Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Προσοχή: Η Ελλάς , προ ενός λίαν πιθανού πολέμου ...


Αγαπητή Έσχατη Γραμμή Ανάσχεσης,


Σου στέλνω τον παρακάτω σύνδεσμο από ένα φόρουμ που γράφονται πολλά, άλλοτε σωστά και άλλοτε λάθος.
http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1372721/pg1
το νήμα αυτό το ξεκίνησε κάποιος από Ελλάδα που μάλλον έχει σχέση με τον στρατό, δεν ξέρω αν είναι ξένος ή Έλληνας αφού μάλλον έχει σχέση με την Σούδα και αναφέρεται με κωδικούς που έχουν σχέση με τον 5ο και 6ο στόλο όπως αναφέρει κάποιος αμερικανός αναγνώστης που είχε κάνει θητεία στην Σούδα. Αν δεις στην 6η σελίδα ( http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1372721/pg6#22679709 ) τον ρώτησα για το τι μέλει γενέσθαι για την Ελλάδα μας και μου απαντάει πως πρέπει να περιμένουμε εχθροπραξίες μέσα στο Μάρτιο ή το αργότερο μέχρι Ιούλιο και πως την γλυτώσαμε τον Φεβρουάριο με κάποιες αφανείς κινήσεις. Τα μηνύματα που δημοσιεύει είναι σχεδόν real time από τις πηγές του όπως λέει και ο ίδιος. Μου είπε επίσης πως πρέπει να ετοιμαστούμε εμείς και δεν πρέπει να περιμένουμε κάτι από το κράτος καθότι οι λαθροταλιμπάν θα έχουν κύριο λόγο στα τεκταινόμενα και δεν είναι και σίγουρο πως ο στρατός θα μοιράσει όπλα. Σε παρακαλώ, αν τα δημοσιεύσεις, να μην βάλεις το email μου για λόγους ασφαλείας.
Σ' ευχαριστώ και ελπίζω τα καλύτερα για σένα, για εμένα, τις οικογένειες μας, τους συμπατριώτες μας και την Πατρίδα μας.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Γ.

esxatianasxesi

VON KASTANIDEN, ΔΙΑΒΑΣΕ...


Ο ρατσισμός είναι το δόγμα που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα (εθνικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά κ.λπ.) προκειμένου να αναγάγει μια ομάδα (κοινωνική, φυλετική, θρησκευτική), ως υπέρτερη άλλων. Το πιο συνηθισμένο είδος ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη (από την αγγλική race = φυλή), – λεγόμενος «ρασιαλισμός», ή εκ της ιταλικής «ράτσα» (razza) ο φυλετικός ρατσισμός.
Δηλαδή μετά την ψήφιση του νέου "αντιρατσιστικού και αντιξενοφοβικού" νόμου του Καστανίδη που στην πραγματικότητα είναι καθαρά αντισυνταγματικός, ανθελληνικός, φασιστικός, χουντικός, ξενολαγνικός και άκρως ρατσιστικός κατά των Ελλήνων και ελληνοφοβικός, θα είμαι παράνομος και θα φυλακιστώ ως ρατσιστής και ξενοφοβικός αν αναφέρω τα παρακάτω καταγεγραμμένα πραγματικά στοιχεία τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια και τα γνωρίσματα του ρατσισμού (πουθενά δεν αναφέρω για φυλετική ανωτερότητα των Ελλήνων);

1)Εγκληματικότητα.Η συντριπτική πλειοψηφία των βίαιων εγκλημάτων (δολοφονίες, βιασμοί, κακοποιήσεις, εμπόριο ναρκωτικών) γίνεται από αλλοδαπούς (αν και αριθμητικά ακόμα είναι λιγότεροι από του Έλληνες). Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτης της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας. (Μια που συστηματικά απαγορεύεται η δημοσίευση νέων μελετών γιατί προφανώς τα νούμερα έχουν αυξηθεί πολύ περισσότερο).


2)Ανεργία. Σε συνολικό εργατικό δυναμικό της χώρας 4,7 εκατομμυρίων τα 2 εκατομμύρια μετανάστες είναι τεράστιο ποσοστό. Όπως βλέπουμε γύρω μας, οι μετανάστες κλέβουν τις δουλειές των Ελλήνων. Π.χ. Στις οικοδομές και στις κατασκευές δημοσίων έργων εργάζονται μόνο μετανάστες.


3)Φοροδιαφυγή, Εισφοροδιαφυγή, Παρεμπόριο, Διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό.Οι μετανάστες πουλούν παράνομα στα πεζοδρόμια ή σε δικά τους καταστήματα μη πληρώνοντας φόρους, εισφορές, δημοτικά τέλη και ΦΠΑ. Και δεν ελέγχονται ποτέ από την εφορία, σε αντίθεση με τα γειτονικά ελληνικά καταστήματα. Ενώ μέρος των εσόδων τους το στέλνουν στις πατρίδες τους.

4)Ανασφάλιστη εργασία.Οι μετανάστες κολλούν στην καλύτερη περίπτωση λίγα ένσημα το χρόνο (τα απαραίτητα για την παραμονή τους) και στην συνέχεια εισπράττουν ταμείο ανεργίας και άλλες παροχές που πληρώνουμε με τους φόρους μας. Επίσης στο μέλλον θα πάρουν σύνταξη (έστω και την ελάχιστη) χωρίς να έχουν πληρώσει ποτέ ούτε ελάχιστο ποσοστό της που φυσικά θα τα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι (η γνωστή κοινωνικότητα).


5)Ιατρική – Νοσοκομειακή περίθαλψη.Χωρίς να πληρώνουν εισφορές απασχολούν γιατρούς και νοσοκομειακά κρεβάτια. Τα έξοδα τα πληρώνουμε όλα εμείς οι Έλληνες φορολογούμενοι, ενώ όταν πάμε στα έκτακτα περιστατικά των Νοσοκομείων πρέπει να περιμένουμε σε τεράστιες ουρές μια που 9 στους 10 που περιμένουν εκεί είναι μετανάστες.


6)Απασχόληση Δημοσίων φορέων και Χρήση Δημόσιας περιουσίας.Οι αλληλεπίδραση 2 εκατομμυρίων μεταναστών για διάφορα θέματά τους π.χ. Αποτροπή εισόδου στη χώρα, πράσινη κάρτα (αφού έρθουν και καταγραφούν), αιτήσεις νομιμοποίησης, σχολεία για τα παιδιά τους, πρόληψη, εκδίκαση και τιμωρία παραβατικής συμπεριφοράς, φυλακές και προσωπικό απαιτεί δημόσιους υπαλλήλους και υπηρεσίες που πληρώνουμε με τους φόρους μας. Επίσης ζητούν με τους φόρους μας να τους χτίζουμε τζαμιά.

7)Γκετοποίηση, Συμμορίες, Φανατισμός, Καταστροφές.Οι λαθρομετανάστες είναι γκετοποιημένοι, θρησκευτικά και εθνικά φανατισμένοι, με διάφορες αφορμές κατεβαίνουν όλοι με τσεκούρια και σπαθιά και κάνουν καταστροφές σε μαγαζιά αλλά και τραυματίζουν όποιον βρεθεί το δρόμο τους. Οργανωμένοι σε συμμορίες βιάζουν, κλέβουν και σκοτώνουν.

8)Κίνδυνος για την δημόσια υγεία.Ασθένειες που εξαφανίστηκαν στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια τώρα μας τις φέρνουν ξανά οι μετανάστες. Οπότε πέρα από τον άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία, οποιαδήποτε ιατρική πρόληψη πέρα του ότι είναι δύσκολο να επιτευχθεί πάλι θα πρέπει να πληρωθεί με τους φόρους μας.

9)Κίνδυνοι για την Παιδεία και την ασφάλεια των παιδιών μας.Λόγο του μεγάλου ποσοστού αλλοδαπών μαθητών το επίπεδο της διδασκαλίας έχει πέσει σε χαμηλά επίπεδα. Τα παιδιά των μεταναστών δημιουργούν σχολικές συμμορίες και κακοποιούν Ελληνόπουλα. Σε κάποια σχολεία μάλιστα τα Ελληνόπουλα είναι μειοψηφία και εντελώς απομονωμένα. Όταν ένας αλλοδαπός μαθητής χτυπήσει ελληνόπουλο σε οποιαδήποτε παρατήρηση από Έλληνα τα ίδια ή οι γονείς τους μας κατηγορούν για ρατσιστές.

10)Απώλεια ελέγχου της χώρας – Αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος.Με την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων:
Παράνομη είσοδος στη χώρα - Σύλληψη (αλλά όχι απέλαση) και απελευθέρωση μετά από λίγες ημέρες - Παραμονή στην χώρα και αίτηση νομιμοποίησης ή ασύλου - Απόκτηση άδειας εργασίας - Νομιμοποίηση και δικαίωμα ψήφου.
Αυτό κάνει τους πολιτικούς να τους υπολογίζουν, οπότε οι κυβερνήσεις θα παίρνουν συνεχώς φόρους από εμάς και θα δίνουν οικονομικές παροχές σε αυτούς για κοινωνικούς (ψηφοθηρικούς) λόγους.


11)Εθνικοί λόγοι.Με δεδομένου ότι έρχονται συνεχώς λαθρομετανάστες που θα νομιμοποιηθούν κάποτε όπως έγινε κατά περιόδους με αυτούς που ήρθαν παλαιότερα, και με δεδομένο ότι κάνουν περισσότερα παιδιά από εμάς κάποια στιγμή θα είναι πλειοψηφία και θα καθορίζουν εντελώς τις τύχες μας ενώ σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία ή με άλλη γειτονική χώρα δεν νομίζω να συνταχθούν με το μέρος μας και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα συνταχτούν με την μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα ή θα δημιουργήσουν δική τους εθνική. Οπότε σε τέτοια περίπτωση θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε εχθρό εκ των έσω και ίσως εμπλακούμε σε εμφύλιο πόλεμο (Π.χ. Γιουγκοσλαβία).
Στην απλούστερη δε των περιπτώσεων που δεν συμβεί τίποτα από τα παραπάνω, δεν αποκλείεται να ανατινάζονται μέσα σε κτίρια, τρένα, αεροπλάνα ή λεωφορεία για π.χ. Θρησκευτικό ή Εθνικό λόγο όπως η συμμετοχή των Ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Έτσι ακριβώς έγινε σε Αμερική, Αγγλία, Ισπανία …
Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί πρέπει να ανάψουμε την φωτιά μόνοι μας και να επιτρέψουμε την κατάληψη της χώρας μας από αλλοδαπούς κάτι για το οποίο σκοτώθηκαν χιλιάδες Έλληνες σε όλη την διάρκεια της ιστορίας μας για να το αποτρέψουν.

Χωρίς ίχνος ρατσισμού και σύμφωνα με την πραγματική έννοια της λέξης ή διάθεσης υποτίμησης των λαών και των πολιτισμών που προέρχονται οι μετανάστες, και με καθαρά λογική σκέψη σχετικά με το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών που έχω αναλύσει παραπάνω, καταλήγω:


Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και κανένας νόμος πουλημένων και νεογενίτσαρων πολιτικών δεν μπορεί να το αλλάξει.

ygro-pyr

Ποιοι διακινούν σενάρια ισλαμικής εξέγερσης στην Αθήνα;


Αυξάνονται διαρκώς εκτιμήσεις και δημοσιεύματα που αφορούν στο ενδεχόμενο ισλαμικής εξέγερσης στην Αθήνα, από την διαρκώς ογκούμενη ομάδα των λαθρομεταναστών...Αυτή τη φορά είναι το think tank «analyst network», με ειδίκευση σε θέματα τρομοκρατίας, το οποίο (όπως αποκάλυψε πρώτο το μπλογκ «U Demand») παρουσίασε τη μελέτη η οποία καταγράφει τη δημοφιλία του σεναρίου που θέλει «ισλαμική εξέγερση σε κάποια χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με την έρευνα, που είδε το φως της δημοσιότητας στις 30 Ιανουαρίου 2011, στην Αθήνα υπάρχουν ήδη 3.000 περίπου μουσουλμάνοι, οι οποίοι διατηρούν σχέσεις με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (NGO), οι οποίες επιθυμούν να εντάξουν το Ισλάμ στη ζωή του Έλληνα, όχι απλά ως μια θρησκεία την οποία ασπάζονται χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν συρρεύσει στη χώρα, λόγω της πολυετούς – παντελούς απουσίας κυβερνητικής πολιτικής, αλλά ως πολιτικό κίνημα. Σε αυτούς θα πρέπει αν προστεθούν άλλοι 5.000 περίπου ριζοσπαστικοποιημένοι Ισλαμιστές στην Αθήνα! Και μάλιστα ότι άλλοι ελέγχονται από διεθνή δίκτυα εξτρεμιστών, άλλοι από ξένες μυστικές υπηρεσίες και άλλους «ανεξάρτητους», οι οποίοι όμως επίσης διαπνέονται από τα νάματα του ριζοσπαστικού Ισλάμ.
Στο δημοσίευμα του προαναφερθέντος μπλογκ αναφέρεται και ότι τον Δεκέμβριο του 2008, κάποιοι εκ των συλληφθέντων στις ταραχές ανέφεραν στις αρχές ότι είχαν πληρωθεί για να συμμετάσχουν, χωρίς να διευκρινίσουν το ποιοι είχαν ενδιαφέρον ώστε να αναζητούν ταραξίες που θα συμμετείχαν στα επεισόδια στην Αθήνα. Τον Μάιο του 2009 είχαν γίνει επίσης επεισόδια με αφορμή το υποτιθέμενο κάψιμο του Κορανίου, το οποίο και αποδείχθηκε «καραμπινάτη» προβοκάτσια, αφού κάτι τέτοιο ουδέποτε είχε συμβεί.
Το σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι, ότι ασχέτως του ποιοι διακινούν τέτοια σενάρια ή εάν όντως συνιστούν απειλή ή όχι για την ελληνική κοινωνία, τις «κερκόπορτες» τις ανοίγουμε μόνοι μας, μέσω της πολυετούς αδιαφορίας και του ωχαδερφισμό μας...


defencepoint

Οι αρχή της κατάρρευσης της Ελλάδος, μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω...!


