Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ALAVANOS Αζάιλουμ ή ASYLUM Αλαβάνος; (Η Ταινία Ξεβρακωτρόμου που λογόκρινε και ο Μάκης των Ρομπέν των Καγιέν της Εκάλης από το Ζουγκλομπλόγκ του!) Τσούζει Μάκη, τσούζει πολύ; χαχαχα


(Ξεβράκωμα Αριστερούληδων από τον Χίο).
Φέρτε σουβλάκια, φέρτε μπύρες.ygro-pyr

Η ανησυχία για αιφνιδιαστική τουρκική ενέργεια φέρνει υψηλή χρηματοδότηση για δορυφορική επιτήρηση


Η έγκαιρη δορυφορική προειδοποίηση αποτελεί πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο του ελληνικού αμυντικού συστήματος με την διάθεση υψηλών κονδυλίων σε μία εποχή μεγάλων περικοπών στο τομέα της Άμυνας. Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του defencenet.gr από το ΓΕΕΘΑ, εξασφαλίστηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια η χρηματοδότηση με ένα ποσό της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ του νέου δορυφορικού πρόγραμματος MUSIS (MUSIS (MUltinational Space-based Imaging System),το οποίο θα διαθέτει και ραντάρ συνθετικής απεικόνισης!

Η Ελλάδα με τη ίδια ομάδα χωρών συμμετέχει στη σχεδίαση, ανάπτυξη και κατασκευή του μελλοντικού δορυφορικού συστήματος γεγονός που θα την καταστήσει μέλος μιας μικρής ομάδας χωρών παγκοσμίως που θα έχουν τόσο εξελιγμένο δορυφορικό σύστημα επιτήρησης σε υπηρεσία.

To πρόγραμμα MUSIS θεωρείται το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα παρατήρησης Γης από το διάστημα στην Ευρώπη και αποτελεί την εξέλιξη όλων των κορυφαίων υφισταμένων στρατιωτικών συστημάτων παρατήρησης Γης από το Διάστημα με επιχειρησιακή λειτουργία από το 2015 έως το 2030. Η πρώτη εκτόξευση δορυφόρου του συστήματος έχει προγραμματιστεί για το 2015.

Οι σχεδιασμοί του υπουργείου Εθνικής Αμυνας δεν σταματούν εδώ. Το ΜUSΙS, οποίο θα αποτελείται από 6-7 δορυφόρους.

Σε ότι αφορά το νυν δορυφορικό σύστημα του στρατιωτικού δορυφόρου HELIOS-IIB το οποίο έχει κατασκευαστεί και λειτουργεί με ευθύνη της Γαλλίας συμμετέχουν επίσης η Ελλάδα, το Βέλγιο, η Ιταλία και η Ισπανία, επίσης θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα παγκοσμίως και το σημαντικότερο σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Συνίσταται από δύο οπτικούς δορυφόρους παρατήρησης Γης που διαθέτουν δυνατότητες λήψης εικόνων ημέρα και νύχτα.

Ηδη από τον περασμένο Ιούνιο λειτουργεί στην Τανάγρα ο πρώτος Δορυφορικός Σταθμός Ελλάδος (ΔΣΕ), μέρος της ελληνικής συμμετοχής στο στρατιωτικό δορυφορικό πρόγραμμα Ηelios- ΙΙ. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο οπτικούς δορυφόρους παρατήρησης της Γης που βρίσκονται σε απόσταση περίπου 700 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της.

Προσφέρει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να λαμβάνει δορυφορικές εικόνες πολύ υψηλής ποιότητος, με ιδιαίτερα μεγάλη ακρίβεια εντοπισμού θέσης και υψηλή διακριτική ικανότητα. Ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΕΘΑ σχολίαζε μιλώντας για τις δυνατότητες του HELIOS-IIB ότι «Δεν μας ξεφεύγει πλέον ούτε η αλλαγή σκοπιάς στο Μπαλίκεσιρ»!

Πραγματικά, όπως είχαμε την δυνατότητα να διαπιστώσουμε και οι ίδιοι οι εικόνες και η ταχύτητα ματάδοσής τους από το τουρκικό έδαφος του HELIOS-IIB , ξεπερνούν και την πιο γόνιμη φαντασία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι Τούρκοι έχουν αναπροσαρμόσει σχέδια και επιχειρησιακά δόγματα με την πρόβλεψη εκκίνησσης αερομεταφερόμενων δυνάμεων εκατοντάδων χιλιομέτρων πίσω από την πρώτη γραμμή, με ότι αυτό συνεπάγεται.

defencenet.gr

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Οι προβλέψεις του Μνημονίου, καθόσον αφορά τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, αποδείχθηκαν εντελώς αβάσιμες. Όλα τα μακροοικονομικά μεγέθη και ειδικά εκείνα που ενδιαφέρουν τον ελληνικό λαό, παρουσιάζουν σοβαρές αποκλίσεις από την πραγματικότητα.

Οι μαθητευόμενοι μάγοι του ΔΝΤ έκαναν υπολογισμούς αφελείς, που μόνον σε πρωτοετείς φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου δικαιολογούνται. Έτσι το Μνημόνιο χρεοκόπησε παντελώς και δεν ξέρουμε πού θα μας οδηγήσει. Ας ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ανάλυση με τον πληθωρισμό. Η πρόβλεψη του Μνημονίου ήταν ότι το 2010 με τα μέτρα και με τη συνταγή της «τρόικας» η αύξηση του πληθωρισμού θα έφτανε στο 1,8% - 2%. Τώρα που έκλεισε το 2010 ο πληθωρισμός σε ετήσια βάση έφτασε στο 5,2%. Τεράστια η απόκλιση από τις προβλέψεις του Μνημονίου.

K αι καλά, οι συντάκτες της συνταγής δεν έλαβαν υπόψη ότι οι δύο αυξήσεις του ΦΠΑ και των άλλων έμμεσων φόρων θα προκαλούσαν αύξηση του πληθωρισμού; Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν μπόρεσε να διαβλέψει τις επιπτώσεις των μέτρων του Μνημονίου; Γιατί δεν θέλησαν να διαπραγματευτούν καθόλου τα διάφορα μέτρα που περιείχε το Μνημόνιο; Και με ιδιαίτερο φανατισμό και ασυζητητί τα παρουσίασαν σαν σωτήρια για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας;
Και δεν είναι μόνο ο πληθωρισμός που γιγαντώθηκε. Έχουμε και το παράδειγμα της ανεργίας. Το Μνημόνιο προέβλεπε ότι η ανεργία το 2010 θα φτάσει στο 12% του εργατικού δυναμικού. Ήδη η ανεργία καλπάζει ακάθεκτη και έχει φτάσει στο 15% (και στους νέους στο 35%) και η προοπτική για το 2011 είναι αρκετά ζοφερή. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς η ανεργία να κυμανθεί σε επίπεδα πλησίον του 20%. Η ανεργία προέρχεται, όπως είναι γνωστό, από τη μείωση της απασχόλησης. Και η μείωση της απασχόλησης είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της ενεργού ζήτησης αγαθών και υπηρεσιών. Που σημαίνει και μείωση της παραγωγής. Όταν η «τρόικα» ζητούσε δραστική μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων, δεν υπολόγιζε ότι αυτό θα είχε αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης και της παραγωγής και κατ' επέκταση την αύξηση της ανεργίας; Αλλά οι αρνητικές επιπτώσεις από το φαινόμενο αυτό μεταδίδονται και στη μείωση των φορολογικών εσόδων του κράτους. Η απόδοση της φορολογίας συναρτάται ευθέως με το ύψος της παραγωγής και με τα εισοδήματα των εργαζομένων και ασφαλώς και με τα κέρδη των επιχειρήσεων. Εάν υπήρξε κάποια βελτίωση στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα και ειδικά αν κατάφερε η κυβέρνηση το 2010 να μειώσει το έλλειμμα, αυτό οφείλεται στις εύκολες λύσεις της μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, των συντάξεων, στη μείωση των πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και στη μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Ο κ. Παπακωνσταντίνου βρήκε τη λύση. Στην αύξηση της φορολογίας και στη μείωση μισθών και συντάξεων. Και φυσικά στον περιορισμό των πιστώσεων του ΠΔΕ.
Όλα αυτά που προαναφέραμε, έχουν άμεσο αντίκτυπο στην τελική διαμόρφωση του ΑΕΠ. Έτσι το ΑΕΠ, σύμφωνα με τη δική μας άποψη, τελικά το 2010 θα παρουσιάσει μείωση της τάξης του 5-5,5%. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας κυριαρχείται πλέον από το φαινόμενο του στασιμοπληθωρισμού. Παραγωγική στασιμότητα συγχρόνως με υψηλό πληθωρισμό. Όλα τα φαινόμενα δείχνουν ότι ο στασιμοπληθωρισμός θα είναι μια κατάσταση μακροχρόνια και ασφαλώς θα διαρκέσει όσο τα μέτρα του Μνημονίου θα εφαρμόζονται. Και θα υπάρξει και μια περίοδος, όταν λήξει το Μνημόνιο, ανασύνταξης και ανάρρωσης της ελληνικής οικονομίας από τη λαίλαπα στην οποία την καταδίκασε η «τρόικα». Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε ότι υπάρχει ανάγκη αλλαγής αμέσως της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται σήμερα. Η σημερινή στρατηγική οδηγεί σε μια μη βιώσιμη κατάσταση την ελληνική οικονομία. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει πού οδηγείται η Ελλάδα. Και ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία» δηλώνει ότι «με την ίδια λογική θα συνεχίσουμε και τα τρία προσεχή χρόνια», τη λογική που απειλεί να συντρίψει την ελληνική οικονομία. Και ένα κράτος με κατεστραμμένη οικονομία, με βαθιά ύφεση και με ανεργία των νέων που πλησιάζει το 35%, δεν είναι δυνατόν ποτέ να επιβιώσει. Το συμπέρασμα είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν κατανοούν την ελληνική πραγματικότητα, γιατί απλώς ζουν στην ευδαιμονία του σκότους. Η πραγματικότητα δυστυχώς είναι ότι η Ελλάδα βαδίζει σε αργό θάνατο. Και αντί η κυβέρνηση να κοιτάξει πώς θα προστατεύσει την ελληνικότητα του πολίτη αυτής της χώρας, έχει στρέψει ολόκληρο το ενδιαφέρον της στο να μη ζημιωθούν οι κερδοσκόποι δανειστές μας.
Και για να επανέλθουμε στα οικονομικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διαπραγματευτεί επιτέλους τις ρυθμίσεις και τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο. Και να μη δέχεται ασυζητητί όσα μέτρα προτείνουν οι αδαείς, φαιδροί εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ και των άλλων οικονομικών οργανισμών. Εντός των ημερών καταφθάνει το κλιμάκιο των ελεγκτών της «τρόικας» στην Αθήνα, με καινούργιες προτάσεις για νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων και για άλλα μέτρα που θα δημιουργήσουν ακόμη δυσχερέστερες καταστάσεις για τον λαό. Κι αυτά προκειμένου να εγκριθεί η καταβολή της 4ης δόσης του δανείου που μας χορήγησε η «τρόικα». Φαίνεται ότι η κάθε δόση του δανείου θα συνοδεύεται και από τη λήψη εξοντωτικών μέτρων για την οικονομία μας. Έτσι όπως βαδίζει η κυβέρνηση, η χρεοκοπία του Μνημονίου θα προκαλέσει και τη συντριβή της ελληνικής οικονομίας. Κι αυτό θα έχει τελικό αποτέλεσμα την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού. Τα κόμματα πρέπει να συνετιστούν και φυσικά η κυβέρνηση πρώτη απ' όλα. Πρέπει να αλλάξουν στάση απέναντι στα προβλήματά μας και γενικά να αναθεωρήσουν τα προγράμματά τους και να τα προσαρμόσουν στις ανάγκες του λαού, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Πώς η οικονομία μας και γενικά το επικρατούν σύστημα, πήρε αυτόν τον κατήφορο; Ποια είναι τα αίτια στα οποία οφείλεται αυτή η συστημική παραλυσία σε όλους τους τομείς; Βασικά φρονούμε ότι όλα ξεκίνησαν από την κρίση αξιών και την ανύψωση του κέρδους ως υπέρτατης αξίας. Κι αυτή η κρίση αξιών, έστω και με καθυστέρηση, ήρθε και στην Ελλάδα, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτή η «νέα τάξη πραγμάτων» ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Τα εκφυλιστικά αυτά φαινόμενα γρήγορα μεταδόθηκαν και στους λαούς και κυρίως στην πολιτική και στην οικονομική ελίτ, που έθεσε ως στόχο το κέρδος και τον εύκολο και αδικαιολόγητο πλουτισμό και αδιαφόρησε και για την ευημερία των λαών και για το ηθικό τους επίπεδο. Έτσι καταλήξαμε στην κρίση και στην ανυποληψία των θεσμών. Ειδικά καθόσον αφορά τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδος, αυτά πρέπει να σημειώσουμε ότι έχουν ξεκινήσει από τη στρεβλή πολιτική που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Η ασκηθείσα οικονομική πολιτική, κυρίως όμως από το 1990 και μετά, έχει ως χαρακτηριστικό της την εγκατάλειψη της πραγματικής οικονομίας. Ακόμη και στην περίοδο της κρίσης η κυβέρνηση Καραμανλή διέθεσε 25 δισ. ευρώ για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή των τραπεζών, και δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, η οποία αθωράκιστη πάλευε μέσα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης με υπέρτερες οικονομίες. Έτσι τώρα καλείται ο λαός να πληρώσει τα σφάλματα της εισόδου μας στην ΟΝΕ με απροπαράσκευη οικονομία και με ψεύτικα στοιχεία που στέλναμε στην Ευρωζώνη. Από εκεί ξεκινά το κακό. Και ο στασιμοπληθωρισμός που εμφανίζεται τώρα είναι αποτέλεσμα των ενεργειών για την εισδοχή μας σε μια νομισματική ένωση με υπέρτερες οικονομίες και με απροπαράσκευη τη δική μας. Με τη χρεοκοπία του Μνημονίου, την οποία τώρα όλοι παραδέχονται, οι θυσίες του ελληνικού λαού πήγαν χαμένες. Παρά τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού ότι αυτήν τη φορά οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο. Και όσο δεν αλλάζει η πλεύση του κυβερνητικού σκάφους και θα υπάρχει το Μνημόνιο, η ελληνική οικονομία θα φθίνει και μαζί της θα καταστρέφεται και η κοινωνική συνοχή και η ελληνική ταυτότητα της κοινωνίας μας.
Η ΝΔ ζητάει αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. Κατ' αρχάς έχει δίκιο. Η σημερινή οικονομική πολιτική, είτε Μνημονιακή είτε όχι, έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να αλλάξει. Τι μας προτείνει όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μέχρι τώρα δεν μας έχει δώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μιας άλλης οικονομικής πολιτικής ώστε να είμαστε σε θέση να επιμετρήσουμε τις επιπτώσεις και τη δυνατότητα υλοποίησής της μέσα στο πλαίσιο της σημερινής κατάστασης. Φαίνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενδιαφέρεται μόνο για την αλλαγή των σημάτων και των συμβόλων. Και βραδυπορεί στο έργο ουσιαστικής αντιπολίτευσης και θετικών προτάσεων για την αντιμετώπιση της σημερινής εκφυλιστικής κατάστασης.
Ας προτείνει λοιπόν τα μέτρα που είναι αναγκαία για το καλό της Ελλάδας, για να μη ζούμε καταστάσεις κατάληψης των πανεπιστημίων από λαθρομετανάστες.

paron.gr
1453-2009.pblogs.gr

ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΠΑΝΕ ΣΕ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ!Βόμβα στα θεμέλια της χώρας η δημιουργία μουσουλμανικής μειονότητας...

