Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

“Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πτώχευση”Η Ελλάδα είναι εκ των πραγμάτων σε πτώχευση, κατά την άποψή τουWillem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος στη Citigroup, πολύ περισσότερο μετά το πρόσφατο χρέος και τις αναθεωρήσεις του ελλείμματος. Όπως δήλωσε σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, όσο η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους όρους της ΕΕ και του προγράμματος του ΔΝΤ, η αναδιάρθρωση του χρέους είναι πιθανό να αναβληθεί τουλάχιστον έως τα μέσα του 2013, όταν λήγει το προγράμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ. Σε εκείνο το σημείο, είναι πιθανό να μεταφερθεί στην αρμοδιότητα της Ευρωπαικής Οικονομικής Σταθερότητας ή στο διάδοχό του.

Ο Willem Buiter, πιστεύει ότι αν και δεν έχει δει μια κρατική πτώχευση στις προηγμένες οικονομίες,εκτός από τη Δυτική Γερμανική κρατική χρεοκοπία το 1948, ο κίνδυνος είναι πρόδηλος σήμερα στη Δυτική Ευρώπη, ειδικά στη ζώνη του ευρώ και συγκεκριμένα στην περιφέρεια. Αναμένουμε ότι αυτές οι ανησυχίες για την επέκταση σύντομα θα συμπεριλάβουν την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Επίσης, εκτιμά ότι η πρόσβαση σε εξωτερικές πηγές κεφαλαίων δεν θα σηματοδοτήσει το τέλος των προβλημάτων της Ιρλανδίας γιατί τοεγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημάτης είναι εκ των πραγμάτων αφερέγγυο.

Ο Gary Jenkins, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στον τομέα της έρευνας στην Evolution Securities δηλώνει στην εφημερίδα, ότι ηαντίδραση για την ιρλανδική διάσωση και η δήλωση της ΕΕ σχετικά με το μόνιμο μηχανισμό σταθεροποίησης δεν ήταν αυτό που οι ευρωπαίοι ηγέτες ήλπιζαν. Το περίγραμμα του μόνιμου ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθεροποίησης (ESM) μπορεί να έχει απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με το τι θα συμβεί μετά τα μέσα του 2013, αλλά έχει εγείρει εξίσου πολλά. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του ιδιωτικού πιστωτή σε μια μελλοντική διάσωση, ποια μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την «ενθάρρυνση των ομολογιούχων να διατηρήσουν την έκθεσή τους", αναρωτιέται.

Νατάσα Καντζάβελου
newscode.gr

WikiLeaks: ΗΠΑ - "Ναι, η Τουρκία ετοιμαζόταν για επίθεση στην Ελλάδα και μπορεί να το επαναλάβει"!


Με εμπιστευτικό τηλεγράφημά της προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών νε προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου, αποκαλύπτεται σε ένα από τα έγγραφα του WikiLeaks που ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα. Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ότι "οι στρατιωτικοί γνωρίζουν ότι τα πραξικοπήματα δεν είναι πλέον αρεστά στη κοινή γνώμη και γι΄ αυτό έφτιαχναν σενάρια που θα δικαιολογούσαν την επέμβασή τους.

Ένα απ΄ αυτά το πιο ενδιαφέρον ήταν η «Βαριοπούλα». Οι στρατιωτικοί είχαν σχεδιάσει αυτή την επιχείρηση που προέβλεπε βομβιστικές επιθέσεις σε τζαμιά ώστε να προκληθεί ένταση που θα εξελισσόταν σε κρίση με την Ελλάδα κι έτσι να δικαιολογούσαν την ανάγκη επέμβασης του Στρατού. Στην συνέχεια αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας της επίθεσης κατά της Ελλάδας.

Το θέμα είναι τεράστιο, αφού για πρώτη φορά έρχεται επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ για σχεδιαζόμενη επίθεση κατά της Ελλάδα το 2003. Μάλιστα αφήνονται υπονοούμενα ότι "Είναι πολύ πιθανόν να επιχειρηθούν και πάλι τέτοιες ενέργειες από τον τουρκικό Στρατό στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την ισλαμική κυβέρνηση"!

www.defencenet.gr


ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΜΟΓΓΟΛΟΙ

Μπουτάρης: «Κακώς άλλαξε(το 1955) η ονομασία της οδού Κεμάλ Ατατούρκ σε Παύλου Μελά»


Σε τηλεοπτική εκπομπή παρακολουθήσαμε όλοι (όχι με έκπληξη) τον Μπουτάρη να παραδέχεται πως είναι άνθρωπος των Εβραίων και πως η Θεσσαλονίκη είναι η Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων. Επίσης παραδέχτηκε ότι έχει συγγενείς Εβραίους και πως ο τελικός του στόχος είναι να έχει 300.000 Εβραίους τουρίστες κάθε χρόνο. Η Θεσσαλονίκη του Μπουτάρη είναι αυτή που κατοικούνταν από Εβραίους, είναι αυτή που κακώς άλλαξε την ονομασία της οδού Κεμάλ Ατατούρκ σε Παύλου Μελά (μετά τα γεγονότα του ΄55) και είναι αυτή που κατ’ αυτόν δεν ήταν ποτέ Ελληνική αλλά ένα οθωμανικό συνονθύλευμα λαών μέχρι και το 1912. Εντάξει τα έχουμε ξανακούσει αυτά. Μας τα είπαν κι άλλοι πιο πριν και τα έχουμε εμπεδώσει. Αμφισβήτησαν όλοι αυτοί τη κατάληξη του Μακεδονικού αγώνα, μας είπαν για μακεδονικές διαλέκτους, αυτοχαρακτηρίστηκαν ως Οθωμανοί και άλλα πολλά… Θα μιλήσει κανείς για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας; Κανείς φίλοι μου από τους εντεταλμένους του Ισραήλ δεν πρόκειται να μιλήσει γιατί πολύ απλά ακολουθούν εντολές και μάλιστα κατά γράμμα

Όλοι οι Έλληνες εθνικιστές γνωρίζαμε τα σχέδια τους για την Μακεδονία και την Θεσσαλονίκη, όλοι ξέραμε πως ο Σόρος ήταν ο κύριος υποκινητής οποιασδήποτε ανθελληνικής προπαγάνδας στον χώρο αυτό και όλοι ξέραμε τον λόγο. Ο λόγος; Οι Εβραίοι, όπως κι ο Μπουτάρης, δεν ξεχνούν ότι κάποτε έμεναν στον χώρο της Θεσσαλονίκης και, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται σε κάποιους, πολλοί σκέφτονται να επιστρέψουν… Οπότε όταν ακούτε για 300.000 Εβραίους και 300.000 Τούρκους τουρίστες στην Θεσσαλονίκη βγάλτε την λέξη τουρίστες και βάλτε κατοίκους.

ο ανθελληνας μπεκρης ξαναχτυπα και θα ξαναχτυπησει..στο τελος ομως καποια στιγμη θα τα φαει τα μουτρα του...ουστ λαμογιο

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Μυστικό σχέδιο των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στο Αιγαίο


Σήμερα το newsbomb.gr κάνει μια αποκάλυψη «βόμβα» με τα μυστικά σχέδια των ΗΠΑ για την εκμετάλλευση του ελληνικού ορυκτού πλούτου:
Ο Αμερικανός σύμβουλος της εταιρείας ¨Αlaskan – Aegean Risk and Search¨ Μάικ Ντόζιερ (ο οποίος έχει άμεσες σχέσεις με την αμερικανική πρεσβεία των Αθηνών) δήλωσε στον Κώστα Χαρδαβέλλα:

«Η Αμερική είναι έτοιμη εφόσον της το επιτρέψουν Ελλάδα και Τουρκία να παρέμβει και να επιτύχουν όλοι μαζί μια χρηματιστηριακή συμφωνία συμφέρουσα για την Ελλάδα και την Τουρκία που θα έχει σχέση με τον πλούτο που θα βρίσκεται στο Αιγαίο. Το σχέδιο είναι μια αμερικάνικη ή μια βρετανική εταιρεία πετρελαίων να μπορέσει να εξορύξει τα πετρελαϊκά κοιτάσματα του Αιγαίου σε συνεργασία με την Ελλάδα, με παροχή δικαιώματος στην Τουρκία να το διυλίζει. Στη συνέχεια θα γινόταν η μοιρασιά του πλούτου.
Η Τουρκία ήδη αναζητάει στηρίγματα από την Ρωσία για συμμετοχή στον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου και ο παράγοντας που επισπεύδει τα πράγματα είναι η οικονομία.
Οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Ελλάδας για την εξόρυξη του πετρελαίου και για την έρευνα εντοπισμού φυσικού αερίου στην περιοχή.
Σε ότι αφορά την Κύπρο η αμερικανική εταιρεία Texaco συζητά ήδη με την πολιτική ηγεσία της χώρας περιμένοντας να έρθουν σε μια συμφωνία και με την Τουρκία για να προχωρήσει σε εξόρυξη του πετρελαίου στην περιοχή».

Ο Αμερικανός παράγοντας Μάικ Ντόζιερ, προφανώς μεταφέροντας θέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης και των εταιρειών που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά πετρέλαια είπε στο τέλος της συζήτησης στον Κώστα Χαρδαβέλλα κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον:

«Οι ΗΠΑ είναι ένας σύμμαχος Τουρκίας και Ελλάδας που θα μπορούσε να αναλάβει τα κοιτάσματα αυτά και να βάλλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο χώρες, ώστε να βρουν μια επιθυμητή λύση. Η οικονομία δεν επιτρέπει σύγκρουση των δύο χωρών με θερμά επεισόδια κ.λ.π. και τα ψύχραιμα μυαλά Ελλάδας και Τουρκίας θα βρουν τον τρόπο να εξορύξουν τον υπόγειο ορυκτό πλούτο στις περιοχές που γειτονεύουν».

Το συμπέρασμα μετά από όλα αυτά είναι ότι χωρίς την συμμετοχή των ΗΠΑ και το ανάλογο κέρδος που θα έχουν δεν μπορούμε να μιλάμε για εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο.

www.newsbomb.gr

AYTA ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ...ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ “ΣΟΚ”, Η ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΗΝ MARFIN


ΠΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΠΑΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ

“5 Μαϊου 2010. Μετράγαμε ήδη δυο εβδομάδες οικονομικής κυριαρχίας από το ΔΝΤ και η οργή και δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού, ηταν προφανής και αναμενόμενη. Αυτό φάνηκε απο την μαζική κινητοποίηση, στην γενική απεργία που έλαβε χώρα εκείνη την ημέρα. Η μέρα έβαινε καλώς,μεχρι το μεσημέρι, οπού κατα την διάρκεια επεισόδίων, το υποκατάστημα της MARFIN έπιασε φωτιά, ύστερα απο ρίψη μολότοφ με αποτέλεσμα να χασουν την ζωή τους τέσσερις συνανθρωποί μας. Αυτό το συμβάν σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Marcus Walker, έκανε να αλλάξουν οι Έλληνες τον τρόπο που σκέφτονται για την κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Στο ρεπορτάζ, ο δημοσιογράφος Marcus Walker παρουσιάζει σε ολόκληρο τον κόσμο, τις ανθρώπινες ιστορίες, πίσω από την ανθρώπινη τραγωδία της «μαύρης Τετάρτης». Μέσα από συνεντεύξεις με συγγενείς, συναδέλφους και φίλους των τριών θυμάτων, η εφημερίδα επισημαίνει πως οι τρεις αυτοί θάνατοι έμελλε να αλλάξουν και την πορεία μίας ολόκληρης χώρας.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ της Wall Street Journal, η Ελλάδα,είχε “ζήσει” πολλές βίαιες εκδηλώσεις κατα του κράτους κατα το παρελθόν, γεγονός που είναι μια ένδειξη πως η δυσπιστία και η απέχθεια ενάντια στους πολιτικούς και το πολιτικό σύστημα, είναι διάχυτη στην κοινωνία. Στις 5 Μαϊου όμως, τα πράγματα ήταν διαφορετικά! Οι Έλληνες κατέβηκαν στους δρόμους, βλέποντας την χώρα να οδηγείται ολοταχώς στην χρεοκοπία.

Οι θάνατοι των τεσσάρων της MARFIN συγκλόνισε τους Έλληνες, όπως και ολόκληρο τονκόσμο, και σύντελεσε στην αλλαγή της στάσης των Ελλήνων, ενάντια στα νέα – και ακόμη πιο βάναυσα- μέτρα λιτότητας. Ενώ είχαν προβλεφθεί μεγάλες κοινωνικές αναταρραχές, αντιθέτως, παρατηρείται μια απαράμιλλη παθητικότητα εκ μέρους των Ελλήνων, όσον αφορα στα δραστικά μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται και τα οποία είναι απο τα πιο δραστικά και βάναυσα στην Ευρωζώνη. Κοινώς η δράση των δολοφόνων λειτούργησε υπέρ του συστήματος και είναι πλήρως σύμφωνη με το δόγμα του σοκ που σας δείχνουμε στο παρακάτω βίντεο.”

Βέβαια το περιστατικό της MARFIN, κρύβει μια άλλη, τραγική πτυχή της Ελληνικής πραγματικότητας. Τα σημειώματα που αφηναν οι περαστικοί,για εβδομάδες μετά το συμβάν, καναν λόγο για τον “θάνατο της γενιάς των 700 ευρώ”. Κάτι το οποίο είναι απόλυτα αληθές. Οι τρεις άτυχοι εργαζόμενοι στην τράπεζα είχαν ακολουθήσει την «πεπατημένη»: ανώτερα πτυχία από το εξωτερικό, καθώς και την επιλογή να προσφέρουν στην πατρίδα τους αντί να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Ρεπορτάζ της Wall Street Journal, περίπου 110.000 Έλληνες απόφοιτοι πανεπιστημίων, οι περισσότεροι μάλιστα με μάστερ ή διδακτορικό, ζουν στο εξωτερικό: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, σχεδόν το 10% του συνόλου των πανεπιστημιακής μόρφωσης Ελλήνων αναζητούν την τύχη τους μακριά από την Ελλάδα.”

Δηλαδή, είναι αυτό που λέμε: “Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της”! Χιλιάδες νέοι, έχοντας πτυχία στα χέρια τους τα οποία δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα, επείδη το Ελληνικό κράτος, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς, δημιούργησε ένα πελατειακό-κομματικό σύστημα και στην παιδεία, ένα σύστημα παραγωγής πτυχιούχων χωρίς να δημιουργήσει τις ανάλογες υποδομές για την αφόμοιωση αυτών των πτυχιούχων στην ελληνική αγορά εργασίας, νιωθοντας προδομένοι απο αυτό επιλέγουν την φυγή απο την Πατρίδα. Οσοι δε επιλέγουν να συνεισφέρουν στην Πατρίδα, τους περιμένει ενα ζοφερό μέλλον στην αγορά εργασίας, μιας και αν δεν ειναι για χρόνια άνεργοι, σίγουρα εκεί που θα εργαστούν θα είναι έρμαιοι της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και των παρακρατικών που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τους σκοτώσουν προκειμένου να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση.