Γράφει ο Dr Nielsen Knudsen
Διαβάστε και αφυπνισθείτε ραγιάδες...!
Η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή ώστε η οικονομική σας κατάρρευση συνδέεται άμεσα με τον εθνικό κίνδυνο που θα καταλήξει σε ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ της Ελλάδος. Οι ΗΠΑ, με τους πράκτορες της 5ης Φάλαγγος κηρύσσουν την «Νέα Τάξη», η Τουρκία (ευνοουμένη του Ομπάμα) κηρύσσει την θεωρία του ζωτικού χώρου. Kαι oι δύο αυτές νέες λέξεις είναι η παλιά ευρεσιτεχνία του Χίτλερ. Οι ΗΠΑ, με φερέφωνο τον πράκτορα και συμπατριώτη τους, ονειρεύονται «Παγκόσμια Κυβέρνηση»,την παλιά ευρεσιτεχνία της 3ης Διεθνούς του Στάλιν.
Η 5η Φάλαγγα του Χίτλερ έχει δώσει την θέση της στην 5η Φάλαγγα της «Νέα Τάξης», της 4ης Διεθνούςπου λέγεται τώρα «Παγκόσμια Κυβέρνηση» που ο Πρωθυπουργός σας «με αμερικάνικη καρδιά» την θέλει ...«γρήγορα»! Ο ρους της Ιστορίας σήμερα είναι μολυσμένος με τον ιό (virus) της βλακείας των μηδαμινών «ηγετών» που στον πυρετό της αρρώστειας τους βλέπουν νοσηρές, φασιστικές, οπτασίες υποδουλώσεως των λαών. Η Κεντρική Ευρώπη το ξέρει, ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;
Για σας η πρώτη ένεση έγινε με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σας κοιμήσει πριν από την μεγάλη εγχείρηση.
Ερωτήσατε στην Βουλή σας ΓΙΑΤΙ το ακριβές αντίγραφο του Μνημονίου που σας επεβλήθη δεν εφαρμόζεται σε καμία άλλη χώρα που μπορεί να έχει και μεγαλύτερο χρέος από την χώρα σας;
ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
Είναι σήμερα οι δειλοί που θέλουν να ρίξουν το βάρος για την καταστροφή σας «στην προηγούμενη κυβέρνηση που λιποτάκτησε». Νομίζουν τον ελληνικό λαό ηλίθιο να πιστεύει ότι τόση ολοκληρωτική κατάρρευση και εξουθένωση ενός Έθνους μπορεί να επιτελεσθεί μέσα σε δύο ή τρία χρόνια.
ΟΜΩΣ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΡΙΝ.
Πρέπει να ανατρέξουμε στην πολιτική που εφήρμοσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ΕΜΙΜΗΘΗ ο λεγόμενος «ΕΘΝΑΡΧΗΣ» σας. Γιατί; Διότι οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
ΔΗΛΑΔΗ:
Η Ελλάς, από το 1953 έβαινε σίγουρα στο να καταστεί μεγάλη οικονομική δύναμις.
Επί μία 20ετία (1953-1973) υπήρχε ετήσια αύξηση του ΑΕΠ 8%
Επί μία 20ετία υπήρχε ετήσια αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%
Αυτή η πρόοδος όπου όλοι στην Ευρώπη μιλούσαμε για το «ελληνικό οικονομικό θαύμα» ανησύχησε την Αμερικανική κυβέρνηση. Γιατί; Διότι αν η Ελλάς είχε γίνει οικονομική δύναμη στην ξηρά, όπως ήταν στην θάλασσα, θα ήταν αδύνατη η νοσηρή επιρροή των διαφόρων Πιουριφόϊ. (Ή μήπως δεν ξέρετε ότι το βαθύ κράτος σήμερα βρίσκεται μέσα στους τοίχους της Αμερικανικής πρεσβείας;). Οι λόγοι του παμπάλαιου «Ανατολικού Ζητήματος» ακόμη σας βαρύνουν. Η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδος έπρεπε να σταματήσει.
Η πρώτη κίνηση άρχισε με τον «ΕΘΝΑΡΧΗ» που θέλησε να μιμηθεί τα διατεταγμένα από το βαθύ Αμερικανικό κράτος συνθήματα του εξ Αμερικής ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Η δίωξη των Ανδρεάδη και Νιάρχου, ο εκφοβισμός του κεφαλαίου των επενδυτών, η §3 του άρθρου 106 του Καραμανλικού Συντάγματος, ήταν η πρώτη εκδήλωση για τα σχέδια και τους σκοπούς της «Νέας Τάξης».
Αποτέλεσμα άμεσο: πτώση του ΑΕΠ στο 3,5% και ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤ. ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ στο 0,6% (προσέχτε Έλληνες, από το 10% στο 0,6% !).
Στην Ευρώπη ακούσαμε το πρώτο σύνθημα «ούτε δραχμή πλέον για επένδυση στην Ελλάδα». Παράλληλα οι κραυγές του Ανδρέα Παπανδρέου ενάντια στο «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» και στο «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο» και το «ενάντια στο μεγάλο και ντόπιο ξένο κεφάλαιο». Αυτό σημαίνει το 0,6%!
Ποιός είχε το βαθύ συμφέρον από την διατεταγμένη αυτή πολιτική του Ανδρέα Παπανδρέου; Όχι βέβαια ο Έλληνας εργάτης. Αλλά βέβαια η Αμερικάνικη πολιτική – ή μήπως, Έλληνες, δεν το βλέπετε αυτό που ΞΕΡΟΥΜΕ στην Ευρώπη; Όταν το ΠΑΣΟΚ πήρε την εξουσία το 1981, υπήρξε πτώση του ΑΕΠ στο 1,5% (!!), με τις Ιδιωτ. επενδύσεις στάσιμες στο 0,6%. Και αρχίζει το ξήλωμα ΚΑΘΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ.
Η Ελλάς που εξήγαγε ψυγεία στην Γερμανία απέμεινε να παράγει μόνο γιαούρτια (και αυτά με ...εισαγόμενο γάλα).
Και ακολούθησε η μεγάλη ευρεσιτεχνία του μεγάλου οικονομολόγου Ανδρέα Παπανδρέου, αμέσως. Από το 1981. Ποιά ήτανε; Η θριαμβευτική επιτυχία του «Τσοβόλα δωσ-τα όλα». Ποιά «όλα»; Τα δανεικά. Το δημόσιο χρέος, από 700 εκατ. Δολάρια που το άφησε η Χούντα έφτασε σήμερα με γεωμετρική πρόοδο τα 400 (περίπου) δισεκατομμύρια Ευρώ!
Θρίαμβος του πολιτικαντισμού. Δανείσου και Μοίραζε χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς. Αυτή η μοιρασιά ήταν η μεγαλοφυής έμπνευση του οικονομολόγου που εξασφάλισε θέση Σουλτάνου στον πολιτικό βίο της χώρας σας. Συστηματική αποβιομηχάνιση με παράλληλη δαιμονοποίηση του επενδυτικού κεφαλαίου και παράλληλη αυθαιρεσία των εργατοπατέρων σας που νομίζουν ότι «βοηθούν» τον εργάτη ενώ είναι αυτοί που τον κατέστρεψαν. Αυτοί που διώχνοντας το επενδυτικό κεφάλαιο δημιούργησαν την ανεργία. Πόλεμος κατά της Πεσινέ, εκδίωξη της Πιρέλλι (προς την Τουρκία), Σόγιας (προς την Μάλτα), αμόκ ενδυναμούμενο από το ΠΑΣΟΚ «ενάντια στο μεγάλο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο», παροχές για άγρα ψήφων με διαρκώς αυξανόμενο δανεισμό.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Είναι τυχαία όλα αυτά ή είναι καθοδηγούμενα; ΠΟΙΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ; Ποιός δολοφονεί το εθνικό φρόνημα του λαού; Και τώρα, ποιός ωφελείται; Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ.
Το προσκείμενο στην Αμερικανική κυβέρνηση περιοδικό Stratfor σας το λέει κατάμουτρα: «η Ελλάς δεν έχει καμμία γεωστρατηγική θέση για την Δύση και συνεπώς ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ».
Συνεπώς, είστε η μόνη χώρα που καταδικάστηκε στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Ο Αμερικάνος πρωθυπουργός σας, έκανε ...«σκληρή διαπραγμάτευση» ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΑΝΩΘΕΝ με σαφείς σκοπούς. Κατάφερε με τον μαθητευόμενο μάγο, άπειρο και ανώριμο, Υπουργό της Οικονομίας να σας επιβάλει το καπέλο του ΔΝΤ.
Τώρα, λέγει ο Πρωθυπουργός σας, «πρέπει να βιαστούμε για την Παγκόσμια κυβέρνηση». Και, αφού διώξατε τους μεγάλους Έλληνες επενδυτές τρέχει να βρει επενδυτές στην... Τουρκία!
Όνειρο καμουφλαρισμένου φασισμού και υποτέλειας ενός ηλιθίου.
Αυτή είναι η ανατομία του εγκλήματος που διέπραξε ο πολιτικός κόσμος εναντίον του ελληνικού λαού.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ: Αν όπως σας το λένε δεν έχετε «ούτε φίλους ούτε συμμάχους στην Δύση», τι πρέπει να κάνετε; Σας το είπε ο Θεοδωράκης: ή γινόσαστε Ήρωες ή ραγιάδες.
ΕΛΛΗΝΕΣ: η Ευρώπη σας θέλει πάντα Ήρωες. Αν δεν έχετε φίλους και συμμάχους στην Δύση ψάχτε τους εκεί που υπάρχουν και σας έχουν ανάγκη. Ψάχτε τους στον ιστορικό (για σας) Βορρά και στην μεγάλη ανερχόμενη δύναμη της Ασίας. Αλλά αυτό θέλει τόλμη που η πολιτική σας ηγεσία δεν την έχει, διότι δεν τολμά κανείς να απαλλαγεί από τα ταμπού της υποτέλειας. Άρα;

ellinikiafipnisis

illuminati ανάποδα itanimulli. Που μας οδηγεί άραγε αν βάλουμε και ένα com στο τέλος;;;; Τυχαίο;


Όλοι μας γνωρίζουμε, ή έχουμε ακούσει το όνομα illuminati
Πάρτε αυτή την "όμορφη" λεξούλα και γράψτε την ανάποδα.
Θα σας βγάλει την λέξη itanimulli
...Προσθέστε τώρα μπροστά από τη παραπάνω λέξη το www. και στο τέλος αυτής το .com ώστε να φτιάξουμε μια διεύθυνση :

Βάλτε αυτή τη διεύθυνση στον browser σας και πατήστε Enter
Για να δούμε που θα σας πάει ...........Τυχαίο !!!;;;

Γ.Μ.

hellenicrevenge

Προετοιμαστειτε , κατι κακο μας ετοιμαζουν τα καθαρματα και θα ειναι ξαφνικο για να μην προλαβουμε να αντιδρασουμε


Όποιος μιλήσει πεθαίνει ... Κάτι σοβαρό συμβαίνει ή απλά θέλουν να μας τρομοκρατήσουν ... καλού κακού προετοιμαστείτε ... Νορβηγός πολιτικός προειδοποιεί και δίνει οδηγίες επιβίωσης για το άμεσο μέλλον!

Το γράμμα ενός Νορβηγού πολιτικού, που απεστάλη στους Bill Ryan and Kerry Cassidy του Project Camelot, προειδοποιούσε τους απλούς πολίτες για τους κυνδίνους που διατρέχει η ανθρωπότητα, την περίοδο 2008-2012, αλλά και για τις...
σχετικές & μυστικές προετοιμασίες των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο.
Όπως αναφέρουν και οι Bill Ryan and Kerry Cassidy στη σελίδα τους, δεν έχουμε ατράνταχτα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του νορβηγού πολιτικού, -ο οποίος επώνυμα και μαζί με συνοδευτικό φωτογραφικό υλικό, απέστειλε το παρακάτω γράμμα-, αξίζει να σταθούμε στο ιδιαίτερα σημαντικό μύνημα του, το οποίο, εάν είναι αληθινό, φαίνεται πως μας αφορά άμεσα.


Διαβάστε το γράμμα του πολιτικού:

Είμαι Νορβηγός πολιτικός. Θα ήθελα να μιλήσω σχετικά με πολύ δύσκολα πράγματα που θα συμβούν από το 2008 μέχρι το 2012.

Η νορβηγική κυβέρνηση κατασκευάζει ολοένα και περισσότερες υπόγειες βάσεις και αποθήκες. Όταν ρωτήθηκε, είπε απλά ότι είναι για την προστασία του λαού της Νορβηγίας. Όταν θέλησα να μάθω, πότε πρόκειται να τελειώσουν τα έργα, απάντησαν "πριν από το 2011".

Το Ισραήλ κάνει το ίδιο όπως επίσης και πολλές άλλες χώρες.

Η απόδειξη ότι αυτό που λέω είναι αλήθεια βρίσκεται στις φωτογραφίες που σας έχω στείλει, τη δική μου και όλων των πρωθυπουργών και των υπουργών με τους οποίους συναντιέμαι και είμαι εξοικιωμένος. Όλοι τους γνωρίζουν για τα παραπάνω, αλλά δεν θέλουν να θορυβήσουν το λαό ή να προκαλέσουν μαζικό πανικό.

Ο πλανήτης Χ έρχεται, και η Νορβηγία έχει ξεκινήσει την αποθήκευση τροφίμων και σπόρων στην περιοχή Svalbard της Αρκτικής και στο Βορρά, με τη βοήθεια των ΗΠΑ της ΕΕ και όλων των χωρών γύρω στη Νορβηγία. Θα σώσουν μόνο αυτούς που βρίσκονται στην ελίτ της εξουσίας και εκείνους που μπορούν να συμβάλουν σε μία εκ νέου δημιουργία: δηλ. γιατρούς, επιστήμονες, και ούτω καθεξής.

Οσο για μένα, γνωρίζω ήδη πως πρόκειται να φύγω πριν από το 2012 για να πάω στην περιοχή της Mosjøen, όπου έχουμε μια υπόγεια στρατιωτική εγκατάσταση. Εκεί είμαστε χωρισμένοι σε τομείς: κόκκινο, μπλε και πράσινο. Τα διακριτικά του νορβηγικού στρατιού έχουν ήδη δοθεί και τα στρατόπεδα έχουν κατασκευαστεί εδώ και πολύ καιρό.

Δεν πρόκειται να δώσουν οποιαδήποτε βοήθεια στους ανθρώπους που πρόκειται να μείνουν στην επιφάνεια και θα πεθάνουν μαζί με τους άλλους . Το σχέδιο είναι να υπάρχει ασφάλεια για 2.000.000 Νορβηγούς, ενώ οι υπόλοιποι θα πεθάνουν. Αυτό σημαίνει ότι 2.600.000 άνθρωποι θα αφεθούνστο σκοτάδι δίχως να γνωρίζουν τι να κάνουν .

Όλοι οι τομείς και οι "κιβωτοί" είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους με σήραγγες και διαθέτουν αυτοκινητάμαξες (railcars), με τις οποίες μπορεί να πάει κανείς από τη μία στην άλλη "κιβωτό". Είναι έτσι ώστε να υπάρχει επαφή μεταξύ τους. Μόνο οι μεγάλες πόρτες τους χωρίζουν, ώστε οι τομείς σε κάθε περίπτωση να μην βρίσκονται σε κίνδυνο.

Είμαι πολύ λυπημένος. Συχνά κλαίω μαζί με άλλους που γνωρίζουν το γεγονός, ότι τόσοι πολλοί θα το μάθουν πολύ αργά, και τότε όλα θα έχουν τελειώσει για αυτούς. Η κυβέρνηση λέει ψέματα στον κόσμο από το 1983 μέχρι σήμερα. Όλοι οι μεγάλοι πολιτικοί στη Νορβηγία το γνωρίζουν αυτό, αλλά λίγοι θα το πουν στον λαό και το κοινό - επειδή φοβούνται την περίπτωση, μήπως χάσουν επίσης τις αυτοκινητάμαξες NOAH 12 που θα τους μεταφέρουν στους χώρους της κιβωτού όπου θα είναι ασφαλείς.

Εάν μιλήσουν σε κανέναν, θα είναι σίγουρα νεκροί. Αλλά εγώ δεν ενδιαφέρομαι πλέον για τον εαυτό μου. Η ανθρωπότητα πρέπει να επιζήσει, όπως πρέπει να επιβιώσουν και τα άλλα έμβια όντα. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει.

Όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου έχουν επίγνωση αυτού του γεγονότος και λένε μόνο ότι πρόκειται να συμβεί. Απευθυνόμενος σε όσους μπορούν να σώσουν τον εαυτό τους, τους λέω να προσπαθήσουν να φτάσουν σε υψηλότερα (υψομετρικά) μέρη και να βρουν εκεί ψηλά σπηλιές, όπου μπορούν να έχουν έναν χώρο αποθήκευσης τροφίμων για τουλάχιστον πέντε χρόνια, με κονσερβοποιημένα τρόφιμα και νερό για να αντέξουν για λίγο. Συνειστώνται χάπια για την ακτινοβολία και ειδικές στολές (biosuits), εάν ο προϋπολογισμός σας σας το επιτρέπει.

