που έλεγες «Λεφτά υπάρχουν» και μετά πως «Δεν υπάρχει σάλιο»;

Εσύ δεν είσαι που έλεγες «Μαζί τα φάγαμε»;

Εσύ δεν είσαι που έκανες την Κερατέα Βιετνάμ, αδιαφορώντας για τους ανθρώπους και τις ζωές τους;

Εσύ δεν είσαι που κοπάναγες με τα γκλομπς τους γέροντες συνταξιούχους κι ύστερα μίλαγες για κοινωνική πολιτική ;

Εσύ δεν είσαι που γέμισες με γκέτο τις πόλεις μου, που μ’ έπνιξες στους λαθρομετανάστες και με βύθισες στο έγκλημα;
Εσύ δεν είσαι που μ’ έβαλες να σου πληρώνω 3,10  διόδια σε δρόμους που δεν υπάρχουν και σ’ άλλους καρμανιόλες του κερατά;

Εσύ δεν είσαι που μετέτρεψες το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε Υπουργείο Βλακείας και δια βίου Πάθησης;

Εσύ δεν είσαι που σε περιγελούν οι Σκοπιανοί και πλέον θα αποκαλούν ακόμα και τον Βουκεφάλα Zastava; 

Εσύ δεν είσαι που ρίχνεις ζεϊμπεκιές στις τούρκικες αυλές και θέλεις να μας κάνεις όλους γιουσουφάκια με τις υπόγειες συμφωνίες σου;

Εσύ δεν είσαι με τις Σολωμόντιες λύσεις στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στην Β.Ήπειρο και σχεδόν όπου ανασαίνει ακόμα Ελληνισμός;

Εσύ δεν είσαι που δεν τολμάς να κηρύξεις ΑΟΖ ούτε καν στα εντελώς αδιαφιλονίκητα Ελληνικά χωρικά ύδατα και λίγο πριν δεν τόλμησες όχι να πας στα 12 μίλια αλλά ούτε στα 12mm...;

Εσύ δεν είσαι που δημιουργείς πίσω από κάθε κρατική προμήθεια κι ένα σκάνδαλο, που ποτέ δεν ξεκαθαρίζει και κανείς δεν τιμωρείται;

Εσύ δεν είσαι που έκλεισες και το τελευταίο Ελληνικό εργοστάσιο μετατρέποντας τη χώρα μου  σε επαίτη που δεν παράγει απολύτως τίποτα και γυρνάει σαν το χασαπόσκυλο έξω απ’ τα Ευρωπαϊκά χασάπικα, μήπως βρει κανένα ξεχασμένο παλιοκόκκαλο;

Εσύ δεν είσαι που έταξες πλούτη και παλάτια στα παιδιά μας κάνοντάς τα  ευρωλιγούρηδες και καμαριέρες που προσφέρουν ποδόλουτρα στους ξένους νταβατζήδες;

Εσύ δεν είσαι που έκανες το κρυφό σχολειό να φαντάζει πανεπιστήμιο μπροστά στα χάλια που είναι τα σημερινά Α.Ε.Ι.;


Μη μου κρύβεσαι.
Μη μου φτιασιδώνεσαι.
Μην αλλάζεις μούρη.

Σε ξέρω καλά και σ’ αναγνωρίζω με κλειστά μάτια.
Σε ξέρω, Σκύλα τραβεστί, που πήρες τα παιδάκια μου και τα ‘στελνες να φυλάνε σκοπιές  στο Αφγανιστάν και να κόβουν βόλτες φοβερίζοντας (ποιόν άραγε) πότε στον Περσικό και πότε στη Λιβύη, παριστάνοντας τους βαστάζους του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων.
Σε ξέρω από τότε που μου χάιδευες τ’ αυτιά με λούσα και ταξίματα. Με φρου–φρου κι αρώματα και με άδειαζες μετά στην πρώτη τη στροφή…
Σε ξέρω από τότε που μου πούλαγες φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Σε ξέρω από τότε που έδινες τον Οτσαλάν σαν τον ποντικό στη φάκα στους Τουρκαλάδες.
Σε ξέρω από τότε που έπαιρνες τη μπουκιά μέσα απ’ το στόμα μου για ν’ αυξήσεις τις αποζημιώσεις των βουλευτάδων σου…
Σε ξέρω από τότε που βγήκες στη γύρα για να ξεπουλήσεις ό,τι έχει και δεν έχει η Πατρίδα μου.
Κι από τότε σε ξέρω, που έβαζες τους μπάτσους να το παίζουν αντιεξουσιαστές κουκουλοφόροι, για να αποσπούν την προσοχή του κοσμάκη και να κάνεις τη δουλειά σου… Να συνεχίσεις να φορτώνεις την πλάτη μας μ’ άλλα μνημόνια, μ’ άλλες αβάντες στους διεθνείς τοκογλύφους.