Χ.Α

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ>Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από το ελληνικό "wikileaks" γκρεμίζουν το σαθρό κατασκεύασμα της μεταπολίτευσης!Πάνω από 20 Έλληνες δημοσιογράφοι-ερευνητές, με την ουσιαστική σημασία της λέξης ετοιμάζουν το "ελληνικό" Wikileaks.

Τα ντοκουμέντα που έχουν λογοκρίνει κατά καιρούς οι ξιπασμένοι εκδότες, θα βγουν στον αέρα του διαδικτύου προκαλώντας πάταγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συγκεντρωθεί ήδη στοιχεία από τους πιο καυτούς φακέλους της μεταπολίτευσης και όσα πρόκειται να δουν τα φώτα της δημοσιότητας δεν έχουν προηγούμενο.

Στην προσπάθεια αυτή, οι δημοσιογράφοι τους εγχώριου Wikileaks, εξασφάλισαν τη συνεργασία ακόμη και πρωταγανιστών του σκοτεινού παρασκηνίου σε υποθέσεις όπως η γέννηση της Τρομοκρατίας, οι εκτελέσεις των εκδοτών, ο ρόλος των ξένων πολυεθνικών στη χώρα μας αλλά και συγκλονιστικά ντοκουμέντα από τα σκάνδαλα της Siemens και των πολυεθνικών.

Συγκλονιστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα υπάρχουν και για την υπόθεση Μνημόνιο με χρηματισμούς δημοσιογράφων αλλά και την συμμετοχή τους σε κλειστές συσκέψεις.

Nτοκουμέντα από την επιχείρηση χειραγώγησης της ελληνικής δικαιοσύνης, με αποκαλυπτικά στοιχεία για τις πολυτελείς επαύλεις λειτουργών της Δικαιοσύνης αλλά και ανθρώπων των ΜΜΕ.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις κατά καιρούς υποθέσεις που χειρίστηκαν μυστικές υπηρεσίες και στοιχεία που για πρώτη φορά θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Οπως είπαμε οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν είναι πάνω από 20 και είναι δύσκολο για το σύστημα να τους ξεπαστρέψει όλους-άλλωστε υπάρχουν ανάμεσα στα βουβάλια αντικρουόμενα συμφέροντα!

Την προσπάθεια επιχείρησε ήδη να την χειραγωγήσει πολύ γνωστός παράγοντας προσφερόμενος να επενδύσει 5 εκατομμύρια ευρώ!

Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν...

πηγη..kourdistoportocali.com

ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ...ΠΕΡΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ...ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΛΕΤΟΝΙΑ..ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ..ΠΗΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕ ΤΟ 43 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ,,ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΠ ..ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ..ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΤΑ 4 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ Η ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ 41 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ 14 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ
...ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΝΤ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ..ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ..ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..ΟΜΩΣ..ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ..Η ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 15 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΚΑΤΑ 17 ΤΟ 2004 ΕΝΩ ΤΟ ΑΕΠ 8.8 ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΣΤΟ 9 ΤΟ 2004.. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 2ΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ..ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ..ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΙΣΩΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ..ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ......ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΑΣ..ΜΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ? 
..ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ  ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ?ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ...ΠΟΛΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΤΟΝΑ...ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ......ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ.. ..

Προσφορά του defencenet.gr: Κατεβάστε τα απόρρητα έγγραφα του WikiLeaks μόνοι σας (αρχείο torrent)!

Αγωνία στην Ελλάδα, καθώς από τα μέχρι στιγμής έγγραφα που έχουν δοθεί σε Guardian και Spiegel δεν υπάρχουν cables (σύνδεσμοι) για την Ελλάδα. Για την Τουρκία υπάρχει στην Guardian, αλλά αφορά τις σχέσεις με Ιράν και Ισραήλ. Σε τηλεγράφημα προερχόμενο από τη Τεχεράνη ο Ιρανός ηγέτης Αχματινετζάντ χαρακτηρίζεται "ανισόρροπος,πολλοί μάλιστα συμφωνούν ότι είναι τρελός"! Σε άλλα έγγραφα όπου έχουν καταγραφεί συνομιλίες σαουδαράβων με αμερικανούς πρέσβεις διαφαίνεται η επιθυμία τους να "χτυπηθεί το Ιράν και να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Είναι λιγότερο επικίνδυνο να το "κόψουμε" από το να το περιμένουμε", αναφέρεται χαρακτηριστικά. "Πρέπει να κόψουμε το κεφάλι του φιδιού", είναι μία έκφραση που σύμφωνα με τα έγγραφα χρησιμοποίησε ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας για το Ιράν.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πόλεμος στο διαδίκτυο: Το WikiLeaks "μίλησε" με 9.000.000 έγγραφα (η μεγαλύτερη διαρροή στην Ιστορία!) και προφανώς οι υπηρεσίες των ΗΠΑ αντεπιτέθηκαν με κυβερνοεπιχείρηση (DDoS Attack) που είχε ως αποτέλεσμα ο μηχανισμός σελίδων του WikiLeaks να καταρρεύσει πριν από 25' περίπου! Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μοιράστηκαν τα έγγραφα και οι αποκαλύψεις που έρχονται προβλέπεται να είναι σεισμικές. Σύμφωνα με ανακοίνωση του WikiLeaks στο twitter, οι εφημερίδες Guardian, Le Mode, Spiegel, New York, Times, El Pais θα δημοσιεύσουν αποσπάσπατα των εγγράφων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το περιοδικό γερμανικό περιοδικό Spiegel (πρώτη δημοσίευση του επίμαχου εξωφύλλου του που δεν έχει κυκλοφορήσει ούτε στην Γερμανία στην Ελλάδα από το defencenet.gr) η Μέρκελ χαρακτηρίζεται "τεφάλ" από τους Αμερικανούς. Το Spiegel έχει λάβει "μόνο" 250.000 έγγραφα.

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν την αλληλογραφία των αμερικανικών πρεσβειών από 250 χώρες ανά τον κόσμο. Τα 50.000 αφορούν στη διακυβέρνηση Ομπάμα, ενώ το 40,5% αυτών χαρακτηρίζονται ως απόρρητα.

Το 6% των εγγράφων φέρουν την ένδειξη "μυστικό" και περίπου 4.333 χαρακτηρίζονται ως "NOFORN", δηλαδή ξένες χώρες δεν θα πρέπει να αποκτήσουν ποτέ πρόσβαση σε αυτά.

Νωρίτερα, το WikiLeaks δήλωσε ότι δέχθηκε επίθεση από χάκερς, ωστόσο λίγο αργότερα επανήλθε κανονικά σε λειτουργία. Λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των νέων απόρρητων αμερικανικών εγγράφων, το WikiLeaks γνωστοποίησε ότι σε κάθε περίπτωση έχει παραχωρήσει τα σχετικά έγγραφα σε αρκετές εφημερίδες, όπως έχει γράψει ήδη το defencenet.gr.

Aς δούμε το πρωτότυπο κείμενο της Guardian για μερικές από τις αποκαλύψεις:


"These include a major shift in relations between China and North Korea, Pakistan's growing instability and details of clandestine US efforts to combat al-Qaida in Yemen.

Among scores of other disclosures that are likely to cause uproar, the cables detail:

• Grave fears in Washington and London over the security of Pakistan's nuclear weapons programme

• Alleged links between the Russian government and organised crime.

• Devastating criticism of the UK's military operations in Afghanistan.

• Claims of inappropriate behaviour by a member of the British royal family".

------------------------------------------------------------------------------------------


κατεβάσετε μέρος των εγγράφων του wikileaks (αρχείο torrent)

WikiLeaks_insurance.5723136.TPB.torrent

ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ
1.313 έγγραφα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, περιλαμβάνονται
στις αποκαλύψεις, 29 έγγραφα αναφέρονται στον Κ.Καραμανλή


5. (C) Levitte expressed optimism that a new Greek government would be "more solid" and allow greater flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a stronger, more flexible partner in the negotiations. He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and get Greece to abandon the necessity of changing passports, then progress could be made.

taxalia


ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE
Levitte εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι "πιο στέρεη» και επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη προόδου στην ελληνική-Μακεδόνας διαφωνία ονόματος. A / S Gordon συμφώνησαν ότι είτε μια πιο σταθερή συντηρητική κυβέρνηση ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ήταν μια πιο ισχυρή, πιο ευέλικτη εταίρο στις διαπραγματεύσεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι, αν η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να πείσει πΓΔΜ να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και να πάρει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής διαβατηρίων, τότε η πρόοδος θα μπορούσε να γίνει.

O KΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟΤΕ ΑΣΚΟΥΣΕ ΒΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΩΠΙΑΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ...ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ...Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕ ....ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΡΤΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑΝ ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ

Στο καλό Ιβάν, Χασάν, Οσμάν λένε οι Ελβετοί


Να φύγουν όσοι μετανάστες διέπραξαν κάποιο αδίκημα σε ελβετικό έδαφος αποφάσισαν οι Ελβετοί σε δημοψήφισμα που διεξήχθη σήμερα στην χώρα των καντονιών. Σε ποσοστό 53%, και με πλειοψηφία σε 18 από τα 26 καντόνια, οι ψηφοφόροι συμφώνησαν με την πρόταση του Ελβετικού Λαϊκού κόμματος του Κέντρου (UDC), για αυτόµατη απέλαση ξένων εγκληματιών που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα, από φόνο µέχρι διεκδίκηση επιδομάτων µε πλαστά στοιχεία. Την ίδια ώρα, καταψήφισαν την πρόταση της Βουλής για εξέταση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά και περισσότερα μέτρα ενσωμάτωσης, σε ποσοστό 54%. Τα ποσοστά αυτά είναι σημαντικά αν αναλογιστεί κανείς ότι συμμετείχε περίπου το 52% των Ελβετών, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά προσέλευσης σε ανάλογα δημοψηφίσματα, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έδωσαν οι κάτοικοι στο θέμα αυτό. Κάτι τέτοιο είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι 1 στους 5 κατοίκους της Ελβετίας δεν έχει ελβετική υπηκοότητα.
Το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα με μια καμπάνια που θύμισε την περσινή, με την απαγόρευση των μιναρέδων αλλά και τις αφίσες των εκλογών του 2007 με την εκδίωξη του μαύρου πρόβατου από το κοπάδι, επέλεξαν μια νέα αφίσα. Απεικονίζει έναν αξύριστο άντρα µε µουστάκια που φοράει φανέλα και αλυσίδα στον λαιµό. «Ιβάν Σ: βιαστής - και σύντομαι Ελβετός πολίτης;», ρωτάει το σύνθηµα τον Ελβετό ψηφοφόρο. Φυσικά οι αφίσες αυτές δέχτηκαν για ακόμη μια φορά την κατακραυγή των Σοσιαλιστών και μερίδας των Ευρωπαίων πολιτικών. Η απάντηση της γραμματέως του Λαϊκού Κόμματος σαφής: «Πέρυσι μας απειλούσαν με μέτρα εναντίον της χώρας για τις αφίσες με την απαγόρευση των μιναρέδων. Είδατε να τολμούν να κάνουν τίποτα μέχρι σήμερα;»
Με την απόφαση αυτή, επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά το δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες διαφωνούν με την πολιτική της χώρας τους στο θέμα εισόδου και ενσωμάτωσης των μεταναστών. Είναι σαφές ότι παρόμοια δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη θα έδειχναν παρόμοια τάση, εξ ου και η άνοδος των ποσοστών κομμάτων με αντιμεταναστευτική ρητορεία και πολιτική. Η προσπάθεια συκοφαντίας και χαρακτηρισμού αυτών των κομμάτων ως ακροδεξιά ή φασιστικά αποβαίνει εις βάρος των «ανθρωπιστών» αφού τα αποτελέσματα τους αφήνουν ακάλυπτους.
Ίσως να είναι κι αυτός ένας λόγος που οι κυβερνήσεις αποφεύγουν μετά βδελυγμίας τα δημοψηφίσματα και οι μέχρι πρότινος εκφραστές της δημοκρατίας καταντούν δικτάτορες της σκέψης και της άποψης της βουβής πλειοψηφίας. Η παρουσίαση τέτοιων αποτελεσμάτων από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ενδεικτική για να αντιληφθούμε το μέγεθος της προπαγάνδας, απλώς χρησιμοποιώντας ρητορικά σχήματα όπως ξενοφοβικό κόμμα, ρατσιστική αφίσα, απόφαση αντίθετη με τις διακηρύξεις του ΟΗΕ και άλλα τέτοια παιδαριώδη!
Την ώρα λοιπόν που στην πολιτισμένη Ευρώπη μας διαφωτίζουν κι ανοίγουν δρόμους, η ελληνική πλευρά απλά σβήνει το φως για να μην δει την αλήθεια. Καλό ταξίδι Ιβάν, Χασάν ή Οσμάν!

Γιάννη Πήλιουρας

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ..ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ..ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

Αποκάλυψη για το "Μακεδονικό" από τα έγγραφα του Wikileaks !!!και μεταφρασμενο απο το google

16 Σεπτεμβρίου 2009, 20 μέρες πριν τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Ο Βοηθός ΥΠΕΞ Philip Gordon συναντάται στο Παρίσι με "policy makers" μεταξύ αυτών και ο Jean-David Levitt , αντιπρόσωπος του (...φίλου του Καραμανλή) Σαρκοζί.
Ο Levvit λέει τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων.
Δείτε το απόρρητο έγγραφο, χωρίς κανένα σχόλιο από το taxalia.
Αγγλικά ξέρετε. Δείτε το (υπενθυμίζουμε ότι ο Leviit είναι έμπιστος του Σαρκοζί κι ο Σαρκοζί, φίλος του Καραμανλή, κι ότι είμαστε ένα μήνα περίπου πριν τις εκλογές του 2009):
MACEDONIA AND CROATIA

-----------------------------------------

5. (C) Levitte expressed optimism that a new Greek government would be "more solid" and allow greater flexibility for progress in the Greek-Macedonian name dispute. A/S Gordon agreed that either a more solid Conservative government or a Socialist government would be a stronger, more flexible partner in the negotiations. He expressed hope that if the international community could convince Macedonia to abandon the idea of a referendum and get Greece to abandon the necessity of changing passports, then progress could be made.

taxalia


ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE
Levitte εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα είναι "πιο στέρεη» και επιτρέπουν μεγαλύτερη ευελιξία για την επίτευξη προόδου στην ελληνική-Μακεδόνας διαφωνία ονόματος. A / S Gordon συμφώνησαν ότι είτε μια πιο σταθερή συντηρητική κυβέρνηση ή μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα ήταν μια πιο ισχυρή, πιο ευέλικτη εταίρο στις διαπραγματεύσεις. Εξέφρασε την ελπίδα ότι, αν η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να πείσει πΓΔΜ να εγκαταλείψει την ιδέα του δημοψηφίσματος και να πάρει την Ελλάδα να εγκαταλείψει την αναγκαιότητα της αλλαγής διαβατηρίων, τότε η πρόοδος θα μπορούσε να γίνει.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ..TO ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.. ΑΠΛΑ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ...ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟ WIKILEAKS..ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE


EU, CYPRUS and GREECE

---------------------

9. (C) Sinirlioglu said Turkey's EU accession is being obstructed by the politically motivated objections of several member states, notably France, Austria and Cyprus. He reserved special criticism for President Sarkozy. He accused France of changing the rules mid-game. He contended French opposition to Turkey's membership is "deepening the cultural divide" between Christian Europe and the Muslim world: "A wider audience is watching this."