Για τελευταία φορά λέω, ο Θεός να μας βοηθήσει όλους ... αλλά ο Θεός δεν θα μας βοηθήσει, το ξέρω. Μόνο ο καθένας ατομικά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ξυπνήστε, σας παρακαλώ ...!

Θα μπορούσα να γράψω χρησιμοποιώντας άλλο όνομα, αλλά δεν φοβάμαι τίποτα πια. Όταν γνωρίζει κανείς ορισμένα πράγματα, γίνεται ανίκητος -και τίποτε δεν μπορεί να τον βλάψει όταν γνωρίζει ότι το τέλος έρχεται σύντομα.

Σας διαβεβαιώνω 100% ότι θα συμβούν τα γεγονότα. Υπάρχουν τέσσερα χρόνια περιθώριο για να προετοιμαστεί κανείς για το φινάλε (endgame). Πάρτε όπλα, δημιουργήστε ομάδες επιβίωσης και φροντήστε για ένα μέρος/χώρο όπου μπορείτε να είστε ασφαλείς με τροφή για ένα χρόνο.

Ρωτήστε με οτιδήποτε σχετικά με τη σύνδεση που έχει η Νορβηγία με όλα αυτά και θα απαντήσω, όσο το γνωρίζω. Και κοιτάξτε γύρω σας: κατασκευάζουν παντού υπόγειες βάσεις και αποθήκες. Ανοίξτε τα μάτια σας. Ζητήστε από τις κυβερνήσεις να σας πουν τι χτίζουν. Θα σας πουν "Α, είναι απλώς για την αποθήκευση τροφίμων", και άλλα τέτοια. Σας τυφλώνουν με όλα αυτά τα ψέματα.

Τα σημάδια ξένης (εξωγήινης? ) παρουσίας υπάρχουν επίσης και βλέπω συχνά στην ελίτ νορβηγών πολιτικών, πως δεν είναι αυτό που λένε ότι είναι. Είναι σαν να ελέγχονται σε κάθε σκέψη και σε κάθε λόγο τους. Είναι σαν να τους λένε να κάνουν πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο. Μου είναι σαφές ποιοί είναι, και ποιοι δεν είναι. Μπορείτε να το δείτε στα μάτια τους και στο μυαλό τους.

Να θυμάστε ότι εκείνοι που θα είναι μέσα και γύρω από τις αστικές περιοχές (πόλεις) το 2012 είναι εκείνοι που θα πληγούν και θα πεθάνουν πρώτοι. Αργότερα, ο στρατός θα "αναλάβει" τους υπόλοιπους επιζώντες, έχοντας εντολή να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν, σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αντίσταση στη μεταφορά στα στρατόπεδα, όπου ο καθένας θα πάρει σήμανση με έναν αριθμό και ένα tag.

Επίσης, βλέπω ότι μιλάτε για την Benazir Bhutto στο δικτυακό σας τόπο. Ο θάνατος της ήταν τραγικός. Έχω συναντήσει τη Benazir, όπως βλέπετε. Θα δείτε επίσης από τις φωτογραφίες πως έχω συναντηθεί με μια σειρά από άλλους αξιοσημείωτους πολιτικούς και ηγέτες του κόσμου.

Ο κόσμος δεν θα γνωρίζει τι θα συμβεί μέχρι το τέλος, διότι η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει μαζική υστερία. Τα πάντα θα γίνουν αθόρυβα και η κυβέρνηση απλά θα εξαφανιστεί.

Αλλά εγώ λέω: μην πηγαίνετε σιωπηλά στο σκοτάδι. Λάβετε προφυλάξεις για να είστε ασφαλής με την οικογένειά σας. Ενωθείτε μαζί με άλλους. Εργαστείτε από κοινού για να βρείτε τρόπους για την επίλυση όλων των -πολλών- προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.

Βέβαια ο βουλευτής αυτός "πέθανε ξαφνικά" από ανακοπή καρδιάς τον Απρίλιο του 2010 ... τυχαίο ; Δεν νομίζω !

Τις πληροφορίες στο παραπάνω γράμμα ήρθε να επιβεβαιώσει αργότερα και δεύτερος Νορβηγός.

Τώρα κάντε μια σύνδεση με αυτό :

Όπως αναφέρουν ξένα ειδησιογραφικά πρακτορεία εσπευσμένα ζητήθηκαν 1500 σπόροι πατατας ( από διαφορετικές ποικιλίες )απο Αγρότες του Περού και οι οποίοι απέστειλαν άμεσα στο «θησαυροφυλάκιο της ημέρας της καταστροφής» που βρίσκεται στον αρκτικό κύκλο,προκειμένου να να διαφυλαχθεί το μέλλον των συγκεκριμένων ποικιλιών.

Η εσπευμένη αυτή ενέργεια έχει υποψιάσει τους διεθνής κύκλους οτι οποίοι τις ημέρες αυτές αναζητούν τους λόγους και τα αίτια αυτής της ενέργειας. "Ε'ιμαστε μπροστά σε κάτι σημαντικό ..." αναφέρουν, που λίγοι γνωρίζουν!!!

Προετοιμαστείτε , κάτι κακό μας ετοιμάζουν τα καθάρματα και θα είναι ξαφνικό για να μην προλάβουμε να αντιδράσουμε .


Αν δεν γνωρίζετε , ψάξτε στο διαδύκτιο για οδηγίες επιβίωσης ... δεν έχετε να χάσετε τίποτα .


Είναι σημαντικό όλοι να γνωρίζουν... Τα δικά μας ματιά παραμονεύουν Παντού.

helleniclegion
apocalypsejohn.com

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Τι θα γίνει εάν πτωχεύσουν οι τράπεζες;


Πριν η Ελλάδα υιοθετήσει το ευρώ τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις είχαν μικρή έκθεση στο πιστωτικό ρίσκο, καθώς από τη μία η ‘νοοτροπία’ της υπέρμετρης δανειοδότησης ήταν ξένη προς το μέσο Έλληνα πολίτη και από την άλλη τα επιτόκια ήταν υψηλά και οι τράπεζες είχαν περιορισμούς ως προς το ρίσκο που μπορούσαν αναλάβουν κατά την παροχή δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Μετά τη διεθνή ύφεση του 2001, ωστόσο, η Ελλάδα βρέθηκε σε δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και προκειμένου να πετύχει οικονομική ανάπτυξη ακολούθησε το αγγλοσαξονικό μοντέλο πιστωτικής επέκτασης με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία έκρηξη στην αύξηση και την επέκταση της πίστωσης, με αποτέλεσμα μέχρι το 2005 τα δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών να αντιστοιχούν στο 38,6% του ΑΕΠ, με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 52,6%. Ελληνικές και διεθνείς τράπεζες είδαν τον Έλληνα ως τον ιδανικό πελάτη και ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για το ποια θα αποκτούσε μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά δανείων, χαλαρώνοντας στην πορεία τα ποιοτικά κριτήρια δανειοδότησης και αυξάνοντας τα επίπεδα ρίσκου που ήταν διατεθειμένες να αναλάβουν.

Οι πιστωτικές κάρτες έγιναν της μόδας και μοιράστηκαν σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι μέχρι τότε δεν τις είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ ξανά και μέσα από τη νέα αυτή κατάσταση αλόγιστης πιστωτικής επέκτασης γεννήθηκε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, δηλαδή αυτών που οι δανειστές δε μπορούν να αποπληρώσουν.

Μέχρι το 2005 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια απογειώθηκαν στο 7,5% του συνόλου των δανείων, προκαλώντας την παρέμβαση τη Τράπεζας της Ελλάδας που απαίτησε από τις τράπεζες να εξυγιάνουν τα χαρτοφυλάκια τους με αποτέλεσμα το ποσοστό αυτό να μειωθεί στο 4,5% μέχρι το 2007.

Τότε, όμως, χτύπησε τη διεθνή οικονομία η τραπεζική κρίση και οι ελληνικές τράπεζες στην προσπάθεια τους να προστατευτούν έκλεισαν απότομα τη στρόφιγγα παροχής δανείων με το ρυθμό ανάπτυξης της δανειοδότησης να μειώνεται από 20% ετησίως το 2007 σε 15,9% το 2008 και σε 4,2% το 2009.

Η διεθνής οικονομική κρίση που ακολούθησε της τραπεζικής και η παγκόσμια ύφεση επιδείνωσαν δραματικά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και αυτό αποτυπώθηκε στη δυνατότητα των Ελλήνων να πληρώσουν τα δάνεια τους με το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων να εκτοξεύεται στο 7,7% το 2009.

Πριν ακόμη η Ελλάδα οδηγηθεί στο ΔΝΤ και την υπογραφή του Μνημονίου και πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα περικοπής μισθών και συντάξεων και αύξησης των φόρων που οδήγησε σε δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης του μέσου Έλληνα πολίτη, το ποσό των επιχειρηματικών δανείων είχε φτάσει να αντιστοιχεί στο 47% του ΑΕΠ (μέσος όρος ΕΕ 52,47%) με το αντίστοιχο ποσοστό για τα στεγαστικά δάνεια να κυμαίνεται στο 34,1% του ΑΕΠ (μέσος όρος ΕΕ 37,8%) και για τα καταναλωτικά δάνεια στο 16,2% (πάνω από τον κοινοτικό μέσο όρο που είναι 15,2%).

Η ‘ελληνική κρίση’ επιδείνωσε την κατάσταση θεαματικά με το συνολικό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων να σκαρφαλώνει στο 9% το 2010, και ειδικά για τα καταναλωτικά δάνεια να ξεπερνά το 15%. Παράλληλα, μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2010 οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 11% επιβαρύνοντας την αρνητική κατάσταση.

Με την ελληνική οικονομία να έχει μία από τις χειρότερες αποδόσεις διεθνώς το 2010 και με τις προβλέψεις για το 2011 να είναι απογοητευτικές, το πιθανότερο σενάριο είναι η αυξητική τάση στα ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων να συνεχιστεί προκαλώντας μία σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων που ξεκινούν από την αύξηση του κινδύνου πτώχευσης των τραπεζών και την άσκηση ανοδικής πίεσης στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και φτάνουν μέχρι την πιθανότητα δημιουργίας ενός μέγα – κύματος μη ικανών αλλά και μη διατεθειμένων να αποπληρώσουν τα δάνεια τους δανειοληπτών, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνικές διαταραχές και κοινωνική αστάθεια όταν οι τράπεζες επιδιώξουν να διεκδικήσουν νομικά την αποπληρωμή αυτών των δανείων.

Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή στην πολιτική ελίτ και οι σχετικές νομοθεσίες που ψηφίστηκαν έχουν ως στόχο να απαλύνουν τις συνέπειες της νέας αυτής κρίσης.

Η κατάσταση είναι γνωστή πολύ περισσότερο στην ελίτ του τραπεζικού κλάδου και σύμφωνα με τραπεζίτες είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι τράπεζες θα προβούν σε τιτλοποίηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων με την Εθνική και την Alpha να συνεργάζονται ήδη προς αυτόν τον τομέα.

Τα τιτλοποιημένα δάνεια θα πουληθούν με μεγάλη έκπτωση σε επενδυτές οι οποίοι θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα να κινηθούν οι ίδιοι νομικά εναντίον των Ελλήνων πολιτών.

Η τιτλοποίηση δανείων είναι νέα στην Ελλάδα με το σχετικό νόμο που την επέτρεψε να έχει ψηφιστεί το 2003. Οι τράπεζες θα περιμένουν την Εθνική και την ALPHA να κάνουν την αρχή και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν στα βήματα τους προσπαθώντας να ξεφορτωθούν όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων υψηλού ρίσκου, δηλαδή αυτών που θα θεωρούν πολύ δύσκολο να αποπληρωθούν.

Όσο αυτή η διαδικασία θα εξελίσσεται θα αυξάνεται το ποσοστό της ελληνική ιδιωτικής περιουσίας που θα επιβαρύνεται με εμπράγματες ασφάλειες υπέρ ξένων επενδυτών και δανειστών, επιβαρύνοντας μία τάση που τροφοδοτείται ήδη μέσω της έκδοσης καλυμμένων ομολόγων, στην οποία πρωτοστατεί και πάλι η Εθνική.

Η νέα αυτή κρίση που πλησιάζει αναμένεται να προκαλέσει νέο πλήγμα στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Με τις ελληνικές τράπεζες να είναι απόλυτα εξαρτημένες από την ΕΚΤ για την άντληση ρευστότητας και με την πόρτα των αγορών να είναι κλειστή γι’ αυτές, στην περίπτωση που η αυξητική τάση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ξεπεράσει ένα σημείο αντοχής των τραπεζών μετρίου μεγέθους μπορεί να αποτελέσει τη χαριστική βολή που θα απειλήσει να οδηγήσει κάποιες από αυτές στην πτώχευση.

Το κυριότερο, όμως, είναι πως η νέα κρίση αναμένεται να χτυπήσει χιλιάδες νοικοκυριά επιδεινώνοντας μία κατάσταση που είναι ήδη δραματική.

Π.Παναγιώτου χρηματιστηριακός τεχνικός αναλυτής

Ηelleniclegion

Πως η Ευρώπη θα σβήσει τα έθνη.


Πως η Ευρώπη θα σβήσει τα έθνη.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2011 συνεδρίασε στις Βρυξέλες η ομάδα «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών» παρουσία του Πάβελ Τζάσεκ, συμβούλου του διευθυντή του τσεχικού «Ινστιτούτου για τη μελέτη των ολοκληρωτικών καθεστώτων».
Το διακύβευμα: η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής ιστορίας, ώστε να καταπολεμηθούν ο πατριωτισμός και ο ριζοσπαστισμός. Είχε προηγηθεί συνεδρίασή της τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου συζητήθηκε το «πως θα συντονιστεί καλύτερα η διδασκαλία της Ιστορίας του 20ού αιώνα στα κράτη μέλη. Τα μέλη ομόφωνα συμφώνησαν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων και η κατανόηση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον της ανθρωπότητας τόσο από τους Ναζί όσο και από το σοβιετικό καθεστώς.
Η ομάδα υπογράμμισε ότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο πρέπει να αναλάβει έναν ενεργητικό ρόλο στην προαγωγή της δέσμευσης των κρατών μελών της ΕΕ στη διακήρυξη της Πράγας».
Είχε ακολουθήσει συνάντηση τον περασμένο Νοέμβριο, παρουσία του μόνιμου αντιπρόσωπου της Πολωνίας στην ΕΕ, Γιαν Τομπίνσκι, ο οποίος τόνισε ότι «κατά τη διάρκεια της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ (σ. σ. από την 1η Ιουλίου 2011), οι στόχοι θα περιλαμβάνουν τη θεώρηση ενός ευρωπαϊκού δικτύου μυστικών αστυνομικών αρχείων και την ενσωμάτωση αυτού του δικτύου στην εκπαίδευση της ΕΕ.
Η πολωνική προεδρία επίσης σχεδιάζει να αναλάβει περαιτέρω δράση στην εφαρμογή του προγράμματος της Στοκχόλμης, το οποίο περιλαμβάνει την επανένταξη των εγκλημάτων του ολοκληρωτισμού στη συλλογική μνήμη της ΕΕ». Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

«Δεξιοί» να τους χαίρονται...
Τον Απρίλιο του 2010, 13 χριστιανοδημοκράτες & φιλελεύθεροι ευρωβουλευτές, με επικεφαλής τον χριστιανοδημοκράτη Γερμανό πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Χανς Γκετ Πέτερινγκ, σύστησαν στο περιθώριο της συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 21 Απρίλη στο Στρασβούργο, άτυπη ομάδα εργασίας, που αυτοαποκαλείται «Συμφιλίωση των ευρωπαϊκών ιστοριών».
Σκοπός της, η «ανάπτυξη μιας κοινής προσέγγισης σχετικά με τα εγκλήματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων, μεταξύ άλλων του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΕΣΣΔ, για να διασφαλιστεί η συνέχεια της διαδικασίας της αξιολόγησης των ολοκληρωτικών εγκλημάτων και η ίση μεταχείριση και μη διάκριση των θυμάτων ολοκληρωτικών καθεστώτων». Μιλάμε με λίγα λόγια για την υλοποίηση των «κατευθύνσεων» της Διάσκεψης της Πράγας (2008), όπου υιοθετήθηκε ένα κείμενο για την «αναμόρφωση» των σχολικών εγχειριδίων, με στόχο την καταπολέμηση του πολιτικού ριζοσπαστισμού και των ολοκληρωτικών ιδεολογιών.