Αυτά που συνέβησαν από την Κυριακή το βράδυ με την κατάληψη της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες που ήρθαν με τυμπανοκρουσίες από τα Χανιά και ανεμπόδιστα έφτασαν στη Σόλωνος, στην καρδιά της Αθήνας, με την Αστυνομία άφαντη, είναι ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ! Κι όποιος λέει, μετά την εκκένωση, τέλος καλό, απλώς δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Οι καταληψίες λαθρομετανάστες βγήκαν από τη Νομική νικητές. Και τροπαιούχοι! Έχοντας επιβάλει ΟΛΟΥΣ τους όρους τους! Σε ανάκτορο, διατηρητέο αρχοντικό, μετακόμισαν. Στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας. Δίπλα στην Πατησίων. Απέναντι από το Πολυτεχνείο-σύμβολο.

Το κράτος κυριολεκτικά παραδόθηκε. Σήκωσε ψηλά τα χέρια. Γελοιοποιήθηκε η κυβέρνηση. Ανίκανο το πολιτικό σύστημα και σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή να ομονοήσει. Στα ελάχιστα. Στην εφαρμογή του νόμου. Μια πολιτική ηγεσία όχι αντάξια της πατρίδας. Ανθρωπάκι και η Δικαιοσύνη. Επί ώρες διαπραγματεύονταν οι Εισαγγελείς. Για τα αυτονόητα. «Μικρός» και ο πρύτανης. Νόμιζε πως παίζει στο θέατρο. Λίγοι αποδείχθηκαν όλοι.

Εξοργισμένος είναι όλος ο ελληνικός λαός. Για το «μπάχαλο». Τη διάλυση παντού. Την εικόνα μιας Ελλάδας έρμαιο του κάθε Γιαννόπουλου και της κάθε ΜΚΟ που την πληρώνει το κράτος για να βγάζει τα μάτια της χώρας. Γίναμε ξένοι στον τόπο μας.

Ήταν ένας ακόμη γύρος... Είχαν βολιδοσκοπηθεί οι αντιδράσεις... Με τον ξεσηκωμό τότε με το δήθεν σκίσιμο του Κορανίου ενός μετανάστη από αστυνομικό. Μαζεύτηκαν αστραπιαία και πήγαν να κάψουν την Αθήνα... Είδαν ότι αντίσταση δεν υπάρχει. Έκαναν το δεύτερο προκλητικό βήμα. Με την «προσευχή» στα Προπύλαια. Η Αστυνομία, οι αρχές, η κυβέρνηση μιλιά.

Ελεύθερο το έδαφος για τη συνέχεια. Ο Άγιος Παντελεήμονας, η Ομόνοια και οι γύρω δρόμοι, χώροι υπό κατάληψη. Με θεατή την ελληνική Πολιτεία. Και τον Δήμο της Αθήνας να κάνει τα στραβά μάτια...

Μετά τη Νομική οι Αρχές Ασφαλείας αναμένουν το επόμενο «χτύπημα». Υπάρχει ανησυχία, φοβούνται μια ανάλογη κατάληψη σε κάποιο άλλο «ευαίσθητο» σημείο της Αθήνας. Με προτεραιότητα ξανά πανεπιστημιακό χώρο...

Κινήσεις μελετημένες. Στόχος να καταγραφούν ότι αποτελούν «κοινότητα» με ιδιαίτερη πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα! Να οργανώσουν τον δικό τους ρόλο στην ελληνική κοινωνία! Να δημιουργήσουν ελεγχόμενες περιοχές, γκέτο, α λα Άγιο Παντελεήμονα. Να προβάλουν αιτήματα πέρα από νόμους. Και ήδη τη γεύση την πήραμε την εβδομάδα που πέρασε.

Δεν πρόκειται για υπερβολή. Ούτε είναι φαντασιώσεις. Ή φοβίες. Φρόντισαν και έδειξαν με την κατάληψη της Νομικής Σχολής πού το πάνε...

Φυσικά και δεν φταίνε οι λαθρομετανάστες. Βρήκαν πόρτες ανοιχτές και μπήκαν... Η ευθύνη ανήκει σ' όλες τις κυβερνήσεις. Του Σημίτη, του Καραμανλή και του Παπανδρέου. Με μεγαλύτερη του τελευταίου. Που νόμισε ότι βρίσκεται στη Σουηδία του '60. Οι μετανάστες ήταν ένα από τα θέματα που προχώρησε με μέτρα υπέρ τους. Χωρίς κανέναν όρο. Και αφήνοντας τις πόρτες ανοιχτές... Και τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα όλοι.

Πίσω δεν κοιτάμε. Τι γίνεται τώρα είναι το ζητούμενο. Αφού προηγουμένως συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ ότι αλλοιώνεται η εθνική ταυτότητα, πολιτιστική και θρησκευτική. Και η αναλογία του πληθυσμού της πατρίδας μας. Από μετανάστες που έχουν διαφορετικό θρήσκευμα, άλλη κουλτούρα. Και οι οποίοι δεν ενσωματώνονται στην ελληνική κοινωνία. Όποιος δε έχει αντίθετη άποψη ας δει πόσοι έχουν ζητήσει να γίνουν Έλληνες. Ελάχιστοι. Κι αυτό λέει πολλά...

Αυτό που ενώνει όλους τους προερχόμενους από Ασία και Αφρική λαθρομετανάστες, αλλά και τους νόμιμους, είναι ότι όλοι είναι μουσουλμάνοι. Και αυτό αποτελεί ένα εκρηκτικό μείγμα. Που γίνεται ακόμη πιο εκρηκτικό αν σκεφτεί κανείς –όπως άλλωστε εκτιμούν ή έχουν πληροφορίες οι Αρχές Ασφαλείας– ότι μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν και εξτρεμιστικά στοιχεία. Ίσως και μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Που μπορεί να οδηγήσουν σε εκρηκτική κατάσταση, για διεκδικήσεις. Όπως συνέβη με την κατάληψη της Νομικής Σχολής.

Η Ελλάδα κάθεται πάνω σε μια βόμβα. Σ' ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Σιγοκαίει η φωτιά. Έτοιμη να φουντώσει σε κάθε στιγμή. Ως καύσιμη ύλη μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι εξεγέρσεις στην Τυνησία, στην Αίγυπτο, δίπλα μας στην Αλβανία. Το έδαφος εδώ προσφέρεται. Ας μην υποβαθμίσει αυτό το ενδεχόμενο η πολιτική ηγεσία της χώρας, κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Το μεταναστευτικό είναι το κυρίαρχο θέμα (η Ζήμενς και το Βατοπέδι είναι ψύλλοι στ' άχυρα μπροστά του).

Για το αύριο της Ελλάδας ΚΑΙ μετά την οικονομική κρίση πρέπει να παρθούν ΤΩΡΑ τολμηρές αποφάσεις. Πέραν του φράχτη, και ξεκαθάρισμα με τους παράνομους μετανάστες. Πόσοι χρειάζονται στη χώρα και πόσους μπορεί να θρέψει. Οι άλλοι πρέπει να γυρίσουν πίσω στις πατρίδες τους.

Η Νομική Σχολή πρέπει να γίνει ο εφιάλτης όλης της Βουλής... Οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις ξένων διπλωματών είναι ανησυχητικές. Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε Πακιστάν, είχε πει ο πρώην αμερικανός πρέσβης λίγο πριν φύγει για το Πακιστάν, όπου τοποθετήθηκε... Ας το σημειώσουν αυτό οι πολιτικοί μας...


Μια προαναγγελθείσα γελοιοποίηση!

Τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν επί πέντε μέρες στο κέντρο της Αθήνας, τα όσα ακολούθησαν την κατάληψη της Νομικής Σχολής απ' τους λαθρομετανάστες και τους... αλληλέγγυούς τους (βρήκαμε και νέο όρο για να περιγράφουμε τα χάλια μας!) ανέδειξαν με τον γλαφυρότερο τρόπο τη γύμνια και την αδυναμία του κράτους να περιφρουρήσει στοιχειωδώς την έννοια της νομιμότητας.

Στην ουσία, η κυβέρνηση διασύρθηκε. Αφενός εμφανίστηκε τραγικά ανήμπορη να προλάβει τα γεγονότα, ως ώφειλε, αφετέρου, και αφού η δυναμική των πραγμάτων εξελισσόταν ανεξέλεγκτα, παραδόθηκε στην κυριολεξία στις ορέξεις εκείνων οι οποίοι επιχείρησαν να εκβιάσουν και να καταλύσουν κάθε έννοια νομιμότητας. Αποδέχθηκε τα αιτήματά τους προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος μιας σύγκρουσης, ακόμα κι αν αυτά τα αιτήματα ήσαν αντίθετα με κάθε έννοια δικαίου! Σήκωσε λευκή σημαία και παραδόθηκε στις ορέξεις παρανομούντων, αντί να πράξει το στοιχειώδες, δηλαδή να απαιτήσει και να επιβάλει τον νόμο. Φάνηκε άβουλη και αδύναμη, να άγεται και να φέρεται από εκείνους τους κατ' επάγγελμα «ευαίσθητους» και «προστάτες» όλων των μεταναστών, νόμιμων και παράνομων, ενταγμένων και παρανομούντων, αν και η φωνή του λαού άλλα ζητούσε, άλλα απαιτούσε.

Ακόμα, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται χωρίς σχέδιο, χωρίς στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που απειλεί να αποτελέσει βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας μεσοπρόθεσμα, ενώ οι βραχυπρόθεσμες παρενέργειές του είναι ορατές και ταλανίζουν τη χώρα μας, εν μέσω μάλιστα μιας δεινής οικονομικής κρίσης.

Και εξαιτίας αυτής της απαράδεκτης κυβερνητικής στάσης έχουμε ήδη και τις πρώτες παρενέργειες της τραγικής υποχώρησης της περασμένης Παρασκευής:

- Ήδη οι... νικητές αυτού του γύρου ετοιμάζουν την επόμενη κίνησή τους, η οποία θα είναι, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, μια νέα σειρά καταλήψεων σε χώρους που θα επιλεγούν το επόμενο διάστημα και στη λογική του «αιφνίδιου χτυπήματος». Απόλυτα λογικό, αφού το αναμενόμενο είναι να υπάρξουν ξανά «διαπραγματεύσεις» με καταληψίες και... «αλληλέγγυους»!

Όμως αν κάτι τέτοιο θα είναι μια παρενέργεια που θα προκύψει σύντομα, τα χειρότερα έπονται. Έγκυροι αναλυτές επισημαίνουν συγκεκριμένα ότι μέσα σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα είναι μια χώρα με ισχυρή μουσουλμανική μειονότητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ακόμα και για την ίδια την επιβίωσή μας. Οι ίδιοι αυτοί αναλυτές χαρακτηρίζουν μια τέτοια εξέλιξη ως βόμβα που σε κάποια στιγμή θα απειλήσει τα θεμέλια της χώρας μας!

Τέλος, η αναφορά στην επίσης τραγική αδυναμία της κυβέρνησης να παρέμβει στοιχειωδώς και να ελέγξει τις εξελίξεις, πριν τα πράγματα οδηγηθούν σε αδιέξοδο, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία.

Και επ' αυτού έχουν πολλά γραφτεί και ειπωθεί.

Θα περιοριστούμε στα εξής, ενδεικτικά:

• Ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων είχε εγκαίρως ενημερώσει τις προϊστάμενες αρχές ότι από την Κρήτη έφυγαν δεκάδες λαθρομετανάστες, κατευθυνόμενοι στον Πειραιά με το πλοίο της γραμμής με προορισμό τη Νομική Σχολή. Κατά τα άλλα όμως, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη περίμενε... επίσημη ενημέρωση από τον πρύτανη!

• Πληροφορίες υπήρχαν κι από άλλες πηγές. Αλλά πέραν αυτού, όλο το περασμένο Σαββατοκύριακο τα μπλογκ οργίαζαν ότι έρχονται λαθρομετανάστες από την Κρήτη με σκοπό να καταλάβουν τη Νομική! Οι δικαιολογίες τους είναι λοιπόν αστείες. Μάλλον επικίνδυνες. Και ήταν φαιδρή η εικόνα του συμβούλου του υπουργού, ο οποίος κι αυτός εγκαλούσε τον πρύτανη για... μη ενημέρωσή του! Καλά, ούτε μπλογκ δεν διαβάζει αυτός ή κάποιος συνεργάτης του;

paron.gr

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλες αλήθειες, μικρή κυβέρνηση, ανύπαρκτο κράτος


Μόνοι τους βάζουν φωτιά στην «πυριτιδαποθήκη», που δημιούργησαν

Αλαβάνος: “Γενικά δεν μπορεί να κρίνει ο οποιοσδήποτε ποιός είναι ή δεν είναι Ελληνας με βάση τις πεποιθήσεις του ή την ιδεολογία του”


Αλήθεια πρώτη: Όταν η Πολιτεία, διαπραγματεύεται με παράνομους – αλλοδαπούς και ημεδαπούς – για να εφαρμόσει τον νόμο, τότε ομολογεί εμπράκτως, ότι δεν υπάρχει κράτος!

Πώς θα διαπραγματευθεί με την Τουρκία;

Πώς θα ανακόψει παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο, όταν δεν μπορεί να ανακόψει παράνομες καταλήψεις μέσα στο κέντρο της πρωτεύουσας; Πώς;

Τελικά οι λαθρομετανάστες εγκατέλειψαν το κτίριο της Νομικής «οικειοθελώς»; Και λοιπόν;

Και οι τούρκοι πιλότοι εγκαταλείπουν τον εθνικό εναέριο χώρο οικειοθελώς (και προσωρινώς, μέχρι να… επανέλθουν)

Αλλά αυτό δεν παύει να είναι και παρανομία και πρόκληση.

Και συνεχής κλιμάκωση παρανομίας και πρόκλησης…

Αλήθεια δεύτερη: Το «πανεπιστημιακό άσυλο» δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.

Δεν θα μπορούσε, άλλωστε. Γιατί η έννοια του «ασύλου ιδεών» μέσα στα Πανεπιστήμια, υποδηλώνει ότι παντού αλλού υπάρχει καταδίωξη ιδεών!

Όμως, σε μια δημοκρατική χώρα οι ιδέες δεν διώκονται πουθενά.

Και δεν χρειάζονται ιδιαίτερη «προστασία» (ασυλία) κάπου…

Αλήθεια τρίτη: Η κατάργηση του «Πανεπιστημιακού ασύλου» δεν απαιτεί «συνταγματική μεταρρύθμιση»!

Πολύ απλά η έννοια του «πανεπιστημιακού ασύλου» δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμά μας. Πουθενά!

Υπάρχει η έννοια της «ακαδημαϊκής ελευθερίας», για την οποία αναφέρεται ρητά, ότι: «H ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελευθερία της διδασκαλίας δεν απαλλάσσουν από το καθήκον της υπακοής στο Σύνταγμα» (Άρθρο 16, #1)

Καταλάβατε; Το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι!

Το Σύνταγμα λέει ότι δεν μπορείς στο όνομα της «ακαδημαϊκής Ελευθερίας» να παραβιάζεις το Σύνταγμα, να ζητάς νομιμοποίηση παρανόμων πράξεων ή – πολύ περισσότερο – να προβαίνεις σε παράνομες πράξεις.