10. (C) He regretted perceived Greek Cypriot complacency regarding the island's reunification talks: EU "membership makes them invulnerable." Greek Cypriots, he said, want the world to forget the progress achieved by the Annan Plan in 2004. They pretend relations between the island's two communities are an internal affair, even though, by treaty, it's been an international issue for 50 years. Talat's cross-voting proposal, Sinirlioglu continued, should have been a breakthrough, but the Greek Cypriots failed to react. Downer is frustrated, Sinirlioglu alleged, and so are the Turkish Cypriots. He implied the island's Turkish community would register its frustration by voting out Talat as TRNC "president" in April. He renewed Turkey's appeal for higher profile direct USG involvement in the negotiations.

11. (C) Sinirlioglu welcomed Greek PM Papandeou's belated response to Erdogan's October 30 letter seeking a frank new discussion of the two neighbors' several long-running disputes. He conceded Papandreou's delay is understandable in light of his likely preoccupation with Greece's acute financial crisis. Based on Papandreou's response, Sinirlioglu said, Turkey expects to begin new talks with Greece soon.

taxalia

METAΦΡΑΣΗ ΑΠΟ GOOLE
Sinirlioglu είπε η ένταξη στην ΕΕ της Τουρκίας είναι να παρεμποδίζονται από την πολιτικά υποκινούμενη αντιρρήσεις αρκετών κρατών μελών, ιδίως η Γαλλία, η Αυστρία και η Κύπρος. Ο επίτροπος επιφυλάχθηκε ειδική κριτική για τον Πρόεδρο Σαρκοζί. Κατηγόρησε τη Γαλλία να αλλάξει τους κανόνες στη μέση του παιχνιδιού. Υποστήριξε γαλλική αντίθεση στην ένταξη της Τουρκίας είναι «η εμβάθυνση του πολιτισμικού χάσματος" μεταξύ των χριστιανών της Ευρώπης και του μουσουλμανικού κόσμου ". Ένα ευρύτερο κοινό παρακολουθεί αυτό"

10. (Γ) Είναι λυπηρό το γεγονός αντιληπτό ελληνική κυπριακή εφησυχασμό όσον αφορά τις συνομιλίες επανένωσης της νήσου: Η ΕΕ "για τη συμμετοχή τους καθιστά άτρωτο." Ελλήνων Κυπρίων, είπε, θέλουν τον κόσμο να ξεχάσει την πρόοδο που επιτεύχθηκε από το Σχέδιο Ανάν το 2004. Παριστάνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων του νησιού είναι μια εσωτερική υπόθεση, έστω και αν, από τη συνθήκη, αυτό είναι ένα διεθνές ζήτημα, για 50 χρόνια. πολλαπλής ψηφοφορίας πρόταση Ταλάτ, Sinirlioglu συνέχισε, θα έπρεπε να είχαν μια σημαντική ανακάλυψη, αλλά η ελληνική Κύπριοι απέτυχε να αντιδράσει. Ντάουνερ είναι απογοητευμένοι, Sinirlioglu ισχυρίστηκε, το ίδιο και οι Τουρκοκύπριοι. Ο σιωπηρή τουρκικής κοινότητας του νησιού θα καταχωρήσει την απογοήτευσή του με ψηφοφορία από Ταλάτ ως ΤΔΒΚ "πρόεδρος", τον Απρίλιο. Έχει ανανεωθεί έκκληση της Τουρκίας για την μεγαλύτερη προβολή της άμεσης συμμετοχής USG στις διαπραγματεύσεις.

11. (C) Sinirlioglu χαιρέτισε εκπρόθεσμη απάντηση ελληνική ΑΣ Papandeou της έως 30 Οκτωβρίου επιστολή του Ερντογάν που αναζητούν μια ειλικρινή νέα συζήτηση αρκετών μακροχρόνιας των δύο γειτόνων »διαφορών. Δέχτηκε καθυστέρηση Παπανδρέου είναι κατανοητό σε σχέση με την πιθανή ενασχόληση του με την οξεία οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Με βάση την απάντηση Παπανδρέου, Sinirlioglu είπε, η Τουρκία αναμένεται να αρχίσουν νέες συνομιλίες με την Ελλάδα σύντομα.

TO ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ.. ΑΠΛΑ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ GOOGLE ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ...ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ...

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΜΠΕΚΡΗΣ ΠΑΛΙ..«ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ»


«ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ»
Δε θα βάλει και τη γάτα του να κλαίει ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εάν ο Μητροπολίτης Άνθιμος δεν καταφέρει να παραβρεθεί στην ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής! Σχολιάζοντας τη δήλωση του Μητροπολίτη ότι «μπορεί και να ασθενήσει την ημέρα της ορκωμοσίας», ο κ. Μπουτάρης είπε:
«Ε, ας ασθενήσει. Δεν θέλω να συνεχίσω αυτή την ιστορία. Η εκκλησία είναι σημαντικός θεσμός και δεν μου αρέσει όταν άνθρωποι τη μεταχειρίζονται για προσωπικούς λόγους. Με τον μητροπολίτη θα συνεργαστούμε μόνο σε κοινά θέματα, όπως ζητήματα φιλανθρωπίας». Ερωτηθείς, πάντως, για το εάν θα επισκεφτεί τον Μητροπολίτη, απάντησε «ε όχι δα» (Απορία: Μια ημέρα μετά την εκλογή του δεν έλεγε ότι θα πάει να τον δει;).
Στη συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Μπουτάρης σχολίασε και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πρότασή του για ανέγερση μνημείου για την Επανάσταση των Νεότουρκων. «Δεν παύει να είναι ιστορική αλήθεια ότι ο Κεμάλ έχει ανατραφεί στη Θεσσαλονίκη. Τους πόντιους όχι μόνο τους τιμάμε, αλλά τους έχουμε στα όπα- όπα. Δεν πρέπει να είμαστε «κολλημένοι» στο ότι οι Τούρκοι έσφαξαν τους προγόνους μας και να μη θέλουμε να τους βλέπουμε. Τότε στην Τουρκία γιατί πάμε;»

thessaloniki-dialogos.blogspot


ΕΣΕΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΑΙΝΤΕ..ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΙΟΣΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΣΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ? ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ...ΤΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΗ ΜΑΣ ΓΥΡΝΑΣ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ..ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ..

ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΙΤ .WIKILEAKS ΛΟΓΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΕΑΔΥΝΑΤΗ Η ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΙΤ .WIKILEAKS ΛΟΓΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ..Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ DDOS(Distributed Denial of Service
). ME ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΡΑΣΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΡΒΕΡ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΑΙΤ..ΠΑΝΤΩΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΑΡΧΕΙΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΜΑΣ[ΤΟΥΣ
]..

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ...ΙΣΩΣ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗΛΕΤΟΝΙΑ..ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ..ΠΗΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕ ΤΟ 43 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΥ ΑΕΠ,,ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΠ ..ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ..ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2010 ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΚΑΤΑ 4 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ Η ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΘΕΙ 41 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ 14 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ
...ΜΠΟΡΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΠΩΣ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΔΝΤ..ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΑΛΛΑ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ..ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ..ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ..ΟΜΩΣ..ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ..Η ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ 15 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΚΑΤΑ 17 ΤΟ 2004 ΕΝΩ ΤΟ ΑΕΠ 8.8 ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΣΤΟ 9 ΤΟ 2004.. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 2ΜΙΣΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΕ..ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΑΓΑΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ..ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΙΣΩΣ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ...ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ..ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ......ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΗΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΜΑΣ..ΜΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ?ΜΑΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΥΣ? 
..ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΛΥΣΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΣ  ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΜΑΣ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ...ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ?ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ Η ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ...ΠΟΛΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΤΟΝΑ...ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ......ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΩΡΑ ΜΗΠΩΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ.. ..

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»


Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.

Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.

Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.

Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.

Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.

Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.

Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι’ αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι’ όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα. Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.

Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.

Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.

Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.

Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».

Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.

Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.

Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!

Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!


ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ...ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΑΙΝΤΕ ΟΡΕ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?

Θερμοί συμπαραστάτες του σφαγέως του Ελληνισμού Κεμάλ οι μπολσεβίκοι


Κόκκινη χούντα υπάρχει στα ΜΜΕ αυτής της χώρας, καθώς και στον χώρο της παιδείας και του λεγόμενου πολιτισμού. Έτσι, λοιπόν, όποιος τολμήσει να πει λέξη κατά των κομμουνιστών και επί του προκειμένου αναφερόμαστε στις επίσημες ενέργειες της ηγεσίας του κομμουνιστικού κόμματος είναι αυτόματα ένας εχθρός του λαού. Όμως, υπάρχουν τα ντοκουμέντα και η Ιστορία. Όπως αυτό που έγραψε ο «Ριζοσπάστης» στα 1935: Ριζοσπάστης 12 Ιουλίου 1935 σελίδα 1 σε άρθρο που είχε τον τίτλο «Μια Επιφύλαξη: «Η Μικρασιατική εκστρατεία δεν χτυπούσε μόνο τη νέα Τουρκία, μα στρεφότανε και ενάντια στα ζωτικώτατα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία ΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΙΩΞΑΜΕ. Πονέσαμε και πονάμε για τ’ αδέρφια μας που σπείρανε αυτού άδικα τα κόκκαλά τους για τα συμφέροντα των ντόπιων και ξένων ιμπεριαλιστών.»


Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος καλοπροαίρετος ότι τα παραπάνω προκλητικά, ότι δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ οι κομμουνιστές επιδίωξαν την ελληνική ήττα στην Μικρά Ασία, αποτελούσαν μία άτυχη στιγμή, ενός άστοχου άρθρου της εφημερίδος «Ριζοσπάστης». Όμως, 22 ολόκληρα χρόνια μετά και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 1957 γράφουν τα ίδια και χειρότερα στο επίσημο θεωρητικό όργανο του κόμματός τους «Νέος Κόσμος»:

«ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ»

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε, Β. Γεωργίου – Ο διεθνισμός και ο πατριωτισμός του ΚΚΕ – Σεπτέμβρης 1957

“Ένας από τους διεθνιστικούς και πατριωτικούς τίτλους που έγραψε στην Ιστορία του το νεαρό τότε κόμμα μας είναι η κατηγορηματική αντίθεσή του και η θαρραλέα πάλη του ενάντια στον ελληνοτουρκικό πόλεμο και την εκστρατεία του Σαγκαρίου. Στελέχη, μέλη και οπαδοί του κόμματος, στελέχη και μέλη της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, αψηφώντας την τρομοκρατία και την λογοκρισία, το στρατιωτικό νόμο και τα στρατοδικεία ανάπτυξαν σοβαρή αντιπολεμική δράση στο μέτωπο και τα μετώπισθεν. Στην διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου κηρύχθηκαν πανελλαδικές απεργίες των σιδηροδρομικών, καπνεργατών, εργατών ηλεκτρισμού, που αποτέλεσαν αξιοσημείωτη πάλη και ταυτόχρονα πράξη επαναστατικού διεθνισμού.»

Πράξη λοιπόν επαναστατική για την οποία είναι υπερήφανοι στα 1957 οι κομμουνιστές ότι σαμποτάρισαν το μέτωπο της Μικράς Ασίας! Όμως όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στην δημοσιότητα για τα «πατριωτικά έργα» της ηγεσίας του κομμουνιστικού κόμματος. Όπως το παρακάτω που έχει δημοσιευθεί στο παρελθόν στον τοπικό τύπο της Θράκης:

«Προσέγγιση από τον επ. καθηγητή προσχολικής αγωγής κι εκπαίδευσης Κων. Τσιούμη. Η πρώτη Κεμαλική εφημερίδα είχε εκδοθεί με συμβολή του σωματείου των καπνεργατών. «Δηλαδή Έλληνες κομμουνιστές και κεμαλιστές τουρκογενείς είχαν συνεργασία…» Ο κ. Τσιούμης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκείνη την εποχή αναπτύχθηκαν κοινωνικές και πολιτικές ζυμώσεις μεταξύ του χριστιανικού και του μουσουλμανικού στοιχείου της Ξάνθης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έκδοση της πρώτης κεμαλικής εφημερίδας με συμβολή του σωματείου των καπνεργατών. «Δηλαδή Έλληνες κομμουνιστές και κεμαλιστές τουρκογενείς είχαν ενός είδους συνεργασία…»

Εάν καταλάβατε καλά τα όσα διαβάσατε παραπάνω η πρώτη Κεμαλική εφημερίδα στην Ξάνθη έγινε με την ενίσχυση και την βοήθεια των κομμουνιστών! Δεν γράφουμε Ελλήνων κομμουνιστών γιατί σχετικά με τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι τα κορυφαία στελέχη του δεν ήταν Έλληνες, αλλά εβραίοι και μάλιστα της Θεσσαλονίκης…


X.A

Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Η Αθήνα «φανατικά» υπέρ της τουρκικής ένταξης..ΡΑΓΙΑΔΕΣ


Διπλωματία ραγιάδων, σε μια χώρα που παριστάνει τον «Ψινάκη» της Τουρκίας! Με μια ανεξήγητη όσο και αντεθνική πρωτοβουλία του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Δημήτρης Δρούτσας προτείνει να πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία στα τέλη Ιουνίου ή το φθινόπωρο, προκειμένου να συζητηθεί με «ανοικτό τρόπο» η ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας, η φάση στην οποία βρίσκεται, τα εμπόδια που συναντάει και το πώς θα πρέπει να «προχωρήσουμε» (προσέξτε εδώ τον πληθυντικό, δια στόματος του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ...) από εδώ και μπρος. Σφάξε με αγά μου να αγιάσω και αγοραίος ραγιαδισμός από το ελληνικό ΥΠΕΞ!
Με λίγα λόγια, η επίσπευση της τουρκικής ένταξης, αποτελεί για το ελληνικό ΥΠΕΞ, ύψιστη προτεραιότητα! Λες και το βόρειο τμήμα της Κύπρου δεν παραμένει υπό κατοχή, λες και οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο σταμάτησαν! Είναι πλέον να αναρωτιέται κανείς για λογαριασμό ποιανού ή μάλλον ποιων, εργάζεται αυτή η κυβέρνηση της υποτέλειας...