Δεν θέλουν εθνική συνείδηση, αλλά «ομοσπονδιακή»
Φυσικά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βάζει πλάτη, τονίζοντας ότι θα καθιερώσει την «Ευρωπαϊκή Μνήμη και Συνείδηση», με τη συνεργασία «όλων των εθνικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων και των πανεπιστημιακών φορέων καθώς και των ανεξάρτητων ερευνητών και εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να ανταλλαγούν εμπειρίες, ανάλυση και βέλτιστες πρακτικές, μεταξύ άλλων και του τρόπου με τον οποίο τα κράτη-μέλη προάγουν τη συλλογική μνήμη μέσω των εκπαιδευτικών τους προγραμμάτων». Φυσικά, μιλάμε για την επαναδιατύπωση και παραχάραξη της ιστορίας, με τα χρήματα μάλιστα των Ευρωπαίων φορολογουμένων, καθώς η Κομισιόν τονίζει πως «η Επιτροπή προτίθεται να κάνει χρήση των χρηματοδοτικών της προγραμμάτων για να βοηθήσει τα ενδιαφερόμενα μέρη στη στήριξη της διαφύλαξης και προαγωγής της μνήμης των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Θέλουν να «σβήσουν» τα έθνη
Μπορεί οι κομμουνιστές να φωνάζουν, γιατί τους παίρνει η μπάλα, αλλά μην έχετε αυταπάτες: στόχοι είναι ο πατριωτισμός και ο ριζοσπαστισμός γενικότερα, ώστε οι Ευρωπαίοι να μη δύνανται να αμυνθούν στην επέλαση των κερδοσκοπικών κεφαλαίων και στην ομοσπονδοποίηση, που θα μετατρέψει την ΕΕ σε μια μεγάλη ανοικτή αγορά! Η αναθεώρηση της ιστορίας, θεωρούν κάποιοι ότι θα κατασιγάσει τα «αρχέγονα πάθη», όπως αποκαλούν τον πατριωτισμό και τον εθνικισμό...

Χριστόφορος Πετρίδης

elkosmos

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗ...ΡΕ ΟΥΣΤ


Πόσο άνετα μπορεί να μιλάει κάποιος για περικοπές έχοντας τον μισθό (και όχι μόνο) που αναλογεί στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. Όλοι θυμόμαστε τον κ. Προβόπουλο προ μηνών λαλίστατο να προσπαθεί να πείσει μαζί με τον πρωθυπουργό τον Ελληνικό Λαό ότι όλα θα πάνε καλά με την Ελληνική Οικονομία. Τώρα πρότεινε στην Βουλή (δεν είναι αστείο!!) να ληφθούν μέτρα και πέραν του μνημονίου, ακόμα πιο σκληρά, προκειμένου να πειστούν οι αγορές για τις “καλές” προθέσεις της Κυβέρνησης και να δείξουν εμπιστοσύνη.

Ποιες είναι όμως οι “αγορές” για τις οποίες μιλά όχι μόνο ο κ. Προβόπουλος, αλλά και πολλοί άλλοι. Μιλά για το διεθνές χρηματιστηριακό θηρίο, τον σύγχρονο Μολώχ, που ζητά παγκοσμίως την θυσία των λαϊκών στρωμάτων προς τέρψιν της παγκόσμιας σιωνιστικής ελίτ του κεφαλαίου.

Μίλησε και για το θέμα του δημόσιου χρέους τασσόμενος υπέρ της επιμήκυνσης και κατά της αναδιάρθρωσης, ουσιαστικά λέγοντας ότι δεν χρειάζεται να επαναδιαπραγματευτούμε τους όρους αποπληρωμής του χρέους, αισθανόμενος σίγουρος ότι ο Ελληνικός Λαός μπορεί να ζήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αυτό της επιμήκυνσης, σε αυτές και χειρότερες (αυτές που πρότεινε) συνθήκες.

Γη και ύδωρ θέλει λοιπόν να δοθεί στους διεθνείς τοκογλύφους ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, δείχνοντας με τον πιο καταφανή και κυνικό τρόπο πόσο εκτός της Ελληνικής Κοινωνίας ζουν οι κυβερνώντες και οι συνεργάτες τους. Πόσο μικρός και ασήμαντος φαντάζει, για αυτούς, ο Ελληνικός Λαός μπροστά στην συνέχισης της ηγεμονίας τους. Δείχνει βεβαίως και το πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη αποτίναξης του ζυγού τους.

M.K.O. – «Το μεγάλο φαγοπότι»: 68.000.000 ευρώ από την κυβέρνηση Σημίτη σε απίθανες Οργανώσεις-σφραγίδες..«ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ… ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ» ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ

«ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ… ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ» ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ




Τα στοιχεία που ήρθαν στην δημοσιότητα και αφορούν την χρηματοδότηση Μ.Κ.Ο. κατά την επταετία 1996-2003 θα προκαλούσαν γέλιο αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά σήμερα… Συνολικά 68.000.000 ευρώ διασπάθισε η κυβέρνηση Σημίτη σε απίθανες Οργανώσεις-σφραγίδες. Κύριος χρηματοδότης το υπουργείο Εξωτερικών του σημερινού πρωθυπουργού που χορήγησε 2 εκατομμύρια για πρόγραμμα μεταποίησης… ντομάτας στην Ακτή Ελεφαντοστού (!), ενώ αντίστοιχα άλλη Οργάνωση έλαβε 8 εκατομμύρια, για ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Κούβας!

Ειδικότερα τα έτη 1999 – 2003 (επί υπουργίας Γ. Παπανδρέου) παρατηρήθηκε πως «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», έλαβαν τεράστια ποσά από το Ελληνικό κράτος. Π.χ. το “Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης”, που έλαβε περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ! Καταλάβατε τώρα πως διέλυσαν την οικονομία της χώρας οι πολιτικάντηδες παρέα με τις εκατοντάδες οργανώσεις-σφραγίδες που όπως όλοι γνωρίζουν ότι ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της αριστεράς; …

x.a

Frankfurter Rundschau: «Η ΕΛΛΑΔA ΕΚΧΩΡΗΣΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ»



Μπορεί στην Ελλάδα να μας δουλεύουν άγρια τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, που αμέσως μετά την συνάντηση της Τρόικας, άρχισαν να βαφτίζουν το ξεπούλημα, «αξιοποίηση», αλλά ο Γερμανικός Τύπος φαίνεται πως έχει άλλη άποψη… Η Frankfurter Rundschau για παράδειγμα, σε σχόλιό της παρατηρεί: «Η υπερχρεωμένη Ελλάδα εκχώρησε μέρος της κυριαρχίας της. Η δημοσιονομική της πολιτική έχει τεθεί υπό την αυστηρή εποπτεία της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Αυτό είναι το τίμημα για το ευρωπακέτο που ενέκριναν πέρσι την άνοιξη οι χώρες της ΕΕ αποτρέποντας έτσι τη χρεοκοπία της χώρας. Κάθε τρίμηνο επισκέπτονται την Αθήνα επιθεωρητές και ελέγχουν τις προόδους της ελληνική κυβέρνησης. Κάθε φορά πρόκειται για μια διαδικασία που προκαλεί πικρία και την οποία πολλοί Έλληνες βρίσκουν ταπεινωτική. Όταν όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο για «ανάμειξη» και μιλά για «αξιοπρέπεια», την οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται με κανέναν, οι δηλώσεις του προορίζονται μάλλον για εσωτερική κατανάλωση.»

x.a

Σενάρια επιστροφής στην δραχμή

Πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις εξέφρασε ο οικονομολόγος-αναλυτής Δημήτρης Καζάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra chanel». Μίλησε για το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει σε εθνικό της νόμισμα, την δραχμή. Τις απόψεις του οικονομολόγου - αναλυτή μπορεί να ακούσετε στα δυο βίντεο που παραθέτουμε.







το ειδα στο ..peripatris.blogspot.com

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ: Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΕΙ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;


ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΆΚΙ ΠΟΥ ΑΚΟΎΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΏΝΥΜΟ ΧΆΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΊΔΗΣ ΕΠΙΘΥΜΕΊ ΝΑ ΜΑΣ ΦΙΜΏΣΕΙ. ΤΑ ΑΔΙΚΉΜΑΤΑ ΓΝΏΜΗΣ- ΕΆΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΆΣΟΥΜΕ- ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΎΝ ΓΕΓΟΝΌΣ ΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΊΟΥ. Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ. Η ΤΑΝ ΕΠΙ ΤΑΣ!
«ΘΑΥΜΆΣΤΕ» ΜΕΡΙΚΈΣ ΑΠΌ ΤΙΣ......
ΔΙΑΤΆΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ ΈΚΤΡΩΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΤΑΞΊΤΗ ΚΑΣΤΑΝΊΔΗ.
ΆΡΘΡΟ 2 ΈΝΝΟΙΑ ΌΡΩΝ....