Πόρνη, σε ξέρω καλά!
Τ’ όνομά σου είναι χαραγμένο με κοφτερό γυαλί πάνω στην καρδιά μου…

Ξέρεις τι γράφει;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ’74 ΚΑΤΕΡΓΟ

Αυτό γράφει…

Εσένα σκίζονται να προασπίσουν;
Εσένα φωνάζουν κορυφαίο αγαθό, που δεν πρέπει να χαθεί;
Για σένα λένε πως έχυσαν αίμα για να σ’ αποκτήσουν;
Μα τελικά… τι καλό πρόσφερες, ώστε ν’ αξίζεις διαρκώς αίμα και θυσίες;
Τους έδωσες το δικαίωμα μόνο να μιλάνε. Να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του, να γίνουν όλοι πελατάκια για μια θεσούλα σε κάποιο σβέρκο και κάθε 4 χρόνια να φωνάζουν Ζήτω.  
Κι αυτό τους το είπες Ελευθερία…

Άθλια παραμύθια σερβίρεις κυρά μου...

Τους πλάνεψες.
Τα κατάφερες...

Γριά αράχνη, κάποιοι ξεφύγαμε απ’ τον ιστό σου!

Με νιώθεις;
Είμαι το αγκάθι μέσα στη φούχτα σου.
Το αγκάθι που δε σ’ αφήνει να σφίξεις το φτυάρι γερά για να θάψεις κι άλλους Έλληνες…


Γιώργος Βεργιάννης
http://vergianni.blogspot.com

 katohika.blogspot.com

Ένας μακελάρης ηγέτης των τουρκικών Ε.Δ.! - Ετοιμότητα στην Ελλάδα (ανανέωση 2)