Το άσυλο θεσπίζεται από απλό Νόμο και μπορεί να καταργηθεί με απλό νόμο. Και πρέπει να καταργηθεί, για να αποκτήσουμε ξανά Πανεπιστήμια…

Αλήθεια τέταρτη: Ο νόμος περί ασύλου είναι πλήρως ανεφάρμοστος! Προβλέπει πως, για να μπει η Αστυνομία στους Πανεπιστημιακούς χώρους αυτεπαγγέλτως, πρέπει να συντελείται «αυτόφωρο κακούργημα» ή «έγκλημα κατά της ζωής».

– Δηλαδή, αν συντελείται αυτόφωρο πλημμέλημα (ξυλοδαρμός, λαθρεμπόριο κλπ.) η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει!

– Αν έχει συντελεστεί κακούργημα εκτός Πανεπιστημιακού χώρου και ο αυτουργός έχει καταφύγει στο «άσυλο», και πάλι η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει!

Και τέλος τι θα πει «αν συντελείται αυτόφωρο κακούργημα…»;

Αφού οι διωκτικές αρχές δεν επιτρέπεται να είναι μέσα και να εποπτεύουν, ποιος θα βεβαιώσει αν και τι «συντελείται»;

«Αστυνόμευση» από… μακριά δεν υπάρχει!

Ο νόμος περί ασύλου είναι απολύτως ανεφάρμοστος και δεν επιδέχεται καμίας βελτίωσης!

Μόνον αν καταργηθεί και εφαρμοστεί ό,τι και στην Ευρώπη, θα αποκατασταθεί η ακαδημαϊκή Ελευθερία…

Αλήθεια πέμπτη: Αυτοί που έφεραν τους λαθρομετανάστες στην Αθήνα και τους εγκατέστησαν στη Νομική είναι προβοκάτορες! Με την κυριολεκτική σημασία του όρου: αφού απεργάζονται την «κοινωνική πρόκληση». Και το διακηρύσσουν μάλιστα…

– «Προβοκάτορες» είναι όσοι εκμεταλλεύονται ένα πραγματικό κοινωνικό πρόβλημα για να πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτη έκρηξη.

Δεν τους ενδιαφέρει η δικαιοσύνη. Δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική λύση.

Τους ενδιαφέρει η πρόκληση κοινωνικής έκρηξης.

Και συνήθως πρώτα θύματα αυτής της έκρηξης είναι οι άμοιροι τους οποίους βάζουν μπροστά.

Αλήθεια έκτη: Είναι και παρακρατικοί! Διότι έχουν την πρωτοφανή ανοχή των αρχών. Αν δεν την είχαν, οι λαθρομετανάστες δεν θα ξεκίναγαν ποτέ από την Κρήτη, ούτε θα έφταναν ποτέ στον Πειραιά κι από κει στην Αθήνα, στο κτίριο της Νομικής. Κι όλα αυτά φανερά και «ειδοποιημένα»! Χωρίς την ανοχή των αρχών αυτά δεν γίνονται…

Κι όσοι έφεραν τους λαθρομετανάστες και τους «εγκατέστησαν είναι και προβοκάτορες και παρακρατικοί!

Αλήθεια έβδομη: Το πρόβλημα δεν «λύθηκε αναίμακτα».

Η αιματηρή του έκρηξη μετατέθηκε χρονικά. Την επόμενη φορά η απειλή αιματοχυσίας θα είναι μεγαλύτερη. Και όσο ενθαρρύνονται τέτοιες ενέργειες, τόσο θα μεγαλώνει η απειλή…

Κάποια στιγμή θα έχουν τόσο αποθρασυνθεί οι «αλληλέγγυοι» και θα έχουν τόσο πληθύνει οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες, που θα είναι αδύνατο πια να «εκτονώνουμε» την κατάσταση.

Νομίζουν ότι «έσβησαν μια πυρκαγιά»…

Αλλά ενθάρρυναν παρακρατικούς προβοκάτορες να ανάψουν το φυτίλι!.

Γι’ αυτό σε κάθε άλλη χώρα τέτοια φαινόμενα αντιμετωπίζονται έγκαιρα με κατασταλτική βία! Γιατί όσο πιο έγκαιρα τα αντιμετωπίσεις, τόσο λιγότερη βία θα χρειαστεί για να τα εξουδετερώσεις;

Σε αυτές τις περιπτώσεις, καλύτερη ελεγχόμενη βία τώρα, παρά ανεξέλεγκτη βία αύριο.

Όλες οι άλλες δημοκρατικές χώρες, επιλέγουμε το πρώτο.

Οι δικοί μας, εδώ, επιλέγουν μονίμως το δεύτερο…

Εν μέρει, γιατί είναι πανικόβλητοι.

Εν μέρει, γιατί είναι «διαβρωμένοι».

Εν μέρει, γιατί έχουν δημιουργήσει ή ανεχθεί παρακρατικά κυκλώματα που, πια, συχνά αυτονομούνται.

Εν μέρει, γιατί έχουν αυτονομηθεί και τα ΜΜΕ των εργολάβων, τα οποία εκφράζουν περισσότερο την προπαγάνδα ενός καταρρέοντος καθεστώτος, παρά την αγωνία της κοινής γνώμης.

Μόνοι τους βάζουν φωτιά στην «πυριτιδαποθήκη», που επίσης μόνοι τους δημιούργησαν και πάνω στην οποία στρογγυλό- κάθισαν.

Τώρα πια δεν σώζονται.

Σώζεται όμως η χώρα.

Ακόμα…

kostasxan.blogspot

ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΜΑΤΑΤΖΗ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ. ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΑΠΟ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ....


egersis2

Η.Π.Α.: "Μετά τα Ίμια πάρτε τον Ελληνικό Στρατό και από την Καλόλιμνο - Μην προκαλείτε την Τουρκία"

Την επέκταση της συμφωνίας αποχώρησης του Ελληνικού Στρατού και από την Καλόλιμνο εκτός από τα Ίμια απαίτησαν οι ΗΠΑ από την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 1996 για να μην "ερεθιστεί η Τουρκία" αποκαλύπτεται σε τηλεγράφημα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η ελληνική κυβέρνηση, προ του φόβου κατάρρευσής της μετά το φιάσκο των Ιμίων δεν το δέχθηκε και οι ΗΠΑ υποχώρησαν τονίζοντας στην Τουρκία ότι "Δεν αφορά η συμφωνία και την Καλόλιμνο".

Ενωρίτερα, την 1η Φεβρουαρίου 1996 ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. δήλωνε ότι «οι Η.Π.Α. δεν αναγνωρίζουν ελληνική ή τουρκική κυριαρχία στα Ίμια/Καρντάκ και πιθανολογείται ύπαρξη και άλλων νησίδων στην ίδια κατάσταση».

Η επιστολή απευθύνεται προς τον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Θεόδωρο Πάγκαλο, και στον Τούρκο ομόλογό του, Ντενίζ Μπαικάλ, φέρει ημερομηνία 2 Φεβρουαρίου 1996 και αναφέρει πως οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεσμεύθηκαν να απομακρύνουν στρατιώτες, πλοία και σημαίες από τα Ίμια και την γύρω περιοχή, αλλά και να μην επιστρέψουν σε αυτήν.

Ποιές ήταν αυτές οι "νησίδες"; Μία, τουλάχιστον ήταν η ... Καλόλιμνος, από όπου οι ΗΠΑ επίσης ζήτησαν να αποχωρήσουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις. αλλά η κυβέρνηση Σημίτη προ του κινδίνου να ανατραπεί μετά τον σάλο που είχε ξεσηκωθεί λόγω Ιμίων, δεν το δέχτηκε!

Ιδού το τηλεγράφημα της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα προς τον Αμερικανό υπουργό Γ.Κρίστοφερ, στις 7 Φεβρουαρίου, ανέφερε: «Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με πληροφορίες περί παρουσίας ελληνικών στρατευμάτων στη νησίδα της Καλολίμνου κοντά στα Ίμια / Καρντάκ, το Υπουργείο Εξωτερικών και το ελληνικό ΓΕΕΘΑ είπαν ότι μόνον η νησίδα των Ιμίων καλύπτεται από τη συμφωνία απεμπλοκής που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση των Η.Π.Α. στις 30 - 31 Ιανουαρίου.

Έτσι, κατά την άποψή τους, η παρακείμενη νησίδα της Καλολίμνου δεν υπάγεται στη συμφωνία και δεν επιβεβαιώνουν ούτε διαψεύδουν την παρουσία ελληνικών στρατευμάτων (ή άλλων προσώπων) στην Καλόλιμνο (ή σε άλλα νησιά / νησίδες του Αιγαίου)». Το τηλεγράφημα επισημαίνει πως «η πρεσβεία ενεργεί θεωρώντας ότι η συμφωνία περί επανόδου στο προηγούμενο καθεστώς καλύπτει μόνον τα Ίμια / Καρντάκ και όχι άλλα γειτονικά νησιά / νησίδες» και ζητεί σχετική επιβεβαίωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πράγματι στις 8 Φεβρουαρίου, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απάντησε ότι η συμφωνία αφορούσε μόνο στα Ίμια: «Οι Τούρκοι παραπονέθηκαν στην πρεσβεία μας ότι η Ελλάδα τοποθέτησε κάποιες στρατιωτικές δυνάμεις στη νήσο Καλόλιμνο (ένα ελληνικό νησί κοντά στα Ίμια / Καρντάκ), παραβιάζοντας τη συμφωνία που επέτρεψε στις δύο πλευρές να υποχωρήσουν από το χείλος της σύγκρουσης. Η συγκεκριμένη ενέργεια δεν παραβιάζει τη συμφωνία για την ταυτόχρονη απομάκρυνση στρατιωτικών δυνάμεων και σημαιών από τα Ίμια, την αποχώρηση των πολεμικών σκαφών και τη μη επιστροφή τους...

Καταστήσαμε σαφές ότι δεν αμφισβητούμε το δικαίωμά τους να αναπτύξουν αυτά τα στρατεύματα, αλλά ανησυχούμε για το γεγονός ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι δυνατόν να παρερμηνευθούν και να προκαλέσουν αντιδράσεις στην Άγκυρα. Ο πρέσβης Τσίλας μεταβίβασε το μήνυμα αυτό στους υπουργούς Εξωτερικών, Πάγκαλο, και Άμυνας, Αρσένη. Παραπονέθηκαν ότι επρόκειτο για ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων σε ελληνικό έδαφος και ότι δεν ήταν θέμα προς συζήτηση».

Ο Γ.Κρίστοφερ στην επιστολή επισημαίνει: «Οι διαβεβαιώσεις που μας προσέφεραν η Ελλάδα και η Τουρκία ότι θα απομάκρυναν τα πλοία, το προσωπικό και τις σημαίες -με ένα αλληλοδιαδοχικό και συντονισμένο τρόπο- επέτρεψε σε κάθε πλευρά να υποχωρήσει από το χείλος (του πολέμου) με αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση της (μιας χώρας) μας έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα τοποθετήσει τη σημαία της ή οπλισμένο προσωπικό της στις νησίδες ούτε θα τοποθετήσει πλοία κοντά στις νησίδες.

Προσδίδουμε μεγάλη βαρύτητα σε αυτή τη διαβεβαίωση από ένα σύμμαχο του ΝΑΤΟ. Προσδίδουμε εξίσου μεγάλη βαρύτητα στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησής σας ως προς τα ίδια, και το έχουμε διαβιβάσει προφορικά και γραπτώς στην κυβέρνηση της (άλλης χώρας)».

Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο των δύο επιστολών είναι ίδιο, αλλάζουν μόνο τα ονόματα των χωρών και την επέδωσαν στους κ. Πάγκαλο και Μπαϊκάλ ο πρέσβης στην Αθήνα, Τόμας Νάιλς, και ο επιτετραμμένος στην Άγκυρα, Φράνσις Ριτσαρντόουν, στις 6 Φεβρουαρίου.

Η βαρύτητα και το νόημα μιας τέτοιας επιστολής από τον επικεφαλή της αμερικανικής διπλωματίας είναι προφανής, αφού με τον τρόπο αυτό, οι Η.Π.Α. ανέλαβαν, πέραν του ρόλου μεσολαβητή, και αυτόν του εγγυητή.

Η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης, διά της οποίας τα Ίμια έγιναν «γκρίζα ζώνη», επιβεβαιώθηκε την επομένη, με τη νέα πρόκληση της Τουρκίας, που επιχειρούσε να αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στην Καλόλιμνο. Τότε η Αθήνα διαμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η συμφωνία που είχε εξασφαλίσει ο διαμεσολαβητής Ρ. Χόλμπρουκ αφορούσε μόνο στα Ίμια ή τα... «Ίμια/Καρντάκ», όπως τα αποκαλούσαν πλέον οι Αμερικανοί...

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κρίση έχασαν τη ζωή τους τρεις Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, ο υποπλοίαρχος Χ. Καραθανάσης, ο υπ. Π. Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Ε. Γιαλοψός.


defencdenet.gr

ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥΣ ΞΙΠΠΑΣΙΑ, ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΓΩΝΙΑ, ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥΣ.


Γράφει ο Σπάρτακος
Το νομοτελειακό και άδοξο τέλος των αρχόντων των 8μμ.
Sic transit…………..Οι μέρες κρασιού και λουλουδιών,τελέψανε.Οριστικά.
Και τώρα,πελιδνοί,ενδεείς,κάθιδροι και μοιραίοι , ψάχνουν τρύπες να κρυφτούν,
γυρεύουν κολυμπήθρες αναβάπτισης,αναζητούν καινούργιες μετριοπαθέστερες μουτσούνες,
μεταλλάσσονται μονότονα,από ρυπαρά θηλαστικά,σε γλοιώδη ερπετά και τούμπαλιν.
Ικέτες του ελέους μας,ματαίως αναμένοντες την λήθη μας,εκλιπαρούντες άραγε ποιά χθόνια θεότητα ;
Η μνήμη μας έπαψε πλέον ν’άναι κοντή και τ’αποθέματα της καρτερίας μας,αλόγιστα τα σπατάλισαν,
τα ξόδεψαν,τα σκόρπισαν στους πέντε δρόμους.Σαν μαγεμένες απ’τη λάμπα χρυσαλλίδες,μέθυσαν απ’το φώς
τρελλάθηκαν απ’τη δόξα,παλάβωσαν απ’του χρυσού το χρώμα. Και τους ξεφύγαν τα μηνύματα των καιρών.
Τα σημάδια και τα μηνύματα,ήταν ΠΑΣΙΔΗΛΑ απ’τον Σεπτέμβρη ήδη.Οταν ο ήρεμος κι ατάραχος Στέργιος,
υποχρέωσε μιά πεντάδα παπαγάλων,να ξεπουπουλιαστεί ON CAMERA,κρώζοντας εφιαλτικά.Ενας αυτός,
ΠΕΝΤΕ αυτοί.Ακολούθησαν, το βραδυνό πανηγύρι των φορτηγατζήδων, το αποκαλυφθέν στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ
ακουστικάκι της Μανταμίτσας και βεβαίως ο αρειμάνιος Τζαβάρας. Αυτό το εξάμηνο, την τιμητική του είχε το
μαγαζάκι των Μαικήνων της Τέχνης και της Ποίησης.
Συνεπώς,άς μην βγεί κάποιος να σκούζει,πως άξαφνα ξέσπασε η καταιγίδα.Τ’αστραπόβροντα,αυλακώνουν τον
ουρανό ,κάτι μήνες τώρα.
Τάχα να φταίει η έπαρση μόνο; Η ελλιπής κοινωνική παιδεία τους; Η αγραμματοσύνη τους; Μην φταίει άραγε
και η βλαχιά τους;Ισως και να φταίνε όλα μαζί.Εμείς δεν ψάχνουμε γιά την αιτία της συμφοράς τους.Δεν μας αφορά,
δεν λυπόμαστε καμμιά και κανέναν, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Καιρός φέρνει τα λάχανα,καιρός τα παραπούλια.
Αρκετά με το ξεπούλημα της νοημοσύνης μας.
Αγαπημένα μου καρντάσια,πάρτε θέση στη κερκίδα. Το ξεβράκωμα άρχισε.Προτιμήστε τα κλούβια αβγά.
ΥΓ: Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,δεν θ’απαντήσει σε κανένα σχόλιο.Θα τα μελετήσει όλα.Τα μεν ευμενή ,χαρά θα του δώσουν .

olympia.gr

Έρχεται οσονούπω η Πτώχευση, επιμήκυνση για τους εσωτερικούς κάφρους


Η απόφαση είναι τελεσίδικη. Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο λύσης για το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Θα εγκριθεί στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού σχεδίου από το συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. τον ίδιο μήνα.

Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό ότι προχωρά σε ελεγχόμενη πτώχευση (ή πιο εκλεπτυσμένα …αναδιάρθρωση!).

Υπενθυμίζεται ότι μια ελεγχόμενη πτώχευση είναι πτώχευση για τη χώρα που την υφίσταται και ελεγχόμενη για …όλες τις υπόλοιπες.

Το έχει τονίσει άλλωστε και ο κ. Αντ. Σαμαράς στη συνάντηση του με τον Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Το σχέδιο που έχει αναλάβει η «ομάδα εργασίας» του προέδρου της ΕΕ να επεξεργαστεί ( μετά την απόφαση που «πέρασαν» η Μέρκελ και ο Σαρκοζί στις 28.10.2010 από τη σύνοδο του Eurogroup) στις λεπτομέρειές του είναι έτοιμο.

Θα προβλέπει την επιμήκυνση του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά και την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του υπόλοιπου χρέους ( Πριν λίγες ημέρες γράφαμε για τα όσα ανέφερε στην εκπομπή του κ. Παπαχελά ο «κυβερνητικός λαγός» κ. Πάγκαλος και την ….διάψευση του δια στόματος του πρωθυπουργού. Διάψευση ,όμως, που ΔΕΝ επαναλήφθηκε όταν πριν λίγες ημέρες – και το είχαμε τονίσει – μέσα στη Βουλή και παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου ο κ. Νασιώκας επανέλαβε τα όσα ο «κυβερνητικός λαγός» είχε δηλώσει).

Η ελεγχόμενη πτώχευση θα γίνει σε συμφωνία με τους πιστωτές. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα καθίσει μαζί τους στο τραπέζι για να συζητήσει τους όρους για την αποπληρωμή του χρέους της.

Ήδη για λογαριασμό της χώρας μας διεθνείς οίκοι, όπως η Lazard , εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή και «ομαδοποιούν» τους πιστωτές, με τους οποίους θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις εν ευθέτω χρόνω.

Εδώ βέβαια γεννάται ζήτημα σχετικά με την συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία θεωρείται ειδική στις πτωχεύσεις. Ο κ. Γ. Παπανδρέου με προσωπική του απόφαση , την είχε προσλάβει λίγο καιρό αφ’ ότου ανέλαβε τη πρωθυπουργία.

Μάλιστα ο Αντ. Σαμαράς μέσα στη Βουλή τού είχε επισημάνει τι σημαίνει αυτό για τις αγορές και την εκτόξευση των spreads.

Ο κ. Πετσάλνικος νόμιζε ότι επρόκειτο για … κάποιον κ. Λαζάρ (και έπεσαν τα τσιμέντα ). O κ. Γ. Παπανδρέου, όμως, που γνώριζε πολύ καλά τι εστί Lazard , είχε διαβεβαιώσει ότι την προσέλαβε για να του παρέχει γενικές οικονομικές συμβουλές.

Τελικά από πότε o κ. Γ.Παπανδρέου είχε αποφασίσει να προχωρήσει στη πτώχευση της χώρας;

Άμα τη αναληψη της Πρωθυπουργίας το 2009;

ixnos1
politis-gr

Σείστηκε η Αθήνα! Μεγάλη συμμετοχή στην καθιερωμένη πορεία για τα Ίμια.


Ενδεικτικό το βίντεο που ακολουθεί και μας το έστειλαν οι Έλληνες πατριώτες Κρήτης που έχουν και αναλυτικό αφιέρωμα: Ναί, είμασταν ΟΛΟΙ εκεί!!! Στο κέντρο της Αθήνας για να τιμήσουμε τα 3 παληκάρια μας που οι προδότες τα έστειλαν πρόωρα στον τάφο. Μαζι με άλλους 15.000 Ελληνες ταρακουνήσαμε γή και ουρανό!olympia.gr

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΝΟΤΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ. Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ (Αποκλειστικό του υπογράφων)

ΗΡΘΕ Η ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΣΑΣ ΑΝΕΦΕΡΑ ΧΘΕΣ. ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΤEΛ ΑΒΙΒ, ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΚΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΠΕΡΣΕΒΑ, ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ , ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΕΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΓΙΟΑΒ ΓΚΑΛΑΝΤ.

ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΩΣΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ/ΦΙΛΟΔΥΤΙΚΗ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΝΤΕΙ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ. ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΧΑΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΑΖΑΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ, Η ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΓΑΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΙΡΟ, Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΜΑΣ ΚΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ,ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΟΥΔΑΝ, Η ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΥΝ ΒΙΑΙΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΑΡΩΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΕ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ-ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ…

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ BLOGGERS ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ ΤΟ 2010(ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ) ΟΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑ ΓΙΑ ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011 ΣΕ ΑΡΑΒΙΚΟ ΚΟΣΜΟ-ΑΙΓΥΠΤΟ-ΛΙΒΑΝΟ-ΥΕΜΕΝΗ-ΜΑΓΚΡΕΜΠ-ΣΟΥΔΑΝ.ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ…ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΚΟΜΑ. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2011-2012. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΑ-ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ-ΙΡΑΝ-ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΚΛΠ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΔΥΝΑΜΗ ΘΕΣΗ. ΑΝΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…ΓΙΑ ΜΙΑΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ-ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΜΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΠΕΜΠΤΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΚΟΣΟΒΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΟΛΑ ΑΛΛΑ…

Geopolitics & Daily News
koukfamily.blogspot.com

Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

Κράτος χάλια


Σύμφωνα με δήλωση του κ Αθανάσιου Νάκου, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, στην ραδιοφωνική εκπομπή των κυριών Λυριτζή και Οικονόμου, την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, ένα στέλεχος του ακροαριστερού κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ένα στέλεχος του επίσης ακροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ και ένα ακόμη άτομο της αριστεράς(ίσως αναρχικός;), είναι εκείνοι οι οποίοι ανέλαβαν την οργάνωση της μεταφοράς των παρανόμων μουσουλμάνων μεταναστών στην Αθήνα, με τα γνωστά επακόλουθα. Σύμφωνα με τον κύριο Νάκο, υπάρχουν και τα προσωπικά στοιχεία των ανωτέρω ακροαριστερών.

Οι ''φιλάνθρωποι'' και ''φιλεύσπλαχνοι'' κύριοι ανέλαβαν την δημιουργία κατάληψης στο κτίριο της 5ης μεραρχίας στα Χανιά της Κρήτης (το οποίο ανήκει στο πολυτεχνείο), οργάνωσαν, ενημέρωσαν, χρηματοδότησαν και διακίνησαν τους λαθραίους μετανάστες και πέτυχαν τον αντικειμενικό τους στόχο που δεν ήταν άλλος από την κατάληψη της Νομικής σχολής Αθηνών. Η επιλογή της Νομικής όμως δεν ήταν τυχαία. Θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει την πανεπιστημιούπολη ,που αντικειμενικά λόγω διαφορετικής χωροταξικής υποδομής , μπορεί να φιλοξενήσει πολύ περισσότερα άτομα και ακόμα πιο. άνετα. Όμως επέλεξαν την Νομική, την σχολή από την οποία δημιουργούνται και γεννιούνται δικηγόροι, εισαγγελείς, δικαστές, σύμβολα του. όποιου σύγχρονου κράτους. Με το ''έτσι θέλω'' και με μια σοβιετικού τύπου πολιτική λογική, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα το αίτημα των αλλοδαπών να νομιμοποιηθούν, κατέλαβαν ένα δημόσιο ίδρυμα στο κέντρο της πρωτεύουσας! Τυχαίο επίσης, δεν είναι και το γεγονός πως όλοι οι μετανάστες είναι μουσουλμάνοι. Δεν επελέγησαν αλβανοί, μαύροι, Ευρωπαίοι ή συνδυασμός αυτών κλπ. Επελέγησαν μουσουλμάνοι, κάτι που εγείρει περεταίρω ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις των ακροαριστερών.

Εδώ λοιπόν έχουμε συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με το αν η αστυνομία, την οποία χρυσοπληρώνουμε, αντιλήφθη την ''κόκκινη επιχείρηση''. Εάν κατάλαβαν εξ αρχής το σχέδιο και τις διαθέσεις των ακροαριστερών, γιατί δεν έκαναν κάτι να τις ανακόψουν; Εάν πάλι έκαναν κάτι, προφανώς αυτό δεν ήταν αρκετό. Ή δηλαδή, η αστυνομία είναι ανίκανη να αντιληφθεί την μαζική διακίνηση λαθρομεταναστών ή είχε κέρδος και όφελος και άφησε τους δράστες να πράξουν τα σχέδια τους ή ασκήθηκαν πιέσεις στα στελέχη της και τους άφησαν ανενόχλητους να μπουν σε ένα καράβι, να φτάσουν στον κεντρικό λιμένα της χώρας και από εκεί σε ένα ίδρυμα, σύμβολο για το Ελληνικό κράτος. Κατά τα άλλα μηδενική ανοχή στο έγκλημα.
Με ανοιχτό το στόμα ολόκληρη η χώρα, παρακολουθεί τους ιδεολογικούς συντρόφους των δολοφόνων της MARFIN ,να καταλύουν κάθε έννοια έννομης τάξης, να ξεγελούν και να χλευάζουν τα σώματα ασφαλείας και να διασύρουν, για πολλοστή φορά, μια ολόκληρη χώρα, αποκρύπτοντας τις ιδεοληπτικές τους θέσεις, ισχυριζόμενοι την ανθρώπινη ευαισθησία, προσβάλλοντας ακόμα και τους εκπαιδευτικούς θεσμούς του τόπου.

Τα ερωτήματα πολλά, ο θεσμός του ασύλου παρωχημένος, η κοινωνία σε κατάσταση ιδιαιτέρως έκρυθμη και η κυβέρνηση σε μια φθίνουσα πορεία. Στρουθοκαμηλισμός, αρτηριοσκλήρωση, δειλία, ανικανότητα, ατομικισμός, είναι τα στοιχεία που εκφράζουν το σημερινό κράτος. Το κράτος για το οποίο, έχυσαν αίμα γενιές και γενιές, αν και ο τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΙ έχει μάλλον άλλη άποψη.

Γκουρνέλος Αθανάσιος

elkosmos

ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑΣ Β Η ΑΒ. ΣΠΕΥΣΑΤΕ!


H μικρή Ελίνα που νοσηλεύεται στο παιδοογκολογικό του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης χρειάζεται χωρίς καθυστέρηση αιμοπετάλια ομάδας Β ή ΑΒ.

Αν γνωρίζετε κάποιον πρόθυμο δότη ενημερώστε τον.

Τηλέφωνο μητέρας 6994510097 τηλ τμήματος αιμοδοσίας 2310 892816

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ...ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ... ΟΛΟΙ!

hellenicrevenge

Ενώ ο εχθρός έχει βάλει “φωτιά στα μπατζάκια” μας, ο “στρατηγός” ακόμα κάνει σχεδιασμούς και δεν καλεί σε “γενική επιστράτευση”


να κάνεις πόλεμο και να δώσεις μάχες πρέπει να χεις και στρατό.

Για να χεις στρατό ή θα πρέπει να τον μισθώσεις ή θα πρέπει να εμπνεύσεις πολλούς, ώστε να στρατευθούν και να σε ακολουθήσουν στην μάχη. Εκτός κι αν σχεδιάζει κανείς να κάνει πόλεμο και να δώσει μάχες μόνος του. Η τέλος πάντων μόνο με το επιτελείο του. Και έχει μάλιστα διαλέξει ως πεδίο μάχης τα κανάλια και τα ΜΜΕ.

Για να εμπνεύσεις όμως τους πολλούς που θα στρατευθούν θεωρώντας σε στρατηγό, πρέπει πρώτα να τους πείσεις ότι υπερασπίζεις τα συμφέροντά τους. Αταλάντευτα.

Ενδεχομένως καλή και επιβεβλημένη η αλλαγή της πολεμικής σημαίας (σήμα του κόμματος) και του στρατηγείου (κτίρια). Καλή και η αλλαγή των επιτελών του στρατηγείου (εσωκομματικός ανασχηματισμός).

Ο “στρατός” όμως δεν συναθροίζεται μόνο μ’ αυτά. Ο “στρατός” για να συγκροτηθεί πρέπει να πειστεί πως ο αρχιστράτηγός του είναι ο πρόμαχος και ο υπερασπιστής του. Και να μην αμφιβάλλει στιγμή γι’ αυτό.

Ο “στρατός” για να συγκροτηθεί πρέπει να πειστεί ότι θα πολεμήσει για κάτι που αξίζει. Για κάτι που έχει συμφέρον να το κερδίσει ή έστω να μην το χάσει. Και το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας έχουν χαθεί πολλά συμφέροντα των πολλών. Αμαχητί. Και οι διμοιρίες (οι οργανώσεις βάσης) παραμένουν άδειες. Καταθλιπτικά άδειες. Καμμιά “επιστράτευση”. Ενώ την ίδια στιγμή ο εχθρός έχει βάλει “φωτιά στα μπατζάκια” μας, ο στρατηγός κάνει ακόμα σχέδιασμούς και δεν καλεί σε γενική επιστράτευση.

Τουλάχιστον πριν την τελική μάχη θα έπρεπε να δούμε ορισμένες καταδρομικές επιχειρήσεις. Σχεδιασμένες και εκτελεσμένες με ακρίβεια. Για την τιμή των όπλων ίσως. Ισως για το θέαμα και μόνο. Αφού δεν πολεμάμε και δεν θα πολεμήσουμε τουλάχιστον ας μας διασκεδάσει κάτι.

Και ενώ φαίνεται πως ο χρόνος της τελικής μάχης πλησιάζει όσο θα μπαίνουμε στην Ανοιξη, άλλο τόσο φαινεται πως το παιχνίδι είναι σικέ.

Δηλαδή πως ενώ θα μπαίνουμε στην Ανοιξη, στην ουσία θα μπαίνουμε πάλι στον Χειμώνα.

Πως μπορεί να μην έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ακόμη ο νικητής, αλλά έχει αποφασιστεί ποιος θα είναι ο χαμένος: Εμείς.

Εμείς όλοι θα είμαστε ο χαμένος της μάχης, αν περιμένουμε κι άλλο τους στρατηγούς.