ΣΤΟΝ ΠΑΡΌΝΤΑ ΝΌΜΟ, Ο ΌΡΟΣ «ΕΧΘΡΟΠΆΘΕΙΑ» ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΝΟΗΘΕΊ ΩΣ ΑΝΑΦΕΡΌΜΕΝΟΣ ΤΌΣΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΈΡΓΕΙΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΊΚΕΥΣΗ ΑΙΣΘΗΜΆΤΩΝ ΜΊΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΌΤΗΤΑΣ. (ΣΧΌΛΙΟ ΣΥΝΤΆΚΤΗ: ΓΝΩΡΊΖΑΤΕ ΤΟΝ ΌΡΟ ΕΧΘΡΟΠΆΘΕΙΑ; ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ ΤOΝ ΜΆΘΑΤΕ. ΈΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΆΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΎΡΚΟΥΣ; ΠΆΣΧΕΙΣ ΑΠΌ ΕΧΘΡΟΠΆΘΕΙΑ, ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΉ. ΈΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΆΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΣ; ΠΆΣΧΕΙΣ ΑΠΌ ΕΧΘΡΟΠΆΘΕΙΑ, ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΉ.ΈΧΕΙΣ ΑΝΤΙΠΆΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΊΟΥΣ; ΠΆΣΧΕΙΣ ΑΠΌ ΕΧΘΡΟΠΆΘΕΙΑ, ΠΑΣ ΦΥΛΑΚΉ.)
ΆΡΘΡΟ 3 ………….
1. ΌΠΟΙΟΣ ΑΠΌ ΠΡΌΘΕΣΗ, ΔΗΜΌΣΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΆ Ή ΔΙΆ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ Ή ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ Ή ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΜΈΣΟ Ή ΤΡΌΠΟ, ΠΡΟΚΑΛΕΊ Ή ΔΙΕΓΕΊΡΕΙ ΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΊΕΣ Ή ΕΧΘΡΟΠΆΘΕΙΑ(Σ.Σ: ΝΑ ΚΑΙ Η ΕΧΘΡΟΠΆΘΕΙΑ) ΚΑΤΆ ΟΜΆΔΑΣ Ή ΠΡΟΣΏΠΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΊΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΗ ΦΥΛΉ, ΤΟ ΧΡΏΜΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΊΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΉ ΚΑΤΑΓΩΓΉ, ΤΟ ΓΕΝΕΤΉΣΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΌ, Ή ΚΑΤΆ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΟΜΆΔΕΣ Ή ΠΡΌΣΩΠΑ, ΚΑΤΆ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΕΚΘΈΣΕΙ ΣΕ ΚΊΝΔΥΝΟ ΤΗ ΔΗΜΌΣΙΑ ΤΆΞΗ, ΤΙΜΩΡΕΊΤΑΙ ΜΕ ΦΥΛΆΚΙΣΗ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΈΞΙ (6) ΜΗΝΏΝ ΈΩΣ ΤΡΙΏΝ (3) ΕΤΏΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΉ ΠΟΙΝΉ ΧΙΛΊΩΝ ΈΩΣ ΠΈΝΤΕ ΧΙΛΙΆΔΩΝ (1.000 – 5.000) ΕΥΡΏ.
3. ΌΠΟΙΟΣ ΣΥΝΙΣΤΆ Ή ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΕ ΟΡΓΆΝΩΣΗ, ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΠΟΊΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ ΜΟΡΦΉ ΕΜΠΊΠΤΟΥΝ ΣΤΗ ΡΎΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΡΆΦΟΥ 1, ΤΙΜΩΡΕΊΤΑΙ ΜΕ ΦΥΛΆΚΙΣΗ ΈΩΣ ΔΎΟ (2) ΈΤΗ. (Σ.Σ.: ΜΌΝΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΈΧΕΤΕ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΤΕ ΡΑΓΙΆΔΕΣ. Ο ΚΑΣΤΑΝΊΔΗΣ Ο ΜΈΓΑΣ ΑΠΟΦΆΣΙΣΕ)
ΆΡΘΡΟ 4
1. ΌΠΟΙΟΣ ΔΗΜΌΣΙΑ ΠΡΟΦΟΡΙΚΆ Ή ΔΙΆ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ Ή ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ (Σ.Σ: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΖΉΛΕΨΕ ΤΗΝ «ΔΌΞΑ» ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΎ ΚΌΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΊΝΑΣ. ΧΟΎΝΤΑ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΉ ΧΟΎΝΤΑ) Ή ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΉΠΟΤΕ ΆΛΛΟ ΜΈΣΟ Ή ΤΡΌΠΟ, ΕΓΚΩΜΙΆΖΕΙ Ή ΑΡΝΕΊΤΑΙ Ή ΕΚΜΗΔΕΝΊΖΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΊΑ ΕΓΚΛΗΜΆΤΩΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑΣ, ΕΓΚΛΗΜΆΤΩΝ ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΆΤΩΝ ΠΟΛΈΜΟΥ (Σ.Σ: ΣΕ ΠΟΊΑ «ΓΕΝΟΚΤΟΝΊΑ» ΛΈΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΘΈΤΗΣ; ΜΉΠΩΣ ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΩΝ ΕΒΡΑΊΩΝ ΚΑΤΆ ΤΟΝ ΔΕΎΤΕΡΟ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΌΛΕΜΟ;) , ΌΠΩΣ ΟΡΊΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΆΡΘΡΑ 6, 7 ΚΑΙ 8 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΎ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΠΟΙΝΙΚΟΎ ΔΙΚΑΣΤΗΡΊΟΥ Ή ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΆΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΊΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΆΡΘΡΟ 6 ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΎ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΎΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΊΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΑΡΤΆΤΑΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΤΟΥ ΛΟΝΔΊΝΟΥ ΤΗΣ 8ΗΣ ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ 1945 ΚΑΙ Η ΠΡΆΞΗ ΑΥΤΉ ΣΤΡΈΦΕΤΑΙ ΚΑΤΆ ΟΜΆΔΑΣ ΠΡΟΣΏΠΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΊΖΕΤΑΙ ΜΕ ΒΆΣΗ ΤΗ ΦΥΛΉ, ΤΟ ΧΡΏΜΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΊΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΉ Ή ΕΘΝΟΤΙΚΉ ΚΑΤΑΓΩΓΉ Ή ΤΟ ΓΕΝΕΤΉΣΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΌ ΚΑΤΆ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΈΣΕΙ Ή ΔΙΕΓΕΊΡΕΙ ΣΕ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΊΕΣ Ή ΕΧΘΡΟΠΆΘΕΙΑ ΚΑΤΆ ΜΙΑΣ ΤΈΤΟΙΑΣ ΟΜΆΔΑΣ Ή ΜΈΛΟΥΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΕΊΤΑΙ ΜΕ ΦΥΛΆΚΙΣΗ ΈΩΣ ΔΎΟ (2) ΈΤΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚΉ ΠΟΙΝΉ ΧΙΛΊΩΝ ΈΩΣ ΤΡΙΏΝ ΧΙΛΙΆΔΩΝ (1.000 – 3.000) ΕΥΡΏ.
ΆΡΘΡΟ 5
ΓΙΑ ΤΗ ΜΈΣΩ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΎΟΥ ΤΈΛΕΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΆΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΡΌΝΤΟΣ ΝΌΜΟΥ ΑΠΑΙΤΕΊΤΑΙ: Α) Ο ΔΡΆΣΤΗΣ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΏΣ ΠΑΡΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΑΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΆΞΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ ΥΛΙΚΌ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΊΤΑΙ ΣΕ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, Ή Β) ΤΟ ΥΛΙΚΌ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ Ο ΔΡΆΣΤΗΣ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΊΤΑΙ ΣΕ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ, ΑΝΕΞΆΡΤΗΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΌΣ ΕΊΝΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΏΣ ΠΑΡΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ.( Σ.Σ.: ΤΡΈΜΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ ΟΙ ΠΑΣΌΚΟΙ. ΕΆΝ Ο ΔΡΆΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΏΣ ΠΑΡΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΌΝΩΣ ΤΟ ΥΛΙΚΌ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ Ο ΔΡΆΣΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΊΤΑΙ ΣΕ ΣΎΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΕΤΑΙ ΕΚΤΌΣ ΕΛΛΆΔΟΣ ΤΙ ΘΑ ΚΆΝΕΤΕ ΡΕ ΑΤΣΊΔΕΣ; ΜΉΠΩΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΉΣΕΤΕ ΦΡΑΓΉ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΕΣ ΌΠΩΣ ΠΡΆΤΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΌΦΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΊΝΑ;)
ΆΡΘΡΟ 6 ΕΥΘΎΝΗ ΝΟΜΙΚΏΝ ΠΡΟΣΏΠΩΝ
1. ΑΝ ΚΆΠΟΙΑ ΑΠΌ ΤΙΣ ΑΞΙΌΠΟΙΝΕΣ ΠΡΆΞΕΙΣ ΤΩΝ ΆΡΘΡΩΝ 3 ΚΑΙ 4 ΤΕΛΈΣΘΗΚΕ ΜΈΣΩ Ή ΠΡΟΣ ΌΦΕΛΟΣ Ή ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΝΟΜΙΚΟΎ ΠΡΟΣΏΠΟΥ ΑΠΌ ΦΥΣΙΚΌ ΠΡΌΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΕΊ ΕΊΤΕ ΑΤΟΜΙΚΆ ΕΊΤΕ ΩΣ ΜΈΛΟΣ ΟΡΓΆΝΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΎ ΠΡΟΣΏΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΈΧΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΉ ΘΈΣΗ ΕΝΤΌΣ ΑΥΤΟΎ ΜΕ ΒΆΣΗ ΕΞΟΥΣΊΑ ΕΚΠΡΟΣΏΠΗΣΉΣ ΤΟΥ Ή ΕΞΟΥΣΙΟΔΌΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΉΨΗ ΑΠΟΦΆΣΕΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΌ ΤΟΥ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΣΚΗΣΗ ΕΛΈΓΧΟΥ ΕΝΤΌΣ ΑΥΤΟΎ, ΕΠΙΒΆΛΛΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΌ ΠΡΌΣΩΠΟ ΜΕ ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΎ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ, ΔΙΑΦΆΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΊΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ, ΣΩΡΕΥΤΙΚΆ Ή ΔΙΑΖΕΥΚΤΙΚΆ, ΟΙ ΑΚΌΛΟΥΘΕΣ ΚΥΡΏΣΕΙΣ: (Σ.Σ.: ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ! Η ΈΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΉΣ ΕΥΘΎΝΗΣ ΥΙΟΘΕΤΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ «ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗΣ».)
I) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΑΠΌ ΔΕΚΑΠΈΝΤΕ ΧΙΛΙΆΔΕΣ (15.000) ΕΥΡΏ ΈΩΣ ΕΚΑΤΌΝ ΠΕΝΉΝΤΑ ΧΙΛΙΆΔΕΣ (150.000) ΕΥΡΏ,( Σ.Σ.: ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΈΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΈΣ ΠΟΙΝΈΣ)
II) ΑΝΆΚΛΗΣΗ Ή ΑΝΑΣΤΟΛΉ ΤΗΣ ΆΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ ΑΠΌ ΈΝΑΝ ΈΩΣ ΈΞΙ ΜΉΝΕΣ Ή ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ ΆΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΉΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΌΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΊΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ,(Σ.Σ.: Η ΔΙΆΤΑΞΗ ΑΥΤΉ ΣΤΟΧΕΎΕΙ ΞΕΚΆΘΑΡΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΤΟΥ ΤΎΠΟΥ.)
III) ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΌΣ ΑΠΌ ΔΗΜΌΣΙΕΣ ΠΑΡΟΧΈΣ, ΕΝΙΣΧΎΣΕΙΣ, ΕΠΙΔΟΤΉΣΕΙΣ, ΑΝΑΘΈΣΕΙΣ ΈΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ, ΠΡΟΜΉΘΕΙΕΣ, ΔΙΑΦΗΜΊΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΎΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΊΟΥ Ή ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΏΝ ΠΡΟΣΏΠΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΌΣΙΟΥ ΤΟΜΈΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΊΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΔΙΆΣΤΗΜΑ.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΠΡΌΣΤΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΊΟΥ I ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΠΆΝΤΟΤΕ, ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΉΣ ΆΛΛΩΝ ΚΥΡΏΣΕΩΝ. ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΉΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΎ ΠΡΟΣΏΠΟΥ ΟΙ ΚΥΡΏΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΊΩΝ II ΚΑΙ III ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΌ ΧΑΡΑΚΤΉΡΑ.(Σ.Σ.: ΕΆΝ ΒΆΛΕΤΕ ΜΥΑΛΌ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΊΣΟΥΜΕ)

ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!

hellenicrevenge
lalipouli.blogspot.com

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πώς θα χρεοκοπούν οι χώρες της Ευρωζώνης


Όχι σε ευρωομόλογο, δημοσιονομικές μεταβιβάσεις, ναι σε ‘κούρεμα’ για τα ελληνικά ομόλογα και επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή



Όχι στο ευρωομόλογο, όχι στην ένωση δημοσιονομικών μεταβιβάσεων, όχι σε περαιτέρω ευρωπαϊκή στήριξη της Ελλάδας: αυτό είναι το απόσταγμα της ετήσιας έκθεσης του λεγόμενου European Economic Advisory Group. Η έκθεση υπογράφεται από 7 ακαδημαϊκούς προερχόμενους από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες: μεταξύ άλλων τον Χανς Βέρνερ Σιν, του Ινστιτούτου Ifo για την Οικονομική Έρευνα του Μονάχου από τη Γερμανία και τον Τζιανκάρλο Κορσέτι του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ από την Ιταλία. Ωστόσο ως προς τις λύσεις που προτείνει, ακολουθεί πλήρως το γερμανικό πνεύμα, συνιστά δε την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τη χρεοκοπία των κρατών μελών της Ευρωζώνης με επιβολή ζημιών στους κατόχους κρατικών ομολόγων, ενώ προτείνει την εισαγωγή ενός Μηχανισμού Διάσωσης που έχει σαν στόχο την απαλλαγή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από το ρόλο της ως ‘δανειστή εσχάτου καταφυγίου’.


Όχι στο ευρω-ομόλογο



Συγκεκριμένα, η ομάδα των 7 Ευρωπαίων οικονομολόγων υπογραμμίζει ότι η Ευρωζώνη πρέπει να απόσχει από κάθε ιδέα έκδοσης ευρω-ομολόγου ή άλλων μέτρων αποτροπής της κρίσης που θα επιδιώκουν τη σύγκλιση του κόστους δανεισμού για τα κράτη του ενιαίου νομίσματος. Η έκθεση επικρίνει μάλιστα την ιδρυτική συνθήκη του Μάαστριχτ, τονίζοντας ότι η ρήτρα μη διάσωσης δεν υπήρξε ποτέ αξιόπιστη επειδή ήταν προφανές ότι σε περίπτωση κρίσης τα κράτη θα υποχρεώνονταν να βοηθήσουν τους εταίρους τους φοβούμενα τον κίνδυνο μόλυνσης.

Το μελλοντικό ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα πρέπει να το αποφύγει αυτό, τονίζεται, διαγράφοντας κάποια ξεκάθαρα στάδια για μια χώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες δανεισμού ώστε, αν είναι απαραίτητο, να μπορεί να καταλήγει σε χρεοκοπία. Γι’ αυτό κρίνεται ως σημαντική η διατήρηση των σπρεντ των κρατικών ομολόγων ώστε να αποτυπώνεται ο διαφορετικός κίνδυνος της κάθε χώρας.

«Σε καμιά περίπτωση η Ευρωζώνη δεν πρέπει να υιοθετήσει ευρω-ομόλογα ή κάποιον τύπο κοινού δανεισμού, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί», τονίζεται κατηγορηματικά. «Η τιμολόγηση του κινδύνου των κρατικών ομολόγων αποτελεί βασικό στοιχείο για την καλή λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και αυτό αποκλείει τους μηχανισμούς κοινού παθητικού». Σε διαφορετική περίπτωση οι αδύναμες οικονομίες της Ευρωζώνης θα εκτεθούν ξανά σε υπερθέρμανση ενώ η στασιμότητα θα πλήττει τις οικονομίες με τις ισχυρότερες δημοσιονομικές θέσεις, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διαρκή αναπαραγωγή των εμπορικών ανισορροπιών.



Όχι στις δημοσιονομικές μεταβιβάσεις



Οι οικονομολόγοι τάσσονται κατά της ενίσχυσης των δημοσιονομικών μεταβιβάσεων από τις πλουσιότερες προς τις φτωχότερες χώρες εντός της Ευρωζώνης. Το μέτρο αυτό, που προτείνεται από κεϋνσιανούς οικονομολόγους με σκοπό τη μερική ανακούφιση των λαών της ευρωπαϊκής περιφέρειας από τον σκληρό αντίκτυπο της οικονομικής προσαρμογής και της λιτότητας, απορρίπτεται από την έκθεση με το επιχείρημα ότι το παράδειγμα της Ανατολικής Γερμανίας που έχει λάβει δημόσια κονδύλια ύψους 1.5 τρις από τη Δυτική Γερμανία μέσα στα 20 τελευταία χρόνια, αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να έχει υψηλή ανεργία και κατά κεφαλήν εισόδημα μόλις στο 69% του αντίστοιχου εισοδήματος της Δυτικής, αποδεικνύει ότι πρόκειται για πολιτική που δεν αποδίδει.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μεταβιβάσεις παρέχουν «μια εναλλακτική πηγή εισοδήματος όπου το πολιτικό σύστημα και η οικονομία εθίζονται, έτσι διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση συνεχώς» – κι αυτό αφορά τόσο την Ανατολική Γερμανία και τον ιταλικό Νότο, όσο και την Ελλάδα, σημειώνεται.





Ελλάδα: ‘κούρεμα’ ή/και δραχμή



Ως προς το ζήτημα της Ελλάδας ειδικότερα, η έκθεση διαγράφει δύο σενάρια: ‘κούρεμα’ άνω του 30% στα ελληνικά ομόλογα ή έξοδος από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή.

Οι οικονομολόγοι επισημαίνουν ότι με δεδομένα τα μεγέθη του αναθεωρημένου δημόσιου ελλείμματος και χρέους για τα έτη 2009 και 2010, το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας δεν εγγυάται την επιτυχή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές όταν εκπνεύσει το τρέχον πακέτο διάσωσης. Για το σκοπό αυτό, απαιτούνται ακόμη πιο δραστικά μέτρα και συγκεκριμένα είτε ‘κούρεμα’ των ελληνικών ομολόγων σε ποσοστό άνω του 30%, σε συνδυασμό με την επιβολή ακόμη σκληρότερων μέτρων, μεταξύ των οποίων και γενικές περικοπές στους μισθούς, ώστε να επιτευχθεί εσωτερική υποτίμηση, είτε επιστροφή στη δραχμή ώστε να γίνει εξωτερική υποτίμηση.




Πώς θα χρεοκοπούμε στην Ευρώπη



Τέλος, σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την αντιμετώπιση της κρίσης, η έκθεση προτείνει την εισαγωγή τριών σταδίων.

• Καταρχήν, τα κράτη που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας εξαιτίας μιας προσωρινής κρίσης δυσπιστίας των αγορών θα λαμβάνουν χρηματοδοτική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για 2 χρόνια. Το συνολικό ύψος των παρεχόμενων εγγυήσεων και της χορηγηθείσας ρευστότητας θα πρέπει να περιορίζεται στο 30% του ονομαστικού ΑΕΠ των χωρών που λαμβάνουν τη βοήθεια.

• Αν οι δυσκολίες ρευστότητας επιμένουν για πάνω από 2 χρόνια, αυτό σημαίνει ότι το κράτος πλησιάζει την αφερεγγυότητα. Στην περίπτωση αυτή ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρέχει εγγυήσεις ως το 80% της έκδοσης νέων ομολόγων που θα αντικαθιστούν τα ομόλογα που έχουν λήξει και τα οποία η χώρα θα μπορεί να προσφέρει στους κατόχους των ομολόγων της υπό τον όρο ότι θα δεχτούν ένα ‘κούρεμα’ – της τάξης του 20% ως 50% – που θα μειώνει την αξία των νέων ομολόγων. Αυτό το ‘κούρεμα’ είναι πολύ σημαντικό γιατί θα υποχρεώνει τις τράπεζες και τους άλλους κατόχους κρατικών ομολόγων να αναλαμβάνουν μέρος του κινδύνου για τις επενδύσεις τους και θα βοηθάει στη σταθεροποίηση των αγορών, υποστηρίζουν οι συγγραφείς.

Επιπλέον όλα τα νέα κρατικά ομόλογα θα περιλαμβάνουν ρήτρες συλλογικής δράσης, όπως έχει προταθεί από τα κράτη για μετά το 2013. Οι ρήτρες αυτές θα επιτρέπουν σε μια διευρυμένη πλειοψηφία ομολογιούχων να συμφωνήσουν στην αναδιάρθρωση του χρέους για λογαριασμό όλων των κατόχων ομολόγων, έτσι ώστε μια αφερέγγυα κυβέρνηση να μπορεί να διαπραγματευτεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με τους πιστωτές της. Οι συντάκτες της έκθεσης υπογραμμίζουν ότι οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να αφορούν μόνο τους κατόχους ομολόγων μιας συγκεκριμένης έκδοσης έτσι ώστε οι κάτοχοι άλλων ομολόγων να μην μπορούν να ζητούν τα κεφάλαιά τους νωρίτερα. «Με τον τρόπο αυτό αποτρέπεται η μετατροπή μιας προσωρινής κρίσης πληρωμών σε κρατική χρεοκοπία», αναφέρει η έκθεση.