(Ανανέωση 30/07:) Ο μέχρι πριν μία ώρα αρχηγός της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, φανατικός ισλαμιστής νεο-οθωμανός Νετζντέτ Οζέλ, έγινε ο πρώτος αρχηγός παραστρατιωτικού σώματος στην ιστορία του ΝΑΤΟ που αναρριχήθηκε στην ιεραρχία και ανέλαβε αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.
Πρόκειται για ιδιαίτερα σκληρό αξιωματικό, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα κατά του κουρδικού πληθυσμού της νοτιοανατολικής Τουρκίας και έχει διαπράξει ωμότητες σε βάρος συλληφθέντων Κούρδων ανταρτών (εκτελέσεις, βασανιστήρια κλπ).
Πρόκειται για την χειρότερη δυνατή εξέλιξη σε ότι αφορά την Ελλάδα και την σταθερότητα στην περιοχή, καθώς είναι φανατικός ανθέλληνας και απέχει από την κεμαλική αντίληψη, υιοθετώντας ιδιαίτερα τυχοδιωκτικές θέσεις σε ότι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.
Οπωσδήποτε η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν τελειώνει με την τοποθέτηση του πρώτου ισλαμιστή στην ηγεσία του στρατεύματος και είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμα, αφού είναι ζητούμενο πως θα δεχθούν οι ένοπλες δυνάμεις έναν στρατιωτικό ηγέτη που ηγείτο ενός παραστρατιωτικού σώματος.
------------------------------------------------------------------------------------------
(Αρχικό κείμενο): Στα άκρα οδεύει η σύγκρουση των στρατιωτικών με την κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία με την ομαδική παραίτηση της ηγεσίας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πριν λίγη ώρα.
Είναι η δεύτερη μείζονα κρίση μέσα σε τρεις μήνες, μετά τη ματαίωση των ασκήσεων Efes Pilsen και Deniz Gordu, αλλά αυτή τη φορά είναι ασύκγριτα πιο σοβαρή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι στρατιωτικοί ηγέτες των Τουρκικών ΕΔ φέρονται να υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, λόγω της αδυναμίας του στρατού να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών οι οποίες τις τελευταίες εβδομάδες έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική: Η αιτία είναι ότι συγκρούονται μετωπικά με την πολιτική ηγεσία, με συνέπειες που δεν είναι ακόμη δυνατό να προδιοριστούν και για την Ελλάδα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν επιστρέφει στην Άγκυρα από την Κωνσταντινούπολη όπου βρισκόταν.
Ο Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής Νετζντέτ Οζέλ στις 7.20 ώρα Ελλάδος, συναντήθηκε με τον Ερντογάν και εν συνεχεία πήγε στο προεδρικό μέγαρο Τσάνκαγια για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιούλ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οζέλ είναι ο μόνος στρατηγός που δεν παραιτήθηκε απο την ηγεσία και ίσως αναλάβει και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την ηγεσία του Στρατού.
Την αρχή των παραιτήσεων την έκανε ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Κοσάνερ ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του στον πρωθυπουργό.
Αργότερα υπέβαλαν τις παραιτήσεις του ο αρχηγός του Στρατού Ερντάλ Τζειλάνογλου, ο αρχηγός του Ναυτικού Εσρέφ Ουγούρ Γιγίτ και ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας Χασάν Ακσάϊ.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και ενδείξεις οι στρατιωτικοί ηγέτες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση του Κοσάνερ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρόεδρο Αμντουλάχ Γκιούλ. Στη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο, ο Κοσάνερ ζήτησε να σταματήσουν οι συλλήψεις των ανώτατων στρατιωτικών με τις κατηγορίες για συμμετοχή στο σχέδιο συνωμοσίας Βαριοπούλα.
«Έχει μπει στη φυλακή το 10% της ηγεσίας του ενόπλων δυνάμεων. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό» φέρεται να έχει δηλώσει ο Κοσάνερ στον Ερντογάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αφορμή που έφερε την σύγκρουση στα άκρα ήταν η απόφαση να συλληφθούν άλλοι 20 ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικο. Ο Κοσάνερ αντέδρασε και απαίτησε να σταματήσουν οι συλλήψεις και όταν ο Ερντογάν δεν υποχώρησε o στρατηγός παραιτήθηκε.
Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβούλιο που θα αποφασίσει τις εν συνεχεία αλλαγές στην ηγεσία του Στρατού.
Πάντως σήμερα, το 13ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης έκανε δεκτό το κατηγορητήριο του εισαγγελέα σχετικά με την υπόθεση της δημιουργίας ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, με σκοπό την αντικυβερνητική προπαγάνδα. Ο διοικητής της "Στρατιάς Αιγαίου" (4η στρατιά) στρατηγός Νουσρέτ Τάσντελερ και ο πρώην αρχηγός της 1ης Στρατιάς στρατηγός ε.α Χασάν Ιγσίζ, είναι μεταξύ των 22 εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών που κατηγορούνται.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα οι εντολές που έχουν δοθεί από την πολιτική ηγεσία στα Επιτελεία είναι "Να μην αντιδράσουν έναντι της οποιασδήποτε πρόκλησης γιατί θα πρόκειται περί οργανωμέης προβοκάτσιας". Δηλαδή οι κανόνες εμπλοκής θα αφερμοστούν μόνο σε ακραία περίπτωση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι εξελίξεις στην Τουρκία απαιτούν επαγρύπνηση


Οι παραιτήσεις στην στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας προκαλούν εύλογη ανησυχία καθώς έχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας πληροφορίες για θερμό επεισόδιο στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολουθεί ανάλυση του Σταύρου Καρκαλέτση *
Όταν πριν λίγα χρόνια ο Αμπντουλλάχ Γκιούλ ρωτήθηκε για την σχέση στρατιωτικών-πολιτικών στην Τουρκία, είχε πει: ΄΄Μη δίνετε σημασία στα όσα λέγονται, στην Τουρκία στρατός και πολιτικοί είμαστε δεμένοι όπως το κρέας με το κόκκαλο΄΄.