Ανερυθρίαστα!
Και προσέξτε τι ειπώθηκε στην ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών, από τον all weather (και πάσης κυβέρνησης) εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα: «Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πραγματικότητα, τόσο στην ενταξιακή διαδικασία των Βαλκανίων όσο και της Τουρκίας, η οποία δεν είναι προς όφελος ούτε της χώρας μας αλλά ούτε και της μακροπρόθεσμης προοπτικής της ολοκλήρωσης της ΕΕ στην περιοχή μας. Η Ελλάδα έχει στρατηγικό στόχο να δημιουργήσει μια περιοχή, μια ζώνη σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης και η συμμετοχή στην ΕΕ των γειτονικών μας χωρών είναι βασικός άξονας αυτής της πολιτικής. Μια εικονική διαπραγματευτική διαδικασία, μια εικονική ενταξιακή διαδικασία δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας και υπονομεύει και την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την προοπτική της ενταξιακής διαδικασίας. Γι΄ αυτό το λόγο αναζητούμε φρέσκες ιδέες, οι οποίες θα μπορέσουν να δώσουν ξανά μια πολιτική ώθηση σε αυτή τη διαδικασία».

Η Ελλάδα δορυφόρος της Τουρκίας
Στην ουσία, η χώρα μας καθίσταται ανενδοίαστα δορυφόρος της Άγκυρας και μεταπράτης των συμφερόντων της γείτονος, βοηθώντας την να αναβαθμίσει τη γεωπολιτική της θέση και παράλληλα δίνει προς τα έξω την εικόνα μιας ενδοτικής και παραιτημένης από τα συμφέροντά της, Ελλάδας...

στοχος

ΡΑΓΙΑΔΕΣ Ε ΡΑΓΙΑΔΕΣ....

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ


Η επίσκεψη του Προέδρου Χριστόφια και προσφώνησή του στη Βουλή των Ελλήνων, υπό άλλες περιστάσεις θα αποτελούσε ισχυρό συμβολικό μήνυμα για το Πανελλήνιο, ότι δηλαδή η Κύπρος δεν κείται μακράν, αλλά ότι αποτελεί μείζων εθνικό ζήτημα για την Ελλάδα. Όμως, τόσον η προσφώνηση του κ. Χριστόφια στην ελληνική βουλή, όσο και η φιλοφρονητική στήριξη του Πρωθυπουργού Παπανδρέου στις προτάσεις Χριστόφια για το Κυπριακό, δεν αποτελούν παρά προσβολή της Κύπρου, των ηρώων και της ιστορίας της.
Ο κ. Χριστόφιας υπεραμύνθηκε των διζωνικών του βλέψεων και των ψευδοεπαναπροσεγγιστικών του οραμάτων, με βάση την πολιτική ισότητα μεταξύ των αδικημένων Ελλήνων και των παρανομούντων Τ/κυπρίων & παρανόμων εποίκων. Δε φτάνει που με τα διεθνή του ρεζιλίκια εξισώνει το θεσμικό ρόλο της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας με το ψευδοκράτος του Αττιλάρχη Έρογλου, διαμηνύει στο εθνικό κέντρο τις ομοσπονδιακές του φιλοδοξίες, στέλλοντας στο μητροπολιτικό Ελληνισμό τα λανθασμένα μηνύματα.
Εφ’ όσον η πρόσκληση από το ελληνικό κοινοβούλιο ήταν με αφορμή τα 50χρονα από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν ντράπηκε ο Πρόεδρος, που προσφώνησε τη διζωνική κατάργηση του κράτους το οποίο εκπροσωπεί;Δεν ντράπηκε μπρος την εθνική αντιπροσωπεία, μετά τις χυδαίες δηλώσεις του περί «ελληνικής εισβολής» του 1974;
Τόλμησε να πει ΣΥΓΝΩΜΗ για τις ανιστόρητες τοποθετήσεις του, πως «οι Κύπριοι βρίσκονται πιο κοντά στη Συρία, παρά στην Ελλάδα»;

Δεν φτάνει λοιπόν που προηγήθηκαν οι ανθελληνικές δημόσιες δηλώσεις του Χριστόφια, που προκάλεσαν τις εθνικές μας ευαισθησίες, προπαγανδίζει μπρος στους Έλληνες αντιπροσώπους, για τα φιλοτουρκοκυπριακά του αισθήματα.
Χριστοφια, δεν εκφράζεις τον κυπριακό ελληνισμό, πολύ περισσότερο που με την ενδοτική σου νοοτροπία εξισώνεις την παρανομία των Τ/κυπρίων συντρόφων σου, με τη νομιμότητα που υποτίθεται ότι εκπροσωπείς…
Δυστυχώς, ούτε ο Ελλαδίτης Πρωθυπουργός στάθηκε αντάξιος των εθνικών και ιστορικών ευθυνών του. Ως αμερικανικό παπαγαλάκι, υποστήριξε τις «εποικοδομητικές» προτάσεις Χριστόφια και τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει πλήρης εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εάν δεν επιλυθεί το Κυπριακό.
Γιωργάκη, δεν τα λες καθαρά τα πράματα. Άλλο «επίλυση» του Κυπριακού, ραμμένη στη αγγλοτουρκική διζωνική διάλυση της Κύπρου και άλλο η απελευθέρωση της Πατρίδας μας από τον τουρκικό στρατό κατοχής.
Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ καταγγέλει την ανεπάρκεια των πολιτειακών ηγετών Κύπρου και Ελλάδος, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα απεγκλωβισμού από τις άγονες και ζημιογόνες δικοινοτικές συνομιλίες.
Αφουγκραζόμαστε τα μηνύματα των καιρών και με το βλέμμα στραμμένο στους ήρωες αγωνιστές της Κύπρου μας, διατυπώνουμε ξεκάθαρα πως «Δε γίνεται φιλία Ελληνοτουρκική, όσο συνεχίζεται στην Κύπρο η κατοχή!».


protigrammi.com

ΒΔΕΛΥΡΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ..

Η “επίθεση” των ΗΠΑ σε Καραμανλή, μέσω Wikileaks!


Η φράση "Τυχαίο; Δεν νομίζω!", μάλλον ταιριάζει "γάντι" στην περίπτωση των απορρήτων εγγράφων που θα δημοσιευτούν σε λίγα 24ωρα στο site Wikileaks και αποτελούν πονοκέφαλο για έλληνες πολιτικούς και διπλωμάτες!

Οπως σας ενημέρωσε από χθες το newsbomb, το αμερικανικό Στέϊτ Ντιπάρτμεντ, έχει ήδη επικοινωνήσει με τηο ελληνικό Υπ.Εξωτερικών και έχει ενημερώσει τον κ. Δ.Δρούτσα για την διαρροή!

Ενεργειακό και Σκόπια, στα απόρρητα έγγραφα;

Τα έγγραφα αφορούν την περίοδο 2006-2009 -κατά την οποία κυβερνούσε ο Κώστας Καραμανλής- και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αναφέρονται σε δύο κυρίως θέματα:

1. την παρέμβαση των ΗΠΑ στην προσπάθεια της τότε ελληνικής κυβέρνησης για ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία

2. τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τους αμερικανούς προς τον Κ.Καραμανλή για το σκοπια

newsbomb.gr


ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ....ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ 2 ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ....ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΦΙΑΦΕΡΟΝ...ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Εάλω… η πόλις δια της Κερκόπορτας


Είναι πλέον ολοφάνερο ότι βαίνουμε προς μια νέα Τάξη πραγμάτων όπου η εθνική κυριαρχία υπό την κρατούσα μορφή ολοένα και υποχωρεί συμπαρασύροντας μαζί της και μια σειρά άλλων θεσμικών αξιών οι οποίες απεμπολούνται δίχως άλλο στον βωμό μιας ουτοπικής οικουμενικής προστασίας των θεμελιωδών ατομικών δικαιωμάτων.

Πρόκειται για μια προπαγάνδα εργαλείο στα χέρια της κατοχικής κυβέρνησης προκειμένου να παρελκύσει την κοινή γνώμη από την ουσία του προβλήματος. Η υφιστάμενη δεινή οικονομική κρίση αποτελεί απλώς και μόνο το αβγό του φιδιού, δοθέντος ότι υποκρύπτονται σαφώς υπερεθνικής φύσεως συμφέροντα τα οποία εξυπηρετούνται υποδορίως εις βάρος της πατρίδος μας.

Είναι πρόδηλο πως ο ελληνικός λαός, άθυρμα στα χέρια των Αρχών ποδηγετείται προς την κατεύθυνση του ολοκληρωτισμού. Ζούμε την εφαρμογή ενός σύγχρονου φασισμού υπό τον κίβδηλο μανδύα μια σοσιαλεπώνυμης φενάκης και τις ισχνές ιαχές ενός ψευδώνυμου αριστερισμού.

Η αναβίωση του ολοκληρωτισμού υπό μία σύγχρονη εκδοχή είναι η επώδυνη βιούμενη καθημερινότητα πλήρους απαξίωσης των θεσμών, των Αρχών και του Έθνους, χάριν ενός απροσδιόριστου συγκεχυμένου νεφελώματος που ακούει στον όρο «υπέρτερο δημόσιο συμφέρον». Η διατύπωση τούτη εξακοντίζει κάθε ψήγμα λογικής, εξοβελίζει κάθε σοβαρότητα και εξοστρακίζει κάθε υγιή και εμπεριστατωμένη σκέψη.

Ειδικότερα δε τα ως άνω έχουν επαγωγική εφαρμογή στην απλόχερη και αμέριστη στήριξη που απολαμβάνουν άπαντες αλλοδαποί, ιδίως λαθραίοι και συγκεκριμένα οι Μουσουλμάνοι ως προς την άσκηση της λατρείας του σχετικά με το θρησκευτικό τους δικαίωμα.

Ενταύθα αν προβούμε στοιχειωδώς σε μια αξιολογική στάθμιση θα διαγνώσουμε την κατάφωρη αδικία που υφίσταται η χριστιανική πίστη η οποία έχει ποινικοποιηθεί, τινί τρόπω, τόσο δια της συστηματικής κατασυκοφάντισής και λοιδορίας της δράσης της όσο και δια του απηνή διωγμού που υφίστανται οι σεπτοί εκπρόσωποί της από τα έμμισθα φερέφωνα των υπερθνικών λόμπυ, αρχιτέκτονες της εθνικής αποδόμησης.Το μείζον ερώτημα το οποίο αναφύεται αβιάστως από τα τεκταινόμενα είναι το ακόλουθο: πως υπάρχει τέτοια υστερία και πέραν του δέοντος ευαισθησία ως προς τα όσια και ιερά εξού και αναπαλλοτρίωτα θρησκευτικά δικαιώματα των Μουσουλμάνων εκ μέρους της κυβέρνησης η οποία έσπευσε εθελόδουλα και άνευ ετέρου τινός να διαμηνύσει την αυθωρεί και παραχρήμα σιδηρά προάσπισή τους, επιδιδόμενη σε φαιδρές εγγυήσεις άμεσης ανέγερσης Μουσουλμανικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, τη στιγμή των οποία καθυβρίζει την ορθόδοξη πίστη προωθώντας μέτρα απαλοιφής του Σταυρού από τα εθνικά σύμβολα και αποκαθήλωσης των Ιερών εικόνων από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Είναι κατάδηλη η σκοπιμότητα εδραζόμενη από εξωθεσμικά παράκεντρα. Η ασύμμετρη απειλή γίνεται πράξη με τη σύμπραξη και συναυτουργία των «προϊσταμένων της Κερκόπορτας» στο εσωτερικό της πατρίδος μας. Ποια είναι η τεκμηριωμένη απάντηση στο ζέον ερώτημα, ποιος ορίζει το πότε θα ανεγερθεί το Τέμενος. Ερωτήθηκε ο ελληνικός λαός διατί πρέπει να καταβάλλει 16 εκατομμύρια ευρώ, μεσούσης της επαπειλούμενης πτώχευσης, το υπέρογκο τούτο ποσό για τα θρησκευτικά φρονήματα των Μουσουλμάνων.

Επιλήφθηκε κανείς από τους έγκριτους Συνταγματολόγους να επιχειρηματολογήσει κατά πόσο είναι συμβατό με το Σύνταγμά μας η συμμετοχή του Δημοσίου στη δαπάνη ανέγερσης του περί ού ο λόγος Τεμένους τη στιγμή την οποία δε συνάγεται κατ’ουδένα τρόπο κοινή ωφέλεια.

Διερωτήθηκε κανείς αν ένας τέτοιος λατρευτικός χώρος θα αποτελέσει θύλακα εξετρεμιστικών και φονομενταλιστικών τάσεων, δεδομένων και των έντονων χρόνιων δογματικών διαφορών που σοβούν μεταξύ τους. Αναλογίστηκε κανείς πως η απερίσκεπτη τούτη ενέργεια στην καρδιά της Αθήνας θα αποτελέσει θρυαλλίδα εθνικής αποσταθεροποίησης λόγω ότι εμπηγνύεται μια βαθιά και επί μακρόν όζουσα πληγή η οποία αδιαμφισβήτητα θα πυορροεί απρόσκοπτα μέχρις ότου επιτευχθεί το προσφιλές των ισχυρών «status quo» κατ’εικόνα και καθ’ομοίωση της περιοχής του «Κοσσόβου» .

Χάρης Κατσιβαρδάς
Δικηγόρος, LLM

Elora

Εξισλαμίστηκε η Πατρίδα μας! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ένα έγγραφο-σοκ


Οδηγίες Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. προς αστυνομικούς για… ειδική μεταχείριση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών


Ένα έγγραφο-σοκ που απέστειλε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προς όλα τα αστυνομικά τμήματα και τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας, έφτασε προ ημερών στα γραφεία της εφημερίδας μας. Στο εκτενέστατο κείμενο που περιέχει – κείμενο δέκα σελίδων παρακαλώ!- γίνεται κατ’ αρχήν λεπτομερής αναφορά στις θρησκευτικές συνήθειες των μουσουλμάνων (ούτε οι φοιτητές της Θεολογίας δε μαθαίνουν τόσες λεπτομέρειες…). Ιδού ορισμένες ενδεικτικές ενότητες του εγγράφου: η Ισλαμική Πίστη, καθημερινή Προσευχή, η Ομαδική προσευχή της Παρασκευής, το Κοράνι και άλλα κείμενα, Ισλαμικό Ημερολόγιο, η Νηστεία του Ραμαντάν, διατροφικοί περιορισμοί κλπ.