Θραξ Αναρμόδιος

olympia.gr

Αναμείνατε στο..καθιστικό σας


Νέες εξελίξεις στην νομική . ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΩΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ.Οι ένοικοι της νομικής δεν μπορούν να φύγουν από αυτήν. Ο Ρουτζούνης κλώτσησε την τελευταία στιγμή, είτε γιατί έχει ακριβά πράγματα και φοβάται μην του τα χαλάσουν , επηρεασμένος από το ότι θα συρρεύσουν 1000 σκατόφατσες σπίτι του ) το γύρισε και ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ. Η λύση του ξενοδοχείου La Mirage στην πλατεία Ομονοίας, δύο αστέρων, το οποίο είναι ξενοίκιαστο αυτή την περίοδο και ανήκει στο Μετοχικό Ταμείο της Αεροπορίας απορρίφθηκε την τελευταία στιγμή. Έτσι το μόνο που απομένει μέχρι στιγμής είναι η πρόταση του χοντροκαρατζαφέρη που ανακοίνωσε ότι «ο ΛΑΟΣ επικοινώνησε με όλα τα μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία πολυτελείας των Αθηνών, προκειμένου να διατεθούν 270 σουίτες για τους προσωρινούς ''ενοίκους'' της Νομικής Σχολής». «Δυστυχώς», συμπληρώνεται, «ελεύθερες είναι μόλις 21. Παρακαλούμε τους υψηλούς προσκεκλημένους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδεχτούν απλά δωμάτια με πρωινό και καθημερινή πλήρη εξυπηρέτηση».

ixnos1

ΙΜΙΑ – ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΡΙΑΜΒΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ


Το βραδύ της 29 προς την 30 Ιανουαρίου του 1996 παίχτηκε ένα μεγάλο δράμα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένας εθνικός θρίαμβος που προέρχονταν από την σύγχυση και αδυναμία των Τούρκων, όπως θα δούμε παρακάτω, θάφτηκε κάτω από την ελληνική προδοσία. Και η προδοσία αυτή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν γνωρίσει κανείς το τι διαδραματίζονταν εκείνο το βραδύ στην Άγκυρα και το πώς μια μεγάλη αγωνία είχε κυριεύσει τους Τούρκους που έβλεπαν την επερχομένη καταστροφή τους.

Πολλά έχουν γραφτεί, πολλά έχουν ειπωθεί για εκείνη την ατέλειωτη νύχτα και το τραγικό ξημέρωμα. Όμως μέχρι σήμερα υπάρχει ένα κενό στην όλη υπόθεση. Το κενό αυτό είναι το τι ακριβώς έγινε εκείνο το κρίσιμο βραδύ στο έκτακτο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας που είχε αρχίσει από νωρίς το απόγευμα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης κρίνοντας καθοριστικά την έκβαση της όλης κρίσης. Αυτή την συνεδρίαση την διέκρινε ένα φορτισμένο άγχος και μια μεγάλη ηττοπάθεια της τουρκικής ηγεσίας, (στοιχειό άγνωστο για πολλούς εδώ στην Ελλάδα). Αυτό οφείλονταν στον απλό λόγω ότι οι Έλληνες κομάντος ήταν ήδη πάνω στην βραχονησίδα Ίμια ενώ οι Τούρκοι μόλις είχαν συγκεντρωθεί στο επίμαχο σημείο της κρίσης.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης έντασης που υπήρχε εκείνο το βράδυ στην Άγκυρα είναι πως την επόμενη η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ έγραφε ότι η τότε πρωθυπουργός Ταντσού Τσιλέρ είχε χάσει πέντε κιλά από τον ιδρώτα, εξ αιτίας του φόβου της για αναμενόμενη μεγάλη ήττα της Τουρκίας. Τι έγινε όμως όλες αυτές τις ώρες σε μια συνεδρίαση κεκλισμένων των θυρών που έκριναν και την τελική έκβαση της κρίσεως, η οποία θεωρήθηκε εκ των υστέρων από τους Τούρκους σαν η μεγαλύτερη επιτυχία τούς στην διαμάχη στο Αιγαίο και σαν καθοριστική στην αλλαγή όλων των μέχρι τότε δεδομένων για το στάτους κβο της περιοχής;

Τι έγινε λοιπόν εκείνη την ατέλειωτη νύχτα, αλλά και τι προηγήθηκε θα προσπαθήσουμε να το ερευνήσουμε επικαλούμενοι τις αποκλειστικές μαρτυρίες του τότε υφυπουργού Εξωτερικών και μετέχοντα στο Εθνικό Συμβούλιο της Τουρκίας, (αυτόπτη μάρτυρα όλων όσων διαδραματίστηκαν εκείνη την βραδιά), Ινάν Μπατού, όπως τις αποκάλυψε σε μια αποκαλυπτική τηλεοπτική εκπομπή στις 1 Φεβρουάριου του 2005, στο τουρκικό κανάλι CNNTürk.

Στις 26 Δεκεμβρίου του 1995, ένα τουρκικό ψαράδικο με πλοίαρχο τον Τούρκο, Φιγκέν Αγκά, προσάραξε στην νήσο της Ίμια και στη συνέχεια αρνήθηκε επίμονα την βοήθεια, πού τελικά την δέχτηκε, των ελληνικών πλοίων της ακτοφυλακής. Το επεισόδιο ανησύχησε την Αθήνα, καθώς οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ορισμένες πληροφορίες για επικείμενη μεγάλη ένταση στην περιοχή.

Ας παρακολουθήσουμε όμως τις μαρτυρίες του τότε υφυπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Ινάν Μπατού. Σύμφωνα με τον Μπατού, οι δυο χώρες μετά το επεισόδιο αυτό αντάλλαξαν νότες διαμαρτυρίας στις οποίες η κάθε μια στήριζε την άποψη της ότι η βραχονησίδα της ανήκει. Το θέμα παρέμεινε στις νότες και οι Τούρκοι πίστεψαν πως θα εκτονώνονταν εκεί. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπατού, θα έμεινε σαν άλλο ένα άλυτο πρόβλημα μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο. Είναι γνωστό, είπε ο Μπατού, πως υπάρχουν πάρα πολλά άλυτα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών στο Αιγαίο, άλλο ένα δεν θα πείραζε την όλη κατάσταση. Μάλιστα η Τουρκία, ισχυρίστηκε ο Μπατού, είχε δυνατά επιχειρήματα για να στηρίξει την άποψη ότι οι βραχονησίδες, αν δεν της ανήκουν, τουλάχιστον δεν είναι ελληνικές. Και αυτό το στήριξε στο ότι, όπως ανέφερε ο Μπατού, το 1948 είχε και τότε δημιουργηθεί θέμα κυριαρχίας των βραχονησίδων μετά την αποχώρηση της Ιταλίας από τα Δωδεκάνησα και η Ελλάδα είχε καλέσει τότε την Τουρκία να διαπραγματευτούν για την κυριαρχία της περιοχής, κάτι που βέβαια δεν έγινε ποτέ. Αφού λοιπόν, σύμφωνα με τον Μπατού, η Ελλάδα είχε ζητήσει τότε να γίνει συζήτηση και διαπραγμάτευση για το καθεστώς των βραχονησίδων πως τώρα έρχονται και υποστήριζε πως οι βραχονησίδες της ανήκουν, (παραλείπει βέβαια να μας πει ότι η Τουρκία τότε είχε ήδη παραιτηθεί κάθε δικαιοδοσίας για τις βραχονησίδες).

Ενώ λοιπόν το θέμα έπεφτε σε ένταση και κόντευε να ξεχαστεί από την τουρκική επικαιρότητα, στις 26 Ιανουαρίου, δηλαδή ένα μήνα σχεδόν μετά, ο δήμαρχος της Καλύμνου πηρέ τον παπά του νησιού, μερικούς μαθητές του σχολείου και αποβιβαστήκαν στην Ίμια υψώνοντας την ελληνική σημαία. Η ενέργεια αυτή, σύμφωνα με τον Μπατού, ήταν τελείως αψυχολόγητη, προβοκατόρικη και ήταν η θρυαλλίδα που άναψε το φυτίλι της μεγάλης κρίσης που έφερε στη συνέχεια τις δυο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου. Για την κίνηση αυτή του δημάρχου της Καλύμνου πολλά έχουν ειπωθεί και στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Αξίζει να δούμε τι δήλωσε ένας διακεκριμένος Τούρκος διπλωμάτης, που δείχνει και την τουρκική αντίληψη για την κίνηση να υψωθεί η ελληνική σημαία στην περιοχή. Ό τότε πρεσβευτής της Τουρκίας στην Αθήνα, διακεκριμένος διπλωμάτης και στη συνέχεια διευθυντής του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Ουμίτ Παμίρ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Χουριέτ», (28/11/1998), αναφερόμενος στην κρίση των Ίμια είπε τα εξής : «Τα Ίμια ήταν μια επικίνδυνη ελληνική προβοκάτσια πού προκλήθηκε από τον τότε Έλληνα υπουργό Άμυνας, Γεράσιμο Αρσένη». Την περίοδο εκείνη στην Τουρκία ήταν ή εποχή της έκρηξης της ιδιωτικής τηλεόρασης και τα μεγάλα τουρκικά κανάλια έψαχναν για θέματα-θεάματα που θα τάραζαν τα νερά και θα ανέβαζαν στα ύψη την θεαματικότητα. Έτσι το θέμα πήρε μεγάλη έκταση καθώς τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι έκαναν σκηνοθετημένη απόβαση με το ελικόπτερο της εφημερίδας «Χουριέτ» και σε συνεργασία με το γνωστό τουρκικό κανάλι D, του γνωστού Τούρκου μεγιστάνα και ύποπτου για μαφιόζικες διασυνδέσεις, Αχμέτ Ντογάν, ( εφημερίδες Χουριέτ, Ραντικάλ), κατέβασαν την ελληνική σημαία και έκαναν θεαματική έπαρση της τουρκικής σημαίας».

Αλλά ας δούμε με την σειρά τα γεγονότα. Το επεισόδιο της έπαρσης της ελληνικής σημαίας του δημάρχου της Καλύμνου μεταδόθηκε με διθυράμβους από ελληνικό κανάλι προκαλώντας τις πρώτες έντονες αντιδράσεις από τουρκικής πλευράς. Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, κυκλοφόρησε στις 27/1/96 με τον τίτλο: «Ege ısınıyor», δηλαδή το «Αιγαίο φλέγετε». Την επόμενη, στις 28 του μηνός και τελείως απροσδόκητα αποβιβάζεται στα Ίμια ένα τουρκικό ελικόπτερο μεταφέροντας το δημοσιογραφικό συνεργείο του γραφείου της Χουριέτ Σμύρνης, που κατέβασε, δίνοντας παράσταση σόου, την ελληνική σημαία και ανέβασε την τουρκική. Οι σκηνές κινηματογραφήθηκαν και προβλήθηκαν στα τουρκικά κανάλια με διθυραμβικό τρόπο. Τώρα ο «πόλεμος των ΜΜΕ» θα μετατρέπονταν σε σοβαρή κρίση. Αμέσως σχεδόν μετά αποβιβάζονταν στην Ίμια Έλληνες κομάντος, και αφού κατεβάζουν με την σειρά τους την τουρκική σημαία παραμένουν εκεί για να φυλάξουν την ελληνική κυριαρχία στο νησί. Η κρίση είχε ήδη αρχίσει και οι φλόγες απειλούσαν με ολοκληρωτική ανάφλεξη τις δυο πλευρές του Αιγαίου.

Η Άγκυρα κάλεσε αμέσως τον Έλληνα πρέσβη, κ Νεζερίτη και του επέδωσε νότα ζητώντας να αποχωρήσουν αμέσως οι Έλληνες κομάντος. Ο Έλληνας πρέσβης με χαρακτηριστικό χαμόγελο απέρριψε την νότα και αποχώρησε από το υπουργείο Εξωτερικών χωρίς να ικανοποιήσει κανένα τουρκικό αίτημα. Στις 29 Ιανουαρίου το πρωί όλες οι τουρκικές εφημερίδες κυκλοφορούσαν με εκρηκτικά πρωτοσέλιδα αναφέροντας για αισχρή ελληνική πρόκληση. Η ατμόσφαιρα στην Άγκυρα είχε ανάψει για τα καλά. Οι άνεμοι του πολέμου φυσούσαν πλέον έντονα πάνω από το Αιγαίο. Η τότε υπηρεσιακή Τουρκάλα πρωθυπουργός, Ταντσού Τσιλέρ, αγνοούσε τελείως το ζήτημα, όπως ομολόγησε χαρακτηριστικά ο Μπατού. Είδε στην κρίση, (με τον χαρακτηριστικό οπορτουνισμό που την διέκρινε), μια χρυσή ευκαιρία για να καταξιωθεί πολιτικά και να γίνει ήρωας στα μάτια του τουρκικού λαού. Αυτό ήταν και το πιο επικίνδυνο σημείο της όλης υπόθεσης. Οι στρατιωτικοί αντιμετώπιζαν με καχυποψία την πρωθυπουργό, καθώς δεν εμπιστεύονταν την Τσιλέρ στις φιλοπόλεμες κραυγές της γιατί είχαν διαβλέψει τις προσωπικές της φιλοδοξίες. Από την άλλη δεν είχαν εμπιστοσύνη στον τουρκικό στόλο ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία τον ελληνικό. Αυτό δείχνει το πνεύμα ηττοπάθειας των Τούρκων και ότι υπήρχε εξ αρχής μια διάσταση απόψεων στο τουρκικό στρατόπεδο.

Και φτάνουμε στο απόγευμα της 29 Ιανουαρίου 1996. Στην Άγκυρα και εν μέσω της μεγάλης αναστάτωσης που είχαν προκαλέσει τα τουρκικά ΜΜΕ, συγκαλείτε έκτακτο το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεχή συνεδρίαση για να εξεταστεί η κατάσταση ενώ δημιουργείται Γραφείο Κρίσης. Για τους Τούρκους υπήρχε ήδη το σοβαρό αρνητικό δεδομένο ότι στην βραχονησίδα υπήρχαν οι Έλληνες κομάντος. Το γεγονός αυτό είχε αγχώσει τους Τούρκους, καθώς ξεκινούσαν με ένα σημαντικό μειονέκτημα. Ενώ δηλαδή οι Έλληνες είχαν κάνει μια κίνηση, θα έπρεπε τώρα αυτοί να απαντήσουν και εδώ υπήρχε το μεγάλο αδιέξοδο στην τουρκική πλευρά, (δυστυχώς την ίδια ώρα στην Αθήνα επικρατούσε πολιτικό χάος και κανείς δεν είχε αντιληφθεί την αγχωμένη κατάσταση της τουρκικής ηγεσίας). Και μόνο γι’ αυτόν τον λόγω το μέγεθος της ελληνικής προδοσίας γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Στην ιστορική αυτή συνεδρίαση της Άγκυρας εκτός από την Τσιλέρ πήραν μέρος ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Ντενίζ Μπαικάλ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, προσκείμενος στον Μπαικάλ, Ινάν Μπατού, (τις μαρτυρίες του οποίου επικαλούμαστε) ο πρέσβης, Ονούρ Οϊμέν, προσκείμενος στην Τσιλέρ και οι υπεύθυνοι των ελληνικών υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών. Από στρατιωτικής πλευράς, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Τσεβίκ Μπιρ, που είχε υποσκελίσει για λίγο τον Ισμαήλ Καρανταγί, τότε αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, ο αρχηγός του Επιτελείου Ναυτικού, Γκουβέν Έρκαγια, ( από την αρχή οργισμένος με την Τσιλέρ), οι αρχηγός Στρατού, στρατηγός Χικμέτ Κιοκσάλ, ο αρχηγός Αεροπορίας, Αχμέτ Τσορεκτσί και ο αρχηγός της ΜΙΤ, στρατηγός Τεομάν Κομάν. Την ίδια ώρα στην Αθήνα υπήρχε εικόνα γενικής διάλυσης ο τότε υπουργός Εξωτερικών κ Πάγκαλος προτίμησε να πάει στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA και να δώσει συνέντευξη λες και η κρίση ήταν κάτι το συνηθισμένο.