Αυτό που παρέλειψε να διευκρινίσει τότε ο Γκιούλ, και που εξηγεί την τωρινή κρίση στην Άγκυρα, είναι στο που συνίσταται το δέσιμο αυτό. Παντού, στα πάντα; Προφανώς όχι, αλλιώς το ειδύλλιο στρατογραφειοκρατίας και πολιτικών ελίτ στην Τουρκία θα ήταν σήμερα γάμος και όχι σκοτωμός.
Αυτό που εννοούσε ο Γκιούλ, και το έχουν καταλάβει όλοι πλην κάποιων τουρκολιγούρηδων στην Αθήνα, είναι πως οι Τούρκοι είναι ΄΄κρέας και κόκκαλο΄΄ στην εξωτερική τους πολιτική, στον αρρωστημένο νεο-οθωμανικό μεγαλοιδεατισμό τους. Εκεί ναι, συμφωνούν! Τα ίδια ΄΄οράματα΄΄ έχουν για Αιγαίο και Κύπρο στρατιωτικοί και πολιτικοί στην Άγκυρα. Την ίδια στοχοθεσία.
Εκεί που διαφοροποιούνται και συγκρούονται με αποκορύφωμα τις ΄΄παραιτήσεις΄΄ της ηγεσίας του στρατού, είναι στο μοίρασμα της εξουσίας, στο πως θα διατηρήσουν καθένας από τους δύο πόλους τα μερίδια ισχύος και επιρροής. Οι, όντως μεγάλες, διαφορές ισλαμιστών και στρατού, αρχίζουν και τελειώνουν στα της εσωτερικής διακυβέρνησης, στο πως θέλουν την Τουρκία.
Το σύνδρομο του επεκτατισμού όμως, τους διατηρεί όλους σε παθογόνο εγρήγορση και ανθελληνική έξαρση. ΄΄Ήρεμους΄΄ και ΄΄ακραίους΄΄.
Πρόσεξε κανείς την θριαμβευτική επάνοδο στη Βουλή του Εθνικιστικού Κόμματος του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, του πολιτικού μανδύα των Γκρίζων Λύκων; Θυμάται κανείς πως ο Μπαχτσελί ήταν ένας από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους στην κυβέρνηση, η οποία είχε υπουργό Εξωτερικών τον μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ; Δηλαδή όταν ο τότε ΥΠΕΞ της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου χόρευε ζεϊμπέκικο με τον Τζεμ, στην κυβέρνηση εκείνη μετείχε και η πολιτική έκφραση των Γκρίζων Λύκων.
Καλό είναι, όσοι τρέφουν αυταπάτες ότι ο ισλαμιστής Ερντογάν θα είναι πιο ΄΄καλός΄΄ με την Ελλάδα, την Κύπρο και τους Έλληνες από ό,τι ήσαν οι κεμαλιστές στρατηγοί, να ξυπνήσουν και να απομακρυνθούν από την εθνική λοβοτομή που πάσχουν.
Οι ΄΄light΄΄ ισλαμοδημοκράτες του Ερντογάν και του Γκιούλ είναι εξ’ ίσου επικίνδυνοι για την ελληνική εθνική ακεραιότητα, όσο και οι αντίπαλοί τους στρατηγοί. Και όταν λέμε ελληνική εθνική ακεραιότητα, εννοούμε τα πάντα που βρίσκονται μεταξύ Ορμένιου (Έβρος) και Παραλιμνίου (Κύπρος).