• Και το τρίτο στάδιο είναι η πλήρης αφερεγγυότητα. Η χώρα που φτάνει στο σημείο αυτό δεν μπορεί πια να εξυπηρετήσει το χρέος ούτε των ομολόγων που έχουν εκδοθεί σε αντικατάσταση των παλαιότερων, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσει τις εγγυήσεις του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Στην περίπτωση αυτή η χώρα μπορεί να δηλώσει πλήρη αφερεγγυότητα για το σύνολο του χρέους της.

Εν τω μεταξύ, καθώς η πρόταση αυτή καθιστά στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ‘δανειστή εσχάτου καταφυγίου’ για τα κράτη, απαλλάσσεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «από ευθύνες που δεν αρμόζουν στις νομισματικές αρχές», δηλαδή από τα προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων. Η έκθεση καταλήγει προτείνοντας την αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών έτσι ώστε ο ρόλος της ΕΚΤ να περιοριστεί «στην αγορά τίτλων υψηλής αξιοπιστίας που θα επιτρέπονται αποκλειστικά για τους σκοπούς της νομισματικής πολιτικής».

sofokleous10

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Οι ΗΠΑ θα εκτονώσουν την Τουρκία εις βάρος της Ελλάδας




Συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο (Ελεύθερος Κόσμος)


Μια αντιεξουσιαστική διάθεση σε συνδυασμό με έναν ριζοσπαστικό ισλαμισμό, που δεν έχει όμως ενιαία στοιχεία αλλά αντίθετα πολλές κατά τόπους διαφορές, συνθέτουν το εξεγερτικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή. Συνομιλήσαμε για το θέμα με τον αμυντικό αναλυτή Κωνσταντίνο Γρίβα,ο οποίος μίλησε γι' αυτά τα φαινόμενα εγκαίρως, στο βιβλίο του "Η σάλπιγγα της αποκάλυψης". Από την άλλη, ο κ. Γρίβας μας επισημαίνει ότι ο φόβος των ΗΠΑ για μια ισχυρή και ισλαμική Τουρκία, θα οδηγήσει σε ανάληψη ανθελληνικών θέσεων από την Ουάσινγκτον.

Στο βιβλίο σας "η σάλπιγγα της αποκάλυψης", μιλάτε για έναν μελλοντικό ισλαμισμό που θα συνδυάζει φαινόμενα επαναστατικού μαρξισμού και τύπου Αλ Κάιντα φονταμενταλισμού. Τα γεγονότα της εποχής στην Μ. Ανατολή, αισθάνεσθαι να σας δικαιώνουν;

Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι στην Μέση Ανατολή αυτή τη στιγμή, πέραν όλων των άλλων έχουμε και τη γένεση ενός νέου γεωπολιτικού υποκειμένου, το οποίο είναι ένα μείγμα ριζοσπαστικού ισλαμισμού και μιας, κατά κάποιο τρόπο, δυτικής αντιεξουσιαστικής σκέψης. Υπάρχουν μέσα στον μουσουλμανικό κόσμο μεγάλες και δυναμικές νεολαιίστικες μάζες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με το παραδοσιακό ισλάμ, έστω και με το ριζοσπαστικό ισλάμ όπως εμείς το έχουμε γνωρίσει. Προκύπτει λοιπόν το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός ισλαμισμού που δεν τον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, ο οποίος θα είναι πολύ περισσότερο κοντά στη δυτική σκέψη από ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα και γι' αυτό, σε βάθος χρόνου, ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ πιο επικίνδυνος.

Το βιβλίο μου "Η σάλπιγγα της αποκάλυψης", ήταν ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, το οποίο δεν αποσκοπούσε να έχει μελλοντολογικό χαρακτήρα. Πάντως, βασική του υπόθεση ήταν η δημιουργία ενός χαλιφάτου, ενός πανισλαμικού κράτους, όπου κυριαρχεί αυτό το μείγμα δυτικής αντιεξουσιαστικής σκέψης και παραδοσιακού ισλάμ, η οποία εκφράζει νεολαιίστικες μάζες και το βλέπουμε να γεννιέται σήμερα στους δρόμους των αραβικών πόλεων.

Πώς βλέπετε να διαμορφώνεται ο χάρτης της Μέσης Ανατολής; Αναβαθμίζεται ο ρόλος της Τουρκίας στην περιοχή;

Ένα μεγάλο μέρος του αμερικανικού κατεστημένου είναι δεδομένο ότι θα επενδύσει στην Τουρκία. Δηλαδή θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει την Τουρκία, ώστε να σύρει αυτό το νέο ισλάμ που δημιουργείται προς μια δυτική κατεύθυνση, Το θέμα είναι ότι ναι μεν η Τουρκία είναι πιθανόν να μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση που διαμορφώνεται, από την άλλη όμως θα επηρεαστεί και η ίδια από αυτήν. Δηλαδή, αντί να δούμε να δημιουργείται ένα δυτικότροπο ιρανικό ή αιγυπτιακό ισλάμ, να προκύψει ένα πολύ περισσότερο αντιδυτικό τουρκικό ισλάμ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει με κανένα τρόπο, ότι αυτή η εξέλιξη είναι προς όφελος της Ελλάδος, τουλάχιστον όσον αφορά στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Άποψή μου είναι ότι όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση τόσο περισσότερο οι ΗΠΑ θα φοβούνται την Τουρκία και κατά συνέπεια, όσον αφορά σε τυχόν σύγκρουση με τη χώρα μας, θα παίρνουν ολοένα και περισσότερο το μέρος της Τουρκίας.

Το Ισραήλ κινδυνεύει να απομονωθεί; Η συμμαχία της Ελλάδος μαζί του, εγκυμονεί κινδύνους για την χώρα μας;

Το Ισραήλ κινδυνεύει να βρεθεί εντελώς μόνο του μέσα στη διαμορφούμενη πολιτική πραγματικότητα. Χάνει τα ερείσματά του, ακόμη και μέσα στην αμερικανική πολιτική. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προβεί σε απονενοημένα βήματα, που μπορεί να είναι καταστροφικά και για το ίδιο και κατά συνέπεια χώρες που θα έχουν ταυτιστεί άκριτα μαζί του, ενδέχεται να εμπλακούν σε ακραίες καταστάσεις χωρίς να αποκομίζουν κανένα όφελος. Κατά την ταπεινή μου άποψη, η Ελλάδα πρέπει να επιδιώξει να εξελιχθεί σε αυτόνομο γεωστρατηγικό παίκτη της περιοχής, να ενισχύσει την ισχύ της μέσα στο πλαίσιο του δυτικού κόσμου, με συγκεκριμένους τρόπους και από κει και πέρα, δεν χρειάζεται καμία θορυβώδης διαχείριση συνεργασίας με το Ισραήλ ή με κανέναν άλλον.

Τον ρόλο του Ιράν πώς τον βλέπετε να εξελίσσεται;

Το Ιράν είναι το μεγάλο ερωτηματικό αυτή τη στιγμή μέσα στο διεθνές σύστημα. Έτσι κι αλλιώς, αν και η Αίγυπτος φαίνεται να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, στην πραγματικότητα, η μεγάλη δύναμη της περιοχής είναι το Ιράν.

Παρόλο που αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τουρκοϊρανική προσέγγιση, πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα υπάρξει ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Τόσο το Ιράν όσο και η Τουρκία, διεκδικούν ρόλο αυτόνομης δύναμης στην περιοχή και αυτή δεν χωράει δύο δυνάμεις. Νομίζω ότι το Ιράν έχει μια πάρα πολύ ψυχρή γεωστρατηγική που σχεδιάζει και υλοποιεί σε βάθος χρόνου. Επιδιώκει να εξελιχθεί σε μια από τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου και μπορεί να περιμένει αιώνες για να επιτύχει αυτόν το στόχο. Στο πλαίσιο αυτής του της προσπάθειας, τίποτε δεν είναι απίθανο για το μέλλον. Ακόμη και να καταφέρει να βρει ένα modus vivendi με κάποιο τρόπο με τις ΗΠΑ, αρκεί να μπορέσει να έχει ένα ρόλο κυρίαρχης δύναμης στην περιοχή. Θα το δούμε. Σήμερα η κατάσταση είναι πολύ ρευστή. Επίσης, παρόλο που βρίσκεται σε έξαρση όλο αυτό το κύμα του πανισλαμισμού - παναραβισμού, μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και οι εθνικές ταυτότητες. Δεν σημαίνει ότι οι νέοι μουσουλμάνοι του Ιράν, με τους νέους μουσουλμάνους της Αιγύπτου ή με τους εξεγερθέντες μιας άλλη ισλαμικής χώρας, θα συνεχίσουν να εναρμονίζονται στο μέλλον. Και το Ιράν έχει μια πολύ ισχυρή, δικιά του, βαθιά, γνήσια και ζωντανή εθνική ταυτότητα, η οποία θα παίξει το ρόλο της.

Είναι πιθανό το σενάριο ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή σε ένα όχι τόσο μακρυνό μέλλον;

Είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι συμβαίνουν όλες αυτές οι δραματικές εξελίξεις, τη στιγμή που γενικότερα αποδομείται η αμερικανική επιρροή στην Μέση Ανατολή. Έχουν πια περάσει οι μέρες της αμερικανικής παντοδυναμίας. Ο μύθος της πανίσχυρης Αμερικής έχει καταρρεύσει. Οι ΗΠΑ όσον αφορά στις στρατιωτικές δυνατότητες, έχουν εγκλωβιστεί στον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, προσπαθώντας να κερδίσουν έναν μη συμβατικό πόλεμο στο Αφγανιστάν, ο οποίος δεν μπορεί να κερδηθεί.

Αυτό σημαίνει ότι στην προσπάθεια αυτή θυσιάζουν σημαντικές συμβατικές μαχητικές ικανότητες. Εν παραλλήλω, έχουν προκύψει μεγάλες αλλαγές στο χώρο της ανάπτυξης οπλικών συστημάτων σε άλλες χώρες του πλανήτη, με προεξάρχουσα την Κίνα. Για παράδειγμα, νέα και πολύ φθηνά, μαχητικά αεροσκάφη κινεζικής κατασκευής, τρίτης, τέταρτης και πέμπτης γενιάς μπορεί να πλημμυρίσουν τις διεθνείς αγορές στην επόμενη δεκαετία, σε συνδυασμό με προηγμένα αντιεροπορικά συστήματα, είτε κινεζικά, είτε βορειοκορεατικά αντίγραφα. Και αυτό σημαίνει ότι νέα γεωπολιτικά μεγέθη, όπως μπορεί να είναι οι χώρες του αραβικού κόσμου που θα έχουν απαλλαγεί πλέον από τα δυτικόφιλα αυταρχικά καθεστώτα τους, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε οπλικά συστήματα και τεχνολογίες, που θα τις καθιστούν πολύ περισσότερο προστατευμένες έναντι αμερικανικής στρατιωτικής δράσης στο μέλλον από ό,τι σήμερα. Όσο λοιπόν αποδομείται η αμερικανική στρατιωτική ισχύς και όσο μεταλλάσσεται η γεωπολιτική ταυτότητα του ισλαμικού κόσμου, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα απόκτησης φθηνών και πολύ αξιόπιστων οπλικών συστημάτων, τόσο δημιουργείται μια συνταγή αποσταθεροποίησης, η οποία δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγήσει. Άρα και σενάρια εκτεταμένων πολεμικών αναμετρήσεων είναι πιθανά. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η φαντασίωση ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πάντες και τα πάντα, μπορεί να μην έχει μέλλον σε μερικά χρόνια, αν είχε και ποτέ.

Έχουν σχέση αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Μέση Ανατολή, με τις "έγχρωμες" επαναστάσεις που είδαμε να συμβαίνουν στην Ανατολική Ευρώπη;

Η εκτίμησή μου είναι ότι οι εξεγέρσεις στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τις άλλες αραβικές χώρες δεν ελέγχονται από κάπου. Δεν βλέπω και ποιοι θα ήταν οι κερδισμένοι. Είναι μάλλον υπερβολικό να τις συγκρίνουμε με τις "πορτοκαλί" επαναστάσεις, στην Γεωργία ή στην Ουκρανία, που ήταν προσπάθεια της Δύσης να διεισδύσει στο ρωσικό ζωτικό χώρο. Είναι γνήσια λαϊκά κινήματα, δεν έχει σημασία εάν δημιουργούν μια πραγματικότητα η οποία δεν βολεύει την Δύση. Προκαλεί, δε, σοκ η αφέλεια της δυτικής στρατηγικής που θεωρούσε ότι η σημερινή πραγματικότητα θα παρέμενε αναλλοίωτη εσαεί. Και είναι εντυπωσιακό πως μετά τόσα χρόνια μετά τον Χομεϊνί στο Ιράν, πάλι οι υποτίθεται πανίσχυρες μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ πιάστηκαν αδιάβαστες και εμφανίζονται να πέφτουν από τα σύννεφα. Το Ιράν βέβαια είναι μια άλλη περίπτωση και για τα γεγονότα εκεί υπάρχουν ερωτήματα.
'
www.elkosmos.gr

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ο ΤΖΕΦΡΥ κινδυνεύει με αυτόφωρο!


Είναι επικεφαλής χώρας με ληξιπρόθεσμα χρέη 360 δις ευρώ!

Αν ο νόμος που προωθείται για τους πολίτες ισχύσει τελικά και για κράτη ο φίλος μας θα γίνει και ο πρώτος αυτοφωράκιας. Σαν τον Κωστάκη των Ράδιο Αρβύλα ένα πράγμα..
Σκέψου την Μέρκελ από πάνω του με δερμάτινα και μαστίγια να του φωνάζει: ''Δεν μπορείς να πλερώσεις;
Και τι με νοιάζει εμένα; Πάρτε τον μέσα τον κύριο...
Αλλά πριν αφήστε με να τον.... ''ζωγραφίσω'' λίγο''. Και τότε ο υπεύθυνος θα πλήρωνε λίγα από τα χρωστούμενα του λαού με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα, όπως κάνουμε όλοι εμείς οι απλοί άνθρωποι.

Himaira
aetoshal

Δεν υπάρχει περίπτωση να καταντήσετε τους Έλληνες όπως το κοριτσάκι στο βίντεο - Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"







greeknation

ΠΑΡΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ!..."ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!"


"ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΤΑΛΑΡΑ!!!"

Αφού τους γουστάρεις τόσο τους Λαθρο-Εισβολείς, αντί να ψάχνεις νέους (παράνομους και παράτυπους) τρόπους να τους φορτώσεις στον Ελληνικό Λαό.. πάρτους σπίτι σου να σε "εξυπηρετούν" ΄η ακόμα καλύτερα τράβα στο Πακιστάν αφού μισεις τόσο τους Έλληνες, αρκετά σας ανεχτήκαμε...

ΕΛΛΗΝΩΝ "ΔΙΚΤΥΟ"
hellenicrevenge

ΠΡΩΤΕΥΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΝΕΟΕΛΛΑΔΑ! ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!




Ο μπουρτζόβλαχος νεοέλληνας δεν έχει σήμερα να φάει αλλά θα βρει τα λεφτά για το διαρκείας και τη δόση του..