Η Τσιλέρ αμέσως μόλις κάθισαν στο τραπέζι απευθύνθηκε στον Οϊμέν και τον ρώτησε με έμφαση αν έχει μελετήσει τον φάκελο των βραχονησίδων και αν η Τουρκία έχει δυνατά επιχειρήματα για να υποστηρίξει τις απόψεις της. Ο Οϊμέν απάντησε απερίφραστα πως ναι, η Τουρκία είχε ατράνταχτα επιχειρήματα, (ενώ αργότερα παραδέχτηκε πως είπε ψέματα). Τότε η Τσιλέρ με όλη την έπαρση αλλά και την άγνοια της για τα στρατιωτικά θέματα, στράφηκε προς την πλευρά των στρατιωτικών και τους είπε πως θα πρέπει να κατεβάσουν αμέσως τους Έλληνες κομάντος από την βραχονησίδα και να υποστείλουν την ελληνική σημαία. Το ύφος της εκνεύρισε τους στρατιωτικούς και ιδιαιτέρα τον Έρκαγια, που έπνεε μένεα για την Τσιλέρ διαπιστώνοντας πως αγνοούσε την μειονεκτική θέση των Τούρκων και τους στοιχειώδεις στρατιωτικούς κανόνες εμπλοκής και απεμπλοκής από μια στρατιωτική κρίση. Τότε μίλησε ο Μπατού και είπε πως, «Εντάξει, αν πάμε εμείς να τους κατεβάσουμε τότε οι δυνάμεις των Ελλήνων τα πλοία και τα αεροπλάνα που βρίσκονται εκεί θα μείνουν απαθείς ; αυτό είναι αδύνατον», και τότε πρόσθεσε το χαρακτηριστικό, «μια σπίθα, (kıvılcım), φτάνει με την τεράστια συγκέντρωση των αεροναυτικών δυνάμεων των δυο χωρών για να ανάψει μεγάλη φωτιά που δύσκολα θα σβήσει. Αν γίνει αυτό που ζητάει η Τσιλέρ θα ξεσπάσει αμέσως πόλεμος». Η κατάσταση φαίνονταν για τους Τούρκους αδιέξοδη, καθώς, όπως αναφέραμε παραπάνω, υπήρχε το δεδομένο ότι οι Έλληνες είχαν στρατηγικό πλεονέκτημα γιατί ήδη είχαν στρατιωτικό άγημα στην Ίμια. Οι στρατιωτικοί ήταν οργισμένοι με τις δημόσιες δηλώσεις της Τσιλέρ να φύγουν οι Έλληνες στρατιώτες να κατεβεί η ελληνική σημαία, καθώς διαπίστωναν πως είχαν οδηγηθεί σε μια άνευ προηγουμένου κρίση χωρίς να έχουν την πρωτοβουλία και χωρίς να υπάρχει από πριν κάποιος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση της. Εντωμεταξύ συνεχώς έρχονταν αναφορές για τη εξέλιξη της κατάστασης. Όλες οι αναφορές επεσήμαναν την τεράστια συγκέντρωση ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων της Ελλάδας στην περιοχή, ενώ είχε αρχίσει ένα κυνηγητό μεταξύ των πλοίων των δυο χωρών γύρω από την βραχονησίδα που βρίσκονταν οι Έλληνες κομάντος.

Η ένταση ήταν πολύ μεγάλη καθώς ο φόβος μιας αποτυχίας είχε αγχώσει την στρατιωτική ηγεσία που ήταν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη εξ αιτίας της Τσιλέρ. Ήταν κάτι το προφανές για τους Τούρκους στρατηγούς γιατί μια ήττα θα χρεώνονταν επάνω τους με όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης. Τότε έγινε ένα διάλλειμα για να συζητήσουν κατά μέρος την κατάσταση. Ο Μπαικάλ αποσύρθηκε με τους συμβούλους του σε μια γωνιά και τους είπε : «είμαστε μπροστά σε μεγάλη απόφαση και θα έπρεπε όλοι να πούνε την γνώμη τους», και συνέχισε, «Είμαστε σε πόλεμο αν οι στρατιωτικοί εκτελέσουν τις εντολές της Τσιλέρ. Πρέπει να συνεχίσουμε την διπλωματική προσπάθεια αλλά έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα δεν υπάρχει περιθώριο» Τότε αναφέρει ο Μπατού μου ήρθε η ιδέα (;;;), ότι δίπλα στην βραχονησίδα υπάρχει και μια δεύτερη βραχονησίδα. Αποφάσισα να προτείνω να κάνουμε απόβαση στην άλλη βραχονησίδα αφού ήταν αφύλακτη από τους Έλληνες και έτσι η κατάσταση θα ισοφαρίζονταν με τους Έλληνες, (εδώ πράγματι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για αυτή την «τουρκική ιδέα» μετέπειτα διεκδίκησε από τον Μπατού ο ναύαρχος Γκουβέν Έρκαγια, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν δική του η ιδέα να αποβιβαστούν στην δεύτερη βραχονησίδα). Στη συνέχεια υποστήριξε ο Μπατού, «μετά θα περιμένουμε την επέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ για να εκτονωθεί η κατάσταση», δηλαδή είχε προεξοφλήσει τις εξελίξεις. Οι στρατιωτικοί αφού άκουσαν αυτή την άποψη είπαν να το συζητήσουμε και τελικά αποφασίστηκε να γίνει η απόβαση στην δεύτερη βραχονησίδα μέσα στη νύχτα και με κάποιο καμουφλάζ από τουρκική φρεγάτα.

«Αποσυρθήκαμε όλοι στις θέσεις μας», συνεχίζει ο Μπατού και ενώ συνεχίστηκε η ροή των πληροφοριών περιμέναμε με αγωνία το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης. Εδώ υπήρχε για την τουρκική πλευρά ένα μεγάλο πρόβλημα. Όπως τονίζει ο Μπατού, «Τρέμαμε μήπως φανεί πως είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα προκαλούσαμε σύρραξη, γιατί τότε η Τουρκία θα έπαιρνε όλο το κόστος της σύγκρουσης. Δεν θέλαμε με κανένα τρόπο να φανεί πως εμείς αρχίζαμε πρώτοι τις εχθροπραξίες». Τότε, γύρω στις 2,30 την νύχτα ήρθε η ευχάριστη είδηση. Οι Τούρκοι είχαν πετύχει τον στόχο τους. Στη μια νησίδα ήταν Έλληνες στην άλλη Τούρκοι κομάντος. Τώρα, λέει ο Μπατού, «περιμέναμε τώρα την διεθνή επέμβαση. Η Ε.Ε. ούτε ακούστηκε, ούτε φάνηκε πουθενά σαν να μην υπήρχε, μόνο οι ΗΠΑ αμέσως επενέβησαν και άρχισε νέος γύρος τηλεφωνημάτων», (και εδώ είναι σκοτεινό το σημείο το τι ακριβώς ειπώθηκε με τους Αμερικανούς). Ο Μπατού εδώ κάνει εύφημο μνεία για τις ΗΠΑ που έβγαλαν τις δυο χώρες από μια δύσκολη κατάσταση και υπενθύμισε πως οι ΗΠΑ είχαν την πρωτοβουλία και στην Βοσνία και στο Ιράκ και αλλού, ενώ οι Ευρωπαίοι ήταν πάντα απόντες. Στη συνέχεια και εδώ είναι το ενδιαφέρων ο Μπατού κάνει και μια σημαντική αποκάλυψη λέγοντας πως οι ΗΠΑ, «Zanediyorum o gece bize güvence verdi», δηλαδή, «οι ΗΠΑ εκείνη την βραδιά μας έδωσαν εγγύηση» προφανώς αφού είχαν επικοινωνήσει με την Αθήνα ότι θα εκτονώνονταν η κατάσταση και θα αποχωρούσαν και οι δυο χώρες από τις βραχονησίδες, για να επανέλθουν στο πρότερο καθεστώς της ηρεμίας και της γκρίζας για τους Τούρκους κυριαρχίας. Στην Ελλάδα, μιλάει πάντα ο Μπατού, «έγινε σεισμός παραιτήθηκαν στρατηγοί και είχαν και πτώση ελικοπτέρου», (δεν κάνει όμως αναφορά για τον τραγικό θάνατο των τριών Ελλήνων πιλότων)

Νωρίς το πρωί η Τσιλέρ θριαμβευτικά ανήγγειλε στα τουρκικά κανάλια ότι ο σκοπός επιτεύχθηκε και ότι οι Έλληνες είχαν φύγει ενώ η ελληνική σημαία είχε κατέβει, «Bu asker gitti bu baırak indi». Τις επόμενες μέρες συνεχίζει ο Μπατού είχαμε κάποια ένταση καθώς κάποια ελληνικά ψαροκάικα προσπάθησαν να δώσουν νερό και τρόφιμα στις κατσίκες που υπήρχαν στην Ίμια. Η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε στους Αμερικανούς και το επεισόδιο έληξε και αυτό χωρίς συνέχεια. Η Τουρκία, κατέληξε ο Μπατού, «με επιμονή, ειρηνική διάθεση είχε πετύχει τον σκοπό της». Στην Αθήνα οι προδότες των Ιμίων που έσωσαν τους Τούρκους από μια πολύ δύσκολη κατάσταση ευχαριστούσαν από το βήμα της ελληνικής βουλής τους Αμερικανούς γιατί… τους γλύτωσαν από την καταστροφή.
του Νίκου Χειλαδάκη/Δημοσιογράφου – Συγγραφέα – Τουρκολόγου

armyalert

Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!


Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ.

ΣΚΑΙ,ΠΑΓΚΑΛΟΣ,ΣΥΡΙΖΑ,ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ,SIEMENS.ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΕΛΕΙΞΑΝ.ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.Η ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

ΥΠΕΡΑΝΩ ΟΛΩΝ Η ΠΑΤΡΙΣ... Έλληνα μην συμβιβάζεσαι, η φωνή σου έχει δύναμη!!!

ellenicrevenge

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ... ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ "ΚΑΠΑ RESEARCH" TO ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΟ.Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΥΤΙΛΑ


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα φαίνεται να έχει επέλθει συμφωνία με όλες τις πλευρές και οι εκβιαστές της Ελληνικής κοινωνίας και του Κράτους λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν τελικά στο κτίριο επί της συμβολής Πατησίων και Ηπείρου ανάμεσα στις τρείς καταλήψεις του "γνωστού χώρου" όπως περιγράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση μας. (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Το νεώτερο στοιχείο είναι ότι το προσφάτως ανακαινισμένο νεοκλασσικό είναι ιδιοκτησία του ιδιοκτήτη της "καπα research" εταιρεία με ιδιαίτερη εμπλοκή με το σύστημα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα παρασκήνια των διαπραγματεύσεων. Η λύση του "ESPERIA PALLAS" δεν έγινε δεκτή από τους εκβιαστές λαθρομετανάστες και τους διακινητές - καθοδηγητές τους.

Aπό στιγμή σε στιγμή οι λαθρομετανάστες αναμένεται αν πάλι κάτι δεν στραβώσει να βγούν με πορεία από την Νομική και να παρελαύσουν... νικηφόρα και αγωνιστικά μαζί με διάφορους αλλους συμπαραστάτες τους στους δρόμους της Αθήνας προς ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΕΣΤΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ που δημιουργείται με την ευθύνη των Κρατικών λειτουργών που κατέβασαν ασυζητητί τα παντελόνια τους...

stoxos
egersis2.

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΣΚΑΪ" ΠΟΥ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ! .. ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ "1821"


Σήμερα είναι η πρεμιέρα για την πολυδιαφημισμένη σειρά του "Σκάι" του Αλαφούζου, που μόνο απο το γεγονός ότι διάλεξαν την φράση "ένα έθνος γεννιέται" έδειχνε που ακριβώς θέλουν να το πάνε. Και επιβεβαιωνόμαστε πλήρως αφού απο το πρώτο κιόλας επεισόδιο μιλάνε για... συνύπαρξη στην οθωμανική αυτοκρατορία, ότι το 1821 εξοντώσαμε τους γείτονές μας με τους οποίους ζούσαμε... αρμονικά και άλλα συναφή τουρκολαγνικά! Και αν δεν το ξέρατε, μας το έμαθε ο πολύς καθηγητής Βερέμης! Στα βουνά σαν κλέφτες και αρματωλοί ανεβήκαμε εμείς και οι αλβανοί! "Οι τούρκοι και οι Έλληνες δεν μπορούσαν πια να είναι φίλοι", χαρακτηριστική φράση του εμετού της σειράς του Σκάι! "Ένα έθνος που μόλις γεννιέται" ανέφεραν στην προπαγανδιστική σειρά, που επιχειρεί να εμφανίσει το Έθνος ΜΑΣ με ζωή λιγότερη των δυο αιώνων! Για αυτές τις απίστευτες και επικίνδυνες για το Έθνος αρλούμπες πλήρωσε η Εθνική Τράπεζα που είναι και χορηγός της εκπομπής; Άξιος ο μισθός σου Αλαφούζε!

stoxos

. ΠΡΑΞΗ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ


15 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τραγική νύχτα του Ιανουαρίου του 1996, όπου τρεις Γενναίοι Άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού έδωσαν τις ζωές τους για την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας στα νερά του Αιγαίου. Αυτήν την Κυριαρχία που σήμερα τσαλαπατούν οι ίδιοι οι πολιτικάντηδες και η μυστική διπλωματία τους, πότε σε κάποιο Ερζερούμ παρέα με τον πασά Ερντογάν, ή στις συνόδους ΚΑΤΟΧΗΣ υπό τις εντολές της Τρόικας και του ΔΝΤ.

15 ολόκληρα χρόνια αλλά οι Έλληνες Εθνικιστές, δεν θα ξεχάσουν ποτέ την Θυσία Εκείνων και Πολλών ακόμα Ηρώων του Ελληνισμού που ασφαλώς δεν σκοτώθηκαν για “συνδιαχείριση” του Αιγαίου και γκρίζες ζώνες, ούτε για το ξεπούλημα του Εθνικού μας πλούτου. Η πορεία της 29ης Ιανουαρίου δεν είναι Μνημόσυνο, είναι μια Πράξη Αληθινής Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους εθνοπροδότες, τους δειλούς και την Ξενοκρατία που έχει σκλαβώσει την Πατρίδα μας!

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου να μην λείψει κανείς!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

Σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επιμένει το Ifo

Την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της επανέλαβε σήμερα Τετάρτη ο διευθυντής του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν.


Ο Γερμανός οικονομολόγος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ αντικρούει το σενάριο δανειοδότησης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας για επαναγορά του χρέους της και προτρέπει την Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της αναδιάρθρωση του χρέους.

«Η Ελλάδα θα ήταν προτιμότερο να συμφωνήσει αναδιάρθρωση του χρέους της με τις τράπεζες, αυτές μπορούν να της χορηγήσουν νέες πιστώσεις αντικαθιστώντας τα παλιά χρέη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αντιτάσσεται στα σχέδια των Βρυξελλών υποστηρίζοντας ότι στην πραγματικότητα «πρόκειται ξανά για την έκδοση ευρωομολόγων με νέο όνομα και νέα αιτιολόγηση, πρόκειται για κοινοτικοποίηση των παλιών χρεών».

Προσθέτει δε ότι ο μηχανισμός του Λουξεμβούργου δανείζεται τα χρήματα «στο δικό μας όνομα, εμείς πρέπει να εγγυηθούμε και εν τέλει να πληρώσουμε».

Προτείνει δε στην Ελλάδα να φορολογήσει τους πλούσιους πολίτες της που σήμερα κάνουν τις δουλειές τους στη μαύρη αγορά ή να μειώσει τις χωρίς μέτρο υψηλές αποδοχές στις κρατικές επιχειρήσεις.