Για όσους επιμένουν στις αυταπάτες, θυμίζω τις αυτοκρατορικές μετεκλογικές δηλώσεις Ερντογάν: ΄΄Σήμερα νίκησε τόσο η Κωνσταντινούπολη, όσο και το Σαράγεβο, τόσο η Σμύρνη όσο και η Βηρυττός, τόσο η Άγκυρα όσο και η Δαμασκός… η Ραμάλλα, το Ναμπλούς, η Τζενίν, η Δυτική Όχθη (δηλαδή οι Παλαιστίνιοι), κέρδισαν όσο και το Ντιγιαρμπακίρ….΄΄.
Ο Ερντογάν θεωρεί δηλαδή την Τουρκία τον νταβατζή των μουσουλμάνων της Βαλκανικής και της Μέσης Ανατολής .
Θυμίζω τον θεωρητικό του νέο-οθωμανισμού, Νταβούτογλου: ΄΄Οι περιοχές της Ροδόπης και της Θράκης θα αποτελέσουν πάλι μία ενότητα. Παλιότερα η Ανδριανούπολη, η Θεσσαλονίκη, η Κομοτηνή, η Φιλιππούπολη ζούσαν όλες μαζί. Πάλι έτσι θα γίνουν...΄΄.
Τελευταίο κρούσμα τα όσα δήλωσε στην κατεχόμενη Κύπρο ο Ερντογάν (ακόμα και για πυρηνικό εργοστάσιο στη βόρεια Κύπρο μίλησε), την ώρα που οι αφελείς των Αθηνών πρόσμεναν δηλώσεις για …επιστροφή της Αμμοχώστου (!!!).
Οι μέρες είναι πονηρές και διπλά επικίνδυνες. Κανείς δεν ξέρει αν, που και πως θα εξαχθεί η κρίση. Η τουρκική πολεμική μηχανή ισχυροποιείται διαρκώς, το χάσμα με την ελληνική αποτρεπτική ισχύ διευρύνεται. Ο Ερντογάν έχει θέσει συγκεκριμένο στόχο και το διατυμπανίζει: Έως το 2023 η Τουρκία να παράγει μόνη της το 90% του πολεμικού υλικού που χρειάζεται.
Μπορεί αυτή την ώρα να ΄΄σκοτώνονται΄΄ στην Άγκυρα, απέναντι όμως στον Ελληνισμό, οι Τούρκοι παραμένουν ΄΄κρέας και κόκκαλο΄΄. Και το χειρότερο: Γνωρίζουν πως απέναντι έχουν έναν ψοφοδεή αντίπαλο σε πολιτικό επίπεδο, που τρέμει τα επόμενα Ίμια.
Αυτή την ώρα, η μόνη αποτροπή σε τυχόν εξαγωγή της τουρκικής κρίσης, είναι οι ΄΄αντιπαραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι΄΄, οι Έλληνες αξιωματικοί, οι ένοπλες δυνάμεις. Η όποια εναπομείνασα ισχύς στην ελληνική αμυντική αποτροπή, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ΄΄αντέχει΄΄ και μπορεί να αντιμετωπίσει τυχοδιωκτισμούς των απέναντι. Αυτή την ώρα, εγρήγορση και επαγρύπνηση, πριν βρεθούμε μπροστά σε απρόοπτες εξελίξεις.
Η ιστορία μας, έχει αποδείξει πως ξέρουμε κι εμείς από ΄΄κρέας και κόκκαλο΄΄. Με τη διαφορά πως εμείς, έχουμε και αίμα στις φλέβες. Και ο νοών νοείτω…
*πρόεδρος ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. (www.elkeda.gr)