Μπράβο, αμόρφωτοι και απαίδευτοι Νεοέλληνες! ΖΩΑ! Σκοτωθείτε μεταξύ σας γι αυτούς που παίρνουν εκατομμύρια για να κλωτσούν ένα τόπι και πίνουν εις την υγεία των κορόιδων. Κορόιδο Νεοέλληνα, που σου πουλάν την πατρίδα, σου αρπάζουν το φαί του παιδιού σου μέσα από το στόμα του και του καταστρέφουν το μέλλον του, κι εσύ πλακώνεσαι στο ξύλο με τους συνανθρώπους σου για τους αγράμματους τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν ξέρουν να γράψουν ούτε το όνομά τους. Δημιουργούν σκόπιμες "αδικίες" και εντάσεις για να σε κρατούν μακριά από τα πραγματικά σου προβλήματα για να κερδίζουν εις βάρος σου και εσύ να ασχολείσαι με κάθε τι άλλο φθηνό και ανούσιο ώστε να μην αντιδράς και να σε έχουν καθηλωμένο στον κόσμο σου και έτσι να σε εξουσιάζουν ευκολότερα. Σου έχουν πασάρει το όπιο του λαού, το ποδόσφαιρο, για να μπορούν ανενόχλητοι να σε γαμάνε καλύτερα και εσύ να το ευχαριστιέσαι. Αντί να βγεις να τα κάψεις όλα για το σαθρό πολιτικό σύστημα και το ξεπούλημα της πατρίδας, τσακώνεσαι για να πλουτίζουν οι Μαρινάκηδες και οι Σισέδες! Μαλάκα, βλάκα, αμόρφωτε! Σου αξίζει ό,τι παθαίνεις!..

ΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ NEOΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΠΛΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΑΓΕΛΗ ΖΩΩΝ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ! ΚΑΘΑΡΑ ΖΩΩΔΕΣ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΥΓΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΕΜΒΙΟΥ ΟΝΤΟΣ! ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

Εάν γινόμουν ποτέ πρωθυπουργός, το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να καταργήσω το ποδόσφαιρο και θα το μετέτρεπα σε γιορτή και καλαμπούρι στις γειτονιές και τις εναπομείνασες αλάνες. Αυτό το πιστεύω ακράδαντα και το ονειρεύομαι τα τελευταία 35 χρόνια που έχουμε "δημοκρατία" στο Ελλαδιστάν.

ygro-pyr

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ-ΣΟΚ που έστειλε ο Έλληνας πρέσβης του Ναιρόμπι στο ΥΠ.ΕΞ., ζητώντας ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!


Τα όσα αναφέρει στο τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στο Ναϊρόμπι Δημήτρης Λούνδρας, σοκάρουν! Απεικονίζουν το φάσμα της πλήρους κατάρρευσης το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα ,η οποία φαίνεται ότι δεν μπορεί να έχει τακτοποιημένη ούτε τη "βιτρίνα" της, που είναι οι πρεσβείες της στο εξωτερικό! Ο πρέσβης στο τηλεγράφημά του παρουσιάζει μία τραγική κατάσταση:
*Το προσωπικό είναι απλήρωτο.
*Αυτοκίνητα της πρεσβείας δεν κινούνται γιατί δεν έχουν βενζίνη.
*Η γεννήτρια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν έχει καύσιμα.
*Επισημαίνει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ενοίκια της πρεσβείας.
Στο τέλος του τηλεγραφήματος ο πρέσβης επισημαίνει ότι "σε περίπτωση που έχετε αποφασίσει το κλείσιμο της Αρχής αυτής θα παρακαλούσαμε να το κάνετε με αξιοπρέπεια"!

greeknation.blogspot.com

Θράκη: Περιμένοντας μία πολύ μεγάλη προβοκάτσια από την Άγκυρα..που μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο




Περιμένοντας μία προβοκάτσια που μπορεί να οδηγήσει σε πόλεμο

Μέχρι σήμερα ο τακτικές δημιουργίας έντασης και εντυπώσεων, από την πλευρά της Τουρκίας έχουν χαρακτηριστεί ως δεδομένες και σε πλείστες όσες των περιπτώσεων αναμενόμενες. Είναι πάγια τακτική της Άγκυρας να «δομεί» κλίμα υπέρ της, όποτε θέλει να προχωρήσει στις επιδιώξεις και τους σκοπούς της. Το «όπλο» που μεταχειρίζεται προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης αυτού του «φαινομένου», είναι οι προβοκάτσιες που πραγματοποιούνται με την βοήθεια ανθρώπων των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών.
Σήμερα, που η γείτονα χώρα βρίσκεται σε μία «φάση βρασμού», με τον Ταγίπ Ερντογάν να έχει βάλει στο στόχαστρό του τους στρατηγούς και την Εργκένεκον, θα έπρεπε να αναλογιστούμε την σοβαρή πιθανότητα δημιουργίας μίας προβοκάτσιας (είτε στη Ρόδο είτε στην Θράκη). Δεν θα είναι ούτε η πρώτη, αλλά ούτε η και η τελευταία φορά που η Τουρκία θα «επιχειρήσει» εντός της Ελλάδας μία ενέργεια που θα την «βολέψει». Και το μόνο σίγουρο είναι πως μία ισχυρή προβοκατόρικη ενέργεια (κυρίως στη Θράκη), βολεύει τόσο τους στρατηγούς, όσο και τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, αφού και οι δύο πλευρές θέλουν να κάνουν επίδειξη ισχύος και ταυτόχρονα να εκτονώσουν την μεταξύ τους ένταση (η οποία δεν προβλέπεται να τερματιστεί με τις τουρκικές βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να γίνουν τον Ιούνιο).

Η μεγαλύτερη τουρκική προβοκάτσια στην Ελλάδα έγινε πριν το πογκρόμ του 1955 στην Κωνσταντινούπολη, όταν πράκτορας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (μουσουλμάνος από την Ελληνική Θράκη) είχε τοποθετήσει βομβιστικό μηχανισμό στο «σπίτι του Κεμάλ» στην Θεσσαλονίκη. Αποτέλεσμα αυτής της προβοκάτσιας ήταν μία νύχτα βίας κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, με ανυπολόγιστες καταστροφές Ελληνικών περιουσιών, βιασμούς, ξυλοδαρμούς και άλλα χαρακτηριστικά της κλασσικής τουρκικής συμπεριφοράς. Ακολούθησε ο διωγμός Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να επιτευχθεί ο κύριος στόχος που ήταν η υφαρπαγή Ελληνικών περιουσιών και η μείωση του Ελληνικού πληθυσμού που κρατούσε μεγάλο (αν όχι τεράστιο) μέρος της οικονομίας της Πόλης.

Από τότε ακολούθησαν πολλές άλλες προβοκάτσιες με την σιωπηρή ανοχή της Ελληνικής πλευράς, η οποία αυστηρά καθοδηγούμενη και σαφέστατα εντελλόμενη από τις ΗΠΑ, κρατούσε χαμηλούς (έως μηδενικούς) τόνους στην τουρκική προκλητικότητα. Τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Τουρκία (βλ. βάσεις) ήταν σαφέστατα ισχυρότερα από ότι στην Ελλάδα, της οποίας οι πολιτικοί ήταν εξάλλου πολύ πρόθυμοι στο να πραγματοποιούν τις «επιθυμίες» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Τελευταία, οι προβοκάτσιες που πραγματοποιούνται είναι χαμηλού επιπέδου, γίνονται σε μουσουλμανικά τεμένη και σκοπεύουν περισσότερο στην εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος των μουσουλμάνων της Θράκης και στην συσπείρωσή τους γύρω από την «προστάτιδα» του Ισλάμ, Τουρκία.

Ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας περίεργες επιθέσεις σε μουσουλμανικά νεκροταφεία, στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, και σε τζαμί. Σε όλα αυτά να προσθέσουμε τις συνεχείς αμφισβητήσεις, παραβάσεις και παραβιάσεις στο Αιγαίο, το casus belli και τις έρευνες για πετρέλαιο εκ μέρους των Τούρκων.

Να αναμένουμε λοιπόν την εκδήλωση ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, το οποίο εύκολα μπορούν να στήσουν οι Τούρκοι στρατηγοί, οι οποίοι μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία βλέπουν την επιρροή τους στα τεκταινόμενα της Τουρκίας να μειώνεται, με ταυτόχρονες προβοκάτσιες σε μουσουλμανικές περιοχές;

Για τους λόγους που ήδη αναφέρθηκαν, αλλά και σε μία Βαλκανική που δείχνει σαφείς τάσεις «θέρμανσης» του ισλαμισμού (αλλά και του εξτρεμισμού) και με μία επίσημη γραμμή της νέο-οθωμανικής πολιτικής Νταβούτογλου, οι ημέρες που πρόκειται να διανύσουμε είναι κάτι περισσότερο από πονηρές και δυστυχώς πλησιάζουν πολύ στο να μετατραπούν σε… λίαν επικίνδυνες.

Η άποψη του βουλευτή Ιωάννη Κοραντή
Για την πιθανότητα μίας προβοκάτσιας στην ευαίσθητη χρονική περίοδο που ζούμε, και ειδικά για την εκτέλεση ενός τέτοιου εγχειρήματος στην περιοχή της Θράκης, επικοινωνήσαμε και ρωτήσαμε τον βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ιωάννη Κοραντή, ειδικό σε θέματα ασφάλειας (λόγω και της εμπειρίας του σαν διπλωμάτης, αλλά και σαν διοικητής της ΕΥΠ).
«Το θέμα είναι πολύπλευρο και θέλει προσοχή. Εξ αρχής να διευκρινίσω ότι δεν αποκλείω τουρκική προβοκάτσια, γενικά στον ελληνικό χώρο, είτε στον χερσαίο, είτε στον θαλάσσιο ή ακόμη και στον εναέριο, ενώ νομίζω ότι πρέπει να προσεχθεί ειδικότερα η Θράκη.
Αρχικά, θα πρέπει να ερευνηθεί εάν σήμερα ο Τούρκος Πρόξενος υποχρεούται να κινείται μόνο στην Εθνική οδό ή την Εγνατία και υπό ποιές προϋποθέσεις (προηγούμενη άδεια του ΥΠΕΞ ή απλή ενημέρωση του "για λόγους ασφαλείας") Παλαιότερα ίσχυαν σφιχτές προϋποθέσεις, έχω όμως την αίσθηση ότι αυτές είτε έχουν ρητά αρθεί είτε έχουν περιπέσει -κακώς έστω- σε αχρησία. Και αυτό αποτελεί ένα θέμα διερεύνησης, αφού οι ενέργειες των αρμόδιων υπουργείων για το συγκεκριμένο θέμα κινούνται μέσα σε ομίχλη»…

Πώς μπορεί, άραγε, η Άγκυρα να αναβαθμίσει τις επιχειρήσεις προβοκάτσιας (αγαπημένες επιχειρήσεις της ΜΙΤ);
Τι μπορεί να γίνει και να προκαλέσει σάλο, δημιουργώντας πρόβλημα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τοποθετώντας την Ελλάδα σε δυσμενή θέση;
Ποιού επιπέδου προβοκάτσια μπορεί να δείχνει την Ελλάδα ως μία χώρα επιτιθέμενη κατά της «ειρηνικής» Τουρκίας;
Αν και οι Ελληνικές υπηρεσίες (παρά τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό ελέω Παυλόπουλου και Χρυσοχοΐδη) έχουν «κλείσει» κάθε πιθανότητα για μία τέτοιου είδους προβοκάτσια, εμείς εντοπίζουμε ένα «κενό», το οποίο δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί σε καμία περίπτωση εάν η Άγκυρα αποφασίσει να πολώσει σε υψηλότατο επίπεδο την σχέση της με την Αθήνα.

Σαρνίτς: Ο απόλυτος στόχος μίας προβοκάτσιας από τη ΜΙΤ
Δεδομένης της «τάσης» του τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, του κυρίου Σαρνίτς, να κυκλοφορεί σε ολόκληρη τη Θράκη χωρίς να τηρεί το πρωτόκολλο ασφαλείας (που ορίζει σαφέστατα ότι πρέπει να κινείται ΜΟΝΟ σε εθνικές οδούς και στην Εγνατία Οδό), θεωρούμε πως αυτή ακριβώς η παραβατική τάση του εν λόγω προξένου μπορεί να καταστεί αφορμή δημιουργίας ισχυρής προβοκάτσιας.
Με μία πρώτη ματιά διαπιστώνεται πως τα συνοδευτικά οχήματα του τουρκικού προξενείου, αλλά και των Ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, εξασφαλίζουν την αποφυγή ακόμη και τροχαίου ατυχήματος κατά τις μετακινήσεις του κυρίου Σαρνίτς. Όμως, τι θα συμβεί εάν ο τούρκος πρόξενος πυροβοληθεί από κάποιο άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας ή από έναν παρακείμενο μουσουλμάνο (π.χ. ελεύθερο σκοπευτή) που θα βρίσκεται σε κάποια περιοχή επίσκεψης του τούρκου προξένου; Μπορεί κανείς να αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου μίας τέτοιας προβοκάτσιας, την οποία ούτε ο ίδιος ο Σαρνίτς μπορεί να αρνηθεί, αφού και ο ίδιος προέρχεται από τις τάξεις των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) της Τουρκίας;

Τι συνέπειες μπορούν να υπάρξουν για την Ελλάδα;
Τι θα συμβεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επίθεσης κατά του τούρκου προξένου;
Ποιός θα κατηγορηθεί; Μήπως κάποιος χριστιανός κάτοικος της περιοχής όπου θα εκτελεσθεί η προβοκάτσια; Κάποιος που θα συγκεντρώνει τα «ικανά στοιχεία» φιλελληνισμού, που θα τον τοποθετήσουν στην θέση του «εκτελεστή»;
Μήπως κάποιοι θα προτιμήσουν να κλείσουν τα μάτια απέναντι στις προσωπικές τους ευθύνες και θα ψάξουν για εξιλαστήρια θύματα, αντί να αντιμετωπίσουν την τάση των μυστικών τουρκικών υπηρεσιών να δημιουργούν προβλήματα (ιδιαίτερα στις γείτονες με την Τουρκία χώρες);
Γιατί συνεχίζει η Ελληνική κυβέρνηση να επιτρέπει στον κύριο Σαρνίτς να κυκλοφορεί σε περιοχές που δεν του επιτρέπεται;
Γιατί αφήνεται η χώρα μας στο έλεος μίας τέτοιας πιθανής προβοκάτσιας;
Τι μπορεί να προκαλέσει το ίδιο το γεγονός σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο στον χώρο του Αιγαίου;
Μπορεί μία τέτοιου επιπέδου ενέργεια να προκαλέσει θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών;
Μπορεί, τέλος, να απαντήσει κανείς στο ερώτημα: Γιατί πρέπει να εκτίθεται –τελείως αδικαιολόγητα- η χώρα μας, στις πιθανές ορέξεις δημιουργίας – εκτέλεσης μίας ύψιστου επιπέδου προβοκάτσιας εις βάρος της Ελλάδας;
Περιμένουμε από βουλευτές -που ευαισθητοποιούνται σε θέματα μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος- να ρωτήσουν τους αρμόδιους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης, τι προτίθεται η κυβέρνηση να πράξει ώστε να μηδενίσει την πιθανότητα δημιουργίας ισχυρότατου διπλωματικού επεισοδίου, το οποίο θα προσφέρει την δυνατότητα ισχυρής διπλωματικής και πολιτικο-στρατιωτικής εκμετάλλευσης στην Άγκυρα.
Κωνσταντίνος Μιχαήλ

kostasxan

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Χέλμουτ Σμιτ: Πίσω από την αποτροπή πτώχευσης της Ελλάδας κρύβονται συμφέροντα….