Ο επιφανής Γερμανός οικονομολόγος ασκεί κριτική και στη διαχείριση της κρίσης από την ΕΕ. Οπως τονίζει, το Μάιο του 2010 για να αποκρούσει η Ευρώπη την επίθεση των κερδοσκόπων κατά της Ελλάδας, αντί να παραβιάσει τη συνθήκη του Μάαστριχτ, έπρεπε να συνταχθεί με τις ΗΠΑ και να απαγορευτούν ακάλυπτες πωλήσεις ελληνικών ομολόγων.

tovima

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ


Προς όλους αυτούς, που αισθάνονται Σκοπιανοί, Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι και ότι άλλο και νομίζουν ότι, δεν μπορούν να ζουν στην χώρα μας διότι, καταπιέζονται τα δικαιώματα τους και ζουν σε απολυταρχικό και βάναυσο περιβάλλον, απαντώ:

Εάν σας βαραίνει τόσο να....
είστε Έλληνες, να ζείτε σαν Έλληνες, μαζί με τους Έλληνες, μπορείτε από αύριο το πρωί να παραδώσετε ότι Ελληνικό κατέχετε και να τσακιστείτε να φύγετε από τον έρμο αυτό τόπο, που τόσα χρόνια έχετε πληγώσει και ματώσει, με τα ανθελληνικά καμώματα σας.

Όλοι εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας, την ιστορία μας και ιδίως τους προγόνους μας, θα ζήσουμε εδώ με τα καλά και με τα κακά που έχει ο τόπος, διότι πάντα έτσι ζούσαμε ως ΕΛΛΗΝΕΣ, λίγοι και καλοί.

Σας δίνουμε τον λόγο μας ότι, δεν πρόκειται να σας στερήσουμε από το δικαίωμα σας, να πάτε στην όποια μαμά πατρίδα πιστεύετε.

ksipnistere

ΑΟΖ τώρα, διαφορετικά θα έχουμε πάλι casus belli…


Η Χώρα μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα τώρα στον καθορισμό και την κατοχύρωση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), κατ’ αρχήν με την Κύπρο και στη συνέχεια με άλλα γειτονικά κράτη με τα οποία πρέπει να καθοριστεί ΑΟΖ. Είναι γνωστό ότι η άμεση επαφή της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή ΑΟΖ περνάει από το Καστελόριζο, το οποίο έχει ΑΟΖ σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και είναι η ΑΟΖ του Καστελόριζου το εμπόδιο της Τουρκίας προκειμένου να βγει στη Μεσόγειο και να επεκτείνει τη δική της ΑΟΖ μέχρι την ΑΟΖ της Αιγύπτου, για να μπορέσει με αυτό τον τρόπο να βάλει χέρι στα κοιτάσματα φυσικού αερίου τα οποία φημολογούνται ότι υπάρχουν νότια της Κρήτης.


Με δεδομένο ότι η Τουρκία όρισε ως casus belli, δηλαδή μας απειλεί με πόλεμο, εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως έχει το δικαίωμα αυτό και πάλι σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, είναι περίπου βέβαιο ότι εάν δεν προλάβει η χώρα μας να καθορίσει άμεσα με την Κύπρο τις μεταξύ τους ΑΟΖ, τότε η Τουρκία θα ορίσει και πάλι ως casus belli μια τέτοια εξέλιξη. Εδώ είμαστε και να το θυμηθείτε. Γι’ αυτό εξάλλου και ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τώρα άμεσα καθορισμό ΑΟΖ με την Κύπρο. Κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος μας. Και γιατί όχι και συνεργασία με το Ισραήλ.


Αν και πάλι λιποψυχήσουμε, αν και πάλι φοβηθούμε, αν βάλουμε και πάλι την ουρά στα σκέλια και δεν προχωρήσουμε σε… κατοχύρωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, τότε θα δώσουμε το δικαίωμα στην Τουρκία να αμφισβητήσει ανοιχτά πλέον την Εθνική μας κυριαρχία στο Αιγαίο και όχι μόνο.


Την ίδια όμως στιγμή η Τουρκία καθόρισε τη δική της ΑΟΖ στον Βορά, ενώ ταυτόχρονα εξανάγκασε την Αλβανία να ακυρώσει τη συμφωνία μαζί μας, προκειμένου να κάνει παιχνίδι και στο Ιόνιο.


Κάποια πράγματα, κάπου έχουν ένα όριο.

Κάποια στιγμή και ο πόλεμος γίνεται αναπόφευκτος.

Ή έχουμε εθνική κυριαρχία ή την κρύβουμε για να μην ερεθίζουμε την Τουρκία και παριστάνουμε τους ελληναράδες στην πλατεία Κολωνακίου. Υποχωρήσαμε στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων, υποχωρήσαμε στο ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο και πήγαμε τους S300 στην Κρήτη, αντί για την Κύπρο, πάλι εξ αιτίαςcasus belli , υποχωρούμε καθημερινά στις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο μας, βλέποντας τις τουρκικές σημαίες έξω από το Σούνιο.

Τι είμαστε πλέον εμείς;; Και πάνω απ’ όλα τι πολιτική ηγεσία έχουμε;;


olympia.g
hassapis-peter.

H προαπαγάνδα υποσυνείδητου της Vodafone ξεσκεπάζεται (video)
Όσοι υποστηρίζουν ότι η πρόσφατη εμφάνιση της σημαίας της Kρητικής Πολιτείας σε διαφήμιση της Vodadfon ήταν απλά μια σύμπτωση και αναφορά σε παλαιό εμβλημα της αεροπορισκής εταιρίας Sky Express ας παρακολουθήσει μέχρι τέους το βίντεο και θα πειστεί ότι η Vodafone είναι ένα καθαρά πρακτορίστικο παραμάγαζο ξένων μυστικών υπηρεσιών. Ο "Μυκονιάτο" αποκαλύπτει ποια είναι η ... δεύτερη σημαία που εικονίζεται αρχικά στην διαφήμιση!!!

ellinopsychos

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Κάτι ψήνεται για αρχές Απριλίου..ΑΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ..
Τώρα, «αναδιάρθρωση» θα λέγεται.. «πρόωρες εκλογές» θα λέγεται…
ακόμα δεν το γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές που γνωρίζουν πολύ καλά τα του Προεδρικού Μεγάρου, η κυβέρνηση ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναβάλει κάθε ταξίδι στο εξωτερικό για το συγκεκριμένο διάστημα, για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους. Ο Κάρολος Παπούλιας προγραμμάτιζε το διάστημα αυτό να επισκεφτεί το Αζερμπαϊτζάν και ήδη είχαν αρχίσει οι συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών σε διπλωματικό επίπεδο, προκειμένου να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της επίσκεψης. Τέτοιου είδους…αιτήματα συνήθως συνδέονται με γεγονότα που η κοινή γνώμη δεν θα πρέπει να μάθει παρά την τελευταία στιγμή (όπως πχ προκήρυξη πρόωρων εκλογών). Το τι ακριβώς συμβαίνει πάντως θα το μάθουμε (και θα το μάθετε) σύντομα.

4athens

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ, ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ. ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ!1)Ποιοί έβγαλαν εισιτήρια στους λαθρομετανάστες; Τα ακτοπλοικά εισιτήρια είναι ονομαστικά υποχρεωτικά από τον Νόμο. Σε τι όνομα βγήκαν αυτά τα εισιτήρια και ποιοι τα πλήρωσαν; Για να εκδοθεί ένα εισιτήριο επίσης χρειάζονται νομιμοποιητικά έγγραφα αφού αυτά είναι ονομαστικά. Πως οι πράκτορες εξέδωσαν αυτά τα εισιτήρια σε παρανόμους; Εκτός βέβαια εάν επιβιβάστηκαν χωρίς εισιτήρια οπότε αλλάζει το θέμα..


2)Ευθύνη επίσης έχει το Λιμεναρχείο των Χανίων στην Κρήτη. Μα καλά δεν είδαν οι κύριοι αυτοί ότι μέσα σε ένα καράβι της γραμμής μπουκάρουν 250 λαθρομετανάστες; Τι στο διάολο ρόλο βαράνε οι λιμενικοί στα λιμάνια; Επίσης και το Λιμεναρχείο Πειραιά δεν πήρε χαμπάρι ότι μέσα στο καράβι υπήρχαν εκατοντάδες λάθρο; Γιατί δεν τους συνέλαβαν στην έξοδο; Είναι δυνατόν τα καράβια να γεμίζουν με λαθρομετανάστες και με άτομα που δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια τους και οι Λιμενικοί να κάνουν τα στραβά μάτια; Και εάν αυτοί ανατινάξουν το καράβι στο μέσω του πελάγους;


3)Και πείτε πως οι Λιμενικοί δεν έκαναν την δουλειά τους. Ο πλοίαρχος του πλοίου όταν είδε το πλοίο του γεμάτο με λαθρομετανάστες πως απέπλευσε με παρανόμους οι οποίοι θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο και τις ζωές των πολιτών μιας και ήταν δρομολόγιο της γραμμής, είτε μεταφέροντας μολυσματικές ασθένειες, είτε θα μπορούσαν να το κρατήσουν σε ομηρία, είτε και να το ανατινάξουν κιόλας;


4)Η γνωστή δικηγόρος των ακροαριστερών τρομοκρατών Κούρτοβικ, παραδέχτηκε σήμερα ότι ήταν μία από τους εγκεφάλους και διοργανωτές της μεταφοράς αυτής των λαθρομεταναστών από τα Χανιά στην Αθήνα. Επίσης το ΣΥΡΙΖΑ και η φοιτητική νεολαία του κόμματος συμμετείχε ενεργά και διοργανωτικά. Η διακίνηση και μεταφορά παρανόμων λαθρομεταναστών αποτελεί κακούργημα που τιμωρείται με τουλάχιστον 10 χρόνια κάθειρξη, για ποιο λόγο δεν συνελήφθησαν ακόμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα η συνιστώσα "Δίκτυο", η Κούρτοβικ και κάθε άλλος υπεύθυνος για την παράνομη αυτή διακίνηση και μεταφορά λαθρομεταναστών; Κύριε Εισαγγελέα έχετε μεγάλες ευθύνες και είστε υπόλογος επίσης γιατί ακόμα δεν τους μπαγλάρωσες και δεν στείλατε από την πρώτη στιγμή την Αστυνομία να εκκενώσει την Νομική.


5) Περιττό να αναφέρω τις ευθύνες της Πρυτανείας, του Προ-Πο Παπουτσή και της Αστυνομίας γενικότερα. Με αυτά και μόνο, ασχολήθηκαν διεξοδικά τα ΜΜΕ και οι μεγαλοδημοσιογραφίσκοι.


ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ:


Πολιτικό Άσυλο μπορεί να παραχωρηθεί μόνο σε πρόσφυγες, από ανθρώπους δηλαδή που εγκαταλείπουν εμπόλεμες περιοχές. Οι λάθρο που κατέλαβαν την Νομική παρουσιάστηκαν ως Αφγανοί που και σαν Αφγανοί και πάλι δεν δικαιούνται άσυλο μιας και στο Αφγανιστάν δεν υπάρχει πλέον πόλεμος ούτε δικτατορία αλλά δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση και επίσημα συνταγματικό δημοκρατικό πολίτευμα. Το ζήτημα είναι ότι όπως απεδείχθη προ ολίγου, οι λάθρο αυτοί δεν είναι καν Αφγανοί αλλά Μαροκινοί. Ως γνωστόν στο Μαρόκο δεν υπάρχει πόλεμος επομένως πρόσφυγες από το Μαρόκο δεν υπάρχουν. Άρα Άσυλο δεν μπορεί κανείς τους να διεκδικεί και μάλιστα εκβιαστικά.


Να αναλάβετε όλοι οι προαναφερόμενοι αμέσως τις ευθύνες σας με πρώτον τον Εισαγγελέα ο οποίος οφείλει αμέσως να δώσει διαταγή για άμεση επέμβαση της Αστυνομίας στην Νομική και να εκδώσει άμεσα, εντάλματα σύλληψης στους διακινητές τους και σε όλους όσους όπως αναλύθηκε άνωθεν, υπέδειξαν αδιαφορία ή πλημμελή συμπεριφορά στην μεταφορά των λαθρομεταναστών από τα Χανιά μέχρι και τη Νομική Αθηνών..............................................................................

Στις Εκκλησίες με ευκολία και χωρίς πολλή σκέψη, τα ΜΑΤ της χούντας του ΠΑΣΟΚ πετούν δακρυγόνα βεβηλώνοντας το μέγιστο όλων, άσυλο των ιερών χώρων, να δούμε τώρα πόσο μάγκες είναι να πράξουν το ίδιο και μέσα στην Νομική Αθηνών που κατελήφθη από εκβιαστές λαθρομετανάστες παράνομους με την υποκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο όλως περιέργως είναι ακόμα νόμιμο κόμμα! Η εξεταστική Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου στην Νομική Αθηνών πάει περίπατο αλλά στα αρχίδια των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ που ζητούν και καλύτερη Παιδεία και Πανεπιστήμια τρομάρα τους....

Που αλλού και σε ποια χώρα συμβαίνουν αυτά τα απίστευτα πράγματα; Πείτε μου μία χώρα μόνο; Σε ποια άλλη χώρα θα επέτρεπαν τέτοιες καταστάσεις; Που αλλού και σε ποια χώρα υπάρχει ακόμα πανεπιστημιακό άσυλο που δίνει άσυλο σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την ελευθερία διακίνησης επιστημονικών ιδεών και ακαδημαϊκών ελευθεριών;

Που είναι η Πολιτεία; Που είναι η Πρυτανεία; Που είναι η Αστυνομία; Που είναι ο Εισαγγελέας; Που είναι ο Βάγκνερ; Που είναι ο Πουτσίνι; Που χάθηκαν όλοι εκείνοι;

Και αλήθεια ρε σεις ΣΥΡΙΖαίοι επαγγελματίες "φιλάνθρωποι", δεν βγάλατε δήμαρχο στο Ψυχικό; Βγάλατε. Ε λοιπόν γιατί δεν τους πήγατε τους λάθρο στο Δημαρχείο του Ψυχικού που πλέον είναι δικό σας αλλά τους φορτώνετε πάντα στους άλλους; Ε;

ygro-pyr

Η Παπαρήγα για 6 και 12 ναυτικά μίλια


Ο γέροντας Παΐσιος έθεσε ως σημάδι πριν την έναρξη της ελληνοτουρκικής εμπλοκής το εξής :

«Γέροντα, πώς θα καταλάβω εγώ ότι θα είμαστε κοντά στον πόλεμο;» «Όταν», λέει, «θα ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια, για την επέκταση των μιλίων (της αιγιαλίτιδας ζώνης) από 6 σε 12 μίλια, τότε από πίσω έρχεται ο πόλεμος. Ακολουθεί».

Ενας είναι ο πατριωτισμός, αυτός που συμφέρει τους λαούς

1453-2009

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Προσέξτε, όμως, το αρχικό έγγραφο του Αμερικάνου διοικητή της Σμύρνης ουδέποτε ανακλήθηκε. Αντιθέτως, απεστάλη νεότερο στις 10 Μάη, το οποίο επαναλαμβάνει την αξίωση να τα βρει η Ελλάδα με την Τουρκία, διατηρώντας προφανώς σε ισχύ την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση το Αιγαίο αποτελεί γκρίζα ζώνη για το ΝΑΤΟ σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Το αρχηγείο της εθνικής αεροπορίας στέλνει επιστολή στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας στις 12 Απρίλη του 2010 στο οποίο καταγγέλλει ότι το ΝΑΤΟ απαγορεύει στα ελληνικά αεροπλάνα, στη διάρκεια των ασκήσεων, να πετάνε εγγύτερα των 6 ναυτικών μιλίων στις ακτές των ελληνικών νησιών. Τα νησιά για τα οποία ισχύει η απαγόρευση είναι εκείνα που γειτονεύουν με την Τουρκία. Δηλαδή η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος, η Κως, η Κάλυμνος, η Κάρπαθος, η Χάλκη, η Αστυπάλαια, η Κάσος, η Νίσυρος, η Πάτμος, η Τήλος, οι Λειψοί, η Σύμη και το Καστελόριζο. Που σημαίνει ότι το πρόβλημα υπάρχει.