Από εκεί και πέρα όμως η υπόθεση γίνεται εξαιρετικά σοβαρή. Φτάνει μάλιστα στο σημείο το Υπουργείο να απαιτεί από τους αστυνομικούς να εκτελούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους, για να μην προσβληθεί το… θρησκευτικό συναίσθημα των λαθρομεταναστών. Διαβάστε και φρίξτε:


«Είναι πρέπον να υπάρχει μία μικρή σωματική απόσταση όταν όργανα της τάξης βρίσκονται με μέλη της Μουσουλμανικής κοινότητας…»

«Πολλοί Μουσουλμάνοι μετανάστες ίσως νιώθουν φόβο ή δυσφορία όταν βρίσκονται κοντά με σκύλους για πολιτιστικούς λόγους. Θα πρέπει να ληφθεί αυτή η παράμετρος σοβαρά υπόψη από τους αξιωματικούς που εκτελούν το καθήκον τους εκείνη την ώρα…»

«Κατά τη διάρκεια της προσευχής ο Μουσουλμάνος είναι απόλυτα συγκεντρωμένος. Δεν μπορεί να απαντήσει σε τηλέφωνο ούτε να απαντήσει σε κάποιον που του μιλά. Οι αστυνομικοί δεν θα πρέπει να εκλαμβάνουν ως προσβολή το γεγονός ότι ο πιστός δεν απαντά στο τηλεφώνημά τους κατά τη διάρκεια της προσευχής…»

«Στα τζαμιά και τα σπίτια οι Μουσουλμάνοι βγάζουν τα παπούτσια τους πριν πατήσουν σε χαλί. Σε μη επείγουσες καταστάσεις οι αστυνομικοί πρέπει να επιδεικνύουν ευαισθησία σε τέτοια πρότυπα συμπεριφοράς όταν επισκέπτονται χώρους προσευχής…»

Με απλά λόγια, οι σωματικοί έλεγχοι θα διενεργούνται πλέον εξ αποστάσεως. Επίσης, όταν καταδιώκεται κάποιος εγκληματίας λαθρομετανάστης και κρύβεται εντός παρανόμου τεμένους, τότε ο αστυνομικός οφείλει να βγάλει τα παπούτσια του για να συνεχίσει την καταδίωξη. Αν τελικά καταφέρει να προσεγγίσει τον εγκληματία τότε θα πρέπει να είναι προσεκτικός, γιατί αν αυτός αρχίσει τις μετάνοιες τότε η σύλληψη μπορεί να αποτελέσει προσβολή του θρησκευτικού του αισθήματος…

Προφανώς πρόκειται για τον «οδηγό συμπεριφοράς αστυνομικών προς μουσουλμάνους», που δρομολογήθηκε μετά τα περσινά επεισόδια των λαθρομεταναστών για το «σκισμένο κοράνι» και επεκτείνει την σεμιναριακή εκπαίδευση κάποιων “αστυνομικών της γειτονιάς” σε όλη την αστυνομική δύναμη της χώρας.

X.A

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»


Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.

Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.

Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.

Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.

Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.

Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.

Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι’ αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι’ όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα. Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.

Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.

Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.

Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.

Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».

Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.

Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.

Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!

Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!


ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ...ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΑΙΝΤΕ ΟΡΕ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?

Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

.ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ Ο ΤΖΕΦΡΥ


«Η κυβέρνηση αποφάσισε να επικαιροποιήσει το σχετικό νόμο και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αναζήτηση των κοιτασμάτων ορυκτού πλούτου».θα υπάρξει πρωτοβουλία για να αναζητήσει η Ελλάδα τα πιθανά κοιτάσματα πετρελαίου στο Αιγαίο».Απο το newsbomb.gr....ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΛΟΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ NEWSBOMB...\[EMEIΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ\].. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ Η ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΤΖΕΦΡΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΥΠΕΥΘΗΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΛΥΨΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ...ΞΕΒΡΑΚΩΘΗΚΕ Ο ΤΖΕΦΡΥ...ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

Η δικαίωση του Πολυτεχνείου


Καί δημοκόποι Κλέωνες καί λογοκόποι Ζωίλοι
καί Μαμμωνάδες βάρβαροι, καί χαύνοι λεβαντίνοι
λύκοι, ω κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
κι οι χαροκόποι αδιάντροποι καί πόρνη η Ρωμιοσύνη!

Κωστής Παλαμάς Μ ια πατρίδα σε κατοχή, ένας λαός σε απελπισία. Λαός που δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του για την σημερινή του τραγωδία, και που ακόμη και τώρα φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει στην πραγματική του διάσταση τι είναι αυτό που βιώνει. Κυρίως όμως δεν έχει καταλάβει τι είναι αυτό το οποίο πρόκειται να βιώσει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ειλικρινά πως στο τέλος κάθε λαός έχει την μοίρα που πραγματικά του αξίζει. Και για τον νεοέλληνα η μοίρα και η κατάντια του μόλις τώρα αρχίζουν να κάνουν αναγνωρίσιμη την εφιαλτική τους πορεία. Ολόκληρος ο βούρκος της σύγχρονης τερατογονίας έχει συσωρευθεί στην Αθήνα. Αυτά που βιώνει η πόλη των Αθηνών τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσαν παρά να υπάρχουν στο σκοτεινό μυαλό των πιο νοσηρών ανθρώπων.
Ένας πραγματικός εφιάλτης, που δυστυχώς φαίνεται να μην έχει τέλος. Την κατάσταση την οποία βιώνουμε καθημερινά με την πλημμυρίδα των αλλοδαπών, οι οποίοι πλέον έχουν καταστεί ο βασικός ρυθμιστικός παράγοντας της καθημερινότητάς μας, έρχεται να συμπληρώσει η παράνοια των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο καθημερινός εφιάλτης της βιοπάλης στους δρόμους της πόλης και στους χώρους εργασίας για τον μέσο Έλληνα, έρχεται να ολοκληρωθεί τα βράδια στους δέκτες της τηλεόρασης. Δελτία ειδήσεων, τηλεοπτικά γλέντια, τηλεσκουπίδια και ωμή προπαγάνδα συνθέτουν το αποκρουστικό παζλ, από το οποίο πλέον εξαρτά την καθημερινή του ύπαρξη ένα μεγάλο μέρος του λαού μας. Άξιζε τον κόπο να παρακολουθήσει κανείς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης την εκπομπή του Κούλογλου. Άξιζε για δυο λόγους. Πρώτον για εξάσκηση της υπομονής και δεύτερον για να διαπιστώσει την ηδονική αυταρέσκεια των επαγγελματιών αριστερών. Δεν πρόκειται εδώ να κάνουμε ιστορική ανάδρομη στο τι ήταν το Πολυτεχνείο, γεγονός άλλωστε το οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια από την εφημερίδα μας. Στεκόμαστε όμως στους ανθρώπους οι οποίοι ως άλλοι «Σπάρτακοι» κατά την ακριβοπληρωμένη φαντασία τους πέταξαν τις αλυσίδες του ελληνικού λαού. Ναι, πράγματι, έτσι πίστευαν και δικαίωμά τους. Μας μίλησαν για χίλια δυο υπαρκτά και ανύπαρκτα, σαν τις φανταστικές ιστορίες από τον στρατό που λένε ορισμένοι για να εντυπωσιάσουν μια κοπέλα.
Τελικά αυτοί αποδείχτηκε πως όχι μόνο την εντυπωσίασαν, αλλά απομύζησαν και ολόκληρη την προίκα της. Αξίζει πράγματι σε εποχές δημοσιονομικής παράνοιας, περικοπών, απογραφών κτλ, να μάθουμε πόσο τελικά στοίχισαν αυτοί οι άνθρωποι στην ελληνική οικονομία. Τι χρήματα έλαβαν από το 1974 μέχρι σήμερα, πόσες κρατικές επιχορηγήσεις για συναυλίες, εκδόσεις βιβλίων, πόσα εξαργύρωσαν γενόμενοι βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, εκδότες, τηλεπαρουσιαστές και εργολάβοι δημοσίων έργων. Αλλά για τα παραπάνω μην περιμένετε ποτέ μια «εξεταστική επιτροπή», ή κάποια τηλεοπτική σάτιρα, ή ακόμη κάποια λαϊκίστικη αναφορά από τους πρωινούς τηλεοπτικούς μπακαλόγατους. Μεταξύ κατεργαρέων τιμιότητα, όπως λέει και η σοφή λαϊκή παροιμία. Έγραψε πριν λίγες μέρες σε άρθρο του ο Δ.ημήτρης Παπαγεωργίου για την περιβόητη πλέον «γενιά του Πολυτεχνείου»: «Είναι η γενιά που έκανε τον ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ μαρξισμού και παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Είναι αυτή στην οποία χρωστάμε ένα ευχαριστώ για την κοινωνική αποσύνθεση, καθώς στην προσπάθειά της να επιβάλλει τις ιδεοληψίες της, ρήμαξε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των ατόμων που αποτελούν την κοινωνία». Κατάφεραν λοιπόν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες επαναστάτες αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: πέτυχαν την σύζευξη μαρξισμού και καπιταλισμού! Δηλαδή για να το πούμε απλά, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες. Τσέπες τις οποίες γέμισαν με δημόσιο χρήμα ως κατ' επάγγελμα αντιστασιακοί, ως κατ' επάγγελμα ψεύτες, ως κατ' επάγγελμα ανθέλληνες. Αυτοί οι απίθανοι άνθρωποι για περισσότερα από 35 χρόνια εξουσιάζουν την πατρίδα μας, ελέγχουν την ενημέρωση του λαού μας και κρατούν την πολιτική εξουσία. Όσο δε για την πολιτισμική και εκπαιδευτική καταστροφή την οποία επέφεραν, έχουμε αναφερθεί διεξοδικά σε παλαιότερες γραφές μας. Τίθεται το ιστορικό ερώτημα: Νέμεσις άραγε μπορεί να υπάρξει; Νέμεσις για όλους αυτούς τους ξεδιάντροπους οι οποίοι γκρέμισαν μια πατρίδα που η απαρχή της χάνεται στα βάθη της ιστορίας του ανθρώπου; Νέμεσις γι' αυτούς που οδήγησαν ένα λαό λεβέντη να είναι ένας ταπεινωμένος υπαλληλάκος και σήμερα ένας νεκροζώντανος δούλος των παγκόσμιων τοκογλύφων;
Πράγματι οι αγώνες της δημοκρατίας δικαιώθηκαν. Τα οράματα του Πολυτεχνείου δικαιώθηκαν. Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε μια πολυφυλετική ζούγκλα, ο Έλληνας υποδουλώθηκε στους διεθνείς τοκογλύφους, τίποτα δεν έμεινε όρθιο να θυμίζει πως κάποτε εδώ υπήρξε η Ελλάς. Μόνη ελπίδα αντίστασης η γενιά μας, γιατί όπως έλεγε και ο μέγας Καζαντζάκης «Λίγοι είμαστε και αλίμονο στη γης αν ξοφληθεί η γενιά μας».Ευάγγελος Χ. Χανιώτης

ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΕΡΕΤΡΑ!


- "ΠΑΡΑΔΟΘΕΙΤΕ" ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ - ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΕΝΩ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΕΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΠΤΕΡΑΡΧΟΙ, ΝΑΥΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ... - ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΕΡΕΤΡΑ!

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»


Τότε, εκεί που καθόμουν εις το περιβόλι μου και έτρωγα ψωμί, πονώντας από τις πληγές, όπου έλαβα εις τον αγώνα και περισσότερο πονώντας δια τις μέσα πληγές όπου δέχομαι δια τα σημερινά δεινά της Πατρίδος, ήλθαν δύο επιτήδειοι, άνθρωποι των γραμμάτων, μισομαθείς και άθρησκοι, και μου ξηγώνται έτσι: «Πουλάς Ελλάδα, Μακρυγιάννη».

Εγώ, στην άθλιαν κατάστασίν μου, τους λέγω: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός. Κι’ αν πουλιέται Ελλάδα, δεν αγοράζεται σήμερις, διότι κάνατε τον κόσμον εσείς λογιώτατοι, να μην θέλει να αγοράσει κάτι τέτοιο».

Έφυγαν αυτοί. Κι’ έκατσα σε μίαν πέτραν μόνος και έκλαιγα. Μισός άνθρωπος καταστάθηκα από το ντουφέκι του Τούρκου, τσακίστηκα εις τις περιστάσεις του αγώνα και κυνηγιέμαι και σήμερον. Κυνηγιώνται και άλλοι αγωνιστές πολύ καλύτεροί μου, διότι εγώ είμαι ο τελευταίος και ο χειρότερος. Και οι πιο καλύτεροι όλων αφανίστηκαν.

Αυτοί που θυσίασαν αρετή και πατριωτισμόν, για να ειπωθεί ελεύτερη η Ελλάδα κι’ εχάθηκαν φαμελιές ολωσδιόλου, είπαν να ζητήσουν ένα αποδειχτικόν που να λέγει ότι έτρεξαν κι’ αυτοί εις την υπηρεσίαν της Πατρίδος και Τούρκο δεν άφηκαν αντουφέκιγο.

Πήγε να’ νεργήσει η Κυβέρνηση και βγήκαν κάτι τσασίτες και σπιγούνοι, που δουλεύουν μίσος και ιδιοτέλεια, και είπαν «όχι». Και είπαν και βρισιές παλιές δια τους αγωνιστές. Για να μην πάρουν το αποδειχτικόν, ένα χαρτί που δεν κάνει τίποτες γρόσια.

Πατρίδα να θυμάσαι εσύ αυτούς όπου, δια την τιμήν και την λευτερίαν σου, δεν λογάριασαν θάνατο και βάσανα. Κι’ αν εσύ τους λησμονήσεις, θα τους θυμηθούν οι πέτρες και τα χώματα, όπου έχυσαν αίματα και δάκρυα.

Θεέ, συχώρεσε τους παντίδους, που θέλουν να μας πάρουν τον αγέρα που αναπνέομεν και την τιμήν που με ντουφέκι και γιαταγάνι πήραμε. Εμείς το χρέος, το κατά δύναμιν, επράξαμεν. Και αυτοί βγήκαν σήμερον να προκόψουν την Πατρίδα. Μας γέμισαν φατρία και διχόνοιαν. Και την Πατρίδα δεν την θέλουν Μητέρα κοινή. Αμορόζα εις τα κρεβάτια τους την θέλουν. Γι’ αυτό περνούν και ρεθίζουν τον κόσμον με τέχνες και καμώματα.