Αυτό που εμείς φωνάζουμε από την πρώτη στιγμή, κατά την οποία άρχισε να διαφαίνεται η κρίση, δηλαδή ότι η προσπάθεια αποτροπής πτώχευσης της χώρας και η κατάσταση εξαθλίωσης που μας έχουν υποβάλει, για πολλά χρόνια, είναι για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα, το επιβεβαιώνει κατηγορηματικά ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμίτ, όπως πληροφορούμαστε από την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Σμίτ στην εφημερίδα Die Zeit, λέει καθαρά και κατηγορηματικά ότι, πίσω από τις προσπάθειες αποτροπής πτώχευσης της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα τραπεζών. Ειδικότερα καταγγέλλει ότι: «Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών».

Επικρίνει τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που θέσπισαν το ΕΥΡΩ ως κοινό νόμισμα, χωρίς προηγουμένως να έχουν φροντίσει να υπάρξει κοινή οικονομική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική. Χαρακτηριστικά σημειώνει: «Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αντιλήφθηκαν ότι από μόνο του, ένα κοινό νόμισμα μόνο κατά τύχη μπορεί να φέρει ευημερία» και συνεχίζει: «Τώρα μαλώνουν επί ώρες, αν θα πρέπει να βοηθήσουν τους φτωχούς Έλληνες, Πορτογάλους Ιρλανδούς με χρήματα ή με εγγυήσεις, ή αν…. είναι προτιμότερο να τους συμβουλεύσουν να κηρύξουν πτώχευση. Εκείνο που δεν λέγεται είναι ότι πίσω από τη διάσωση της Ελλάδας βρίσκονται τα συμφέροντα γερμανικών, βρετανικών και γαλλικών τραπεζών».
Για την Ελλάδα λέει ότι δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να εξυπηρετήσει το χρέος της και ότι οι ξένες τράπεζες θα χάσουν αν συμβεί κάτι τέτοιο: «οι Έλληνες δεν είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τα ομόλογά τους. Και ποιος υποφέρει από αυτό; Οι ξένες τράπεζες, οι οποίες τους δάνεισαν χρήματα».
Όλα τα πιο πάνω δεν τα λέει ο οποιοσδήποτε.
Τελικά αδέρφια, την χώρα μας και όλους εμάς, θα μας ξεζουμίσουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και αφού αντιληφθούν ότι δεν έχουν τίποτε άλλο να μας πάρουν, τότε θα μας σκορπίσουν στους πέντε ανέμους.
Θα έρθει όμως κάποια στιγμή που, αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα δώσει λόγο στο λαό γιατί επέλεξε να κάνει αυτό ακριβώς που καταγγέλλει ο κ. Σμίτ. Και τότε δεν θα τη σώσουν ούτε ασυλίες βουλευτών, ούτε νόμοι περί ευθύνης υπουργών.


hassapis-peter

greeknation

Αποκλειστικό: Κατάσταση εκτός Ελέγχου. Αναμένεται ανάφλεξη.


Πλησιάζει η ώρα της ανάφλεξης. Τα μέτωπα και οι αντιπαραθέσεις είναι πολλές. Η Ρωσία έχει ρίξει το γάντι στην Τουρκία σχετικά με την εκπαίδευση Τετσένων ανταρτών στο έδαφος της. Το Ισραήλ απειλεί με πόλεμο τον Λίβανο, το Ιράν προκαλεί με βγάζοντας δύο πλοία του στην Μεσόγειο, οι κούρδοι του βορείου Ιράκ αξιώνουν Εδάφη της Τουρκίας και έξοδο στην Θάλασσα, Οι Τουρκοκύπριοι σχεδιάζουν την δική τους ΑΟΖ , σε συνεργασία με την Τουρκία, ύποπτες κινήσεις του Βουλγαρικού Στρατού παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, ενώ Ηφαίστειο που ...βράζει είναι πλέον τα Σκόπια με τις συγκρούσεις να μένονται μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανοφώνων.

Από αξιόπιστες πηγές η ομάδα του Blog Amynias ενημερώθηκε ότι λήγει ένα πολύ σοβαρό τελεσίγραφο. Το τελεσίγραφο που αφορά το αίτημα της Ρωσίας διαμέσου του Πούτιν προς την Τουρκία. «Παραδώστε μας τους Τετσένους αντάρτες που εκπαιδεύεται στα Εδάφη σας».

Το σημαντικό είναι πως η Ρωσία γνωρίζει με λεπτομέρειες την συνεργασία των Τούρκων στρατηγών με τους Τσετσένους αντάρτες όσον αφορά την εκπαίδευση των τελευταίων στους ορεινούς όγκους της Τουρκίας και την παροχή πολεμικού Υλικού. Γνωρίζουν επίσης πως χρηματοδότες αυτής της κίνησης είναι δύο διαφορετικοί πόλοι. Ο πρώτος από την Σαουδική Αραβία και ο 2ος από το Ιράν.

Η υψηλόβαθμη στρατιωτική ηγεσία της Τουρκίας οποία παίζει έναν ανεξέλεγκτο ρυθμιστικό ρόλο ως εγγυητής στην ανάπτυξη των ισλαμιστών δυνάμεων της περιοχής και προς το παρόν δεν ενδίδει στις Ρωσικές απειλές.

Στα πλαίσια των πιέσεων υποστηρικτής και σύμμαχος της Τουρκίας προς την Ρωσία βρίσκεται η Βουλγαρία, εξυπηρετώντας και αυτή με την σειρά της τα δικά της συμφέροντα.

Στην Τουρκία την ίδια χρονική στιγμή ανακύπτει ένα νέο πρόβλημα με την έμμεση και άμεση απαίτηση των Κούρδων να αξιώνουν αυτονομία και πρόσβαση στην θάλασσα.

Από την άλλη μεριά ο Ισραηλινός υπουργός Αμύνης Ehud Barak δήλωσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μπορεί να επέμβουν στο νότιο Λίβανο ξανά και να εμπλακούν σε μάχες με τα ένοπλα τμήματα της Hezbollah.

Ενώ την ίδια χρονική στιγμή δύο πολεμικά σκάφη του Ιρανικού Ναυτικού πρόκειται να περάσουν από τη διώρυγα του Σουέζ κατευθυνόμενα προς τη Συρία όπου και θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Avigdor Lieberman δηλώνει πως η απόφαση του Ιράν να στείλει τα σκάφη του τόσο κοντά στο Ισραήλ αποτελεί πρόκληση και αποδεικνύει πως το «νεύρο» αλλά και η αυτοπεποίθηση του Ιράν μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Ο ίδιος προειδοποίησε τους πάντες καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αντιληφθεί πως το Ισραήλ δεν μπορεί να αγνοεί τις προκλήσεις αυτές για πάντα.


Τις εξελίξεις που τρέχουν έρχονται να ενισχύσουν και οι Δυνάμεις δύο Αεροπλανοφόρων. Tου γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle και του Αμερικανικού USS Enterprise που βρίσκονται στην περιοχή Νοτίως και Νοτία Ανατολικά της Κρήτης. Ειδικότερα χθές Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού της Χώρας μας , ανακοίνωσε την ματαίωση της προγραμματισμένης για την 18η Φεβρουαρίου συνεκπαίδευσης μονάδων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του γαλλικού αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle λόγω αλλαγής προγράμματος της γαλλικής δύναμης επιχειρήσεων, καθώς φαίνεται το τελευταίο να έρχεται εσπευσμένα να ενισχύσει την Δύναμη υποστήριξης στην περιοχή δίπλα από το USS Enterprise.

Ηφαίστειο που βράζει είναι πλέον τα Σκόπια και η αδυναμία ελέγχου της κατάσταση μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις. Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν στον κυβερνητικό συνασπισμό του VMRO του Νικόλα Γκρούεφσκι και το κόμμα των Αλβανών των Σκοπίων, την Εθνική Ένωση, μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν για δεύτερη μέρα μεταξύ των Σλάβων και των Αλβανών.

Και δεν φθάνουν όλα αυτά, σφήνα στις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ενδιαφερομένων αμερικανικών εταιρειών για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Κύπρου θέτουν οι Τούρκοι και οι τουρκοκύπριοι με νεότερες δηλώσεις του φερόμενου ως υπουργού Ενέργειας του ψευδοκράτους Σουνά Ατούν. Ο Ατούν ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του ότι οι Τουρκοκύπριοι σε συνεργασία με την Άγκυρα ως εγγυήτρια δύναμη, πρόκειται να ετοιμάσουν τη δική τους στρατηγική και να αρχίσουν τις εργασίες για τον καθορισμό της δικής τους ΑΟΖ, με σκοπό να αρχίσουν τις δικές τους έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή.

Και για να μην αφήσει οποιαδήποτε περίπτωση αμφισβήτησης των λεγόμενων του ο Σουνά Ατούν προσδιόρισε και τις περιοχές που αναφέρει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στις φυσικές πηγές γύρω από το νησί. Συμπληρώνοντας ο Σουνά Ατούν δήλωσε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει στης κυπριακή Κυβέρνηση να παραβιάσει τα συγκεκριμένα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.

Την παρούσα χρονική στιγμή που οι διεθνής εξελίξεις στην γύρω περιοχή τρέχουν και το matrix των Αντιπαραθέσεων και των συμφερόντων γίνεται όλο και ποιο πολύπλοκο οι Εθνικές μας Υπηρεσίας παρατηρούν σιωπηλά και με πολύ μεγάλη προσοχή τις ύποπτες κινήσεις των στρατευμάτων της Γείτονος Βουλγαρίας και Αλβανίας.

Και ενώ η κατάσταση Γύρω και έξω από την Χώρα μας βράζει , βράζει και το εσωτερικό της , καθώς από μέρα σε μέρα αναμένεται σοβαρή εξέλιξη στα εσωτερικά της χώρας μας με αναμονή να ξεσπάσει σοβαρό θέμα πολιτειακής κρίσης τη περίοδο της 23ης Φεβρουαρίου 2011.

Ο Στρατός μας εκπαιδεύεται εκτάκτως στην αντιμετώπιση καταστολής μιας Κοινωνικής εξέγερσης, γεγονός που δηλώνει την ανεπάρκεια των δυνάμεων Ασφαλείας.

Και από την άλλη διατηρείται μια παγερή σιωπή και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, και το ποίο περίεργο στην παρούσα χρονική στιγμή είναι ότι όλα συμπίπτουν.

από το Amynias.blogspot.com

koukfamily

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Μυστικές συμφωνίες για ξεπούλημα των Ελληνικών πετρελαίων σε Αμερικανούς


Kάτι ήξερε ο Παπανδρέου όταν έλεγε "πετρέλαια δεν έχουμε" σε καθαρά Ελληνικά εννοούσε οτι..."Δεν ΘΑ έχουμε" - "Κλειδώνουν" σε πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ οι άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στην Ελλάδα! Ομάδα ξένων, κυρίως αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες (όμιλοι Λάτση, Βαρδινογιάννη) έχουν...έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που υπάρχουν στον Ελλαδικό χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με τον νέο φορέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα δημιουργηθεί.

Αυτές οι επαφές είναι και η αιτία της στροφής 180 μοιρών της κυβέρνησης στο θέμα των πετρελαίων και από την απόλυτη άρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξή του στις αρχές Δεκεμβρίου σε ότι αφορά την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και τις ειρωνείες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Βουλή σε όσους υποστήριζαν την ανάγκη διερεύνησης πετρελαιοφόρων πεδίων στον Ελλαδικό χώρο, περάσαμε στην ίδρυση φορέα.
Ο οποίος μάλιστα βάσει των όσων υποστήριξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γ.Μανιάτης, θα είναι έτοιμος να δώσει άδειες στο χρόνο ρεκόρ του ενός έτους!
Φυσικά μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ την επαύριο των δηλώσεών του για τις άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ.
Εκεί υποτίθεται ότι παρουσίασε «τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής σε Αμερικανούς αξιωματούχους κατά την τριήμερη επίσκεψή του 7-9 Ιουλίου)».
Πρακτικά δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις για την ευνοϊκή μεταχείριση των Αμερικανικών εταιρειών. Άλλωστε ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομίας, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Jose Fernandez, τη βοηθό Υφυπουργό Ενέργειας αρμόδια για την Ευρώπη, δρ. Phyllis Yoshida, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη, τους -μεταξύ άλλων- Daniel Stein και Rebecca Neff, συμβούλους του Ειδικού Απεσταλμένου για θέματα Ενέργειας Ευρασίας, Πρέσβη Richard Morningstar.
Πρόκειται για μία ομάδα που έχει κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις (με την αμερικανική έννοια του όρου) με τις μεγάλες πολυεθνικές πετρελαίου τις περίφημες «7 αδελφές» (ESSO, Shell, BP, Chevron, Τexaco κλπ).
Oι Αμερικανικές εταιρείες θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαια την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Ελλαδικό χώρο.
Στο διάστημα 1997-2001 ξένες εταιρείες ερεύνησαν χερσαίες περιοχές γύρω από τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία.
Εκεί, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Shell Ρομπ Ράουτς, υπάρχουν αποθέματα περί τα 2 δισ. βαρελια τα οποία θεωρητικώς καλύπτουν τις ανάγκες μας για 20 χρόνια.
Το μεγαλύτερο κοίτασμα ή εν πάση περιπτώσει το κοίτασμα με την υψηλότερη βεβαιότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων βρίσκεται νοτιοατολικά της Κέρκυρας, κοντά στους Οθωνούς. Στο Αιγαίο η περιοχή του Μπάμπουρα κοντά στη Θάσο κλπ
Από το 1903 χρονολογούνται οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα. Τότε η βρετανική London Οil Development εξασφάλισε άδεια για χερσαίες έρευνες στη Ζάκυνθο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 1938 ξεκινούν γεωτρήσεις στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη Θράκη, σταμάτησαν όμως λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Το 1960 το υπουργείο Βιομηχανίας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων (ΙFΡ), προχώρησε σε συστηματικές έρευνες σε ολόκληρο τον χερσαίο ελλαδικό χώρο.
Το 1969 η χούντα της 21ης Απριλίου έδωσε αφειδώς άδειες θαλάσσιων ερευνών σε ξένες εταιρείες, όπως η ΕSSΟ, η Τexaco κ.ά. Το 1970 η αμερικανική Οceanic πήρε άδεια για έρευνα στο Θρακικό Πέλαγος και τον Νοέμβριο του 1973 ανακάλυψε τα γνωστά ως «κοιτάσματα του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας».
Το 1975 ιδρύθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου. Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου εκτιμάται ότι θα εξακοντιστεί ιλιγγιωδώς από τα 85 εκατ. βαρέλια ημερησίως σήμερα στα 134 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2030.
Η πετρελαιοκίνητη ζωή μας μπαίνει στο «κόκκινο» με το πετρέλαιο να σκαρφαλώνει σήμερα στα 77 δολάρια το βαρέλι.
Όποιος πιστεύει πως είναι τυχαία η συγκεκριμένη κατάληξη, μάλλον δεν γνωρίζει τον τόπο γέννησης του Γιώργου Παπανδρέου και τα αισθήματα της υπόλοιπης οικογένειας Παπανδρέου για τις ΗΠΑ.
Λύθηκε επιτέλους το μυστήριο της εμμονής Παπανδρέου οτι "πετρέλαια δεν έχουμε" σε καθαρά Ελληνικά εννοούσε οτι:
"Πετρέλαια δεν ΘΑ έχουμε...". Πουλήθηκαν σε καλή τιμή πριν καν τα εξορύξουν... θα μας πούν άραγε και για τις μίζες που κανόνισαν προκειμένου να κλείσουν αυτές τις συμφέρουσες συμφωνίες ;;;

greeknation