Επομένως, εμείς θέλουμε συμφωνία. Για να δούμε λοιπόν τώρα. Η συμφωνία που έχει μπερδευτεί τώρα και η Χάλκη, προϋποθέτει και συνυποσχετικό. Και εμείς ρωτάμε: Πώς θα ξεκινήσει το συνυποσχετικό, στη βάση των 6 ή στη βάση των 12 μιλίων; Και πρέπει να υπάρξει συνυποσχετικό, δεν γίνεται διαφορετικά. Τις ευθείες γραμμές που κλείνουν τους κόλπους; Διότι σημαίνει συνυποσχετικό ότι έχω συμφωνήσει σε ποια θέματα συμφωνώ και πού έχω διαφορές.

Επομένως, εμείς λέμε ότι αυτή τη στιγμή μπαίνουν διάφορα θέματα, όπως οι διαφορές στα σύνορα. Και μου το είχατε πει μια φορά που σας συνάντησα κ. Παπανδρέου, όταν ήσασταν υπουργός Εξωτερικών που συζητούσαμε μετά το Ελσίνκι και μετά το 1999, και μου είπατε "εντάξει, εμείς δε βάζουμε τέτοια θέματα, για τα σύνορα, τα βάζει ο άλλος". Να δεχτούμε λοιπόν ότι όταν τα βάζει ο ένας απ' τους δυο, δεν μπορεί να τα αγνοήσει ο άλλος. Η θέση σαν ποια θα είναι; Από πού θα ξεκινήσετε;

Η Χεζμπολάχ κυβερνάει πλέον το Λίβανο…ΞΕΚΙΝΗΣΕ..

Όλα δείχνουν ότι ο υποψήφιος της Χεζμπολάχ για την πρωθυπουργία του Λιβάνου θα εκλεγεί, σε μια εξέλιξη με διάφορες επιπτώσεις τοπικές και περιφερειακές.

Με την πιθανότατη πλέον εκλογή του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία, πρώην πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι, ο οποίος βέβαια έχει τη φήμη μετριοπαθούς και σώφρονα πολιτικού, η Χεζμπολάχ θα ελέγχει την κυβέρνηση του Λιβάνου. Για την τελική καταγραφή της επικράτησης, χρειάζονται οι 65 ψήφοι από το Κοινοβούλιο των 128 εδρών. Τον Μικάτι θα υποστηρίξει και ο Δρούζος ηγέτης, Ουαλίντ Τζουμπλάτ, που ελέγχει 11 έδρες στο Κοινοβούλιο.
Εξίσου όμως σημαντική είναι η παρατήρηση ότι η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου αποτελεί και νέο μήνυμα της σιιτικής οργάνωσης ότι επιθυμεί την πλήρη ενσωμάτωσή της στο λιβανέζικο πολιτικό σύστημα. Δεν είναι λίγες οι φορές που η Χεζμπολάχ κάνει προσπάθειες να εμφανιστεί ως μια ισχυρή μεν – και από στρατιωτικής απόψεως – πολιτική δύναμη, η οποία όμως ενδιαφέρεται αυθεντικά για τα συμφέροντα του Λιβάνου.

Θα μπορούσε μάλιστα να καταγραφεί και μια ακόμα πιο προωθημένη σκέψη – εικασία, ότι η Χεζμπολάχ με την επίδειξη διαλλακτικότητας, ενδεχομένως να επιχειρεί και τη μερική αυτονόμησή της, την αποτίναξη της «ρετσινιάς» ότι λειτουργεί αποκλειστικά ως «μακρύ χέρι» του Ιράν στην περιοχή. Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι σε περίπτωση υπερψήφισης του υποψηφίου της στην πρωθυπουργία, τότε θα επιδιωχθεί και η συμμετοχή στην κυβέρνηση συνεργασίας του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού , Σαάντ Χαρίρι. Ο τελευταίο βέβαια, απέρριψε αυτή την προοπτική.
Όπως όμως συμβαίνει σχεδόν πάντα, η οικονομική εξάρτησή της από το θεοκρατικό καθεστώς του Ιράν, αλλά και κάποιες πληροφορίες περί ευθείας απειλής εναντίον της ιδίας της ζωής του ηγέτη της, σεΐχη Χασάν Νασράλα, πέραν της μόνιμης απειλής ανατροπής του από την ηγεσία της οργάνωσης, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για πιο προωθημένες πολιτικές πρωτοβουλίες. Ταυτόχρονα, η στρατιωτική δραστηριοποίηση τα οργάνωσης έχει φέρει ουκ ολίγα δεινά στην περιοχή και το Λίβανο ειδικότερα, όπως για παράδειγμα η στρατιωτική σύγκρουση του θέρους του 2006.

Τουλάχιστον το παρόν διάστημα, η Χεζμπολάχ δείχνει να μην επιθυμεί τη διατάραξη της όποιας γαλήνης επικρατεί στην περιοχή και έχει επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην πολιτική και στρατιωτική της ισχυροποίηση, η οποία όπως προαναφέρθηκε, προορίζεται και για την πολιτική της επιβίωση, πέραν των όποιων ιδεολογικοποιημένων διακηρύξεων περί αντιμετώπισης του Σιωνιστή εχθρού…

Όλα αυτά βέβαια μένουν να αποδειχθούν, ενώ το μόνο βέβαιο είναι ότι προς το παρόν κατόρθωσε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για την εκλογή του εκλεκτού της στη θέση του πρωθυπουργού, κάτι που αδιαμφισβήτητα συνιστά σημαντική πολιτική νίκη.

defencepoint
1453-2009

Τέλος το μνημόνιο! Έρχεται το “σχέδιο Μανίλα”!


Σήμερα ο μεγαλύτερος αυστριακός ασφαλιστικός όμιλος Vienna Insurance Group (VIG) ανακοίνωσε “κούρεμα” κατά 25% των ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό του. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της ΕΕ και για το πρώτο επίσημο «κούρεμα» («haircut») ελληνικών ομολόγων.

Αυτό σε και σειρά άλλων ειδήσεων περί επιμήκυνσης, νέας σωτηρίας, αναδιάρθρωσης κλπ δείχνει ότι οι αγορές προεξοφλούν την αποτυχία του μνημονίου και επεξεργάζονται σχέδια για να σωθεί το πείραμα της τρόικα και τα λάθη του ΔΝΤ. Το ¨πείραμα¨ όπως έγινε γνωστό εξαρχής καθώς -δεν προέβλεπε υποτίμηση όπως συμβαίνει σε χρεοκοπίες χωρών- πλέον το παραδέχονται οι ίδιες οι αγορές ότι οδηγεί σε Αργεντινοποίηση της χώρας μας. Για να σωθεί ετοιμάζεται να τεθεί σε εφαρμογή ο μηχανισμός της Μανίλα όπως αποκαλύπτει η Ελευθεροτυπία: Σχέδιο Μανίλα για τις Φιλιππίνες της Ευρώπης

Το σχέδιο αυτό εφαρμόστηκε στις Φιλιππίνες το 1980 την εποχή του δικτάτορα Φερδινάρντο Μάρκος.

Ο Φερδινάντο Μάρκος ήταν αρχικά εκλεγμένος Πρόεδροος ο οποίος κύρηξε στρατιωτικό νόμο στις 21 Σεπτεμβρίου1972 και κυβέρνησε τη χώρα δικτατορικά. Τον Φ. Μαρκος διαδεχτηκε μέσα από εκλογές η πασίγνωστή Κορασόν Ακίνο κόρη του δολοφονηθέντος απο το 1983 αρχηγού της αντιπολίτευσης Νινόι Ακίνο.

Και με αυτό τον τρόπο, οι έλληνες θα πρέπει να πληρώσουν και την αποτυχία του πειράματος και πολλά άλλα. Μιλάμε για τουλάχιστον 15 δις ευρώ σε τρία χρόνια και τις επόμενες εβδομάδες έρχεται η λυπητερή. Πέραν τούτου η εμφανίση στο προσκήνιο του «σχεδίου Μανίλα» και η πίεση που θα δεχτεί η πολιτική τάξη και η κοινή γνώμη της χώρας από την ΕΕ το ΔΝΤ και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα για να αποδεχτεί το “Μηχανισμό της Μανίλα” δημιουργεί ήδη απειλή για το πολίτευμα.

Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι η Παγκόσμια οικονομική “σταθερότητα” αξίζει περισσότερο και είναι πιο επιθυμητή, από την Δημοκρατία σε μια χρεοκοπημένη χώρα.

Ούτε είναι τυχαίο ότι στην wikipedia βρίσκουμε τα εξής κατατοπιστικά για το ΔΝΤ: “Οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι αυτοί που κατευθύνουν την πολιτική του ΔΝΤ εσκεμμένα στήριξαν καπιταλιστικές στρατιωτικές δικτατορίες που πρόσκεινταν φιλικά σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες-τράπεζες. Οι επικριτές ισχυρίζονται επίσης ότι το ΔΝΤ είναι σε γενικές γραμμές απαθές ή και εχθρικό στις απόψεις τους για δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και εργατικά δικαιώματα.”

Λογικά προκύπτει ότι αν οι Έλληνες αντιδράσουν βίαια, θα βρεθούν αντιμέτωποι με παγκόσμια κατακραυγή και θα δοθεί διαταγή ή εντολή επιβολής στρατιωτικού νόμου ή περιορισμού συνταγματικών δικαιωμάτων για να προστατευτεί η Ευρωζώνη. Παράλληλα η διεθνής αναγνώριση ενός πιθανού «καθεστώτος Παπανδρέου» αλλά και η αποδοχή του από το διεθνές κεφάλαιο, τα διεθνή ΜΜΕ και το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα θα είναι ανάλογη των όσων εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Παπανδρέου δείχνει να μην αναρωτιέται για τον εάν θα υπερασπιστεί την Ελλάδα ή το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. Αυτή η ερώτηση έχει απαντηθεί. Παραμένει τυφλωμένος και όμηρος μια τράπεζο-σωτήριας λογικής που οδηγεί τα βήματα του.

Ένας άνθρωπος για τον οποίο το πρωτεύων είναι η διεθνή του φήμη, πόσο μακριά άραγε θα πάει για να μην χρεωθεί παγκοσμίως την ρετσινιά του αποτυχημένου; Του ανθρώπου που έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη; Του ανθρώπου που εισήγαγε την κρίση στην ΕΕ; Είναι σαφές και αυταπόδεικτο και γνωστό σε όλους πλέον ότι εάν «πιεστεί» καταλλήλως τότε γίνεται πρόθυμο ανδρείκελο του κάθε ισχυρού.

Εναλλακτικά οι Ελληνες πάντοτε μπορούν να διαολοστειλουν τους πάντες -όπως προτείναμε εξ αρχής- και να μην δεχτούν τα σχέδια που αυτή την στιγμή εξυφαίνονται σε βάρος μας.

Όπως οι αμερικανοί επαναστάτες σταματήσαν συμβολικά να αγοράζουν τσάι από την Αγγλία αλλά να καταστρέψουν και μεγάλα φορτίου τσαγιού, πετώντας τα στην θάλασσα, στο λιμάνι της Βοστόνης στις 16 Δεκεμβρίου 1773, έτσι και οι Έλληνες πρέπει να πιάσουν το εθνικό τυπογραφείο και να αρχίζουν να κόβουν Ελληνικά ευρώ. Να προχωρήσουν σε υποστολή της ευρώεσσας από τα δημόσια κτηρια και σταματήσουν να είναι τα μοναδικά θύματα της κρίσης και τα πειαρατόζωα της υδρογείου του ΔΝΤ και των τραπεζών.

Πριν φτάσουμε στα χειρότερα.

papaioannou.wordpress.
peripatris

Οδεύουμε προς νέα κρίση τροφίμων, προειδοποιεί ο ΟΗΕ


Ο πλανήτης οδεύει πιθανώς προς μία νέα κρίση τροφίμων, προειδοποιεί ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Γεωργίας και Τροφίμων του ΟΗΕ (FAO), Ζακ Ντιούφ, ζητώντας να θεσπιστούν κανόνες, προκειμένου να περισταλεί η κερδοσκοπία στην άνοδο των τιμών των τροφίμων. Ο Ζακ Ντιούφ προειδοποίησε ότι μία νέα κρίση θα απειλούσε την πολιτική σταθερότητα.

Η προειδοποίηση, την οποία έκανε με παρέμβασή του στην οικονομική εφημερίδα Nikkei του Τόκιο, αντηχεί παρόμοια σχόλια που έκανε την Δευτέρα ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο κόσμος διακινδυνεύει ταραχές για τα τρόφιμα και μικρότερη ανάπτυξη, εάν οι ηγέτες του δεν ασχοληθούν με τις ασταθείς τιμές των τροφίμων.

«Οι υψηλές τιμές και η αστάθεια θα συνεχιστούν τα επόμενα χρόνια εάν αποτύχουμε να αντιμετωπίσουμε τις δομικές αιτίες των ανισορροπιών στο παγκόσμιο γεωργικό σύστημα» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του στην Nikkei ο Ζακ Ντιούφ.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ προσθέτει ότι ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μιας ακόμη σημαντικής κρίσης τροφίμων, με τα αγροτικά προϊόντα και τις τιμές να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη διαστρέβλωση της παγκόσμιας ισορροπίας προσφοράς-ζήτησης.

Σε έκθεση της που δημοσιοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, η FAO αναφέρει ότι ο παγκόσμιος δείκτης τιμών, βρέθηκε σε επίπεδα ρεκόρ το Δεκέμβριο, ξεπερνώντας και τα επίπεδα του 2008, όταν οι αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων έδωσαν το έναυσμα για διαδηλώσεις σε πολλές χώρες.

Οι ανησυχίες για τις κακές καιρικές συνθήκες έχουν οδηγήσει σε προειδοποιήσεις ότι οι τιμές σε κρίσιμα δημητριακά ενδέχεται να αυξηθούν κι άλλο εφέτος.

«Η ανασφάλεια σχετικά με τα τρόφιμα θα επηρεάσει τους φτωχότερους πληθυσμούς πολύ σοβαρά» και αυτό «θα προκαλέσει πολιτική αστάθεια σε χώρες και θα απειλήσει την παγκόσμια ειρήνη και την ασφάλεια» επισημαίνει ο Ντιούφ.

«Αν δεν κάνουμε κάτι, διακινδυνεύουμε ταραχές για τα τρόφιμα στις φτωχότερες χώρες, και μία δυσμενή επίδραση τους στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη [...] Ποια χώρα από τις 20 ισχυρές θα πει ότι δεν την ενδιαφέρει, όταν ξεσπάσουν τέτοιες ταραχές;» είχε πει ο Γάλλος πρόεδρος, θέτοντας το ερώτημα γιατί ρυθμίζονται οι αγορές χρήματος και όχι οι αγορές αγαθών.

Το ίδιο σημειώνει και ο Ζακ Ντιούφ, τονίζοντας ότι «υπάρχει μία πιεστική ανάγκη για νέα μέτρα διαφάνειας και ρύθμισης για να ασχοληθούμε με την κερδοσκοπία στις μελλοντικές αγορές αγροτικών αγαθών», ενώ καταλογίζει στους περιορισμούς στο εμπόριο που θέτουν οι αναπτυγμένες οικονομίες την ευθύνη για την διαστρέβλωση της ισορροπίας προσφοράς-ζήτησης.

tanea
1453-2009