Και καζαντίσαν αυτοί πουγγιά και αγαθά και αφήκαν τους αγωνιστές, τις χήρες και τα ορφανά εις την άκρην. Αυτοί είναι οι ανθρώπινοι λύκοι, που φέραν δυστυχήματα και κίντυνον εις τον τόπον. Ας όψονται.

Τότε που η Τουρκιά εκατέβαινε από τα ντερβένια και ολίγοι έτρεχαν με ολίγα ντουφέκια, με τριχιές δεμένα, να πολεμήσουν, θέλοντας λευτεριάν ή θάνατον, οι φρόνιμοι ασφάλιζαν τις φαμελιές τους εις τα νησιά κι’ αυτοί τρέχαν εις ρεματιές και βουνά, μη βλέποντας ποτέ Τούρκου πρόσωπον. Κι’ όταν ακούγαν τα ντισμπάρκα των Τούρκων, τρέχαν μακρύτερα. Τώρα θέλουν δικήν τους την Πατρίδα και κυνηγούν τους αγωνιστές.

Εγίναμε θηρία που θέλουν κριγιάτα (κρέατα) ανθρωπινά να χορτάσουν. Και χωρίζουν τον κόσμον σε πατριώτες και αντιπατριώτες. Αυτοί γίναν οι σημαντικοί της Πατρίδος και οι άλλοι να χαθούν. Δεν ξηγιώνται γλυκότερα να φυλάξωμεν Πατρίδα και να δούμεν λευτερίαν πραγματικήν. Ρωμαίγικον δεν φτιάχνεται χωρίς ούλλοι να θυσιάσουν αρετήν και πατριωτισμόν. Και χωρίς να πάψει η μέσα, η δική μας τυραγνία.

Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον.

Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα.

Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω».

Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του, «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας, τρομάρα τους.

Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες.

Εμείς, με σκιάν μας τον Τίμιον Σταυρόν, επολεμήσαμεν ολούθε, σε κάστρα, σε ντερβένια, σε μπογάζια και σε ταμπούργια. Και αυτός ο Σταυρός μας έσωσε. Μας έδωσε την νίκη και έχασε (οδήγησε σε ήττα) τον άπιστον Τούρκον. Τόση μικρότητα στον Σταυρό, τον σωτήρα μας!

Και βρίζουν οι πουλημένοι εις τους ξένους και τους παπάδες μας, τους ζυγίζουν άναντρους και απόλεμους. Εμείς τους παπάδες τους είχαμε μαζί εις κάθε μετερίζι, εις κάθε πόνον και δυστυχίαν. Όχι μόνον δια να βλογάνε τα όπλα τα ιερά, αλλά και αυτοί με ντουφέκι και γιαταγάνι, πολεμώντας σαν λεοντάρια. Ντροπή Έλληνες!


ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ...ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΑΙΝΤΕ ΟΡΕ ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ?

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ! ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ..


Αλήθεια γιατί δεν ακούστηκε πουθενά στα Μ.Μ.Ε πως για πρώτη φορά στα χρονικά οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν πληρώθηκαν κανονικά στις 22 του τρέχοντος μήνα, μα έχουμε ενημέρωση γα 27 και ΚΑΙ ΦΕΥΓΑ... Και απο τον άλλο μήνα φημολογείται για +5 μέρες ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ η μισθοδοσία και κόψιμο όλων των οδοιπορικών
ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ Ω ΠΑΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΛΛΑ... +30 % αύξηση των μισθών των δημάρχων και των σχετικών τρωκτικών... εκεί να δεις παραγωγικότητα δάνειο στο δάνειο και ρεμούλα στο σκάνδαλο!!!

πηγη.../trikalagr.blogspot

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ


Του Δρ. Θαλή Μυλωνά,δικηγόρου -διεθνολόγου
Προέδρου του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων


Το Αιγαίο, σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα ιστορίας χιλιετηρίδων, του διεθνούς εθιμικού και συμβατικού δικαίου και τις διεθνείς συμβάσεις, τις οποίες θα αναλύσουμε κατωτέρω, είναι Ελληνικό και οι τίτλοι κυριαρχίας της Ελλάδος είναι ακατάλυτοι και ισχυρότεροι από τις οποιοσδήποτε πιέσεις μικρής, μέσης η μεγάλης δύναμης όπως π.χ.
1]Το Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830
2] Η συνδιάσκεψη του Λονδίνου του 1913
3]Η συμφωνία της Λωζάνης της 24\7\1923
4]Η συμφωνία του Μοντρέ του 1936
5] Η συμφωνία των Παρισίων του 1947
6] Η συμφωνία του Ο.Η.Ε. του 1958
7] Η συμφωνία του Ο.Η.Ε. του 1982
8] Οι συμφωνίες του ICAO, [ Σικάγου, Παρισίων και Βαρσοβίας]
9] Το Προεδρικό Διάταγμα του 1931, και τα Ν.Δ. 142/69,1182/72, και 210\73 .
10] Ο Κατ.Χάρτης του ΟΗΕ, η Τελική Πράξη του Ελσινκι, ο Χάρτης των Παρισίων, το Σύμφωνο Λουγκάνο, το ΝΑΤΟ ,η συμφωνία της Βιέννης , η Συμφωνία του Αμβούργου κτλ.
11] Η Ιστορική πραγματικότητα .
Η Μεσόγειος θάλασσα όπως γνωρίζετε, αποτελεί το πλέον σημαντικό στρατηγικό μέρος της γης, για αυτό και προξενούσε πάντα το ενδιαφέρον των Μεγ. Δυνάμεων , μαζί με το Αιγαίο το Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος, που αποτελούν επίσης τμήματα αυτής, αλλά και σημαντικούς γεωστρατηγικούς χώρους της Ελλάδας, η οποία όμως δεν έχει καταφέρει να τους αξιοποιήσει και να τους εκμεταλλευθεί αναλόγως.
Και τώρα ας δούμε πολύ περιληπτικά τι προβλέπουν τα πάρα πάνω διεθνή κείμενα, ήτοι.
1] το πρωτόκολλό του Λονδίνου το οποίο επικυρώσε την απελευθέρωση το 1821 των νήσων Σποράδων και την ένταξή τους μαζί με την Εύβοια στην Ελλάδα
2] η συνδιάσκεψη του Λονδίνου του 1913 επικυρώνει την απελευθέρωση των νήσων του ανατολικού Αιγαίου,Λήμνου,Σαμοθράκης,Λέσβου,Χίου,Σάμου, και Ικαρίας και την ένταξή τους στην Ελλάδα
3] η συμφωνία της Λωζάνης του 1923, η οποία επικυρώνει την παραχώρηση των νήσων του Αιγαίου στην Ελλάδα και κυρίως με το άρθρο 12 αυτής, προβλέπει ότι ,στην Τουρκία ανήκουν μόνο οι νήσοι που βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση των 3 μιλίων από τις ασιατικές ακτές, ενώ στο 'αρθρο 16 αυτής προβλέπεται ότι η Τουρκία παραιτείται παντός τίτλου και δικαιώματος της πάσης φύσεως επί των εδαφών και εν σχέσει πρός τα εδάφη, τα οποία κείνται πέραν των προβλεπομένων υπό της παρούσης συνθήκης ορίων ,δηλ. των τριών μιλίων από τις ασιατικές ακτές, τουτέστιν των πάσης φύσεως νήσων η νησίδων καθώς και του βυθού της θαλάσσης και νυν υφαλοκρηπίδας ,γιατί πέραν αυτών,arcumentum a contrario, αρχίζει το imperium της Ελλαδος, η Ελληνική κυριαρχία.
4] η συμφωνία του Μοντρέ του 1936, η οποία ακύρωσε τις προβλέψεις εκείνες της συμφωνίας της Λωζάνης για αποστρατικοποίηση των νησιών και έδωσε το δικαίωμα του εξοπλισμού των Στενών και των νησιών μας Λήμνου και Σαμοθράκης ,όπως τούτο αναγνωρίστηκε ρητώς από την Τουρκία με επιστολή του Τούρκου πρέσβη στην Ελλάδα Russen Estef πρός τον Ελληνα Πρωθυπουργό και ανακοινώθηκε από τον Τούρκο Υπουργό των Εξωτερικών Rustu Arras στην Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας, το 1936.
Η ίδρυσης του ΝΑΤΟ και του συμφώνου Βαρσοβίας, ο Κατ, Χάρτης του ΟΗΕ [ άρθρο 51 ] και η μεταβολή των διεθνών συνθηκών ανέτρεψαν κάθε ιδέα περί αφοπλισμού, ιδιαίτερα στην Ελλάδα η οποία είχε ήδη μπροστά της την απειλή των βορείων γειτόνων της με την βοήθεια που παρήχαν στην κομμουνιστική ανταρσία, σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ, την εισβολή στην Κύπρο, τις Απειλές, τις Αμφισβητήσεις, τον Αποβατικό στόλο στη Σμύρνη τις παραβιάσεις του εναερίου και θαλάσσιου χώρου μας κτλ, από την Τουρκία, κατέστησαν επιτακτικό το φυσικό δικαίωμα της αυτοάμυνας.
5] η συμφωνία των Παρισίων του 1947 η οποία προβλέπει ότι, η Ιταλία εκχωρεί στην Ελλάδα κατά πλήρη κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου ...και το Καστελόριζο , ως και τας παρακειμένας νησίδας, μεταξύ των οποίων και τα Ίμμια τα οποία ναι μεν δεν μνημονεύονται εδώ ρητώς ,εντούτοις , κείνται εντός του εκχωρηθέντος χώρου ,για αυτό και αναφέρονται με τον αριθμό 30 στο πρωτόκολλο εκχώρησης τους από την Τουρκία πρός την Ιταλία, η οποία εν συνεχεία εκχώρησε στην Ελλάδα ακριβώς ότι είχε πάρει από την Τουρκία. Αλλωστε η Τουρκία σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 15 της συμφωνίας της Λωζάνης, παραιτείται υπέρ της Ιταλίας παντός δικαιώματος και τίτλου επί του θαλασσίου χώρου της Δωδεκανήσου δηλ. νήσων ,νησίδων κτλ ,ώστε η συνοριακή γραμμή να κείται βάσει των συμφωνιών στα τρία μίλια από τις Τουρκικές ακτές η εν πάσει περιπτώσει στο μέσον της απόστασης, μεταξύ των δύο χωρών.
6] η συμφωνία της Γενεύης του 1958,η οποία κωδικοποιεί το υφιστάμενο μέχρι τοτε διεθνές δίκαιο της θαλάσσης, εισάγει νέους θεσμούς, όπως η υφαλοκρηπίδα και η όμορος ζώνη , προβλέπει την δυνατότητα της νόμιμης επέκτασης της Αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ., ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα, τον καθορισμό Αλιευτικής και Διατήρησης του Ζωικού πλούτου ζώνης και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
7] το Π.Δ και ο N.5017/31 με τα οποία προβλέπει τον καθορισμό του εναερίου χώρου της χώρας μας, για λόγους ασφαλείας στα 10 ν.μ. από τις ακτές μας ,το οποίο είχαμε ‘εκτοτε και μέχρι το 1974 ασκήσει για δεκαετίες στην πράξει, χωρίς αμφισβήτηση εκ μέρους της Τουρκίας, δημιουργώντας έτσι τοπικό εθιμικό δίκαιο, το οποίο δυστυχώς η Τουρκία μαζί με τις άλλες αυθαίρετες και παρόνομες αξιώσεις της, άρχισε να αμφισβητεί μετά την Αίτησή μας για επανένταξή στο ΝΑΤΟ το 1975, ενώ το Ν.Δ. 142\69, κυρήσει την ελληνικότητα της ηπειρωτικής και νησιωτικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και τα Ν.Δ. 1182/72και το 210\73 κυρώνουν τις διεθνείς συμφωνίες και επιφυλάσουν στη χώρα μας, την αποκλειστική εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις.
8] οι συμφωνίες του ICAO, international civil aviation organization [ Σικάγο1944, Παρισίων1952, και Βαρσοβίας ] οι οποίες προσδιόρισαν την έκταση του FIR των Αθηνών, [ flight information region], σύμφωνα με τον εθνικό μας εναέριο χώρο,το οποίον είχεν σεβαστεί η Τουρκία μέχρι το 1974 , όταν φύγαμε προσωρινώς από το ΝΑΤΟ και ζητήσαμε την επανένταξή μας
9] ο Κατ.Χάρτης του ΟΗΕ ,η Τελική Πράξη του Ελσίνκι και πολλά άλλα διεθνή κείμενα, τεράστιας σημασίας, τα οποία σχεδόν έχουν κυρωθεί από όλες τις χώρες του κόσμου, για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια, προβλέπουν την κατάργηση η την απειλή του πολέμου,τον έχουν θέσει εκτός νόμου, δεν αναγνωρίζουν κανένα τιτλο δικαιώματος που έχει προέλθει από πόλεμο και προβλέπουν μέτρα υποχρεωτικής εφαρμογής, τα οποία δίδουν τη δυνατότητα σε κάθε χώρα να επιδιώξει την προστασία , των δίκαιων συμφερόντων της, αρκεί να μπορεί να αποφασίζει εθνικά κυρίαρχα και πολιτικά ανεξάρτητα.
10] η τελευταία συμφωνία του ΟΗΕ του 1982 για το δίκαιο της θαλάσσης, η οποία μετά την κύρωσή της από 60 χώρες και εν συνεχεία από 192 ετέθη σε ισχύ και οι προβλέψεις της πλέον, αποτελούν εθιμικό δίκαιο τουτέστιν υποχρεωτικό, jus cogens, γιά όλες τις χώρες ακόμη και για αυτές που δεν την έχουν υπογράψει, όπως είναι στη Μεσόγειο η Τουρκία, το Ισραήλ, η Συρία, η Λιβύη και το Μαρόκο, ενώ η Αγγλία που έχει συμφέροντα στην περιοχή, την έχει υπογράψει.
11] τέλος, πέραν των ως άνω νομικών κειμένων, έχουμε και τη ζωντανή πραγματικότητα, που αποδεικνύει ότι το Αιγαίο είναι ελληνικό και την ιστορία, την οποίαν δεν πρέπει να παραβλέπουμε, γιατί μας αποδεικνύει, από τα βάθη των αιώνων και συγκεκριμένα από τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, το σεισμό του 1630 στη Σαντορίνη , τον Αιγαιακό, Μινωικό και Μυκηναικό, την ελληνικότητα του Αιγαίου, που υπήρξε το λίκνο του πρωτοελλαδικού πολιτισμού μας, γεγονός που ομολογεί και ο Τούρκος ναύαρχος Piri-Reis,στο βιβλίο του που εξέδωσε το 1512.
Έπειτα από την παραπάνω περιληπτική παράθεση των νομικών κειμένων, που αποδεικνύουν την ελληνικότητα του Αιγαίου, ας δούμε τώρα και τους θεσμούς οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί με την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και ορίζονται κατά ζώνες , τις οποίες όμως, όπως είπαμε, άρχισε να αμφισβητεί η Τουρκία, από το 1975, προβάλλοντας αυθαίρετες και παράνομες αξιώσεις σε βάρος της Ελληνικής κυριαρχιας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του ΟΗΕ και του Διεθνούς Δικαίου της θαλάσσης, οι ζώνες αυτές είναι.
1] Τα Εσωτερικά Ύδατα.
Η Σύμβαση του 1982 την οποία έχει κυρώσει η Ελλάδα αναγνωρίζει στα Κράτη το δικαίωμα να σχηματίζουν εσωτερικά ύδατα, τα οποία νομικά θεωρούνται «ωσεί έδαφος» και στα οποία τα κράτη έχουν το δικαίωμα να ασκούν πλήρη και απόλυτη κυριαρχία. Τα εσωτερικά ύδατα καθορίζονται, με την εφαρμογή δυο μεθόδων ήτοι.
Της φυσικής ακτογραμμής (όταν έχουμε δανδελωτές και πολυσχιδείς ακτές και κόλπους). Και
Τις Ευθείες γραμμές βάσεως, σύμφωνα με την Απόφαση του Δ.Δ. του 1951,στην υπόθεση μεταξύ Αγγλίας και Νορβηγίας.
Ως εκ τούτου η Ελλάδα μπορεί και δικαιούται να εφαρμόσει τις ευθείες γραμμές βάσης, αντί της μεθόδου της ακτογραμμής και να καταστήσει πολλά τμήματα της θαλάσσης εσωτερικά της ύδατα, στα οποία έχει το δικαίωμα να ασκεί πλήρη και αποκλειστική δικαιοδοσία .Ακόμη και οι κόλποι που έχουν άνοιγμα μέχρι 24 ναυτικά μίλια, μπορούν να ενωθούν με ευθείες γραμμές, όπως προσπάθησε ναι κάνει ο Καντάφι στον κόλπο της Σύρτης που είναι 296 ν.μ. και η Ιταλία στον κόλπο του Ταρανδα που είναι 60 ναυτ. μίλια κτλ.
Πλήρης και Απόλυτη Κυριαρχία στα εσωτερικά της ύδατα, μίας χώρας, σημαίνει :
α) απόλυτο δικαίωμα εκμετάλλευσης όλων των πηγών της θάλασσας του βυθού και του υποθαλάσσιου υπεδάφους
β) απαγόρευση προσέγγισης κάθε ξένου πλοίου χωρίς άδεια του Κράτους.
γ) κανένα Κράτος δεν απολαμβάνει το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης.
δ) απαγορεύεται η πτήση αεροσκαφών χωρίς άδεια του Κράτους.
ε) ασκείται η πλήρης και απόλυτη εφαρμογή της εσωτερικής Νομοθεσίας και Δικαιοδοσίας του Κράτους κτλ.
2] Η Χωρική θάλασσα η Αιγιαλίτιδα ζώνηΗ ζώνη αυτή, στην οποίαν ασκείται η εθνική κυριαρχία των κρατών, μπορεί να φτάσει τα 12 ν.μ. βάσει των συμφωνιών του ΟΗΕ της Γενεύης του 1958 και του Καράκας του 1982 , που πλέον έχουν καταστεί διεθνές εθιμικό δίκαιο ,δηλ. υποχρεωτικό για όλες τις χώρες και για αυτές που δεν τις έχουν υπογράψει.
Αιγιαλίτιδα ζώνη και κατ έπέκταση Υφαλοκρηπίδα έχουν και τα νησιά ,που έχουν χλωρίδα και πανίδα
Η Ελλάδα με το Νόμο 1231\1913 που ψήφισε, έχει το δικαίωμα κατά τη διάρκεια του πολέμου, :
α) να κλείνει τους κόλπους της με άνοιγμα μέχρι τα 20 ν.μ.και
β) να απαγορεύει και την αβλαβή διέλευση των πλοίων
Στη Αιγιαλίτιδα θάλασσα η Ελλάδα μπορεί να ασκεί πλήρη, απόλυτη και αποκλειστική κυριαρχία, μέχρι τα 12 ν.μ. με βάση τον εθιμικό νόμο, γιατί η ίδια έχει καθορίσει για Αγιαλίτιδα ζώνη της 6 ν.μ H Ελλάδα με το Ν. 2321/55 επιφύλαξε το δικαίωμα να επεκτείνει την Αιγιαλίτιδα ζώνη της, από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ.
Ενώ με το Π.Δ. 1231/31 είχει ορίσει το εύρος του εναερίου χώρου στα 10 ν.μ. για λόγους αστυνόμευσης και ασφαλείας της χώρας και θα πρέπει να πούμε ότι αυτή η διαφορά, υπήρξε η αιτία της πρώτης αμφισβήτησης του εναερίου χώρου μας και στο χώρο αυτόν δηλ. μεταξύ των 6μιλών και των 10 μιλίων γίνονται οι σκληρές αναχαιτήσεις της αεροπορίας μας με τα τουρκικά αεροπλάνα .
Στην Αιγιαλίτιδα ζώνη όπως είπαμε, η κάθε χώρα ασκεί πλήρη κυριαρχία, πλην της αβλαβούς διέλευσης, η οποία όμως θα πρέπει να συμμορφώνεται με τη νομοθεσία της παράκτιας πολιτείας που αφορούν,θέματα υγείας, λαθρεμπορίου, ασφαλείας, πειρατίας, ρύπανσης κτλ.
Η πλήρης κυριαρχία μιας χώρας στα χωρικά της ύδατα, σημαίνει την εφαρμογή της εσωτερικής της νομοθεσίας και δικαιοδοσίας, με την οποίαν δίδεται το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης,οπως είπαμε ανωτέρω και τα υποβρύχια, τα οποία οφείλουν να αναδύονται στην επιφάνεια και να επιδεικνύουν τη σημαία τους. Τα αεροσκάφη δεν μπορούν να πετούν πάνω από τα χωρικά μας ύδατα, χωρίς άδεια η εκ των πρωτέρων ενημέρωση της πολιτείας , εκτός από τους πορθμούς ,τα διεθνή κανάλια και τα στενά της διεθνούς ναυσιπλοιας.
3] Η Ομορος η Συνορεύουσα ζώνη Contiguous Jone]
Η παράκτια πολιτεία ,πέρα από την Αιγιαλίτιδα ζώνη, έχει το δικαίωμα να ασκήσει κατ΄αποκλειστικότητα ωρισμένα δικαιώματα,σύμφωνα με τον εσωτερικό της κανόνα που τελικώς αναγνωρίστηκε και διεθνώς με τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν στα πλαίσια του ΟΗΕ. Τα δικαιώματα αυτά μπορούν να ασκηθούν μέχρι τα 12 ν.μ. από τις ακτές της και αφορούν,1]παραβιάσεις κανόνων τελωνειακών , οικονομικών, μεταναστευτικών, υγιεινής και ρύπανσης και 2] τιμωρία των παραβατών ,των ανωτέρω κανόνων,
Η αποκλειστικότητα της παράκτιας πολιτείας διασπάται σε ορισμένες περιπτώσεις από λόγους παραδοσιακούς η ιστορικούς.
Στήν περίπτωση που δύο χώρες ηπειρωτικές η νησιωτικές βρίσκονται η μία απέναντι της άλλης και το εύρος του θαλάσσιου χώρου δεν είναι αρκετό για να καλύψει το δικαίωμα και των δύο χωρών ,τότε η διανομή γίνεται στο μέσο της νοητής γραμμής , σύμφωνα με τις συμφωνίες του ΟΗΕ και βάσει του εθιμικού δικαίου και της βασικής αρχής ,για την κυριαρχική ισότητα των χωρών.
4] Η Αποκλειστική Οικονομική ζώνη και η ζώνη Αλιείας και Διατήρησης του ζωικού πλούτου της ανοικτής θάλασσας
Σύμφωνα με την τελευταία συμφωνία του ΟΗΕ,του 1982 όλες οι χώρες ηπειρωτικές ,νησιωτικές η αρχιπελαγικές μπορούν να ορίσουν την Αποκλειστική Οικονομική τους ζώνη αλλά και την ζώνη Αλιείας και Διατήρησης του ζωικού πλούτου , όπως τούτο έχει διεθνώς και εθιμικώς συμφωνηθεί και να ασκήσουν τα αποκλειστικά τους δικαιώματα. Με λίγα λόγια έχει πλέον διεθνώς θεσμοθετηθεί ότι όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα ασκήσεως αποκλειστικών δικαιωμάτων από τα 12 ν.μ. και εκείθεν προς την ανοικτή θάλασσα, εντός της οποίας μπορεί να συμπίπτουν η συνορεύουσα και η αλιευτική ζώνη, που προέβλεπε η συμφωνία της Γενεύης του 1958 και σε εύρος χιλιομέτρων [ίδετε χώρες της νότιας Αμερικής] η εν πάσει περιπτώσει μέχρι της μέσης γραμμής η του ημίσεως της αποστάσεως από την έναντι αυτής κειμένη χώρα, σύμφωνα με τους εθιμικούς κανόνες .
5] Η Ανοικτή θάλασσα.
Η ανοικτή θάλασσα είναι κοινό αγαθό. Οι Ρωμαίοι εξομοίωναν τη θάλασσα σαν τον αέρα και ο καθένας μπορούσε και είχε το δικαίωμα να την απολαύσει, γιαυτό την ονόμαζαν res nulius και res Communis. Η ανοικτή θάλασσα είναι για όλα ανεξαιρέτως τα Κράτη ακόμη και γι’αυτά που είναι περίκλειστα και δεν έχουν ακτές και χωρικά ύδατα. Την ελευθερία των θαλασσών διακύρηξε το πρώτον ο Ολλανδός Ουγκο Γκρόσιους ,για να στηρίξει τις δραστηριότητες της Εταιρίας των Ανατολικών Ινδιών. Η ελευθερία της ανοικτής θάλασσας σημαίνει ότι όλες οι χώρες έχουν το δικαίωμα.