greeknation.blogspot.com

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ,ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ

 
Η πλέον χαρακτηριστική φωτογραφία της σύγχρονης Ελλάδας,τραβηγμένη σήμερα στην Άρτα:

Όχι,δεν είναι μια γραφική εξαίρεση ο σκυλοπασόκος με τη σημαία:Αποτελεί μόνο ένα ελάχιστο μέρος των ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ κομματικών στρατών,που συντηρούνται ακόμα αδιάκοπα,ενώ όλα καταρρέουν.

Και βέβαια,δεν.....
αναφερόμαστε μόνο στο Πασοκ:Όλα τα κόμματα έχουν τους ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ τους και ρουφιάνους-μπράβους με κοστούμια ή χωρίς που φυλάνε τους ΠΡΟΔΟΤΕΣ πολιτικάντηδες.http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

makedonia-is-greece.blogspot.com

ΑΝΑΞΙΟΙ ΕΠAΝΑΣΤΑΣΗΣ

   


Του Βασίλη Ν. Τριανταφυλλλίδη
(Χάρρυ Κλυνν)

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «H ανάγκη σοβαρής περιφερειακής και παγκόσμιας διακυβέρνησης γίνεται αίτημα της εποχής»

Είμαστε Έλληνες ρε;

Πείτε μου τι στο διάολο είμαστε και ανεχόμαστε αυτόν τον αρχιηλίθιο, αυτό το πολιτικό ξέρασμα, αυτό το σκατό, να μας πουλάει ως φτηνιάρικο εμπόρευμα δεκάρας στους πάγκους των τοκογλύφων, να μας υβρίζει, να μας εκβιάζει, να μας απειλεί, να μας ξευτελίζει, να μας προκαλεί…
Έχουμε μέσα μας αίμα; Μας έχει απομείνει στάλα φιλότιμου, ευθιξίας  και παλικαριάς;


Αφού είμαστε ανάξιοι πραγματικής επανάστασης, ανίκανοι να εξεγερθούμε και να στείλουμε στο διάολο το προδοτικό σινάφι του αρχισυνωμότη πράκτορα της παγκοσμιοποίησης, προτιμότερη είναι η ομαδική αυτοκτονία από τον καθημερινό θάνατο και εξευτελισμό…

Ναι ρε… Απομεινάρια Ελλήνων είμαστε, θρασύδειλα ανθρωπάκια της ξευτίλας και της καρπαζιάς έτοιμοι να συμβιβαστούμε έναντι πινακίου φακής με τον βιαστή μας!
Διεφθαρμένα ανθρωπάκια που φτάσαμε στην εσχατιά της ανυποληψίας, γιατί ενώ τα μάτια μας πιστεύουν μόνο αυτά που βλέπουν, τα αυτιά μας ακούνε μόνο αυτά που τους υπόσχονται…
Αυτό το γελοίο πλαδαρό ιδεολογικό μίασμα, αυτή η μάστιγα που λέγεται Γ.Α. Παπανδρέου  είχε το σθένος, με τις πλάτες των ξένων βέβαια, να εφαρμόσει στην ψύχρα πολιτικές και πρακτικές  που δε θα αποτολμούσε ούτε κατά διάνοια εφαρμόσει άλλος πολιτικός.
Αυτό το σίχαμα ξεδιάντροπα πλέον τάσσεται αναφανδόν υπέρ της παγκοσμιοποίησης και έχει το θράσος δημόσια και με κάθε ευκαιρία να το διαδηλώνει!


Αυτό το άδειο τσουβάλι έχει την ψυχή να μας προγκίζει κι εμείς, κότες λειράτες, αναλωνόμαστε σε απεργίες εκτονωτικού χαρακτήρα, πορείες του κώλου, γιαουρτοεκτονώσεις, συζητήσεις «στα λόγια να βρισκόμαστε» και  εξατμισμένες πλατειοσυνάξεις αγανακτισμένων στα λόγια… και σφάξε μας Πασά μου να αγιάσουμε!
Πάρτε τις πέτρες ρε, αρπάξτε στειλιάρια, τούβλα, αγκωνάρια και οτιδήποτε άλλο βρεθεί μπροστά σας και πλακώστε τους…

Η βία θέλει βία και το αίμα – αίμα ρεεε…

Και η άγρια βιασμένη από τους ιθαγενείς κλέφτες πολιτικούς και τους διεθνείς τοκογλύφους…. Η αποτρόπαια σφαγμένη από τη «σοσιαλιστική» μάχαιρα του αρχιμειοδότη, Πατρίδα… ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ….
ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ…


Βασίλης Ν. Τριανταφυλλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)

ΠΗΓΗ harryklynn