1] της ελευθεροπλοιας 2] της αλιείας 3] της τοποθέτησης υπογείων καλωδίων και σωλήνων 4] της ελευθέρας πτήσεως.
Η ανοικτή θάλασσα είναι ανεπίδεκτος οιουδήποτε δικαιώματος , κατοχής, κυριαρχίας,κτλ.
Την ανοικτή θάλασσα κανένα Κράτος δεν μπορεί να υπαγάγει στην αποκλειστική του αρμοδιότητα κυριαρχίας. Ανοικτές θάλασσες είναι εκείνες που βρίσκονται έξω από τα χωρικά ύδατα και έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη, εάν έχει οριοθετηθεί από κάποιο παράκτιο η νησιωτικό κράτος
6] Ο Εθνικός Εναέριος Χώρος, το FIR Αθηνών και ο καθορισμός ορίων Έρευνας και Διάσωσης από ναυτικά ατυχήματα .
Ο εθνικός εναέριος χώρος της χώρας μας, καλείται ο αέρας που εκτείνεται πάνω από τα εδάφη ηπειρωτικά ή νησιωτικά, τα εσωτερικά ύδατα και την Αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας μας, σε ύψος 46.000 ποδών μέχρι το οποίο μπορεί να ασκηθεί έλεγχος, γιατί πέραν του ύψους αυτού εφαρμόζεται το δίκαιο του διαστήματος.
Το FIR των Αθηνών, (Flight Information Region) εκτείνεται όσο και ο εθνικός εναέριος χώρος της Ελλάδος, όπως αυτό έχει ρυθμιστεί από το 1944 με τη Διεθνή Συμφωνία του Σικάγου του Οργανισμού της Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και της εν συνεχεία συμφωνίας των Παρισίων του 1952 και της Βαρσοβίας, που όμως δεν σέβονται οι Τούρκοι και κάθε τόσο προσπαθούν με τις ΝΟΤΕΣ που εκδίδουν να δημιουργούν κινδύνους στη αεροπλοία, με σκοπό να επιτύχουν την συνδιαχείριση του Αιγαίου η εν πάσει περιπτώσει του ημίσεως του Αιγαίου μέχρι τον 25 μεσημβρινό .
Η Σύμβαση του Αμβούργου του 1979, προβλέπει ότι τα Κράτη θα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους, για τον καθορισμό των ορίων για την Έρευνα και Διάσωση όσων κινδυνεύουν συνεπεία ναυτικών ατυχημάτων. Το ICAO βέβαια έχει ορίσει τα όρια έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο σύμφωνα με τα όρια του FIR των Αθηνών. Η Τουρκία όμως η οποία βυσσοδομεί πάντα σε βάρος της χώρας μας και για να αποκτήσει πλεονεκτήματα στο Αιγαίο, με εσωτερικό της Νόμο ,που όμως δεν μπορεί να αποκτήσει διεθνή δικαιώματα, προσδιόρισε τα όρια της αρμοδιότητας της μέχρι το ήμισυ του Αιγαίου -όπως είπαμε- με απατηλά και δόλια επιχειρήματα και με παραπλανητικές μεθόδους, ελλείψει αντίλογου από την Ελλάδα , π.χ. ότι τα νησιά μας του ανατολικού Αιγαίου είναι αποστρατικοποιημένα και ως εκ τούτου δεν έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν έρευνα και διάσωση, με συνέπεια να επιτύχουν την αναγνώρισή τους και από τη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ. Βέβαια πάντα ταύτα δεν μπορούν να αντιστρατευθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλαδος στο Αιγαίο, που στηρίζονται σε μείζονος σημασίας νομικά κείμενα, που είναι jus cogens, για όλες τις χώρες και τα οποία έχουμε ήδη αναφέρει ανωτέρω.
7] Η Υφαλοκρηπίδα
Η συμφωνία της Γενεύης του 1958, η οποία κυρώθηκε από την Ελλάδα με το Ν.Δ. 142/69 προβλέπει τα περί υφαλοκρηπίδος, που είναι, ο βυθός και το υπέδαφος των υποβρυχίων περιοχών παρακειμένων στις ακτές των ηπειρωτικών, νησιωτικών και αρχιπελαγικών χωρών, πέραν της Αιγιαλίτιδας ζώνης και σε βάθος 200 μέτρων ή και πέραν του ορίου αυτού, εφ’όσον το βάθος των υπερκειμένων υδάτων επιτρέπει την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της περιοχής. Η παράκτιος πολιτεία ασκεί επί της υφαλοκρηπίδας κυριαρχικά δικαιώματα, προς τον σκοπό εξερεύνησης και εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων π.χ. πετρελαίου, μαγνησίου, κ.τ.λ.
Στα υπερκείμενα ύδατα της υφαλοκρηπίδας επιτρέπεται η ελεύθερη ναυσιπλοΐα, η εγκατάσταση εξεδρών της παράκτιας πολιτείας, για την έρευνα και εκμετάλλευση, με παράλληλα μέτρα προστασίας των διερχομένων πλοίων.
Η διανομή της υφαλοκρηπίδας, μεταξύ δύο, απέναντι αλλήλως κειμένων ή παρακείμενων πολιτειών, γίνεται με συμφωνία μεταξύ των με την εφαρμογή της μεθόδου της μέσης γραμμής και στην περίπτωση μη υπάρξεως συμφωνίας με παραπομπή του θέματος στο Διεθνές Δικαστήριο.
Η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την Τουρκία, στις υπερφύαλες αξιώσεις της, προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο, με την Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καλώντας την Τουρκία για την επίλυση του θέματος, πλην όμως η Τουρκία αρνήθηκε την αρμοδιότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου.
Έκτοτε και μέχρι σήμερα, το πρόβλημα έχει μείνει άλυτο-στάσιμο, και προσπαθεί η Τουρκία να επιβάλλει με τη βία alla manu militare, την θέλησή της, ενώ η Ελλάδα από την πλευρά της δεν παίρνει τα νόμιμα μέτρα, για την κατοχύρωση του 90% της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου που ανήκει στην Ελλάδα..
8] Οι Προκλητικές Διεκδικήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Η Τουρκία αποβλέπει πάντα στην ενσωμάτωση των Ανατολικων νησιών του Αιγαίου και επι αυτού υπάρχουν εκατοντάδες δηλώσεις της ηγεσίας της.
α) θέλει τα νησιά ανοχύρωτα, βάσει της συμφωνίας της Λωζάνης, πλην όμως η συμφωνία Μοντρέ έδωσε το δικαίωμα εξοπλισμού των Στενών και παρομοίως το δικαίωμα εξοπλισμού των νησιών μας Λήμνου και Σαμοθράκης (δηλώσεις Υπ. Εξωτερικών Τουρκίας κ. Αράς ] Πέραν του φυσικού δικαιώματος της Αυτοάμυνας ,που έχει κάθε χώρα σύμφωνα με τον ΟΗΕ,ΝΑΤΟ. κτλ
β] κατά τη διάρκεια του πολέμου ζήτησε να καταλάβει τα νησιά δήθεν γιά να μην διαθέσουν στρατιωτικές δυνάμεις οι σύμμαχοι
γ] στο συνέδριο ειρήνης στο Παρίσι το 1947,προσπάθησε
να ματαιώσει την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.
δ) Το 1975 αρνήθηκε την επιστροφή μας στο ΝΑΤΟ προβάλλοντας veto με σκοπό να επεκτείνει τις αυθαίρετες και παράνομες αξιώσεις της στο Αγαίο.
ε) Η Τουρκία προβάλλει ως προβλήματα του αιγαίου τα εξής
1] την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.[με διαπραγματεύσεις δηλ. με την βία και την απειλή των όπλων]
2] Το εύρος του εναερίου χώρου του Αιγαίου [με διεκδικήσεις μεχρι το μέσον του Αιγαίου από όπου περνά ο 25 μεσημβρινός]
3] Το εύρος των χωρικών μας υδάτων [δεν συμφωνεί με την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης μας στα 12 ν.μ. αν και η ίδια έχει κάνει χρήση του κανόνα αυτού στον Εύξυνο Πόντο και στη Μεσόγειο στις νοτιο-δυτικές ακτές της] με την απειλη πολέμου [causus belli]
4] Τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου, θέματα που είναι της εσωτερικής μας κυριαρχίας και αρμοδιότητας[παρα το αναγνωρισμένο δικαίωμά μας].όπως αναπτύξαμε ήδη.
5]Την αλλαγή της εναέριας κυκλοφορίας, της έρευνας και της διάσωσης στο Αιγαίο.[γιατί θέλει να συνδιαχειριστεί μαζί μας ‘ολόκληρο το Αιγαίο και με το ΝΑΤΟ] η εν πάσει περιπτώσει μέχρι τον 25 μεσημβρινό
6] Τις λεγόμενες «γκρίζες ζώνες» του Αιγαίου, [με τις οποίες στοχοποιεί πλέον των 131 νησιών μας].
Το 1992 στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η Ελλάδα δέχτηκε πρόταση του ΝΑΤΟ, για κατάργηση των ορίων επιχειρησιακής ευθύνης του Νοτίου Αιγαίου, ενώ στη Συνδιάσκεψη της Μαδρίτης η χώρα μας αναγνώρισε ότι η Τουρκία έχει ζωτικά συμφέροντα στο Αιγαίο.
Δυστυχώς οι ΗΠΑ, υποστηρίζουν ανέκαθεν την Τουρκία και σαν απόδειξη αυτού αναφέρω ότι το 1977, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Σώφλυ, είχε πει «ότι στο Αιγαίο, υπάρχουν ασυνήθεις γεωγραφικές ρυθμίσεις», γεγονός που ανάγκασε τον Ράλλη να τον χαρακτηρίσει persona non grata, και να ανακληθεί. Το State Department αργότερα είχε βγάλει ανακοίνωση, περί της δήθεν «ανάγκης εκ νέου ανάγνωσης των κειμένων που καθορίζουν το καθεστώς του Αιγαίου» δηλ. ασκούν σε βάρος μας πολιτική κανονιοφόρων.
Έναντι αυτών εμείς ζητούμε τη λειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και μόνο ενώ ακόμη διατηρεί στρατό κατοχής στην Κύπρο, είναι ένοχος εγκλημάτων παλαιών και νέων κατά της ανθρωπότητας,αυθαιρετεί και παρανομεί καθημερινά σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.
Τέλος η ύπαρξης πετρελαίων στην περιοχή του Καστελόριζου, άνοιξε ως γνωστόν τις ορέξεις της Τουρκίας η οποία αμφισβητεί την ύπαρξη του νησιού ,την αιγιαλίτιδα ζώνη του την υφαλοκρηπίδα του, την οικονομική του ζώνη κτλ. κατά παράβαση θεμελιωδών διατάξεων του διεθνούς δικαίου. Το Καστελόριζο αποτελεί για την Τουρκία εμπόδιο πρόσβασης στην ανοικτή θάλασσα για την απόκτηση εκ μέρους της οικονομικής ζώνης στα ανακαλυφθέντα πετρέλαια της περιοχής, που όμως ανήκουν ,στην Οικονομική ζώνη της Κύπρου και της Ελλάδας από την μία πλευρά και της Αιγύπτου από την άλλη.
Ο Νατοϊκός Διοικητής Σμύρνης, με επιστολή του ζητούσε την τοποθέτηση και Τούρκου διοικητού στο στρατηγείο της Λάρισας για τον επιχειρησιακό έλεγχο του Αιγαίου, διαφορετικά ο τομέας του Αιγαίου, μέχρι την Στερεά & Πελοπόννησο θα ήταν τυφλός, μέχρις ότου ρυθμιστεί το θέμα του επιχειρησιακού ελέγχου. (Δηλ. θέλει το Αιγαίο, υπό την διαχείριση του ΝΑΤΟ και την συνκυριαρχία της Ελλάδος και Τουρκίας). Δηλ. το ΝΑΤΟ έρχεται σε αντίθεση και με την Ευρ. Ένωση και τις επιχειρήσεις FRONTEX, και ανέχεται όλες τις παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο δηλ. λειτουργεί λίγο-πολύ, ως προβοκάτορας των σχέσεών μας με την Τουρκία.
Η Τουρκική κορβέτα BAFRA, που διέσχισε 17 νησιά μας, δηλ.την Αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας μας, χωρίς να δώσει κανένα σχέδιο πλεύσης, παραβιάζοντας έτσι το Διεθνές Δίκαιο. Στις ημίκλειστες ή κλειστές θάλασσες, επιβάλλεται, όλως ιδιαιτέρως, η διεθνής συνεργασία γιά την εκμετάλλευσης,τις έρευνες τα μέτρα, προστασίας, κοινα προγράμματα για την εκμετάλλευση πηγών πετρελαίου αλλα και την διενέργειαν αλλιευτικών επιχειρήσεων .κτλ.
Όπως έχουμε πει και στα άλλα σημεία της ομιλίας μας η Τουρκία, ενώ κατ’αρχήν και μέχρι το 1974, είχε αποδεχθεί το ανωτέρω νομικό καθεστώς του Αιγαίου, από το 1974, όμως και εντεύθεν, λόγω της αποχώρησής μας από το ΝΑΤΟ σε ένδειξη διαμαρτυρίας μας, για την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, η Τουρκία άλλαξε πολιτική και αμφισβητεί το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και προβάλλει αυθαίρετα και παράνομα αξιώσεις και δικαιώματα μέχρι το μέσον του Αιγαίου, όπου διέρχεται ο 25ος μεσημβρινός, δηλ. διεκδικεί συνδιαχείριση του Αιγαίου το οποίο κατά 90% περίπου ανήκει στην Ελλάδα, ή θα μπορούσε να ανήκει, εάν η Ελλάδα, δηλ. οι Ελληνικές Κυβερνήσεις είχαν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, για την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης
Κατόπιν τούτου η Τουρκία στέλνει τα αεροπλάνα της, πάνω από το Εθνικό μας εναέριο χώρο, με συνέπεια να είμαστε σε συνεχή ετοιμότητα αναχαιτίσεώς των, δεσμεύει τον Ελληνικό εναέριο και θαλάσσιο χώρο για ασκήσεις της, όπως είναι η περιοχή Μυκόνου-Φούρνων & Ικαρίας (25 μεσημβρινός) υπό την εποπτεία ή καθοδήγηση του ΝΑΤΟ και τέλος αναχαιτίζει τα Ελληνικά αεροπλάνα όταν διέρχονται τον 25 μεσημβρινό.
Έτσι λοιπόν η Τουρκία έφτασε στο σημείο να θεωρεί όλα τα νησιά ή νησάκια μας εκείθεν του 25 μεσημβρινού 131 τον αριθμό, ως δήθεν γκρίζα ή γκρίζες ζώνες γιατί δεν μνημονεύονται ρητώς στις διεθνείς συμφωνίες κατά παράβαση βέβαια όλων των άλλων νομίμων στοιχείων του Διεθνούς Εθιμικού Δικαίου και των διεθνών συμφωνιών του ΟΗΕ, περί μέσης απόστασης και των άλλων συμφωνιών που αναφέραμε καθώς και της Ιστορίας των νησιών και των κατοίκων τους κ.τ.λ.
Τέλος, ζητά τον αφοπλισμό των νήσων και δη της Λήμνου και Σαμοθράκης, δήθεν βάσει της Συνθήκης της Λωζάνης, ενώ η συμφωνία αυτή ανετράπη στο σημείο αυτό, με τη συμφωνία του Μοντρέ του 1936, η οποία έδωσε το δικαίωμα στην Τουρκία για επανεξοπλισμό των Στενών και κατ’επέκταση και των Ελληνικών νησιών, γεγονός το οποίο ανεγνωρίσθη ρητώς από την Τουρκία, με την επιστολή του Τούρκου Πρεσβευτή στην Αθήνα Russen Esref προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τη δήλωση του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών Rastu Arras (το 1936) στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, όπως είπαμε ήδη.
9] Οι σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας
Κατόπιν των ανωτέρω είναι φανερό οποία είναι τα νόμιμα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των δύο χωρών και κυρίως η αυθαίρετη , παράνομη και προκλητική στάση της Τουρκίας, η οποία δίδει το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα της Ελλάδος να προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων για την διασφάλιση των δικαιωμάτων της, όπως.
1] Να επεκτείνει την ηπειρωτική και νησιωτική της αιγιαλίτιδα ζώνη της σε 12ν.μ. αφού προηγουμένως προβεί σε μια σειρά από προληπτικά μέτρα.
2] Να εφαρμόσει τις ευθείες γραμμές για τον καθορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης και το εύρος των εσωτερικών της υδάτων
3] Να προσδιορίσει την όμορο ,την αλιευτική και τη αποκλειστική οικονομική της ζώνη .
4] Να διακυρήξει τις θαλάσσιες ζώνες ασφαλείας της και να προσδιορίζει τους δίαυλους της ελευθεροπλοίας
5] Να καταγγείλει στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση ,την επιβουλή εκ μέρους της Τουρκίας της εθνικής μας κυριαρχίας ,της ανεξαρτησίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας .
6] Να καταγγελθεί η Τουρκία στον ICAO και IMCO,τις αλλεπάλληλες παραβάσεις των διεθνών συμφωνιών που ΄εχουν υπογραφεί υπό την αιγίδα των .
7] Να γίνει μια συστηματική και συνεχής καταγγελία της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο, μαζί με τον απανταχού Ελληνισμό βάσει σχεδίου, για τις εγκληματικές της Πράξεις στη Μ.Ασία την Κων/πολη τα νησιά Ιμβρου και Τενέδου και για τα συνεχιζόμενα εγκλήματά της στην Κύπρο
8] Να σταματήσει κάθε συνεργασία και βοήθεια της Ελλάδος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαική Ενωση και τους Δυτικοευρωπαικούς οργανισμούς
9] Να σταματήσουν οι οικονομικές συναλλαγές με τους Τούρκους ιδιαίτερα των ανατολικών νησιών του Αιγαίου με τις Τουρκικές πόλεις της Μ.Ασίας.
10] Να θωρακιστεί η Ελλάδα με μια σειρά αμυντικών συμφωνιών με όσες χώρες περιβάλουν την Τουρκία και επιθυμούν να προχωρήσουν σε συμφωνία μαζί μας για την Ειρήνη, την Ασφάλεια και την Ισορροπία της περιοχής, όπως π.χ. η Ρωσία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Σερβία , η Ουκρανία, η Γεωργία, το Καζακστάν, η Κιρκιζία, η Αρμενία, η Συρία, η Ιορδανία, η Αίγυπτος κτλ, όπως έκαμε ο Ελ. Βενιζέλος πριν από τους Βαλκανικούς πολέμους
11]Να καταγγείλει την δήθεν δέσμευσή της από τη συμφωνία της Βέρνης, για αποχή από ερευνες και εκμεταλεύσεις του Αιγαίου και να ξεκινήσει την άμεση άντληση πετρελαίου από τη θέση « μπάμπουρας « της Θάσου
Γιά να γίνουν όμως όλα αυτά , θα πρέπει να υπάρξη νέμεσης και κάθαρσης του εσωτερικού μετώπου, από την κόπρο του Αυγείου και αυτό δυστυχώς είναι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας μας, που αναζητά επιτακτικά τη λύση του ...


πηγη..trikalagr